سینمایی نیوز
  • امروز : شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : 19 شوال 1446
  • و : Saturday, 19 April , 2025 می باشد
کل 9695 امروز 0

خبر فوری

جانمایی ناشران الکترونیک در میان ناشران عمومی/ یک تغییر به نفع ناشران دانشگاهی و آموزشی بانک ملی ایران بانک حامی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد حفظ تنوع گونه در نمایش جدید سینما‌ها اولین کارگروه تخصصی شورای سینما برگزار شد پانزده نامزد «چهره سال هنر انقلاب» معرفی شدند حداقل ۴۲ تن کتاب در راه است اکران فیلم‌های جدید در سینما‌ها اعلام جزئیاتی از برگزاری نخستین فلوشیپ تهران عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ زمان برگزاری هفتاد‌ویکمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان سهند اعلام شد رائد فریدزاده: فارابی باید خانه امن سینماگران کشور باشد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ از اقتدار صنوف تا اعتلای نظام حکمرانی ارکستر موسیقی ملی ایران به «خاطره‌ای با من هست» رسید سیاست‌گذاری فرهنگی، باید هدف‌گذاری دقیق و اثربخشی داشته باشیم نمایش‌های کشور یک شب به صحنه نمی‌روند حامد جعفری مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی شد کتاب «اپیدمی‌ها در ادبیات و سینما» منتشر شد رودکی میزبان گروه موسیقی آوای رکنی می‌شود چاپ کتاب‌های هنری به روایت آمار بیش از هزار نفر در آزمون‌های صلاحیت تدریس سال ۱۴۰۳ شرکت کردند عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ انتشار فراخوان جذب نیرو در مرکز تماس و پشتیبانی فروش مجازی نمایشگاه کتاب بررسی آخرین وضعیت جشنواره موسیقی نواحی در هرمزگان حضور معنادار کتاب در دست شخصیت‌های سینمایی پیمان معادی کتابی درباره آموزش بازیگری ترجمه کرد نمایشنامه «انبارشدگان» توسط نشر «نی» منتشر شد اعلام زمان مصاحبه برای متقاضیان ثبت نام در مدرسه مستند حقیقت عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ نگاهی انتقادی به اقتباس از داستان‌های قرآنی در سینمای ایران فراخوان جذب نیروی انسانی در نمایشگاه کتاب تهران منتشر شد فهرست فیلم‌های جشنواره کن ۲۰۲۵ منتشر شد ساخت بزرگترین پردیس تئاتر خاورمیانه در تهران آغاز شد هیات عراقی با مدیران نمایشگاه کتاب دیدار کردند فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در سومین هفته بهار بیش‌ از ۱۰ نمایش کودک و نوجوان در پایتخت روی صحنه است آغاز ثبت‌نام خبرنگاران و فعالان فضای مجازی در نمایشگاه کتاب تهران فراخوان هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران منتشر شد حداقل دستمزد کارگردانی مستند اعلام شد فراخوان اجرا در تماشاخانه‌‌‌های حوزه هنری منتشر شد اولین ماه بهار در تئاتر شهر چه‌ خبر است؟ بهار پُررونق تئاتر در استان‌ها مجموعه مصاحبه «پای صحبت استاد فرامرز پایور» منتشر شد تمدید مهلت ثبت‌نام ناشران داخلی در نمایشگاه کتاب تهران مسعود فروتن «بانوی زیبای من» را با حال و هوای سینمایی منتشر کرد حضور بیش‌از ۱۵۰ بانوی بازیگر در نمایش‌های پایتخت سینما میزبان 1 میلیون 50 هزار مخاطب در 13 روز نخست سال شد انتشار فراخوانی برای جشن‌نامه داود گنجه‌ای فراخوان پانزدهمین دوره‌ی جوایز ایسفا منتشر شد پایتخت ۷؛ در کشاکش تکرار و افت روایت!

12
همزمان با سالروز قتل امیرکبیر؛

امیرکبیرهای ماندگار سینما و تلویزیون را بشناسیم

  • کد خبر : 12777
  • ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۰
امیرکبیرهای ماندگار سینما و تلویزیون را بشناسیم
بخشی از فیلم‌های سینمایی و مجموعه‌های تلویزیونی که از صداوسیما پخش شده‌اند، به زندگی امیرکبیر، صدراعظم وقت ناصرالدین شاه گریزی زده‌اند.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از خبرنگار رادیو و تلویزیون صبا، هر ایرانی تا کنون حداقل یکبار نام امیرکبیر را شنیده است، محمد تقی‌خان فراهانی مشهور به امیرکبیر از صدر اعظم‌های ایران در دوران ناصرالدین شاه قاجار بود که به او خبر داده بودند، صبح شنبه ۲۰ دی ۱۲۳۰ پیکی از تهران خواهد رسید تا فرمان وزارت امیر و خلعتی شاه را آورد. امیر به حمام رفت، شاید خبر رسیدن خلعت را باور کرده بود. حاج علی خان فراش که به باغ فین رسید چاپار دولتی را در کنار در حمام دید که منتظر امیر بود که از حمام خارج شود و پاسخ نامه‌ای را از وی بگیرد. علی خان فراش داخل حمام شد، ماموران دولتی نیز در‌های حمام را بستند تا کسی داخل نشود. سرانجام امیرکبیر صد و هفتاد و یک سال پیش در چنین روزی جلادان حکومت، داخل حمام فین کاشان رگ‌های دست و پاهای میرزا محمد تقی‌خان فراهانی را گشودند و او به قتل رسید.

