سینمایی نیوز
1:22:38
    امروز : یکشنبه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴
کل 9807 امروز 0

خبر فوری

آغاز ثبت‌نام دریافت بن خرید کتاب سازمان‌ها و نهادها آمار فروش سالن‌‌های دولتی اعلام شد فعال‌سازی اپلیکیشن واکا در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب قطعه‌ها و آهنگ‌های فولکلورِ زبان فاخر کردی آغاز فصل جدید همکاری های هنری ایران و تاجیکستان روایتی از زندگی، اندیشه و آثار حمید سمندریان نمایش «قلندر خونه» ثبت ملی شد مهلت تکمیل اطلاعات مالیاتی و حساب بانکی ناشران حاضر در نمایشگاه رو به پایان است آغاز فعالیت‌های بخش فروش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران کاهش متراژ غرفه‌ها برای حضور تعداد بیشتر ناشران است روایت عشق و آموزش؛ بزرگداشت مقام معلم در فیلم‌های این هفته بن‌کارت‌های الکترونیکی یارانه در نمایشگاه کتاب توزیع می‌شود انتخاب رییس و نایب رییس خانه تئاتر انتشار «پیمان‌نامه» مدیرکل جدید دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گنجه‌ای: هنرمندان قدر خود و این گردهمایی‌ها را بدانند «کی بود، کی نبود» مسیری برای اندیشه و خیال کودکان جزئیات نخستین فلوشیپ ادبی تهران اعلام شد برپایی سالن چاپ در نمایشگاه کتاب اعلام‌نتایج تخصیص غرفه به ناشران نمایشگاه کتاب تمامی اجراهای تئاتر شهر به جانباختگان بندرعباس تقدیم شد فیلم «زن و بچه» مجوز نمایش ندارد سینماها امروز تعطیل است استقبال بیش از یک میلیون مخاطب از اکران های سیار از عرضه مستند در شبکه نمایش خانگی تا پایان «سینماحقیقت» در چارسو روایتی از تجربه زیسته نویسندگان مستندهایی برای تماشای آنلاین عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های ‌دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ تعطیلی سینماها برای همدردی با مردم بندرعباس پخش سریال و فیلم های سینمایی از قاب سیما ایران در پیوند با کتاب تا ابد پایدار خواهد ماند راهیابی فیلم سینمایی «زن و بچه» به جشنواره فیلم کن آغاز داوری بخش ویژه «آثار منتخب از نگاه اهالی صنعت نشر کتاب» اعلام اسامی ناشران میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران نکوداشت گلاب آدینه در بیستمین شب کارگردان سوگواره‌های نواحی مختلف ایران برای حادثه هرمزگان رویداد ملی موسیقی نواحی ایران همراه با سوگ مردمان هرمزگان به کار خود پایان داد اعلام آمادگی هنرمندان جشنواره موسیقی نواحی برای اهدای خون به مجروحان سانحه بندرعباس مراسمی به یاد حمید سمندریان برگزار می‌شود موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 5 ​فیلم‌نامه فراخوان نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم آوای صلح بیش از ۱۳ هزار مخاطب به تماشای نمایش‌های سالن‌های دولتی نشستند عاشقانه‌های نواحی ایران / از مازندران تا هرمزگان اولویت‌های مهم دفتر موسیقی وزارت فرهنگ در دوره جدید فعالیت‌ها فراخوان دومین جشنواره فیلم ایثار بنیاد شهید و امور ایثارگران منتشر شد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های ‌شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ فراخوان هفتمین دوره نشان عکس سال مطبوعاتی ایران اعلام آمادگی ۲۳۰ ناشر دانشگاهی برای حضور در سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران 12 تن بار ناشران خارجی وارد گمرک نمایشگاه شد حل مشکل حضور کتابفروشان در نمایشگاه کتاب/ برپایی پنج روز نمایشگاه مجازی اختصاصی همراه با فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در اولین هفته اردیبهشت ماه

