سینمایی نیوز
  • برابر با : Thursday - 26 December - 2024
کل 8931 امروز 1

خبر فوری

عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ امیدوارم جشنواره امسال برای فرزندان این سرزمین تبدیل به خاطره‌ای دلنشین شود رکوردداری نماد تهران به بهانه انتخاب مجدد برج میلاد به‌عنوان سینمای رسانه پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با تصویری از فیلم «مادر» رونمایی شد همراه با فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در اولین هفته دی ماه ژاله علو هنرمندی نامیرا است «زیبای سیاه» در قاب نمایش استقبال ۳ هزار نفر از نمایش آثار منتخب «سینماحقیقت» اعضای شورای بازبینی فیلم‌های سینمایی منصوب شدند مشاور حقوقی و دبیر کارگروه حقوقی معاونت امور هنری منصوب شد فراخوان چهارمین جشنواره ملی «عاشیق‌لار؛ نوای وحدت ایران» عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ سیدرضا میرکریمی و سیدمحمود رضوی عضو هیأت امنای «انجمن» شدند مشکلات امروز ما به دلیل جدی گرفته نشدن مقوله پژوهش است هیأت داوران فیلم‌های کوتاه داستانی معرفی شدند آیین افتتاحیه پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار رونمایی از کتاب «صحنه عشق من است» به همراه تقدیر از ادنا زینلیان «در چشم طوفان» در شبکه دو دبیر جشنواره تئاتر فجر درگذشت ژاله علو را تسلیت گفت بهروز شعیبی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران شد میزبانی ۱۱ سالن از جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر «راهزن» به شبکه نمایش می آید اعضای آکادمی سینمای مستند ایران انتخاب شدند عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ اعلام جزییات ویژه برنامه «شب موسیقی و سرود ایثار» ژاله علو چهارشنبه به خاک سپرده می‌شود رونمایی از دو کتاب در اختتامیه جشنواره تهران-مبارک جابه‌جایی‌های خانه فیلم فجر؛ از شهر قصه تا میلاد برگزیدگان بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک معرفی شدند پخش فیلم «سلطان» به یاد بانوی فقید سینمای ایران به مناسبت درگذشت ژاله علو، بانوی ماندگار هنر ایران پیام تسلیت جشنواره فیلم فجر در پی درگذشت ژاله علو نشست خبری پانزدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار کنسرت ارکستر سنتی «عشاق» در فرهنگسرای نیاوران ژاله علو دار فانی را وداع گفت ژاله علو بازیگر و صداپیشه پیشکسوت درگذشت فراخوان هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر عربی خوزستان منتشر شد شروع دوباره اجراهای مجموعه تئاتر شهر شب نمایشنامه‌نویس برگزار شد جشنواره ملی تئاتر اقتباس برگزیدگان خود را شناخت فیلم‌کوتاهی که نگاه کارگردانش را «روشن» کرد/ خواستید کند باشید هم بی‌حس نباشید! پخش فیلم سینمایی «بعد از یانگ» از شبکه نمایش سیما «جوزف چمبرز» به شبکه نمایش می آید مستند «سینماحقیقت» در اسکار اجرای کنسرت «شب، نسیم» با همراهی گروه دف‌نوازان دل‌آسا ۲۰ نکته از هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر سه اتفاق مهم فجر ۴۳ نمایش مستند چریکه بهرام در خانه سینما کارگروه نمایشِ انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند برگزار می‌کند حجت‌الاسلام حمید پارسانیا دبیر علمی چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد

2
اختصاصی سینمایی نیوز/ گفت و گو با نویسنده و کارگردان فیلم «زیر سایه بلوط» در حاشیه چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران؛

