سینمایی نیوز- کامران جاهدی کارگردان مستند «تفنگ برادرم» از اهمیت وجود قهرمان در سینمای مستند و داستانی سخن گفت.
به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از ارتباطات و اطلاع رسانی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، کامران جاهدی کارگردان فیلم مستند «تفنگ بردارم» که در بخش سینمای مستند چهلمین جشنواره فیلم فجر رقابت می کند در گفتگو با خبرنگار سینمایی صبا درباره موضوع این مستند عنوان کرد: فیلم مستند «تفنگ برادرم» درباره زندگی نصرت خدایاری معروف به خواهر نصرت بسیطی یکی از قهرمان های زن دوران هشت سال دفاع مقدس در منطقه گیلانغرب است.
تدوینگر سریال «ستاره حیات» افزود: ساخت مستند «تفنگ برادرم» برای ارج نهادن به قهرمانان بیادعای میهن است که از جان و جوانی خود گذشتند تا ایران و ایرانی در آرامش باشند اما متاسفانه پس از پایان جنگ از جانب برخی مسئولان وقت مورد بیمهری قرار گرفتند.
او درباره این شخصیت اظهار کرد: یک دیالوگ در مستند از زبان همکار نصرت بسیطی درباره او گفته می شود «او یک خانم بود. هر خانمی که خانم نیست».
تدوینگر مستند «A۱۵۷ » مطرح کرد: تمام زنان ایرانی باید با شناخت شخصیت هایی مثل نصرت بسیطی احساس غرور مضاعف کنند که ما چنین زنانی را در تاریخ معاصر داریم. جای معرفی چنین الگوهایی به نسل جدید خیلی خالی است به ویژه در زمانی که اینفلوئنسرها با خوراک فرهنگی مسموم نسل جوان ایرانی را احاطه کردهاند. سوال من این است که چرا نسل جدید از قهرمانی مثل خواهر بسیطی الگو نگیرد؟!
جاهدی درباره ایده تولید این اثر مطرح کرد: تجربیات زیسته هر فیلمسازی درآثارش موثر است و من در اوج جنگ متولد شدم و نخستین خاطراتی که در ذهنم ثبت شده یکسرش به جنگ تحمیلی برمی گردد. به دلیل جوی که در جامعه به ویژه در استان های مرزی حاکم بود مردم بیشتر جنگ را لمس کردند و این بکگراند ذهنی همیشه در من بود. همچنین چندین سناریو و ایده داستانی داشتم که امکان تولیدشان فراهم نشد و زمانی که دفاع دختران کوبانی از شهرشان در برابر داعش خبرساز شده بود برای من جالب شد که بدانم آیا در طول هشت سال جنگ تحمیلی چنین زنانی داشتهایم؟