به گزارش سینمایی نیوز، “مرتضی ویسی” کارشناس کتاب “انتشارات سوره مهر” از سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما اظهار داشت: “انتشارات سوره مهر” ذیل حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی قرار می گیرد که اواسط دهه ۶۰ به جهت نشر و گسترش هنر متعهد ارزش های انقلاب تاسیس شد. از سال های ابتدایی دهه ۷۰ انتشارات سوره مهر شکل گرفت و از همان ابتدا قرار بر این نبود که تنها در یک موضوع هم چون ادبیات مبادرت به نشر کتب نماید و حوزه های دیگری چون سینما، تئاتر و موسیقی را نیز تحت پوشش قرار داد.
این نویسنده و منتقد بیان نمود: “انتشارات سوره مهر” در این سال ها به انتشار و عرضه کتب فیلمنامه و آموزش فیلمنامه نوسی، تئاتر، موسیقی و هنر های تجسمی با تمرکز بر ویژگی های بومی و مبتنی بر توانایی ها و نیاز های بومی برای دانشجویان و هنرجویان علاقه مند پرداخته است.
وی یادآور شد: به عنوان نمونه، در کتاب “سینمای ملی ایران رویکردی مردم شناختی – ارتباطی” موءلفه ها و ویژگی های سینمای ملی تبیین شده است. در زمینه جنگ، کتاب “جنگ، سیاست و ابرقهرمانها” به نقد سینمای هالیوود و فاصله گذاری با این نوع از سینما پرداخته است. کتاب های فیلمنامه نشر سوره مهر، از جمله “به همین سادگی”، دغدغه های درونی انسان ایرانی را لحاظ می کند. در حوزه موسیقی نیز به همین شکل، به موسیقی دستگاهی و گوشه ها و ردیف های ایرانی می پردازد.
این دبیر جلسات رونمایی کتاب خاطر نشان ساخت: در حال حاضر حتی چاپ چندم و دوباره و دگرباره کتاب فیلمنامه نویسی “سید فیلد” که مهم ترین منبع برای دانشجویان و هنرجویان رشته فیلمنامه نویسی است به اتمام رسیده است. همین طور کتاب “عکاسی و نظریه” به چاپ پنجم رسیده است و دانشجویان در پایان نامه ها به عنوان کتاب مرجع از آن استفاده می نمایند. هم چنین می توانم از کتاب های “نقد سینما”، “ژانر فیلم” و “روانشناسی و زیبایی شناسی سینما” که مورد ارجاع دانشجویان قرار گرفته است یاد کنم. من این روز ها بسیار مشاهده نمودم که دانشجویان هنر به غرفه انتشارات سوره مهر مراجعه و از کتب سینما و تئاتر و موسیقی به عنوان منبع استفاده می کنند. این که در حوزه نشر کتابی به چاپ پنجم و ششم رسیده است نشان از پر فروش بودن کتاب دارد.
او تاکید کرد: چه بسا کتاب های حوزه سینما و تئاتر و موسیقی که “انتشارات سوره مهر” با این تعداد صفحات به چاپ و عرضه رسانده است، نصف قیمت همین کتاب ها باشد. بنابراین ما از همان ابتدا یک تخفیف را بر روی قیمت تمام شده کتاب ها در نظر گرفته ایم ضمن این که تخفیفات نمایشگاهی و سایر تخفیفات نیز برای دانشجویان هنر لحاظ خواهیم کرد. امسال نسبت به سال های قبل با وجود این حجم زیاد حضور مراجعه کنندگان داخل غرفه که مشاهده می نمایید، استقبال در طول ۱۱ دوره ای که بنده کارشناس کتاب در نمایشگاه بوده ام، حتی از میان نویسندگان و کارشناسان کم تر بوده است. ای کاش امسال بن کتاب بیشتری بین مردم توزیع می شد.
“مرتضی ویسی” در بخش پایانی صحبت های خود گفت: زندگی و کار بنده با کتاب عجین است به طوری که خود کتاب شده ایم. اولین کتابی که در زندگی خواندم “هبوط در کویر” دکتر شریعتی بود. آخرین رمانی که بنده خواندم در مورد خانواده برون بودوک ها است که توسط نشر ماهی به چاپ رسید، و داستان زوال یک خانواده بود. دوست می داشنم جلوی زوال این خاندان را بگیرم. متاسفانه زوال چیزی است که وقتی از راه می رسد، دیگر نمی توان جلوی آن را گرفت و با آن، همراه می شوید.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی در حال برگزاری است.
گزارش و گفت و گو: تورج اردشیری نیا
عکس: الهام سادات روئین تن