سینمایی نیوز
  • امروز : شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : 19 شوال 1446
  • و : Saturday, 19 April , 2025 می باشد
کل 9695 امروز 0

خبر فوری

جانمایی ناشران الکترونیک در میان ناشران عمومی/ یک تغییر به نفع ناشران دانشگاهی و آموزشی بانک ملی ایران بانک حامی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد حفظ تنوع گونه در نمایش جدید سینما‌ها اولین کارگروه تخصصی شورای سینما برگزار شد پانزده نامزد «چهره سال هنر انقلاب» معرفی شدند حداقل ۴۲ تن کتاب در راه است اکران فیلم‌های جدید در سینما‌ها اعلام جزئیاتی از برگزاری نخستین فلوشیپ تهران عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ زمان برگزاری هفتاد‌ویکمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان سهند اعلام شد رائد فریدزاده: فارابی باید خانه امن سینماگران کشور باشد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ از اقتدار صنوف تا اعتلای نظام حکمرانی ارکستر موسیقی ملی ایران به «خاطره‌ای با من هست» رسید سیاست‌گذاری فرهنگی، باید هدف‌گذاری دقیق و اثربخشی داشته باشیم نمایش‌های کشور یک شب به صحنه نمی‌روند حامد جعفری مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی شد کتاب «اپیدمی‌ها در ادبیات و سینما» منتشر شد رودکی میزبان گروه موسیقی آوای رکنی می‌شود چاپ کتاب‌های هنری به روایت آمار بیش از هزار نفر در آزمون‌های صلاحیت تدریس سال ۱۴۰۳ شرکت کردند عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ انتشار فراخوان جذب نیرو در مرکز تماس و پشتیبانی فروش مجازی نمایشگاه کتاب بررسی آخرین وضعیت جشنواره موسیقی نواحی در هرمزگان حضور معنادار کتاب در دست شخصیت‌های سینمایی پیمان معادی کتابی درباره آموزش بازیگری ترجمه کرد نمایشنامه «انبارشدگان» توسط نشر «نی» منتشر شد اعلام زمان مصاحبه برای متقاضیان ثبت نام در مدرسه مستند حقیقت عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ نگاهی انتقادی به اقتباس از داستان‌های قرآنی در سینمای ایران فراخوان جذب نیروی انسانی در نمایشگاه کتاب تهران منتشر شد فهرست فیلم‌های جشنواره کن ۲۰۲۵ منتشر شد ساخت بزرگترین پردیس تئاتر خاورمیانه در تهران آغاز شد هیات عراقی با مدیران نمایشگاه کتاب دیدار کردند فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در سومین هفته بهار بیش‌ از ۱۰ نمایش کودک و نوجوان در پایتخت روی صحنه است آغاز ثبت‌نام خبرنگاران و فعالان فضای مجازی در نمایشگاه کتاب تهران فراخوان هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران منتشر شد حداقل دستمزد کارگردانی مستند اعلام شد فراخوان اجرا در تماشاخانه‌‌‌های حوزه هنری منتشر شد اولین ماه بهار در تئاتر شهر چه‌ خبر است؟ بهار پُررونق تئاتر در استان‌ها مجموعه مصاحبه «پای صحبت استاد فرامرز پایور» منتشر شد تمدید مهلت ثبت‌نام ناشران داخلی در نمایشگاه کتاب تهران مسعود فروتن «بانوی زیبای من» را با حال و هوای سینمایی منتشر کرد حضور بیش‌از ۱۵۰ بانوی بازیگر در نمایش‌های پایتخت سینما میزبان 1 میلیون 50 هزار مخاطب در 13 روز نخست سال شد انتشار فراخوانی برای جشن‌نامه داود گنجه‌ای فراخوان پانزدهمین دوره‌ی جوایز ایسفا منتشر شد پایتخت ۷؛ در کشاکش تکرار و افت روایت!

1
جزییات و مصوبات جلسه شورای عالی سینما

از تصویب عیدی دولت به سینماگران تا نقش جشنواره فیلم فجر در کاهش التهابات اجتماعی

  • کد خبر : 39787
  • ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۳
از تصویب عیدی دولت به سینماگران تا نقش جشنواره فیلم فجر در کاهش التهابات اجتماعی
معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی گفت: در کارگروه تخصصی شورای سینما صحبت از انقطاع میان استان‌ها و سازمان سینمایی بود که در پیشنهاد اول تشکیل شورای سینما به ریاست استانداران در هر استان مطرح شده است. در این خصوص مقرر شد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق ادارات کل، تمهیدات لازم را برای تشکیل شورا فراهم کند.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، رائد فرید‌زاده درباره جلسه کارگروه تخصصی شورای سینما توضیح داد: علاوه بر بحث تشکیل شورای سینمای استانی، طرح احداث سالن‌های سینما در شهرهای بالای صدهزار نفر جمعیت که فاقد سینما هستند از دیگر مسائلی است که مطرح شده است. ما در سال 1357 با حدود 420 سالن فعال و 350 هزار صندلی با جمعیت 35 میلیون نفری وضعیت نسبتا استانداردی داشتیم. در حال حاضر با وضعیت موجود 404 سینما داریم و کل صندلی‌های ما 173 هزار عدد است. در قیاس جهانی آمار سالن‌ها در کشورهای دیگر به طور مثال، ترکیه با جمعیت 80 میلیونی که با ما برابر است، دو هزار و 800 سالن و به ازای هر 8 هزار و 500 نفر یک سالن است. از این نظر ما به شدت دچار فقر سالن هستیم و نیازمند این هستیم که در 82 شهر با جمعیت بیش از صدهزار نفر حداقل یک سالن سینما داشته باشیم.

