به گزارش
سینمایی نیوز، “سید مجید رحیمی” (مدیر پژوهش مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی) در حاشیه برگزاری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درباره تاریخچه پژوهش این مرکز به خبرنگار ما اظهار داشت: فکر می کنم تا آنجا که به یاد دارم بخش پژوهش در کنار چاپ کتاب، سابقه ای در حدود ۳۰ سال دارد؛ از روزی که مرکز ایجاد شد یا چند سال بعد حداقل از زمان آغاز به کار جشنواره سینما حقیقت که هفده دوره را پشت سر گذاشته است.
وی تصریح ساخت: بخش پژوهش، هم وظیفه برگزاری کارگاه های بین المللی و ایونت های تخصصی برای مستند سازان را به عهده داشته و هم نشر کتاب، نشر فصلنامه و جلسات نمایش فیلم همراه با نقد آثار را انجام داده است. گاهی نیز به صورت حرفه ای، برگزار کننده رویداد پبچینگ در همکاری با بخش بازرگانی و بین الملل مرکز بوده است. در حوزه انجام پژوهش، از آن جایی که ماموریت مرکز، تولید فیلم مستند بوده، بخش پژوهش مرکز نیز ماموریت خود را در رابطه با تولید به صورت پژوهش های کاربردی تولید فیلم تعریف نموده است.
مدیر پژوهش مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی درباره کیفیت حضور بخش پژوهش مرکز گسترش در نمایشگاه کتاب امسال خاطرنشان کرد: بخش پژوهش مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، امسال در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، در غرفه سازمان سینمایی با ۲۰ جلد کتاب و ۱۵ عنوان کتاب در فیدیبو با شرایط دسترسی سهل و آسان حضور دارد که شامل پنج عنوان کتب جدید و چندین مجلد کتب قدیمی تر با همان قیمت های چاپ های قبلی و تقریبا رایگان می باشد و این هدیه ای است از طرف مرکز به دوست داران کتاب در اوضاع گرانی کتاب و اطلاعات کتب را نیز بر روی تابلو ورودی برای مراجعه کنندگان ارائه نمودیم.
او هم چنین یادآور شد: مراجعه حضوری در این ۳ روز به غرفه سازمان سینمایی و بخش انتشارات مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی خوب بوده است و به زودی آمار مراجعه کنندگان بخش مجازی را نیز از درگاه فیدیبو خواهیم گرفت. نکته ای در این میان است و آن این که برخی کتاب های موجود در فیدیبو به طور نمونه کتاب “دگرخوانی سینمای مستند” تالیف استاد “محمد رضا اصلانی” که کتابی قطور همراه با عکس می باشد و چند سال پیش منتشر نمودیم، چاپ کاغذی مجدد آن قیمت گرانی پیدا خواهد کرد و خرید آن برای علاقه مندان دشوار خواهد بود اما همین دست کتاب های مهم را در فیدیبو با قیمت ارزان تر ارائه نمودیم. البته زمانی که امکانات فراهم شود، دوست می داریم چاپ کاغذی داشته باشیم اما تا آن زمان به دلیل دسترسی راحت تر علاقه مندان، کتاب های مهم را در فیدیبو عرضه نمودیم.
“رحیمی” در پاسخ به این پرسش که آیا نخستین کتابی را که مطالعه نموده است به یاد می آورد بیان نمود: فکر می کنم قصص قرآن نخستین کتابی بود که در زندگی و زمان کودکی خواندم.
این کارشناسی کارگردانی سینما و کارشناسی ارشد مدیریت فرهنگی در بخش پایانی صحبت های خود با اشاره به جایگاه پژوهش تاکید نمود: همه به جایگاه پژوهش معترف هستند اگر چه در عمل حتی با وجود قرارداد، دوستان ملتزم به رعایت امور پژوهشی نمی شوند و مشکلات بسیار زیادی وجود دارد چرا که اثر تکراری می شود و قابل استناد نیست. به طور نمونه، خیلی اوقات مواجه شدیم با اطلاعت فراوانی که توسط دوستان فراهم می شود اما به دلیل این که ارجاع دهی رعایت نشده است، عملا برای سایر دوستان قابل استفاده نیست و این ترس در پژوهشگر برای اعتماد به یافته ها وجود دارد. ما در بخش پژوهش سعی نمودیم حداقل نظام ارجاع دهی در آثار مان را رعایت کنیم. در دوره پیش روی مدرسه فیلم سازی مستند نیز پژوهش به عنوان یکی از واحد ها گنجانده شده است.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار میشود.
گزارش و گفت و گو از: تورج اردشیری نیا
عکس: الهام سادات روئین تن
لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=34168