به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از ایران تئاتر، آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس شامگاه یکشنبه (دوم دیماه 1403) در تالار شیخبهایی شاهینشهر اصفهان برگزار شد.
مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان، سعید ابریشمیراد، شهردار شاهینشهر، سیدمهدی سیدیننیا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، حسین شاهزادهفرد، رئیس شورای اسلامی شاهینشهر، سیدرسول هاشمیان رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شاهینشهر و… دیگر هنرمندان و مدیران در این مراسم حضور داشتند.
مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان در این مراسم گفت: در ترمینولوژی برنامهریزی و مدیریت شهری، شهرهای بزرگی در کنار کلان شهرها مطرح هستند که بهعنوان شهرهای آهنربایی شناخته میشوند. این شهرها نقش بزرگ و مؤثری در کشور دارند و شاهینشهر از جملۀ این شهرها است و اقوام مختلفی از تمام استانهای ایران در این شهر حضور دارند که ذائقهها و سلیقههای مختلفی را داشته و خواهند داشت.
او ادامه داد: شهرهای آهنربایی که در جوار کلانشهرها حضور دارند برای تعلیم و رشد و تداوم حرکت پویای خود به امنیت نیاز دارند و زیرساخت این امنیت ایجاد امنیت اجتماعی است. برای ایجاد امنیت اجتماعی باید سرمایه اجتماعی در این شهرها را افزایش داد، ازاینرو نیاز است تا انسجام، وفاق، همدلی، همگرایی و همافزایی را افزایش داد و البته باید حس تعلق را به مردم و محل زندگی آنها ایجاد کرد.
استاندار اصفهان ادامه داد: از نگاه من تنها چیزی که میتواند این موضوع را محقق کرده و ثبات و مانایی را ایجاد کند شکلگیری برنامههای متنوع است تا بتوانیم میراث معنوی و آدابورسوم و داشتههای مختلف شهر را در کنارهم قرار داده و آنها را معرفی کنیم.
جمالی نژاد افزود: شاهینشهر به شهر رویدادها تبدیلشده است و فکر نمیکنم هیچ شهری در کل کشور ما در بازۀ زمانی کوتاه بتواند چندین جشنواره در مقیاس ملی برگزار کند، ضمن اینکه شهرداری شاهینشهر با جنس توسعه کالبدی نیز بیگانه نیست و از فعالیتهای عمرانی نیز غافل نبوده است؛ بهطوریکه پیش از آئین اختتامیه نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس از تعدادی پروژههای عمرانی خود رونمایی کرد.
او گفت: امیدوارم بتوانیم همدلی و همافزایی را افزایش داده، حس تعلق را در نسل جدید ایجاد کرده و جوانان را با شهر و استان و نظام و دولتمردان خود آشتی دهیم.
استاندار اصفهان تأکید کرد: مهمترین تکلیف ما اعتمادسازی و کوتاه کردن دیوار بیاعتمادی است که در این زمینه به برنامههای متنوع نیاز است تا بتوانیم فضای پرنشاط را در شهرها ایجاد کنیم. در این خصوص باید تأکید کرد که مجموعهای از اقدامات کالبدی و فرهنگی را در شاهینشهر شاهدیم.
در این آیین همچنین سعید ابریشمیراد، شهردار شاهینشهر گفت: بهجرات میتوان گفت که شاهینشهر، شهر رویدادهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی در مقیاس ملی است و این موضوع زیبنده شهر دانش و خلاقیت و شهروندان فرهیخته، هنردوست، هنرپرور، باانگیزه و مشارکتجوی شاهینشهر است که همواره درصحنه حضورداشته و حامی و پشتیبان مدیریت شهریاند.
او بابیان اینکه اساس خلقت، هنر است، افزود: پروردگار عالم برای اینکه توانمندیها و صفات و هنر خود را به منصه ظهور برساند، خلق میکند و میآفریند و هنر نیز نوعی اقدام خدایی است. هنر، موضوعی مهم و اثرگذار و قویترین و مؤثرترین ابزار برای انتقال مفاهیم ارزشی در سراسر جهان است و اگر نتوانیم از این ابزار بهدرستی استفاده کنیم به خود و مردم ظلم کردهایم.
