سینمایی نیوز
  • برابر با : Thursday - 23 January - 2025
کل 9318 امروز 0

خبر فوری

برگزاری افتتاحیه‌ای همراه با تجلیل و جشن تولد بزرگداشت ۴ هنرمند پیشکسوت/ معرفی برگزیدگان ۳ بخش مدیر تازه روابط عمومی معاونت امور هنری معرفی شد اعلام نامزدهای بخش عکس، پوستر و نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر فجر فراخوان اجرا در تماشاخانه سنگلج منتشر شد موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 6 فیلم‌نامه آثار «نمایش ویژه» فیلم فجر نشست خبری ندارد ۲۲۶ اثر و گروه موسیقی به بخش رقابتی چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر راه یافتند بلیت جشنواره فیلم فجر ۴۳ افزایش قیمت نخواهد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جشنواره تئاتر فجر پیام داد پردیس سینمایی خلیج فارس اهواز افتتاح می‌شود آیین اختتامیه هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد در کتابخانه ملی برگزار می‌شود اعلام برنامه سمینار علمی-پژوهشی چهل‌‌وسومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر پیام معاون امور هنری به چهل‌وسومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بازدید دبیر جشنواره فیلم فجر از لابراتوارهای سینمایی معرفی داوران مسابقه آثار صحنه‌ای جشنواره تئاتر فجر عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ برگزاری همایش« سینمای ایران؛ نگاهی به آینده» نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سازمان ساترا معرفی شدند شروع سانس فیلم‌های جشنواره فجر از ساعت ۱۰ صبح امضای تفاهم نامه همکاری شهرداری تهران و جشنواره تئاتر فجر نگارخانه آینه و موسسه صبا میزبان عکس‌ها و پوسترهای جشنواره تئاتر فجر برنامه نمایش سینماهای جشنواره فیلم فجر ۴۳ اعلام شد فراخوان دعوت از رسانه ها برای حضور در چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر سینمای ایران مهم‌ترین رکن نظام دموکراسی سیاسی، اجتماعی و خانوادگی ما است لزوم توجه به جهان‌بینی مباحث در سینما اشتراکات فرهنگی اولویت مهمی برای دعوت از گروههای خارجی بود/ موسیقی ایران قابلیت ذائقه سازی دارد جشنواره چهل‌وسوم تئاتر فجر تجلی امید و ایمان به قدرت هنر است داوران بخش «بعلاوه فجر» معرفی شدند جشنواره تئاتر فجر عیدانه هنرهای نمایشی است آغاز تهیه بلیت خبرنگاران و گروه‌های نمایشی جشنواره تئاتر فجر از امروز اجرای کنسرت-نمایش «رفیق بازی» در سالن چند سویه نقش جهان نکوداشت خسرو سینایی سینمای کوتاه و چالش درام‌های ناتمام/ «فیلم‌کوتاه» را شلوغ نکنیم! عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های دوشنبه اول بهمن ۱۴۰۳ رویدادها و جشنواره‌ها ادبیات ما را زنده نگه داشته‌اند نامزدهای نهایی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد معرفی شدند جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر فرصتی برای ارزیابی حرفه‌ای هنرمندان جوان هیات مدیره کانون نمایشنامه نویسان خانه تئاتر انتخاب شد مدیران هنری «سرزمین-من» هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر معرفی شدند دیدار دبیر جشنواره با هنرمندان بخش «به‌علاوه فجر» آغاز بلیت فروشی جشنواره تئاتر فجر از اول بهمن پنجمین نمایشگاه کتاب کیش یازدهم تا نوزدهم بهمن برگزار می‌شود شهرام میراب اقدم دار فانی را وداع گفت شهرام میراب اقدم مستندساز درگذشت داوران بخش دیگرگونه‌های اجرایی جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی شدند معرفی هیات داوران بخش نمایش خیابانی جشنواره فجر «دیافراگم» در خانه سینما روی پرده می‌رود عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ پرکارترین بازیگران فجر چهل‌وسوم؛ ۱۵ چهره با دو فیلم می‌آیند