امیر کبیر را یکی از شایسته‌ترین مردان نام‌آور تاریخ ایران، می‌شناسند که بر اثر توطئه‌ بیگانگان کشته شد و دوره‌ درخشانی که با صدارت او آغاز شده بود، رو به افول و خاموشی گذاشت. قتل میرزا تقی‌خان امیرکبیر بی گمان ضربه‌ای بر پیکر تاریخ ایران بود. او در دوره‌ای بر تحولات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این سرزمین تاثیر مستقیم داشته است که تلویزیون به عنوان یک رسانه سعی بر معرفی این شخصیت موثر داشته است.

در ادامه با سریال‌هایی که گریزی به زندگی امیرکبیر زده اند، آشنا می شویم.

مجموعه تلویزیونی «امیر کبیر» به کارگردانی سعید نیکپور

سعید نیکپور، ایرج راد، محمد مطیع، فخری خوروش، ژاله علو و … در این مجموعه به ایفای نقش پرداخته‌اند.

اما سریال های دیگری نیز بودند که محوریت اصلی آن امیرکبیر نبود ولی در آن به بخش هایی از زندگی او اشاره شده بود که به شرح زیر است:

مجموعه تلویزیونی «سال‌های مشروطه» به کارگردانی محمدرضا ورزی

بازیگران این مجموعه تلویزیونی عبارتند از محمد صادقی، آزیتا حاجیان، اکبر عبدی، ایرج راد، تینا پاکروان، جمشید جهان‌ زاده، جمشید مشایخی، چنگیز وثوقی، حسام نواب صفوی، داریوش کاردان، رضا رویگری، سعید شیخ‌ زاده، محمد مطیع، محمدرضا شریفی‌ نیا، یوسف صیادی، ساغر عزیزی و زهیر یاری.

فیلم سینمایی «ناصرالدین شاه اکتور سینما» به کارگردانی محسن مخملباف

عزت الله انتظامی، مهدی هاشمی، اکبر عبدی، محمدعلی کشاورز، فاطمه معتمدآریا، ماهایا پطروسیان، داریوش ارجمند، جهانگیر فروهر، مرتضی احمدی، شاپور بخشایی، سعید امیرسلیمانی، محرم زینال زاده، پروانه معصومی بازیگران این فیلم سینمایی  هستند.

سریال طنز «قبله عالم» به کارگردانی حامد محمدی که پژمان بازغی، حامد کمیلی، سام درخشانی، شقایق دهقانی، هادی کاظمی و … گروه بازیگران این مجموعه را تشکیل می‌دادند و مجتبی فلاحی نقش امیرکبیر را در این سریال بازی کرد که پخش آن متوقف شد.

سریال هایی نظیر «جیران» به کارگردانی حسن فتحی دوران پس از قتل امیر کبیر را روایت می‌کند.

مستند «امیرکبیر در خون» به کارگردانی سجاد باغ شیخی با بازی رضا نوروزی در نقش امیرکبیر

 کدام بازیگرها توانستند در نقش امیرکبیر ماندگار باشند؟

اما چه کسانی تا کنون توانسته اند در اذهان مردم در نقش امیرکبیر بمانند. اولین بار ناصر ملک مطیعی در «سلطان صاحبقران» (زنده‌یاد علی حاتمی) این نقش را ایفا کرد، به جز ناصرملک مطیعی افراد دیگری هم در نقش امیرکبیر ظاهر شدند؛‌ سعید نیک‌پور یکی از آن‌هاست.

مجموعه تلویزیونی «امیرکبیر» یکی از سریال‌های محبوب دهه ۶۰ تلویزیون در ژانر تاریخی است، سعید نیکپور کارگردان این مجموعه، در این سریال به ایفای نقش امیرکبیر پرداخت و تلاش کرد بازی‌اش به گونه‌ای باشد تا صلابت شخصیت امیرکبیر را نشان بدهد. او در این بازی‌ شخصیت فردی امیرکبیر را برجسته کرد تا مخاطبان با این شخصیت همذات‌پداری بیشتری کنند. تصویر پیر شدن یک‌شبه‌ امیرکبیر پس از تحمل سختی‌ها و رنج‌های بی‌شمار در این سریال؛ یکی از صحنه‌های به یاد ماندنی این مجموعه تلویزیونی است. نیک‌‌پور می‌گوید که به تاریخ علاقه زیادی دارد؛ چراکه تاریخ هویت هر شخص و مملکتی است. او می‌گوید هنگام ساخت این سریال، تا حد زیادی تحت تاثیر شخصیت امیرکبیر قرار گرفته بود تا جایی که وضعیت زندگی‌اش به‌هم ریخته و زندگی شخصی‌اش را هم فراموش کرده بود.

بعد سعید نیکپور، داریوش ارجمند نیز در فیلم «ناصرالدین شاه اکتور سینما» این نقش ها را ایفا کرده است. در سریال «سال های مشروطه» محمد صادقی این نقش را بر عهده داشت ولی بی شک نقش سعید نیکپور یکی از ماندگارترین تصاویر امیرکبیر است.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=12777

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.