سینمایی نیوز
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
کل 8657 امروز 0

خبر فوری

به دنبال تخصصی‌سازی جشنواره‌های رسانه‌ای در سطح ملی هستیم نشست خبری رویداد صاحبدلان برگزار شد/ رشت میزبان بخش بین‌الملل رویداد صاحبدلان شب یادبود احمد آقالو برگزار شد فروش نهایی دوره سوم گروه سینمای فرهنگ اعلام شد رائد فریدزاده: مرور زمان اصالت بنیاد فارابی را بیش از پیش نمایان می کند گلاب آدینه جدیدترین نمایش خود را به صحنه می‌آورد سرپرست بنیاد سینمایی فارابی معرفی شد کتاب تاریخ موسیقی استان همدان رونمایی شد یک کمدی در قاب شبکه نمایش معرفی آثار راه‌یافته در بخش خیابانی جشنواره تئاتر «سودای عشق» نقدی بر انیمیشن «ببعی قهرمان» سلین حسین‌پور بازیگر فیلم‌های کوتاه «کودکی»، «نگاه» و «رخ» درگذشت عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های شنبه سوم آذر ۱۴۰۳ سفر استانی مدیرکل به پایتخت فرهنگی ایران حسین نوروزیان درگذشت فروش ۲۰۵ میلیارد تومانی سینماها در آبان مازیار سیدی دچار حمله قلبی شد گمشده اصلی ما گفت‌وگو است فروش ۵ میلیارد تومانی «باغ کیانوش» ابراهیم قادری درگذشت کدام مستند تندیس حافظ را تصاحب می کند؟ عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه اول آذر ۱۴۰۳ نشست کارنامه حرفه ای و آثار عزت الله انتظامی در خانه سینما برگزار شد نخستین نشست «نقد کتاب سینمایی» به همت «انجمن صنفی مدرسان سینما» برگزار شد فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در روز‌های آغازین آذرماه مجمع عمومی انجمن صنفی انیمیشن برگزار شد نبرد «فورد در برابر فراری» را با کیفیت 4K-HDR ببینید جایزه «تجلی اراده ملی»؛ پیوند سینما و کتاب اعضای هیئت‌علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد منصوب شدند مسعود کوثری دبیر علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد شد وضعیت عمومی هنرمند پیشکسوت عرصه آهنگسازی و نوازندگی مساعد نیست سینمایی «دوست داشتنی تاریک و عمیق» را از شبکه نمایش ببینید «آسیاب» با شرح صحنه و زیرنویس در شبکه نمایش فصل نهم پاتوق فیلم کوتاه با «ماهی»، «زیرِ دَه»، «ایز»، «کرم‌چاله» ادامه می‌یابد استاد آواهای مقامی خراسان‌رضوی چشم از جهان فرو بست عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ از فرصت ثبت‌نام فیلم‌ها تا داوری عوامل بخش نگاه نو فراخوان بخش هنری ششمین جشنواره بین المللی جهادگران منتشر شد از پرفروش‌ترین کتاب‌ها تا پرمخاطب‌ترین کتابفروشی‌ها؛ آموزه‌های «تکتا»ی چهارم برای صنعت نشر ایران چیست؟ مستندها و فیلم های آماده پخش از تلویزیون آغاز نوبت دوم اکران سیار «بچه‌زرنگ» آئین تکریم و معارفه رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد «معمای اطلس» در شبکه دو گره گشایی می‌شود برگزاری نشست تخصصی «سایه‌ها در مسیر جاده‌ی ابریشم» با حضور استادان بین‌المللی «به وقت شام» در شبکه نمایش تاکید وزیر فرهنگ برای بررسی مجدد برخی اسناد هنری حضور انجمن موسیقی ایران در دومین نمایشگاه صنعت موسیقی تمدید مهلت ارسال اثر به هفدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی «اصغر همت» در موزه سینما کارگاه برگزار می‌کند محمدرضا اصلانی: تقوایی بنیانگدار مستندهای دراماتیک است

8
ضرورت به کارگیری مدیریت ویژه در برپایی فجر۴۱

جشنواره برای مهم‌ترین فیلم‌هایش صبر می‌کند؟ | انتخاب بدون هیٲت‌انتخاب، شیوه‌ای که جواب داد

  • کد خبر : 11831
  • ۰۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۰
جشنواره برای مهم‌ترین فیلم‌هایش صبر می‌کند؟ | انتخاب بدون هیٲت‌انتخاب، شیوه‌ای که جواب داد
با وجود آماده شدن تعدادی از فیلم‌های شرکت کننده در فراخوان فجر۴۱ تا موعد مقرر، شرایط خاص سال جاری بر روند تولید سایر فیلم‌ها اثر گذاشته است. آیا دبیرخانه جشنواره چهل و یکم فیلم فجر با به‌کارگیری یک مدیریت ویژه می‌تواند برای سایر فیلم‌ها و فیلمسازان مهمی که در حال رساندن اثرشان به جشنواره هستند، صبر کند؟