4

صاحبان اصلی جشنواره خانواده شهدا هستند / تقدیر از برگزیدگان

  • کد خبر : 30741
  • ۲۱ دی ۱۴۰۲ - ۲۳:۵۴
صاحبان اصلی جشنواره خانواده شهدا هستند / تقدیر از برگزیدگان
افتتاحیه چهاردهمین دوره جشنواره مردمی عمار با حضور خانواده شهدا، اقشار مختلف مردم و برگزیدگان این دوره از جشنواره در سینما فلسطین برگزار شد.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از عمارفیلم، افتتاحیه چهاردهمین دوره جشنواره مردمی عمار با حضور خانواده شهدا، اقشار مختلف مردم و برگزیدگان این دوره از جشنواره در سینما فلسطین برگزار شد.

پس از قرائت آیاتی چند از قرآن کریم توسط محمد‌هادی نریمانی، فرزند ۱۲ ساله شهید مدافع حرم محمود نریمانی، سعید خورشیدی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره ضمن بزرگداشت یاد و خاطره مرحوم طالب‌زاده طی سخنانی گفت: صاحبان اصلی جشنواره خانواده شهدا هستند؛ ما از حضور آن‌ها قوت قلب می‌گیریم.

وی با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت مسأله «جمهوریت»، عنوان‌کرد: جمهوریت یکی از مهم‌ترین بنیان‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی ایران است که خدشه به آن، خدشه به انقلابیون و اسلامیت ما است. هر جا ما به حضور مردم تکیه کردیم موفق‌شدیم، هر جا دشمن توانست مانع حضور مردم در آن عرصه شود، موفق‌شد.

خورشیدی افزود: حوزه فرهنگ به مثابه تبادل معنا و حوزه رسانه از جمله حوزه‌هایی است که ما به شدت نیازمند حضور مردم در آن هستیم. اگر امروز اتفاق‌نظر داریم که با جنگ نرم و جنگ روایت‌ها روبرو هستیم، توفیق در این جنگ مستلزم فراهم‌کردن سازوکار حضور مردم در تولید، توزیع و مصرف فرهنگی است که جشنواره عمار تلاشی بود که سازوکار آن را فراهم کند تا عموم مردم تولیداتی داشته‌باشند.

نظام رسانه‌ای ناقص و بی‌عدالتی رسانه‌ای به خصوص پس از فتنه ۸۸ مانع از آن بود که کارهایی که در حمایت از انقلاب صورت گرفته‌بود، در باب رسانه به نمایش گذاشته‌شود. جشنواره عمار تلاش کرده که عموم هنرمندان مردمی بتوانند به تولید آثار بپردازند و در سازوکار اکرانی که بر دوش مردم است، تجلی یابد.

دبیر چهاردهمین جشنواره عمار: یکی از راهبردهای دشمن این است که انقلابی‌ها را از تولیدات رسانه‌ای می‌ترساند. سال‌ها است که جریان غرب‌زده در کشور تلاش‌کرده با ابزارهای مختلف از جمله جنگ رسانه‌ای و پراکندن پیچیدگی‌ها تکنیک و فرهنگ، بچه‌های انقلاب را از حضور در تولیدات عرصه سینما بترساند. جشنواره عمار تلاش‌ کرده‌است تا بچه‌های انقلابی از این راهبرد دشمن منقلب نشوند و از این مارپیج سکوت خارج‌شوند تا بتوانند راوی قهرمان‌های ملت ایران، آرمان‌های ملت بزرگ ایران باشند. امید است که جشنواره عمار بر این امر ثابت‌قدم بماند.