0

رکورد 24 ساله مخاطبان سینما شکسته شد

  • کد خبر : 38541
رکورد 24 ساله مخاطبان سینما شکسته شد
عملکرد سینماها تا پایان شب گذشته نشان می‌دهد که سینمای ایران موفق شده به لحاظ جذب مخاطب، به بالاترین میزان طی ۲۴ سال گذشته برسد.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از روز چهارشنبه خبرنگار سینمایی ایرنا، با گذشتن تعداد مخاطبان امسال سینمای ایران از مرز ۲۸ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر، رکورد ۲۴ساله مخاطبان سینما شکسته شد. این تعداد مخاطب، گیشه را نیز به ۱۶۰۰ میلیارد تومان رساند. این رکوردزنی در شرایطی محقق شده که امکان بهبود آمار مخاطبان سینما تا پایان سال همچنان وجود دارد و از این‌رو، هیچ بعید نیست که سینما بتواند حتی از آمار ۳۳ میلیون مخاطب سال ۱۳۷۹ نیز عبور کند.

هم‌اکنون ۳ کمدی «هفتادسی»، «زودپز» و «صبحانه با زرافه‌ها» مخاطبان بسیاری را به سینماها گسیل می‌دارند که از این میان، «هفتادسی» با توجه به اکران دیرتر به‌نسبت دو فیلم دیگر، ظرفیت بالاتری برای جذب مخاطب طی هفته‌ها و ماه‌های آتی دارد بنابراین با چنین ترکیبی که هم‌اکنون روی پرده است و البته اکران نوروزی که برای امسال احتمالا از نیمه‌های اسفند آغاز خواهد شد، می‌توان آمار مخاطبان و فروش گیشه بهتری را هم برای امسال سینمای ایران پیش‌بینی کرد.

[وقتی ۳ فیلم ۴۰درصد مخاطبان امسال را از آن خود کردند]

اگر آنچه در بهمن ۱۴۰۱ رخ داد و فروش فیلم‌های معمول روی پرده از فروش فیلم‌های جشنواره فجر بیشتر شد، امسال نیز تکرار شود، سینماها تا همان پایان بهمن موفق خواهند شد تا با عبور از آمار ۳۳ میلیون مخاطب، تاریخ‌ساز شوند که البته تحقق این امر، متوجه اکران یک تا دو فیلم پرمخاطب، برای بازه کنونی تا آغاز اکران نوروزی است که با ارائه مشوق‌هایی، این مهم نیز دست یافتنی است.

سینمای ۱۴۰۳ تا امروز، ۶ فیلم با فروش بالاتر از ۱۰۰ میلیارد تومان و ۱۰ فیلم که مخاطبان میلیونی داشته‌ است. در راس این فهرست، کمدی «تگزاس ۳» قرار دارد که ۴ میلیون و ۴۴۶ هزار مخاطب جذب کرد و ۲۵۰ میلیارد تومان فروخت. به‌عبارتی این فیلم توانسته تا به امروز ۱۶درصد از مخاطبان امسال سینما را در اختیار داشته باشد.

کمدی «زودپز» نیز که انتظار بیشتری از آن می‌رفت و قربانی فیلم‌سوزی شد، تاکنون با ۳ میلیون و ۷۳۰ هزار مخاطب، ۲۰۹ میلیارد تومان فروخته که ۱۳درصد مخاطبان کلی سینما تا به امروز محسوب می‌شود.

کمدی «هفتادسی» نیز تا امروز با ۳ میلیون و ۵۰ هزار مخاطب، به فروش ۱۷۲ میلیارد تومانی دست یافته است یعنی ۱۱ درصد از کل مخاطبان امسال سینما را به خود اختصاص داده است.

بنابراین ۳ فیلم پرمخاطب و پرفروش امسال، همه کمدی بودند که توانستند با سهم ۶۳۱ میلیاردی از فروش گیشه، تا به امروز ۴۰درصد کل مخاطبان سینما را به خود اختصاص دهند.

«تمساح خونی»، «مست عشق»، «صبحانه با زرافه‌ها»، «پول و پارتی»، «خجالت نکش ۲»، «سال گربه»، «ببعی قهرمان»، «بی‌بدن»، «قیف» و «مفت‌بر»، ترکیب دیگر فیلم‌های پرمخاطب امسال را تشکیل می‌دهند.

[سنگ اول: آمار سال ۷۹، سنگ دوم: آمار سال ۷۶]

سینمای ایران درحالی امروز به جذب ۲۸ میلیون و ۶۰۰ هزار مخاطب رسیده که این میزان برای سال گذشته، ۲۸ میلیون و ۲۶۰ هزار مخاطب بود.