شهردار شاهینشهر تصریح کرد: در میان همه هنرها هنر تئاتر به دلیل زندهبودن، کاری بسیار دشوار است. این هنر، زبانِ بیان ناگفتههاست. در تمام کشورها غنیترین متون ادبی متعلق به متون نمایشنامهنویسی است و ما باید افتخار کنیم که میراثدار فرهنگ ارزشمندی هستیم که شکوه این تمدن، جهان را به تعظیم واداشته است. اندیشمندان و ادبای ایرانی در جهان نظیر ندارند و دنیا خود را مدیون این بزرگان میداند.
ابریشمی راد ادامه داد: نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس با هدف اقتباس از ادبیات کهن ایران سعی دارد تا غنای ادبی و حکمی ایرانزمین را با اقتباس از میراث گذشته و به شکل نمایش برای بهتر درک شدن، به نسل جدید ارائه کند. بیش از هفده استان و ۲۲ شهر در این رویداد ملی حضورداشتهاند و ویژگی اصلی جشنواره ملی تئاتر اقتباس این است که آثار ارائهشده به این جشنواره برای اولینبار و برای این جشنواره تولیدشدهاند.
او بابیان اینکه جشنوارۀ ملی تئاتر اقتباس ادای دین شاهینشهر بهعنوان شهر دانش و خلاقیت، به حکمت و ادبیات ایران و درواقع ادای دین به میراث کهن و گرانبهای ایران است، اضافه کرد: سیاستگذاران مدیریت شهری در شاهینشهر بر این باورند که شاهینشهر باید جلوهای از شکوه تمدن ایرانزمین باشد و این ویژگی، شایسته این شهر است. همچنین باید تأکید کرد که شهروند یک پدیده اجتماعی است و در شاهینشهر، شهروندی مصداق بارز و عینی دارد.
ابریشمیراد گفت: ما بر این باور هستیم که شهر یک کالبد پویا و موجودی زنده است و باید در کنار فعالیتهای مختلف عمرانی به روح شهر نیز توجه کرد، چراکه فعالیتهای فرهنگی هنری باعث ایجاد انگیزه و تقویت روحیه شهروندان نیز خواهد شد.
شهردار شاهینشهر تأکید کرد: این اختتامیه، آغاز یکراه است و امیدواریم جشنوارۀ ملی تئاتر اقتباس در پیوند میان داشتههای نسل نو و تعبیر و تفسیر میراث کهن تداوم یابد و در یادها بماند.
سیدمهدی سیدیننیا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان نیز گفت: در حوزه فرهنگ و هنر، چهار محورِ تربیت نیروی انسانی، تولید محتوا، تولید محصول و رویداد دارای اهمیت بسیاری هستند و شهرداری شاهینشهر در محور برگزاری رویدادها بسیار موفق بوده است، هرچند که وقتی پای هنر در میان باشد همه این چهار محور تبلور پیدا خواهد کرد.
او اضافه کرد: به شهرداری شاهینشهر تبریک میگویم که مسیر توسعه شاهینشهر را بهنحوی رقم میزند که فرهنگ از مظلومیت خود خارجشده است و قطعاً برگزاری چندین رویداد در یک سال مایه مباهات و شگفتی و قدردانی است.
در آیین حسین شاهزادهفرد، رئیس شورای اسلامی شاهینشهر نیز با ابراز امیدواری از اینکه جشنوارۀ ملی تئاتر اقتباس با ریلگذاری صحیحِ خود در دورههای آینده نیز تداوم یابد، گفت: مدیریت شهری شاهینشهر تلاش کرده تا در کنار پروژههای عمرانی و شهرسازی، از مباحث اجتماعی فرهنگی و ورزشی نیز غافل نباشد و به همه اقشار نگاه ویژهای داشته باشد.