پس از صحبت‌های سعید خورشیدی، برگزیدگان بخش‌های مسابقه «فیلمنامه» و «نماهنگ» معرفی‌شدند. هیئت داوران «فیلمنامه»، ضمن تقدیر از اثر «دینوک» به نویسندگی «طاهره ولی‌پور»، لوح افتخار این بخش را به دلیل «پرداختن به موضوع طوفان الاقصی و مقاومت مردم فلسطین» اهدا می‌کند به اثر «جِیلُ الحاجز» به نویسندگی «حسین جعفری» و اثر «برادرگفته» به نویسندگی «نوید ظریف‌کریمی» به دلیل «رعایت اصول فنی در روایت و پرداختن به مسئله فاجعه مسجد گوهرشاد و ایستادگی مردمی در برابر استبداد رضاخانی».

ضمنا فانوس این بخش به دلیل «ساختار منسجم و پرداختن به موضوع مقاومت تاریخی ملت ایران در برابر استعمار به اثر «دریادار، بایَندُور» به نویسندگی «عبدالرحمن شلیلیان» اهدا‌ شد.

همچنین، هیئت داوران «نماهنگ»، ضمن تقدیر از اثر «القدس لنا» به تهیه‌کنندگی «محمدجواد آشتیانی» و اثر «جشن فرشته‌ها» به تهیه‌کنندگی «محمدرضا ملاعباسی»، لوح افتخار این بخش را به دلیل «پرداخت نمایشیِ قابل و به تصویر کشیدن حماسه­‌های ایرانی» به اثر «ایراندخت» به تهیه کنندگی آقای «سیدحسین  میرعماد» و اثر «جان به قربان محمد» به تهیه کنندگی آقای «محمدجواد آشتیانی» به دلیل «توفیق و درخشش؛ هم در موسیقی، هم در تصویر، هم در موضوع و نگرش والای اثر هنری» و اثر «محیا» به تهیه کنندگی «نازنین پیرکاری» به دلیل «شعر درخشان و همچنین پرداخت دراماتیک و تاثیر گذار» اهدا‌ کردند.

لازم به ذکر است، فانوس این بخش به دلیل «موسیقی تاثیرگذار، به ‌یاد ماندنی و متناسب با مفهوم و مخاطب کودک و نوجوان» به اثر «جشن فرشته‌ها۲» به تهیه کنندگی «محمود احمدی» اهدا‌شد.

در ادامه افتتاحیه، از کارگردان سینما و تلویزیون، محمدحسین لطیفی پاسداشت به عمل آمد. لطیفی در صحبت‌های خود اشاره‌کرد: من در هرگوشه ایران و در هر محیط عمومی از همین مردم جان می‌گیرم. منِ لطیفی جایی که اجازه‌دادم یک انرژی دیگری به جز لطیفی روی کار بنشیند، کار موفق و دلنشین بود و آن انرژی چیزی جز خداوند نبود. از همه عزیزان درخواست می‌کنم دعاکنید که این حقیر کار بد نسازد.

پس از سخنان این کارگردان، جوایز برگزیدگان بخش‌های دیگر جشنواره نیز اهدا‌شد.

هیئت داوران بخش «برنامه تلویزیونی ترکیبی»، ضمن تقدیر از اثر« حماسه‌خوان» به تهیه‌کنندگی «سیداحمد موسویان»، لوح افتخار این بخش را به دلیل «تلاش برای ارائه الگوی متفاوت در حوزه سرگرمی و طنز فاخر و انقلابی برای مخاطب عام» به اثر «سیدخندان» به تهیه‌کنندگی آقای «محمدحسین بزرگیِ‌راد» و اثر «هماهنگ» به تهیه کنندگی آقای «سید محمدصادق حسینی» به دلیل «توجه به عدالت در پرداخت به استعدادهای نوجوان در سطح کشور و توجه به سرود به‌عنوان قالب هنریِ راهبردی برای مخاطب نوجوان» اهدا‌ شد

ضمنا فانوس این بخش به دلیل «پرداخت هنرمندانه به قرآن به‌عنوان محورِ وحدتِ امت و پیوند زدن قرآن با زندگی و نشاط مومنانه» به اثر «محفل» به تهیه‌کنندگی «سیدمحمدحسین  هاشمی گلپایگانی» و اثر «نوسان» به تهیه‌کنندگی «قاسم عوض‌بیگی» به دلیل «پرداخت خلاقانه‌ متفاوت، انقلابی و واکنش سریع به موضوعات روز، به‌خصوص برای مخاطب عام» اهدا شد.

