بهگزارش سینمایی نیوز و به نقل از روابطعمومی انجمن سینمای جوانان ایران، در راستای اهداف بخش «کتاب و سینما» جشنواره فیلمکوتاه تهران، انجمن سینمای جوانان، فراخوان شرکت در دو اردوی فیلمسازی «از کتاب تا فیلم» با تمرکز بر «اقتباس» را منتشر کرد. در این اردوها کتابهایی به شرکتکنندگان پیشنهاد میشود که پیشتر مجوز اقتباس از آنها از ناشر و صاحب اثر توسط «خانه کتاب و ادبیات ایران» تهیه شده و علاقهمندان میتوانند برمبنای آنها فیلمنامههایی را بنویسند.
این اردوها بخش آزاد هم خواهند داشت و شرکتکنندگان میتوانند به انتخاب خودشان بر اقتباس از یک کتاب کار کنند که تنها شرط در این بخش ایرانی بودن نویسنده و کتاب و یا شخصیتهای ایرانی (فیلم شخصیتنگار) است.
🔷فهرست کتابهایی که برای پیشنهاد اقتباس در این اردو در نظر گرفته شده، به این شرح است:
«سرباز کوچک امام» نوشته فاطمه دوستکامی، «آب هرگز نمیمیرد» نوشته حمید حسام، «پوتین قرمزها» نوشته فاطمه بهبودی، «تندتر از عقربهها حرکت کن» نوشته بهزاد دانشگر، «امواج ارادهها» نوشته راضیه عزیزی، «عزیز خانم» نوشته فاطمه جعفری، «سرزمین خارج از نقشه» نوشته علی نورآبادی، «ایران شهر» نوشته محمدحسین شهسواری، «مهاجر سرزمین آفتاب» نوشته مسعود امیرخانی و حمید حسام، «پناهم باش» نوشته بهزاد دانشگر، «تونل سوم» نوشته فاطمه الیاسی، «زلال» نوشته لیلا محمدی، «کهکشان نیستی» نوشته محمدهادی اصفهانی، «ماتیخان» نوشته عبدالرحمن اونق، «تشریف» علیاصغر عزتی پاک، «چهل و یکم» نوشته حمید بابایی، «مستوری»نوشته صادق کرمیار، «وقت معلوم» نوشته مهدی کفاش، «ارتداد» نوشته وحید یامینپور، «انجمن مخفی» نوشته احمد شاکری، «بینام پدر» نوشته سید میثم موسویان، «جاده جنگ» نوشته منصور انوری، «نخلهای بیسر» نوشته قاسمعلی فراست، «قصههای سبلان» نوشته محمدرضا بایرامی، «ر» نوشته مریم برادران، «زندان الرشید» نوشته محمدمهدی بهداروند، «ویروس عاشق» نوشته مجید رحمانی، «ساعت دنگی» نوشته محمداسماعیل حاجی علیان، «سرزمین پریان» نوشته محمدرضا شمس، «آنا هنوز میخندد» نوشته اکبر صحرایی، «سیب آرزو» نوشته بهناز ضرابیزاده و «بابای نه سالگی» نوشته بهناز ضرابیزاده.
🔶از میان فیلمنامههای برتر به سرانجام رسیده در این اردوها، چهار فیلم اقتباسی تولید خواهد شد که دو فیلم داستانی و دو فیلم شخصیتنگار خواهد بود.
🔷متن فراخوان شرکت در اردوی تخصصی “از کتاب تا فیلم اقتباسی” در ادامه آمده است:
یکی از شاخصههای ارزیابی رشد، توسعه و پیشرفت فرهنگی هر کشوری میزان مطالعه و کتابخوانی مردم آن مرز و بوم است. کشور تاریخی ما ایران اسلامی از قدیمالایام تاکنون با داشتن تمدنی چند هزارساله و مراکز متعدد علمی، فرهنگی و کتابخانههای معتبر و دانشمندان بزرگ با آثار ارزشمند تاریخی سرآمد بوده و در عرصه فرهنگ و تمدن جهانی بهسان خورشیدی تابناک میدرخشد و با فرزندان نیک نهاد خویش هنرنمایی میکند.