“حسین الهیاری”: این فیلم روایتِ گونه ی بشر و طبیعت و دعوت به مفاهیم انسانی است

  • کد خبر : 35572
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۰
“حسین الهیاری”: این فیلم روایتِ گونه ی بشر و طبیعت و دعوت به مفاهیم انسانی است
یک فیلم ساز که در دنیا مورد توجه و کالت می شود، جریان سینمای یک کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.
سینمایی نیوز– فیلم‌کوتاه داستانی«زیر سایه بلوط» به نویسندگی و کارگردانی “حسین الهیاری”، روز دوم چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران امروز شنبه ۲۸ مهر 1403 در سالن‌های ۲ و ۵ پردیس سینمایی ملت از ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۷ به اکران درآمد و در میان ۱۰ فیلم‌ برتر آرای مردمی تا پایان روز اول و سوم چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران اعلام شد.
“حسین الهیاری” درباره علت نامگذاری فیلم «زیر سایه بلوط” » به خبرنگار سینمایی نیوز، بیان داشت: عنوان فیلم مرتبط با محتوای فیلم و وام گرفته از فیلمنامه است. در دل تاریخِ بی زمان، قافله ای از قویت لر در کوهستان برفی در حال عبور و رویارویی با معضلات هست. البته بجز ۲ تن از بازیگران، باقی از اقوام لر نبودند. ما صحنه ای داشتیم که تک برداشت بود اما بازیگران گویش لری را در همان یک برداشت به درستی به زبان آوردند.
این سینماگر در مورد علت پرداختن به این سوژه اظهار داشت: موضوع اصلی فیلم من، جدال انسان و طبیعت وحشی و بسیار خشن که هم ما در آن حل می شویم و هم آن بر زندگی ما اثر می گذارد، هم چنین دو راهی های دشوار اخلاقی و انسانی است که تمامی ما آدم ها، گاهی در زندگی دچار آن هستیم. نکته حائز اهمیت برای من، تجربه زیسته و دغدغه شخصی ام بود که باعث نوشتن این فیلمنامه و دستمایه ساخت این فیلم شد. جدال انسان با انسان، و انسان با طبیعت را در اثر می بینیم. فیلم روایتِ گونه ی بشر و طبیعت است.
این کارگردان جوان در مورد جای خالی چنین فیلم هایی در سینمای کوتاه کشور تصریح ساخت: به جز کودکان همه ی اشخاص و سنین مخاطب این فیلم هستند. این جای خالی، چه در سینمای کوتاه (البته کمتر) و چه در سینمای بلند که محدود به چند ژانر شده است حس می ‌شود. گونه های دیگری از سینما غیر از سینمای اجتماعی نیز، مورد علاقه ی من است. یک فیلم ساز که در دنیا مورد توجه و کالت می شود، جریان سینمای یک کشور را تحت تاثیر قرار می دهد. سینما هم سرگرمی و هم فرهنگ ساز است. در این جشنواره فیلم های متفاوتی دیدم و اساسا وظیفه و کارکرد سینمای کوتاه این هست که پیشرو تر از سینمای بلند باشد و جریان خود را پیش ببرد. این مهم، توسط چند فیلمساز اتفاق افتاده است و این مایه بسی خوشحالی است.
این فیلمساز آینده دار در مورد کمبودهای سینمای کوتاه گفت: برای بنده، سینما جدا از بحث زیبایی شناختی، عنصری فرهنگ ساز است. به سینما به مثابه ابزار فرهنگ ساز جامعه می نگرم. در فیلم کوتاه، عده ای قصد تجربه و پیدا نمودن جهان خود دارند. در این میان، غالب جشنواره های جهان، به فیلم های آماتوری و انتقادی توجه بیشتری دارند و به حوزه نمایش، پخش و فروش، عنایتی ندارند. باید از استعداد های جوان و ارزشمند، آن هم فیلم سازان شهرستانی که با هزینه خیلی خیلی اندک به طور رفاقتی فیلم می سازند حمایت صورت بگیرد. دغدغه مندی فیلمساز در سینمای کوتاه و سینمای بلند مورد پسند من است. پخش خارجی سینمای ما باید تقویت شود.
وی در مورد ویژگی های ساختاری و محتوایی این اثر که می تواند توسط هیئت داوران دیده شود یادآور شد: تمام این فیلم در برف می گذرد. در بحث فیلمنامه این اثر که لایه های زیرین و به طور خاص بگویم ۳ روایت دارد، مخاطب نباید به آن میزان مصلوب رویداد های بیرونی شود و باید دو موضوع قابل تامل را کشف کند. در تماشای یک چنین فیلمی، باید عادات معمول را کنار نهاد. این فیلم با شما سخن می گوید و شما را به مفاهیم انسانی دعوت می کند. من خوشحالم که بازخورد های خوبی از تماشگران حرفه ای سینمای کوتاه گرفتم و تا به حال نقد منفی نداشتم. بار مالی تامین فیلمی که نسبت به آن عرق دارید و چند گام از سینمای معمول جلو تر است، همیشه دغدغه است.