تعداد مخاطبان سینما در سال ۱۴۰۱، ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بود. این آمار برای سال ۱۴۰۰، ۷ و ۲۰۰ هزار نفر اعلام شد.

به این ترتیب، در سال ۹۹، ۷۰۰ هزار نفر

در سال ۹۸، ۲۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر

در سال ۹۷، ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر (و به تعبیری ۲۸ میلیون و ۵۴۰ هزار نفر)

در سال ۹۶، ۲۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر

در سال ۹۵، ۲۵ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر

در سال ۹۴، ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر

در سال ۹۳، ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر

در سال ۹۲، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر

در سال ۹۱، ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر

در سال ۹۰، ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر

در سال ۸۹، ۱۱ میلیون نفر

در سال ۸۸، ۱۸ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر

در سال ۸۷، ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر

در سال ۸۶، ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر

در سال ۸۵، ۱۶ میلیون نفر

در سال ۸۴، ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر

در سال ۸۳، ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر

در سال ۸۲، ۱۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر

در سال ۸۱، ۱۸ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر

در سال ۸۰، ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر

و در سال ۷۹، ۳۳ میلیون نفر به سینما رفتند.

اگر سینما بتواند از سد ۳۳ میلیون مخاطب سال ۷۹ عبور کند (امری که دور از دسترس نیست) قله بعدی برای فتح، ۳۳ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر سال ۷۸ است. سنگ بزرگ اما آمار سال ۷۶ است که در این سال، ۳۹ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر به سینما رفتند. شکستن این آمار نیازمند برنامه‌ریزی هدفمند در تقسیم گونه‌های مختلف سینمایی در طول بازه‌های مختلف سال است.

[رکوردشکنی با چاشنی بهبود وضع کیفی]

اینکه سینما بتواند تا پایان امسال، رکورد مخاطبان ۲۴ساله سینما را بشکند، رخدادی قابل توجه است؛ سینمای ۱۴۰۳ در شرایطی به این مهم دست می‌یابد که تعداد فیلم‌های تاثیرگذار برای رقم خوردن چنین آماری، به بیش از ۱۰ عنوان می‌رسد حال آن‌که این اتفاق در رقم خوردن مخاطبان سال گذشته، تحت‌تاثیر فروش تنها ۲ فیلم بود. این امر نشان داد روند افزایش تعداد بازیگران موثر اتفاق مهمی است که ادامه آن برای سال آینده نیز کارآمد است.

ایرادی که سال گذشته به کیفیت استقبال مخاطبان وارد بود، محدود بودن این استقبال‌ها به تنها ۲ فیلم «فسیل» و «هتل» بود. امسال این تعداد فیلم‌ها افزایش یافته و شاخص کیفی بر روی «تجمع فیلم‌های کمدی در رقم خوردن این آمار» معطوف شده است. به نظر می‌رسد که حفظ تعدد فیلم‌های تاثیرگذار در میزان مخاطبان و افزوده شدن گونه‌های دیگری از جمله اجتماعی، کودک و… بتواند سال پرفروش‌تر و پرمخاطب‌تر را برای سینمای فردا برنامه‌ریزی کند.

همچنانکه نگاهی به روند تولیدات ماه‌های گذشته، این امیدواری را ایجاد کرده است که در اکران سال آینده، سهم سینمای اجتماعی و کودک به میزان قابل‌توجهی افزایش یافته و این فیلم‌ها نیز رقابت تنگاتنگی را با کمدی‌ها در حوزه مقبولیت مردمی آغاز کنند.

تنها یک برنامه‌ریزی هدفمند برای بازه‌های مختلف سال می‌تواند مخاطبان هدف بسیاری را به سینما بیاورد. نخستین چالش اکران سال آینده از همین اکران نوروز آغاز می‌شود؛ ماه مبارک رمضان از نیمه‌های اسفند آغاز می‌شود و نخستین روز سال آینده نیز با لیالی قدر همزمان است. همین امر برنامه‌ریزی مدون و هوشمندانه برای اکران سال آینده را می‌طلبد تا روند صنعتی‌شدن سینمای ایران دست‌کم در حوزه میزان استقبال مخاطب، به یک استاندارد قابل‌اعتنا نزدیک شود.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=38541

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.