هیئت داوران بخش «گزارش» خبری ضمن تقدیر از اثر «باباجان» به تهیه‌کنندگی «کاظم دهقانی اشکذری»، لوح افتخار این بخش را به دلیل «به‌کارگیری هنر برای قهرمان‌سازی برای مخاطب کودک و ضریب‌دهی متفاوت به آن به اثر «عکس خاص» به تهیه‌کنندگی خانم «سمانه  علی‌اکبری» و اثر «یک تیر و چند نشان» به تهیه‌کنندگی خانم «فاطمه سلطانی» به دلیل «توجه به هویت تاریخی در مسئله زن و ایستادن بر خط درگیری با رسانه‌های معاند» اهدا‌ شد.

همچنین هیئت داوران بخش «کلیپ، آیتم و موشن‌گرافیک» ضمن تقدیر از اثر «هیسطوری» به کارگردانی  آقای «اسماعیل عظیمی»، لوح افتخار این بخش را به دلیل «واکنش رسواکننده علیه رژیم غاصب صهیونیستی با زبان عام بین‌المللی به اثر «هولوکاست حقیقی» به کارگردانی آقای «میلاد  مهرجو» اهدا‌ شد.

ضمنا فانوس این بخش به دلیل «پرداخت به‌موقع و هنرمندانه و بدون لکنت به انسانِ شهید، به‌مثابه قهرمان ملی و جانفدای آرمان‌های انقلاب اسلامی و مردم» به اثر «جمع خوبان» به کارگردانی «محمد اسفندیاری» اهدا‌ شد.

در ادامه هیئت داوران بخش «تولیدات انسان رسانه»(کسانی که کنش‌های موثری در فضای مجازی داشتند) ضمن تقدیر از اثر «بافتار» به کارگردانی «مرتضی ابراهیم‌پور»، لوح افتخار این بخش را به دلیل «نگاه مطالبه‌گرانه به مسائل و اتفاقات و پاسخگو کردن مسئولین، همراه با امید بخشی و توجه به رسالت و پویایی تشکل‌های دانشجویی و گروه‌های مردمی مغفول در رسانه و نظم در تولید، و انتشار و ارتقاء ریتم و ضرب آهنگ» به اثر «دادستان» به کارگردانی «محمدحسین لک» اهدا می‌کند.

ضمنا فانوس این بخش به دلیل «واکنش سریع و جهادی به مسئله اول جهان اسلام با رویکرد تحقیقی و موشکافانه با بیان مردمی شیوا و رسا و ارتقاء و افزایش تنوع فرم و رویکردها به مسئله و توسعه مخاطب» به اثر «مجموعه اسکرین‌شات» به کارگردانی «سرباز روح‌الله رضوی» اهدا‌ می‌گردد

همچنین هیئت داوران در «تولیدات صوتی(پادکست)» ضمن تقدیر از اثر «مَزگِت» به کارگردانی «زهره سربازی و فاطمه باقری» و اثر «نوجهان» به کارگردانی «امیرحسین شاکرپور»، لوح افتخار این بخش را به دلیل «توجه به فرهنگ و گویش‌های محلی اقوام، حس‌انگیزی و نمایش ریشه‌دار بودن فرهنگ مقاومت در متن و بطن جامعه ایرانی» به اثر «نخل و برنو» به کارگردانی «مجید طیبی» اهدا‌می‌کند.