“انجمن سینمای جوانان ایران” و “خانه کتاب و ادبیات ایران” در تداوم همکاریهای مشترک و به منظور رشد و اعتلای فرهنگ و هنر ایران اسلامی به عنوان عناصر هویت ملی و ترویج کتاب و کتابخوانی؛ اقدام به تولید مشترک چهار فیلم کوتاه حرفهای اقتباسی با سقف حمایت مالی چهار میلیارد ریال برای هر فیلم، با شرایط زیر میکند:
فیلمنامهنویسان میتوانند در مهلت اعلام شده، با ارسال فیلمنامه اقتباسی، در یکی از دو بخش داستانی یا شخصیتنگار، در قالب داستانی یا مستند، با ذکر منبع اقتباس از میان کتابهای پیشنهادی و یا منبع مورد نظر خود، اقدام به شرکت در این اردو نمایند. از میان آثار رسیده، بیست اثر انتخاب و در اردوی تخصصی چهار روزۀ فیلمنامه اقتباسی شرکت خواهند داشت و در گروههای حداکثر چهار نفره، با مشورت چهار استاد راهنما (فیلمنامهنویس و فیلمساز)، فیلمنامهها تکمیل، و برای شرکت در عرضهنمایه (Pitching) آماده خواهند شد.
منابع اقتباس:
- کتابهای پیشنهادی (فهرست پیوست)
- کتابهای آزاد
فیلمهای اقتباسی
- فیلم کوتاه داستانی
- فیلم کوتاه شخصیتنگار
شرایط شرکتکنندگان در اردو:
- کلیه آثار رسیده به “دبیرخانه انتشارات و پژوهش” میبایستی مجوز نویسنده یا نویسندگان و ناشر را به همراه داشته باشند.
تبصره الف: کتابهای پیشنهادی نیازی به اخذ مجوز ندارد.
- انتخاب نهایی فیلمنامه منوط به تایید سوابق حرفهای فیلمساز توسط معاونت تولید و پشتیبانی فنی انجمن سینمای جوانان است.
الف: فیلمنامهنویس
- فیلمنامهنویس یا فیلمنامهنویسان میتواند اثر برگزیدهاش را به کارگردانی که تمایل دارد و سوابق حرفهای وی مورد تایید معاونت تولید باشد، واگذار نماید و هزینه تالیف فیلمنامه را از انجمن دریافت کند.
- فیلمنامهنویس یا فیلمنامهنویسان پیش از بارگذاری اثر؛ میبایستی کارگردان پیشنهادی را معرفی نمایند و یا انتخاب کارگردان را به اختیار معاونت تولید سینمای جوان واگذار کند.
ب: فیلمنامهنویس/ فیلمساز
- فیلمسازی که فیلمنامه نگارش شده وی، در بین چهار اثر نهایی برگزیده باشد و سوابق حرفهای وی مورد تایید معاونت تولید واقع شود، با ایشان عقد قرارداد بسته خواهد شد.
شرایط حضور در اردوی تخصصی
- نویسندگان هر یک از فیلمنامههای منتخب، مهمان اردوی “از کتاب تا فیلم اقتباسی” خواهند بود و شخصا در جلسه عرضهنمایه (pitching) فیلمنامه خود به اتفاق کارگردان، شرکت مینماید.
- شیوه اقتباس و نگارش آثار، باید مطابق شیوهنامه پیوست باشد.
- اردو در دو بخش داستانی و شخصیتنگار تشکیل خواهد شد.
- تولید چهار فیلم کوتاه اقتباسی برگزیده، به اعتبار هر فیلم حداکثر چهارصد میلیون تومان.
- اولویت تولید فیلم اقتباسی در بخش فیلم کوتاه اقتباسی با داستانهای ایرانی است؛ و یا کتابهای پیشنهادی (متن پیوست).
- اولویت تولید فیلم اقتباسی در بخش فیلم کوتاه شخصیتنگار و بر اساس یکی از شخصیتهای زیر باشد: مفاخر و مشاهیر ملی، اهالی قلم و صنعت نشر و یا از کتابهای پیشنهادی (متن پیوست).
- فیلمنامهنویس در هر دو بخش داستانی و یا شخصیتنگار، در انتخاب داستان و شخصیت میتواند به صورت آزاد شرکت کند.
- هر فرد میتواند فقط یک فیلمنامه به دبیرخانه ارائه کند.
- از فیلمنامههایی که مشترکا نوشته میشود فقط یک نفر در اردو حضور خواهد داشت و دیگر نفرات جهت حضور میبایستی هزینه شرکت در اردو را پرداخت نمایند.
- فیلمنامههای اقتباسی منتخب، پس از اردو توسط انتشارات انجمن سینمای جوانان چاپ و صرفا کاربردی آموزشی خواهد داشت و همه حقوق فیلمنامه، متعلق به فیلمنامهنویس خواهد بود.