فریدزاده ادامه داد: این بحث درازمدتی است با کمک ظرفیت‌های استان و کمک‌هایی که از طرف سازمان سینمایی برای تجهیز صورت می‌گیرد، می‌توانیم این مهم را انجام دهیم. ما موسسه سینماشهر را داریم که کار تخصصی تجهیز سالن‌های سینما را برعهده دارد و با توجه به بودجه اندکی که داریم هنوز تعهدات اجرا نشده و به کمک ویژه و فراگیر نیازمند هستیم.

وی در ادامه به تجهیز و روزآمدسازی 110 دفتر انجمن سینمای جوانان در کشور اشاره کرد و گفت: انجمن سینمای جوانان بزرگترین مجموعه آموزشی سینماست که بیشتر در مناطقی فعالیت دارد که بخش خصوصی در آنجا حضور ندارد. متاسفانه این دفاتر سال‌هاست که به روز نشده‌اند و تجهیزات لازم را ندارند.

رئیس سازمان سینمایی در ادامه این جلسه به آیین‌نامه مستندنگاری و ثبت تصویری طرح‌ها و پروژه‌های کشور اشاره کرد و گفت: این آیین‌نامه در دولت سیزدهم به تصویب رسید، ابلاغ شد اما اجرایی نشده است. در این آیین‌نامه آمده است: تولید حداقل سه فیلم مستند از موضوعات «آیین‌نامه مستندنگاری و ثبت تصویری طرح‌ها و پروژه‌های کشور» توسط دستگاه‌های دولتی اجرایی شود.

شورا

فریدزاده در ادامه به تولید 20 فیلم فاخر در سال که در برنامه هفتم توسعه اشاره شده است، بیان کرد: تولید آثار با کمک دستگاه‌های زیربط و به منظور تولید آثاری که کارکرد ملی دارند، قابل اجرا است.

در ادامه، مهدی شفیعی معاون توسعه و منابع سازمان سینمایی نیز گفت: در کارگروه تخصصی که نمایندگان حقوقی شورای سینما در آن حضور داشتند، با نمایندگان وزارت نفت جلساتی برگزار کردیم و استقبال خوبی در آنجا برای عقد تفاهم‌نامه‌ای جهت تجهیز دفاتر انجمن سینمای جوان صورت گرفت.

در ادامه رئیس شورای سینمای ایران، وزارت ارشاد را  موظف کرد عملکرد این مصوبه دولت را گزارش داده و اگر لازم بود اصلاحات لازم در این زمینه صورت گرفته و اجرایی شود.

اعطای مسکن و تسهیلات به سینماگران فاقد مسکن و همچنین اصلاح نحوه اخذ مالیات از فعالیت‌های سینمایی، دیگر مصوبه این جلسه بود. درباره این مصوبات مقرر شد که به منظور حمایت از معیشت سینماگران و بازنگری در نحوه دریافت مالیات سینماگران، نشست مشترکی میان رئیس سازمان امور سینمایی و رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با حضور نمایندگان صنوف سینمایی برگزار و تفاهم نامه‌ای در این زمینه منعقد شد که باید ظرف یک ماه برای ابلاغ به معاون اول رئیس جمهور ارائه شود.

بند هفتم از بندهای هشتگانه جلسه روز گذشته به تشکیل کارگروه تخصصی شورای سینما اختصاص یافت. در این بند به منظور اجرای بهتر و دقیق وظایف شورای سینما و همچنین پیگیری اجرای مصوبات شورا، پیشنهادات جدیدی برای تشکیل «کارگروه تخصصی شورای سینما» متشکل از نمایندگان اعضای حقوقی شورا و سه نفر از مشاورین خبره در امور فرهنگی و سینمایی به انتخاب و حکم دبیر شورا مطرح که اصلاحاتی به آن وارد شد.

هشتمین مصوبه نیز به پرداخت عیدی به هشت هزار و 500 نفر از اعضای خانه سینما اختصاص یافت. سازمان برنامه و بودجه مکلف است با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و از محل اعتبارات تبصره 13، منابع لازم برای پرداخت عیدی به هشت هزار و 500 نفر از اعضای خانه سینما را تا پیش از پایان اسفندماه سال جاری فراهم و به سازمان امور سینمایی تخصیص دهد.

