سینمایی نیوز
  • امروز : شنبه, ۲ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : 21 رمضان 1446
  • و : Saturday, 22 March , 2025 می باشد
کل 9608 امروز 0

خبر فوری

اعلام روزهای تعطیل سینما در شب‌های قدر و سال نو تعداد مخاطبان سینماهای کشور در اسفندماه موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 5 فیلم‌نامه آغاز اکران نوروزی 4 مستند مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی نگاهی به فیلم «قلب رقه» برگزیدگان هشتمین دوسالانه آلبوم موسیقی معرفی شدند همایش هفتم با موضوع «اقتباس» بهار ۱۴۰۴ فراخوان می‌دهد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ انتشار تقویم زمان‌بندی تولیدات سازمان سینمایی به استقبال بهار با جشنواره فیلم های سینمایی شبکه های سیما پرفروش‌ترین نمایش‌های سال معرفی شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه سال پرکار هنری بنیاد رودکی پایان یافت اعلام جزییات تازه‌ترین جلسه بررسی سند ملی موسیقی کشور تودیع و معارفه مدیران جدید انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد مدیران سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منصوب شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت9 فیلم‌نامه بیش از ۲۰ سایت فروش بلیت تئاتر در کشور فعال است هنرمندانی که امسال از میان ما رفتند و جایشان خالی شد تئاتر در نوروز تعطیل نیست! موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه افتتاح پردیس سینمایی 9 دی هشتگرد هنرمندانی که سال 1403 آسمانی شدند «لاله» به اکران آنلاین نوروزی رسید از سند سینما، تئاتر و موسیقی تا روند آموزش هنر در جلسه آخر شورای هنر حضور ۲۲۱ ناشر در بخش فروش مجازی کتاب سی‎ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم ثبت‌نام ناشران داخلی برای حضور در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نمایش‌ها یک شب به صحنه نمی‌روند نقد فیلم پروین؛ یک پرتره دیدنی! عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ نخستین رویداد فرهنگی هنری «هنرگان کتاب» برگزار شد همراه با فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در پایان هفته ششمین هفته فیلم و عکس تهران برگزار شد ثبت‌نام بخش بین‌الملل سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد «بخوانیم برای ایران» شعار سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد پیام تبریک سازمان سینمایی به سازندگان «سایه بلند سرو» و جامعه پویانمایی انیمیشن برگزیده «تهران» فاتح اسکار شد انتشار دو آلبوم باروک از امیرحسین طائی ۵ اسکار برای «آنورا»؛ انیمیشن ایرانی برنده شد اسامی برگزیدگان سیزدهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران/ سینمای مستند صدای بی‌صدایان است وقتی قاعده مشخص باشد فرصت ایجاب بیشتر فراهم است جشنواره ای از سریال های ایرانی و خارجی در ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴ جلد اول و دوم کتاب «نوای ویولن» منتشر شد ۱۰ روز تا پایان مهلت ثبت‌نام در اولین دوره جامع فیلم‌نامه‌نویسی انجمن سینمای جوانان ایران فراخوان چهاردهمین جشنواره ملی دانشجویی فیلم کوتاه سایه منتشر شد اجرای طرح اکران افطار تا سحر در سینما‌ها افزایش قیمت بلیت سینماها چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برگزیدگان خود را شناخت سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برگزیدگان خود را شناخت آیین اختتامیه چهل‌ودومین جایزه کتاب سال هفتم اسفند برگزار می‌شود

2
حضور زهرا بهروز آذر معاون زنان و خانواده رئیس جمهور در جشنواره ۴۳|

جایزه ویژه «زنان و خانواده» در بخش تجلی اراده ملی جشنواره فجر

  • کد خبر : 40216
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۹
جایزه ویژه «زنان و خانواده» در بخش تجلی اراده ملی جشنواره فجر
زهرا بهروزآذر، معاون زنان و خانواده، با تأکید بر نقش جشنواره فیلم فجر در ایجاد بستری برای گفت‌وگو و حل مسائل اجتماعی، از حضور این معاونت در بخش «تجلی اراده ملی» و اعطای جایزه ویژه «زنان و خانواده» خبر داد.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از روابط‌عمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، زهرا بهروزآذر، معاون زنان و خانواده در گفت‌وگو با ستاد خبری جشنواره، درباره اهمیت این رویداد سینمایی گفت: یکی از مهم‌ترین کارکردهای جشنواره فیلم فجر ایجاد پل ارتباطی برای هنرمندان است. کار هنرمند این است که با شناسایی مسائل از دل جامعه و بازنمایی آن‌ها آگاهی‌رسانی کرده و در بسیاری از موارد راه‌حل نیز پیشنهاد دهد. ما احتیاج داریم صدای صاحب‌نظران را در حل مسائل شنیده و پذیرا باشیم. جشنواره فیلم فجر، چنین بستری را فراهم می‌کند.

