به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از روابطعمومی معاونت امور هنری، نقل از ایرنا، نادره رضایی شامگاه چهارشنبه دهم بهمن در آئین پایانی دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران اظهار داشت: از اینکه نتیجه دوسالانه سرامیک و حضور قابل توجه هنرمندان را در این رویداد میبینم، خوشحالم و از برگزارکنندگان دوازدهمین دوسالانه هنر سرامیک تشکر میکنم.
رضایی با اشاره به آماده شدن برنامه اجرایی سیزدهمین دوسالانه هنر سرامیک افزود: امیدوارم دوسالانه فعلی با نظم، افزودن کیفیت، تعامل و همدلی بیشتر استمرار داشته باشد و دوسالانههای بعدی بهتر برگزار شود.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در این معاونت بر فعالیت اصناف و اقتصاد هنر تاکید میکنیم، سال آینده به پررنگی سالهای قبل که برگزارکننده رویداد بودیم، حضور نخواهیم داشت البته این به معنای این نیست که رویدادها برگزار نمیشود، بلکه رویدادها برقرار هستند اما ما برگزارکننده و مجری نیستیم و نهاد سیاستگذار خواهیم بود.
او بیان کرد: در جایگاه سیاستگذار حتما از هنرمندان میخواهیم که از ما مطالبه کنند که در ادامه دوسالانه برای هنرمندان و آثار آنان چه اتفاقی خواهد افتاد؟
رضایی خطاب به دبیر دوازدهمین دوسالانه هنر سرامیک گفت: به این موضوع فکر کنید که چطور میتوانیم این رشته هنری و کاربردی را به اقتصاد پیوند بزنیم و باعث تداوم هنر سرامیک در کشور شویم چرا که این هنر میتواند استمرار منظم و کیفی را تضمین کند و ما برای تحقق این امر در کنار هنرمندان هستم.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بازدید حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهور و شینا انصاری معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان محیط زیست از نمایشگاه دوسالانه در مجتمع آسمان زعفرانیه دلگرم کننده است.
وی بیان کرد: این رویداد زمینه محیط زیستی جذابی داشت، چرا نباید نهادهای حاکمیتی برای گرهگشایی و تسهیلگری همافزایی کنند؟ ما این تمرینها را در نهاد دولت و در اتصال میان هنرمند و نهاد دولت نداریم، به این در کنار هم قرار گرفتنها و به داشتهها و در کنار هم افزودن عادت نداریم و معاونت علمی میتواند از منظر اینکه سیاستگذار صنایع خلاق است، به ما و شما کمک کند.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این نهاد اگر بخواهد اتفاقش معطوف به عمل و اقدام موثر باشد، خودش را جای صنف میگذارد و برای تقویت آن تلاش میکند و نهاد حاکمیت راهی جز تقویت صنف و نهاد مدنی ندارد و هنرمند در کنار این دو با اطمینان خاطر احساس میکند که اگر فعالیتی بکند، میتواند در امتداد این مسیر گرهگشایی کند، قول میدهم دوسالانه بعدی بدون کمک معاون هنری به لحاظ اقتصادی و در سطح بینالمللی برگزار شود.
همراهی هنرمندان سرامیست در دوازدهمین دوسالانه
مجتبی قربانی شاهکوچکی دبیر دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران نیز در این آئین اظهار داشت: فروردین ماه برنامه اجرایی دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک به مدیرکل تجسمی وقت داده شد و در اردیبهشت ماه شورای سیاستگذاری برگزار و بنده به عنوان دبیر دوسالانه انتخاب شدم.
قربانی افزود: سوم خرداد فراخوان دوسالانه سرامیک منتشر و قرار شد این رویداد در یزد برگزار شود، اما با تغییر دولت در نهایت آبان ماه داوری اولیه صورت گرفت و محل برگزاری رویداد تغییر کرد.
دبیر دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران بیان کرد: هدف اصلی از برگزاری این دوسالانه بازگشت روحیه و شور و اشتیاق کار کردن در فضای سرامیک معاصر ایران و همراهی همه گروهها و هنرمندان سرامیست بود، بخش نمایشگاه گردانی برای نخستین بار به این رویداد اضافه و در دو فضای مختلف فرهنگسرای نیاوران و آسمان برگزار شد.