او با اشاره به اینکه مردم سرزمین ما شایسته هستند که بهترین خدمترسانی به آنها ارائه شود، افزود: امیدواریم با خدمترسانی در حوزههای مختلف، رضایت نسبی همه شهروندان شاهینشهر حاصل شود.
به گزارش ایسنا، در این آئین همچنین با حضور «مهدی جمالینژاد» استاندار اصفهان، «سعید ابریشمیراد» شهردار شاهینشهر و «حمیدرضا جوانمرد» رئیس دانشگاه عقیق از مادر شهید علیرضا پاینده تقدیر شد. در ادامه نیز استاندار اصفهان به جهت خدمات شهردار شاهینشهر و کسب رتبۀ برتر گروه شهرداریها لوح یادبودی را به سعید ابریشمیراد اهدا کرد. رئیس دانشگاه عقیق نیز لوح تقدیر و تابلوی اهدایی خود را به جهت خدمات شهردار شاهینشهر به وی تقدیم کرد.
در این آئین همچنین با حضور سیدمهدی سیدیننیا مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان از «اسدالله بابایی» و «جمشید گرگیان» دو پیشکسوت تئاتر شاهینشهر تقدیر شد. سیدیننیا همچنین از «سعید ابریشمیراد» شهردار شاهینشهر، «سیدرسول هاشمیان» رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شاهینشهر و «مریم سادات معلایی» دبیر هنری نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس با اهدای لوح یادبود تقدیر کرد.
معرفی برگزیدگان بخشهای نمایش صحنهای، تئاتر در فضای باز (نمایش بیرونی و محیطی) و مسابقۀ نمایشنامهنویسی
بنا به رأی داوران بخش نمایش صحنهای شامل شهرام زرگر، شهرام کرمی و رحمت امینی، داوران بخش تئاتر در فضای باز (بیرونی و محیطی) شامل سیروس همتی، محسین سلیمانی فارسانی و حسین فداییحسین و همچنین داوران بخش مسابقۀ نمایشنامهنویسی شامل مهدی حامدسقائیان، روزبه حسینی و شهرام احمدزاده، برگزیدگان به شرح زیر اعلام شدند:
در بخش تئاتر در فضای باز (نمایش بیرونی و محیطی):
طراحی لباس:
تقدیر: آدینه رحیمنژاد برای نمایش «هچل»
برگزیده: مهسا خدایی برای نمایش «هر دری یه دردسر»
پوستر و بروشور:
تقدیر: ساغر تیزرو برای نمایش «چاکرای ریشه»
برگزیده: ندا ربانیفر برای نمایش «شیرین و فرهاد»
موسیقی:
تقدیر: فهیمه ملکیان برای نمایش «شپوک شاه»
برگزیده: به طور مشترک، محمد نادری برای نمایش «هچل» و علی خاتمی برای نمایشهای «قهرمان کیست؟» و «سیاه نمیری سیاه»
طراحی فضا:
تقدیر: سعید اللهیاری برای نمایش «هر دری یه دردسر»
برگزیده: فرامرز غلامیان برای نمایش «چاکرای ریشه»
طراح و ایده:
تقدیر: به طور مشترک، امیر لطفی برای نمایش «شیرین و فرهاد» و مجتبی خلیلی و مهدی ایروانی برای نمایش «هچل»
برگزیده: مارال ایزدبخش برای نمایش «قهرمان کیست»
بازیگری خردسال:
تقدیر: به طور مشترک، ساغر علامه و هدیه حبیبی برای نمایش «هر دری یه دردسر» و ماهد خطیبی برای نمایش «چوپانلار» و رها پورنیایی برای نمایش «چارکرای ریشه»
بازیگری زن:
رنبۀ سوم: به طور مشترک حسنا قبادی برای نمایش «سیاه نمیری سیاه» و سلسمه ساداتحسینی برای نمایش «شیرین و فرهاد»
رتبۀ دوم: مهسا خدایی برای نمایش «هر دری یه دردسر»
رتبۀ اول: مارال ایزدبخش برای نمایش های «هچل» و «قهرمان کیست»
بازیگری مرد:
رتبۀ سوم: به طور مشترک، ارسلان محبی برای نمایش «شپوک شاه» و اکبر خلقی برای نمایش «هر دری یه دردسر»
رتبۀ دوم: محسن شفیعی برای نمایش «قهرمان کیست»
رتبۀ اول: سیدپویا امامی برای نمایش های «هچل» و «قهرمان کیست»
جایزه ویژه کودک و نوجوان:
به گروه بازیگران نمایش «پوپانلار» به کارگردانی امید صالحیار اهدا شد.