او ادامه داد: ما امسال در بخش جایزه «تجلی اراده ملی» حضور داریم و جایزه ویژه «زنان و خانواده» را اعطا خواهیم کرد، اما کار ما تنها به دوران جشنواره فیلم فجر محدود نخواهد ماند. جایزه ویژه‌ای با همکاری معاونت هنری وزارت ارشاد تدارک دیده‌ایم که مربوط به فیلم‌های حوزه خانواده و زنان است. داوران ویژه‌ای نیز برای این بحث درنظر گرفته شده است و تمامی فیلم‌های راه یافته با پروتکل خاصی دیده و داوری می‌شوند. ما همچنین با انجمن سینماگران جوان همکاری مشترکی را آغاز کردیم تا قبل از شروع جشنواره بتوانیم برای توانمندسازی زنان در عرصه‌های مختلف هنری و هم در انتخاب سوژه‌ها و مسائل، تلاش کرده و کار را از ریشه شروع کنیم.

بهروزآذر درباره فراهم آوردن فضای مناسب برای کار کردن هنرمندان زن گفت‌: امنیت،‌ احترام و توجه به کرامت بانوان ابعاد مهمی است که ما با توجه به آن می‌توانیم همچون گذشته شاهد حضور پررنگ بانوان در عرصه‌های هنری باشیم.

او درباره فضای گفتمان میان هنرمند و دولت اظهار کرد: باور ما این است که میان هنرمند و دولت باید فضای گفتمان وجود داشته باشد. این ماجرا،‌ تنها محدود به حوزه سینما نیز نمی‌شود و در حوزه تئاتر، تجسمی و موسیقی زنان، تلاش خواهیم کرد و دوست داریم به‌شیوه‌ای که شایسته زنان سرزمینمان است در خدمت بانوان هنرمند باشیم.

معاون زنان و خانواده در جمع خبرنگاران گفت: به‌نظر من فیلم «موسی کلیم الله» بیشتر بیانگر قصه مادر حضرت موسی بود و این برای من خیلی شیرین بود. روایت تجربه معنوی که خیلی از ما در زندگی شخصی خود داریم و به آن توجه نمی‌کنیم نکته‌ حائز اهمیتی بود که در فیلم دیده می‌شد.

او ادامه داد:‌ داوران ما در بخش «تجلی اراده ملی» جشنواره فیلم فجر، در حال تماشای آثار برای اعطای جایزه ویژه «زنان و خانواده» هستند. این جایزه تنها برای ما شروع راه است زیرا موضوع «زنان» مفهومی بسیار گسترده است. به‌تعداد زنان، ما موضوع برای پرداخت داریم. برای مثال زن خانه‌دار،‌ زن سرپرست خانوار ناشی از فوت یا طلاق،‌ مادری که فرزند معلول دارد، و…. همه این گروه‌ها موارد و مسائل خود را دارند. بعضی از این مسائل نیاز به سیاست‌گذاری‌های ویژه‌ای دارد و حتما عرصه هنر و سینما در این مسیر می‌تواند به ما کمک کند.

بهروزآذر درباره فیلم‌سازی موضوعات مربوط به قتل‌های ناموسی گفت: گاهی این اتفاق‌ها به‌اندازه‌ای تلخ هستند که بسیاری طاقت بازنمایی آن را ندارند. شدت تلخی و غیرقابل باور بودن این مسائل هستند که ایجاد چالش می‌کند. اما نمی‌توان اهمیت موضوع و لزوم ساخت فیلم درباره آن را کتمان کرد. بخش عمده‌ای از این اتفاقات به‌دلیل مسائل فرهنگی است و باید قبل از رسیدن به نقطه غیرقابل حل، درباره باور، ذهنیت و ارزش بر آن کار شود.

او با بیان این که آسیب‌شناسی مسائل و مشکلات زنان را می‌توان از زوایای مختلف بررسی کرد، ادامه داد:‌ به‌نظر من به جای بازنمایی صحنه خشونت، باید موضوع را ریشه‌یابی کرد و به این پرداخت که افراد از چه مهارت‌هایی مثل کنترل خشم یا برقراری ارتباط موثر برخوردار نیستند که این بحران‌ها رخ می‌دهد. ما با بخش تجلی ملی شروع کردیم و هدف ما این است که مسائل زنان و امور خانواده را از زوایای گوناگون بررسی و نگاه کنیم. هنرمندان در این مسیر هم در تشخیص مسئله به ما کمک خواهند کرد و هم در پیدا کردن راه‌حل.

معاون زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: در این دوره از جشنواره، تنها یک فیلم‌ساز خانم حضور دارد و این موضوع قطعا یک زنگ خطر به‌حساب می‌آید. زنان به این حوزه بسیار علاقه‌مند هستند و سال‌ها حضوری فعالانه داشتند. باید بررسی کرد و دید که چه اتفاقی باعث حضور کمرنگشان در این دوره از جشنواره شده است. ما در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،‌ هنرمندان و اهالی این اکوسیستم هستیم تا کمک به بازگشت فعالانه زنان در این عرصه کنیم.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=40216

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.