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از خبرنگار سینمایی صبا، بیش از ۲۵ سال از شبی که اولین اکران فیلم لیلا (داریوش مهرجویی) در سالن رسانه‌های گروهی (سینما فلسطین) برگزار شد، می‌گذرد. شبی که حلقه‌های فیلم با فاصله آماده می‌شد و به سینما می‌رسید و نمایش آن شب یکی از بهترین فیلم‌های جشنواره پانزدهم برای اهالی رسانه و منتقدان چند بار با توقف روبه رو شد… قطعا هیٲت‌انتخاب جشنواره، نسخه کاملی از فیلم داریوش مهرجویی را ندیده بودند چرا که در آن سال، چند فیلم از جمله لیلا و سلطان (مسعود کیمیایی) در ماه منتهی به جشنواره در حال فیلمبرداری و آماده شدن نسخه نهایی بودند اما جشنواره، این فرصت را به اسم‌های مطرح جشنواره داد.
در دهه اخیر، بارها روی حرکت جشنواره بر اساس گاه‌شمار تٲکید شده است و بدین ترتیب فیلم‌هایی که از شانس حضور در جشنواره برخوردار بوده‌اند، از این گردونه حذف شده‌اند. اما آیا در شرایط طبیعی، اصولا برای سینمایی که عمده فیلم‌هایش به دلیل مسائل مربوط به تٲمین اعتبار، نیمه دوم سال کلید می‌خورند، و برای جشنواره‌ای که برخلاف بسیار از فستیوال‌های دنیا، جشنواره اکران اول آثار به شمار می‌رود، بازبینی توسط یک هیٲت انتخاب، و مقید بودن به گاه‌شمار، منطقی است؟

استفاده از شیوه انتخاب بدون هیٲت‌انتخاب

چند دوره از جشنواره فیلم فجر، بدون معرفی هیٲت‌انتخاب برپا شده است و در چند دوره، اساسا (به سیاق فستیوال‌های معتبر) چیزی به نام هیٲت‌انتخاب وجود نداشته است.

در سال ۹۹ و برای برگزاری سی و نهمین جشنواره فیلم فجر، شرایط ایجاب می‌کرد انتخابی صورت نگیرد. همه آثار رسیده به جشنواره، بدون انتخاب، توسط هیٲت داوران ارزیابی شد و همه فیلم‌هایی که حداقل در یک رشته نامزد شده بودند، آثار بخش رقابتی (سودای سیمرغ) را شکل دادند.

جشنواره ۱۴۰۱ نیز می‌تواند به دلیل اتفاقات و شرایط پیش‌آمده در ماه‌های اخیر، یک دوره خاص از نظر شکل برگزاری باشد. شاید استفاده از شیوه برپایی جشنواره سی و نهم، امسال منطقی باشد. شاید هم بتوان به سیاق همان دوره پانزدهم، حتی منتظر رسیدن آثار نام‌های مهم این دوره بود.
اگر اجازه بدهیم تا نگرشی منطقی و سازنده بر مناسبات اجرایی متن و پیرامون مهم ترین رویداد سینمایی سال حاکم شود، می‌توانیم علاوه بر انتظار برای رسیدن فیلم‌هایی که برای حضور در جشنواره شرایط ساده‌تری دارند و تعدادشان کم هم نیست، تا آخرین لحظه‌ها، در انتظار رسیدن و داوری شدن آثار فیلمسازان مهمی چون محمدعلی باشه‌آهنگر [سینما متروپل] و مسعود جعفری‌جوزانی [بهشت تبهکاران] و چندین و چند اثر از فیلمسازان مهم دیگر باشیم.
در شرایطی که فیلمبرداری آثار سینمایی در ماه‌های اخیر تحت تٲثیر تلاطمات قرار داشت و قطعا نمی‌شد انتظارات بالایی از گروه‌های فیلمسازی داشت، تغییر قاعده جشنواره چهل و یکم در برپایی بخش رقابتی سینمای ایران می‌تواند بهترین کمک به برپایی این رویداد سینمایی باشد، چرا که فراخوان این دوره، بسیار دورتر از فضای این ماه ها منتشر شده بود و دبیر جشنواره می‌تواند با به روز رسانی قواعد اجرایی این دوره، فرصت حضور آثار فیلمسازان مهم را به وجود آورد.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=11831

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.