وی با اشاره به آمار شرکتکنندگان در دوازدهمین دوسالانه هنر سرامیک افزود: در بخش فراخوان، ۵۴۸ هنرمند با ۷۱۸ اثر در این دوسالانه شرکت کردند که در نهایت ۱۳۰ اثر از ۱۲۱ هنرمند به نمایشگاه راه یافت، بخش شیشه برای اولین بار در این دوسالانه حضور داشت و آثاری که ارسال شد خارج از مسابقه بود و چهار نفر از هیات انتخاب و داوری، آثارشان را در بخش خارج از مسابقه ارائه کردند.
قربانی بیان کرد: در بخش نمایشگاه گردانی دوسالانه بیتا فیاضی با مجموعه «آن موج» با حضور ۶۰ هنرمند، مجید ضیایی با مجموعه «سریر آتش» و هیربد همت آزاد با مجموعه «در امتداد آشوب» حضور داشتند.
وی اظهار داشت: به عنوان مدیرعامل انجمن هنرمندان سفالگر اعلام میکنم که این انجمن در تلاش بود که دوسالانه را برگزار کند و تا دو هفته آینده نخستین دوسالانه هنر سرامیک دانشجویی را در خانه هنرمندان خواهیم داشت که امیدوارم به صورت ممتد برگزار شود؛ همچنین سال آینده نمایشگاه درون انجمنی را برگزار خواهیم کرد، برنامه اجرائی دوره سیزدهم را برای بهار سال ۱۴۰۵ نوشتیم و تقدیم میکنم تا با دبیر جدید در خدمت باشیم.
این هنرمند با خواندن بخشی از پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دوسالانه سرامیک و پیام معاون هنری در رابطه با برگزاری منظم دوسالانهها، افزود: اگر این رویداد به صورت منظم برگزار میشد اکنون با سابقهترین دوسالانه سرامیک جهان بود، برگزاری رویدادهای هنری توسط صنوف در این پیامها تاکید شده است، انجمنها به عنوان پلی میان هنرمندان خواهند بود و کمک بزرگی به این جامعه خواهند کرد، رشته هنر سرامیک در هنرستانهای کشور از مهرماه امسال تدریس میشود و امیدواریم این رشته هنری به دانشگاهها نیز راه پیدا کند.
قربانی تاکید کرد: سرامیک ایران هنر وارداتی نیست و ما یکی از طلایهداران سرامیک جهان هستیم، این هنر در کشورمان پایه دارد و سنتی است و ریشه آن به تاریخ و فرهنگ غنی ایران بر میگردد پس باید بیشتر به آن توجه شود.
دبیر دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران با بیان اینکه سرامیک در سه بخش صنعت، هنرهای سنتی و صنایع دستی و هنر معاصر ریشه دارد که وصل کردن اینها به هم بسیار سخت است، ابراز امیدواری کرد: مدیران کمک کنند تا باعث موفقیت این هنر شویم، هنرمندان سفالگر هم باید در کنار هم باشند و به انجمن کمک کنند چرا که توسعه این هنر نیاز به از خود گذشتگی دارد و ما باید از طریق انجمن کارهای خود را پیش ببریم.
معرفی برگزیدگان
در ادامه این مراسم رجحانه حسینی، بیتا فیاضی، کورش آریش و زروان روحبخشان اعضای هیات داوران دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران بودند و کورش آریش بیانیه هیات داوران این رویداد را خواند.
سپس برگزیدگان دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران معرفی شدند:
هادی محبعلی، ماهان مقصودی و نرگس طاعتی به عنوان برگزیدگان این رویداد معرفی و نشان دوسالانه، تندیس و جایزه یک میلیارد ریالی را دریافت کردند.
رضا علوی، دلارام پیروز، آیدا روزبه، زهرا امانی و الهام السادات حسینی شایسته تقدیر شناخته شدند که لوح تقدیر و مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال به آنان اهدا شد.
همچنین پیش از آئین اختتامیه، از پروژه «کوره مجسمه» که یکی از آثار محمدمهدی انوشفر است و در بخش نمایشگاه گردان دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران، با عنوان «سریر آتش» توسط مجید ضیایی و تعدادی از هنرمندان بازآفرینی شده است، رونمایی شد.