تقدیر گروهی:
هیات داوران به دلیل انسجام در اجرا، تمرکز در بازی و خلاقیت در ساخت فضا از گروه بازیگران نمایش «چاکرای ریشه» به کارگردانی علی سنامیری تقدیر کرد.
کارگردانی:
رتبۀ سوم: مارال ایزدبخش برای نمایش «قهرمان کیست»
رتبۀ دوم: سعید الله یاری برای نمایش «هر دری یه دردسر»
رتبۀ اول: جتبی خلیلی برای نمایش «هچل»
نمایش برگزیده:
نمایش «هر دری یه دردسر» به کارگردانی سعید اللهیاری ازسوی هیات داوران به بخش خیابانی جشنوارۀ بین المللی تئاتر فجر معرفی شد.
در بخش نمایشنامهنویسی:
تقدیر کودک و نوجوان: سیده طاهره حسینی برای نمایشنامۀ «کتابخانۀ آرزوها»
تقدیر دفاع مقدس: آرزو بهرامی برای نمایشنامۀ «تونل»
رتبۀ سوم: علی قبچاق برای نمایشنامه «غریب حیدر»
رتبۀ دوم: لیلا روغنگیر قزوینی برای نمایشنامه «شاتوبریان»
رتبۀ اول: رضا گشتاسب برای نمایشنامه «بعد از آن باران بر تو بارید»
بخش تئاتر در فضای باز (نمایش بیرونی و محیطی):
در بخش نمایش صحنهای:
پوستر و بروشور:
به طور مشترک، علی حسنزاده برای نمایش «سطح مش حسن عمق گاو» و مهدی اسدیتبار برای نمایش «بازیابی زخم فراموششده»
موسیقی:
علی عقیلی برای نمایش «روز صفر»
طراحی لباس:
فاطمه پناهی برای نمایش «روز صفر»
طراحی صحنه:
احسان جانمی برای نمایش «دخت شاه»
نمایشنامه:
رتبه سوم: به طور مشترک، رحیم رشیدیتبار برای نمایش «دیوارخوانی» و احسان جانمی برای نمایش «دخت شاه»
رتبه دوم: مهدی آشوغ برای نمایش «اندر مسائل پدری که پسرش را کشته بود یا …»
رتبه اول: علیرضا داوری برای نمایشنامه «شنا در منفی صفر درجه»
بازیگری زن:
رتبه سوم: به طور مشترک، فرناز فتح راضی برای نمایش «بازیابی زخم فراموش شده» و نکیسا رسا برای نمایش «میهمان ماهی»
رتبه دوم: عالیه مبارک برای نمایش «اندر مصائب پدری که پسرش را کشته بود یا…»
رتبه اول: فهمیه خسروی برای نمایش «شنا در منفی صفر درجه»
بازیگری مرد:
رتبۀ سوم: به طور مشترک، جلیل عالیپور برای نمایش «روز صفر» و هادی عسگری برای نمایش «میهمان ماهی»
رتبه دوم: به طور مشترک، محمد حاج محمدی برای نمایش «مجلس تقلید» و رضا خدادادی برای نمایش «اندر مصائب پدری که پسرش را کشته بود یا…»
رتبۀ اول: حجت یدالهی برای نمایش «شنا در منفی صفر درجه»
کارگردانی:
رتبه سوم: محمدجواد سجادی برای نمایش «روز صفر»
رتبه دوم: مهدی آشوغ برای نمایش «اندر مصائب پدری که پسرش را کشته بود یا …»
رتبه اول: مصطفی محمدی دوست برای نمایش «شنا در منفی صفر درجه»