پس از این تقدیرات، از جدیدترین ترانه مجتبی الله‌وری با نام «دنیای وارونه» با محوریت موضوع چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در واکنش به تناقض‌ رفتاری روشنفکران و استانداردهای دوگانه مدعیان حقوق بشر و بی‌توجهی به مردم مظلوم فلسطین رونمایی شد. پس از این رونمایی، اهدای جایزه ویژه «دستکش ننه عصمت» با حضور فاطمه صغری فلکیان ملقب به «ننه عصمت» به محسن مقصودی تهیه‌کننده و کارگردان تعلق گرفت.

پدر محسن مقصودی به نمایندگی از او، نامه‌ای را برای حضار قرائت می‌کند:

بسم‌الله الرحمن الرحیم
ضمن تشکر از عزیزان جشنواره عمار، حقیر از زمانی که از این انتخاب با خبر شدم به عزیزان جشنواره عرض کردم که به هیچ وجه خودم را لایق دریافت چنین جایزه ای نمی دانم و معتقدم صدها نفر از فعالان فرهنگی جبهه انقلاب اسلامی هستند که پویاتر، اثربخش تر اما گمنام و مخلصانه در سراسر کشور و در شهرستانها و روستاهای مختلف در حال خدمت و کار فرهنگی و رسانه ای اند، اما افسوس که ظاهرا کار از کار گذشته بود و عزیزان بر انتخاب خود اصرار داشتند.
این انتخاب عزیزان مسوولیت حقیر را سنگین تر از قبل می‌کند. اگر در این سال‌ها کار کوچکی کرده‌ام همه‌اش با همکاری مخلصانه و گروهی همه عوامل برنامه ثریا بوده و البته همراهی بی دریغ و ایثارگرانه همسر و خانواده و دعای خیر پدر و مادر عزیزم که دست بوسشان هستم.
اجازه دهید در زمانه‌ای که نهادهای مدعی حقوق بشر و رسانه های مدعی آزادی و دموکراسی، کشتار هزاران کودکان و انسانهای بی گناه را در غزه می بینید و سکوت می کنند و رژیم جنایتکار و غاصب صهیونسیتی خبرنگاران را در غزه و جنوب لبنان ترور می‌کند تا صدای کودکان مظلوم غزه به دنیا مخابره نشود، این جایزه و یادبود را به روح بلند ۱۱۷ خبرنگار شهید حماسه طوفان الاقصی و خانواده آنها تقدیم کنم بویژه به قهرمان خبرنگاران در غزه آقای وائل دحدوح که جنایتکاران همه خانواده اش را شهید کردند اما او مثل کوه ایستاده است تا صدای مظلومان باشد، ای کاش ما هم مثل او و در کنار او بودیم…
به امید آزادی قدس عزیز

سهیل اسعد، دبیر چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار پس از اهدای جایزه گفت: می‌خواستم از فعالین عمار تشکر‌کنم که خیلی زحمت کشیدند و با اخلاص، کار‌کردند. یکی از شعارهای عمار، بحث هنر، اندیشه و رسانه است. قصد دارم از اولین درس زیبایی‎شناسی که در زندگی گرفته‌ام، برای شما بگویم. من در سال 1987، دوازده سال داشتم و چندسالی بود که از وقوع انقلاب اسلامی ایران گذشته‌بود. من کودکی بودم در آرژانتین که سفیر جمهوری اسلامی ایران که می‌خواست 22 بهمن را در سفارت جشن‌بگیرد، از من به عنوان یک بچه خواست که در سفارت، چیزهایی را در مورد امام خمینی(ره) بگویم. در آن زمان چون سن کمی داشتم، زیاد از انقلاب چیزی را متوجه ‌نمی‌شدم اما عشق خاصی به امام داشتم و به همین خاطر، یک متن سخنرانی نوشتم تا در این مراسم بخوانم. سه روز بعد، سفیر عکس این اتفاق را برای من فرستاد و من از این کار او، خیلی خوشحال‌شدم.