در بخش دیگری از این جلسه که اختصاص به روایت روند برگزاری جشنواره فیلم فجر داشت، منوچهر شاهسواری دبیر دوره چهل و سوم جشنواره فیلم فجر، اظهار کرد: سینمای ایران به طور خاص و همه هنرمندان کشور مرغ عزا و عروسی هستند و هر زمان هرچیزی که کم و زیاد بیاید یقه این بندگان خدا در دست هزاران نفر با هزاران سلیقه است. هزاران سلیقه‌ای که ناشی از یک دریافت فرهنگی نیست، بلکه در واقع جدل‌های بیهوده جناحی و سیاسی و تنگ‌‌نظرانه است که حوزه فرهنگ و هنر ایران را دارد کوچک می‌کند.

شاهسواری افزود: ما حق نداریم یک سر سوزن از این سرزمین را از دست بدهیم. این سرزمین به راحتی به دست ما نرسیده است که به دلیل اینکه مثلا من از کسی خوشم نمی‌آید آن را به حراج بگذاریم اما کل آن را را داریم به حراج می‌دهیم. جهان ایرانی، ایران جهانی، ایران وطن است، وطن مادر است. از تمام اجزای زیستی به دلایل تنگ ‌نظرانه که جزئیات آن فراوان است حذفش کرده‌ایم. ما یک تجربه بسیار ناچیز فقط از طریق بازکردن آغوش بر روی هنرمندان در جشنواره امسال داریم و از همه جهت دارند همراهی می‌کنند و خدای نکرده فقط یک کار کوچک. به کسی اخم نکرده‌ایم و فکر نکردیم که جشنواره محل تنبیه افراد، بلکه محل تشویق افراد است.

شورا

دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر خطاب به معاون اول رئیس جمهور و رئیس شورای سینما اظهار کرد: آقای دکتر عارف! مجموعه مسائل و مشکلاتی سر راه این کشور قرار دارد و تا این التهاب و اصطکاک را کاهش ندهیم نمی‌توانیم بقیه مسائل را حل کنیم. بنابراین توجه به امر فرهنگ و هنر یک توجه حاشیه‌ای نیست. الان تاریخ تاسیس همین شورای سینما در تقابل با صنف است و شکل نگرفت که باری از دوش سینما را بردارد. الان همه ما تلاش می‌کنیم تا جدل‌ها و اصطکاک‌ها را برطرف کنیم، منابع حقوقی را بشناسیم و حقوق هنرمندان را به رسمیت بشناسیم. امکان قرنطینگی و ممیزی به شیوه گذشته دیگر فراهم نیست. نه برای ما در سینما، نه برای دوستانمان در صدا و سیما و نه برای هیچ کدام از دوستان در جاهای دیگر. هنوز با روش‌های عهد دقیانوس با هنرمندان داریم حرف می‌زنیم. جشنواره فیلم فجر چهل وسوم همه تلاش خودش را کرد تا در کاهش این التهابات قدم بسیار بسیار کوچکی بردارد.

این مدیر فرهنگی ادامه داد: حوزه فرهنگ و هنر ثروت ایجاد می‌کند. ما این حوزه را بسته‌ایم و در یک کنجی گرفتارش کردیم و بعد می‌گوییم حالا مثلا یک لقمه نانی دستت می‌‌دهیم؛ اینکه خیلی تحقیرآمیز است. هنرمند و اهل فرهنگ تحقیر شده که نمی‌تواند ارزش‌هایی را که ما دنبالش هستیم حاصل کند.

دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر تاکید کرد: خدای نکرده حرف‌های من را تلخ نشوید. آن وجه دیگر حرف‌های من را بشونید. وجه دیگرش این است که زمین مستعد از نیروهای درجه یکی داریم که همه را اسیر خودخواهی‌های نسل خودمان می‌کنیم. ما باید اجازه بدهیم نسل جوان با قواعد و موقعیت‌های خودشان بیایند. هنرمندان اصیل و درجه یک و خوب خودمان را به بیرون پرتاب می‌کنیم و کاری می‌کنیم تا گریز و فرار به اصل لاینفک زیستی هر هنرمندی تبدیل شود. ما در حال ازدست دادن منابع انسانی و نیروهای نمادین خودمان هستیم.

شاهسواری ادامه داد: شما اهل یزد و کویری هستید که درخت‌های چند هزار ساله دارد. سروهای هزارساله در این سرزمین است. در سرزمینی که از ابتدا خشکسالی بوده حکم درخت هزار ساله و هزاران ساله، حکم اعتباری است که به ما یادآوری می‌کند هنوز سایه‌های گسترده، هنوز ستون پایه‌های نگهدارنده وجود دارند. آن درخت را کسی که کاشته من نمی‌دانم امروز کجاست، هیچکس نمی‌داند اما آن درخت هنوز هست. از شما درختی باقی می‌ماند و همه پرسش حیاتی و معتبر ما باید این باشد که آیا از ما درختی باقی می‌ماند؟

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=39787

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.