او در پاسخ به پرسشی در خصوص تدوین نظام جامع دستمزد ها گفت: بخشی از ساخت فیلم کوتاه را رفاقت عوامل پیش می برد. در ساخت این فیلم بسیاری از دوستان بر من منت گذاشتند و افتخار دادند و حضور پیدا کردند. فیلم کوتاه در سینمای ایران و همه جای دنیا با ارتباطات دوستانه ساخته می شود.
او در مورد روند تولید و مراحل ساخت گفت: برای مکان تصویربرداری در پشت کوه های طالقان تصویربرداری داشتیم. تیم عوامل ساخت این فیلم، به ۴ استان برای پیدا کردن لوکیشن سفر کردیم و ساعت ها کوه پیمایی داشتیم. زحمت بسیارِ طراحی و اجرای گریمِ سخت کار را آقای “شهرام خلج” برادرانه بر عهده داشتند. خانم “نیاز حمیدی” برای طراحی لباس فیلم قبول زحمت فراوان کردند. آقای “محمد خمیس آبادی” به عنوان مدیر تصویربرداری دلسوز، با جان و دل، هر روز تا به همین الان کنار من بودند و من خوشحالم که چنین استعدادی در کشور وجود دارند. به کمک آقای “آرش صالحی” مدیر تولید این اثر با تلاش و زحمت بسیار زیاد، با یک چهارم بودجه ای که به طور معمول در سینمای کوتاه هزینه می شود، این فیلم دشوار را ساختیم. تیم بازیگری ما از “امین شعرباف”، “یوسف صفری بختیاری”، “پرهام غلام لو” بازیگر خردسال فیلم بسیار زحمت کشیدند. پروسه انتخاب بازیگر خیلی سخت بود. همین جا از اساتید به نام سینمای ایران که افتخار دستیاری ایشان را داشتم و بر تجربه من افزودند نهایت سپاس و قدردانی را دارم.
“الهیاری” خاطرنشان ساخت: یکی از افسوس های من در ساخت این فیلم، درگذشت آقای “فتح الله طاهری” بازیگر نقش اصلی بود که ۲ روز پیش از آماده شدن فیلم برای اکران اتفاق افتاد. ساعت ۲ بعدالظهر با ایشان تماس گرفتم که متاسفانه با خبر فوت مرحوم مواجه شدم
او درباره جشنواره فیلم کوتاه تهران و تاثیر آن بر آینده کاری فیلم سازن جوان گفت: جشنواره ها ویترین خوبی برای نمایش آثار هستند. فیلم ساز فیلم می سازد که انگیزه و مخاطب داشته باشد و مخاطب خود را در جشنواره ها می یابد و چیزی از این بالاتر نیست. این جشنواره مهم ترین جشنواره فیلم کوتاه ایران است. کار ستاد اجرایی بسیار خوب است. البته رنگ فیلم من آنی نیست که نمایش داده شد و خیلی از این بهتر است و آن همه زحمت کشیدیم تا فیلمی مطابق با استاندارد های جهانی ارائه دهیم. اگر نسخه دی سی پی از فیلم سازان تحویل گرفته می شد بهتر می بود.
“حسین الهیاری” در بخش پایانی صحبت های خود در انتقال تجربه به علاقه مندان فیلمسازی در سینمای کوتاه بیان نمود: شهامت داشته باشند بسازند، شکست بخورند بسازند، مطالعه کنند و فیلم بسازند. این توصیه بزرگان است. شهامت مهم ترین چیز برای فیلمساز است.
فهرست عوامل این فیلم نیز عبارتند از: بازیگران: امین شعرباف، یوسف صفری بختیاری، پرهام غلاملو، مرتضی علیدادی، سپاس رضایی، سیما صادقی با هنرمندی شادروان فتح‌الله طاهری، مدیر فیلمبرداری: محمد خمیس آبادی، مدیر تولید: آرش صالحی، تدوین: مجتبی اسماعیل‌زاده، موسیقی: نادر مشایخی و بهزاد وحیدزاده، طراح گریم: شهرام خلج، طراح لباس: نیاز حمیدی، طراح صحنه: مرضیه محمدی، مدیر جلوه‌های ویژه بصری: مصطفی مطوری، مدیر جلوه‌های ویژه میدانی: مجید حیدری، مدیر صدابرداری: میثم کیامرثی، طراحی و ترکیب صدا: رضا گدازگر، دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز: مسعود بیگلری، عکاس: سهراب خان‌زاده، فیلمبردار پشت صحنه: امیرحسین منصوری، مدیر تدارکات: جواد باقری، اصلاح نور و رنگ: محمدمهدی سخنور، آنونس: نیما کزازی، مشاور رسانه‌ای و مدیر روابط عمومی: مریم قربانی‌نیا.

چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان 1403 در حال برگزاری است.

| گزارش و گفت و گو از: تورج اردشیری نیا

| عکس از: الهام سادات روئین تن

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=35572

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.