استاد قرآنی داشتم به نام شیخ محمود که در آن زمان در قم طلبه بود و من باخوشحالی، می‌خواستم این اتفاق مبارک را به او اطلاع‌دهم. عکس را به قم فرستادم تا استاد من آن را ببیند. پس از مدتی، شیخ محمود پاسخ من را می‌دهد. در عکس و هنگام سخنرانی، من یک دستبند طلایی به دست داشتم. شیخ محمود در نامه نوشته بود «ادگاردو، چرا دستبند بسته‌ای؟» و تمام. درس زیبایی‌شناسی آن این بود که شیخ محمود یک قاب زیبا با این همه قشنگی را بخاطر نوع فکرش نتوانسته بود ببیند.

در درس زیبایی‌شناسی، ما زیبا و زشت به عنوان قاب نداریم؛ فکر زیبا و زشت داریم. گاهی اوقات صحنه‌ها خیلی زیبا هستند، اما ما زیبایی را نمی‌بینیم. اگر فکر ما بد باشد، یک دستبند می‌تواند مانع دیدن خیلی از زیبایی‌ها شود. پیام من به بچه‌های عمار این است: اگر فیلمبردار هستید، اجازه‌ندهید دستبند دیده‌شود. اگر ذهن مخاطب شما مثل شیخ محمود است، اجازه‌ندهید فیلم شما را ببیند. اگر مخاطب هستید، اجازه ‌ندهید زشتی یک دستبند، زیبایی واقعیت‌ها را بپوشاند. اگر ادگاردو هستید، لطفا دیگر دستبند نبندید.

در ادامه، هیئت داوران بخش «پویانمایی» ضمن تقدیر از اثر «همه انگلیسی‌ها بد نیستند» به تهیه‌کنندگی «یاشار عبدالحسین‌زاده» و اثر «آقا خاش‌خاشی» به تهیه‌کنندگی «علی رئیسی» و اثر «فصل کوچ» به تهیه‌کنندگی «صادق روحی, مهدی هوایی و فاطمه چنگیزی محمدی»، لوح افتخار این بخش را به دلیل «توجه به یک موضوع مهم تاریخی ایران و طرح به‌هنگامِ این موضوع با مسئله فلسطین و تاریخ معاصر» به اثر «تاریخچی؛جشن پوریم» به تهیه‌کنندگی آقای «محمدرضا یوسفی» اهدا کرد.

و همچنین فانوس این بخش را به دلیل «طرح جهانی موضوع فلسطین در اثری کوتاه، تاثیرگذار و به‌هنگام» به اثر «رسوایی دیزنی» به تهیه‌کنندگی «الیاس نجاتی ‌یزدی‌زاده» اهدا شد.

هیئت داوران بخش «فیلم‌ِما» نیز ضمن تقدیر از اثر «سکوت» به کارگردانی آقای «سیدمیلاد مدبریان» به دلیل «پرداخت خلاقانه به حرکت‌های مردمی در حمایت از مردم مظلوم غزه»، لوح افتخار این بخش را به دلیل «پرداخت خلاقانه به سوژه‌های مردمی در زمینه‌ی حمایت از مردم فلسطین» به اثر «سطل آب» به کارگردانی آقای «حسین سبحانی» و اثر «مثبت یک» به کارگردانی خانم «سهیلا کاظمیان» به دلیل «نگاهی نو به مساله مادری و اهمیت بحث جمعیت» اهدا‌می‌کند.

افتتاحیه جشنواره مردمی فیلم عمار در دوره چهاردهم با اهدای هفت فانوس و جایزه ویژه دستکش ننه عصمت پایان یافت. آغاز اکران‌ فیلم‌ها، نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های ویژه جشنواره از فردا جمعه ۲۲ الی ۲۸ دی ماه در سینما فلسطین تهران و اکران برخط در سکوی عماریار 24 ساعت پس از اکران در سینما فلسطین انجام خواهدشد.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=30741

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.