به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از خبرگزاری صداوسیما، رضا اورنگ کارشناس و منتقد پیشکسوت سینما در مصاحبه با برنامه سینما معیار درباره ادعای غلامرضا موسوی رئیس اتحادیه تهیه کنندگان مبنی بر اجازه امام خمینی (ره) به استفاده از کلاه گیس در فیلم و سریال اظهار کرد: این قضیه به سریال «پاییز صحرا» برمی گردد که از تلویزیون پخش میشد و بازیگرانی همچون شهلا میربختیار و زنده یاد جمیله شیخی در آن بازی کردند و مسئله این طور نبود.
وی افزود: یکی از ائمه جمعه تهران راجع به سریال ایراد گرفته بود و امام توضیح داد که این سریال خیلی خوبی است و من میبینم و بحث کلاه گیس هم مطرح نبود، چون هم شهلا میربختیار و هم زنده یاد جمیله شیخی با حجاب بودند.
کارشناس و منتقد پیشکسوت سینما درمورد اکران فیلم سینمایی «قصیده گاو سفید» در اورشلیم گفت: آقای موسوی ادعا کردند که پخش کننده خارجی این فیلم در جریان حساسیتها و خط قرمزهای ما نبوده در صورتی که ما در قرارداد اول باید حساسیت کشور را نسبت به رژیم صهیونیستی مشخص میکردیم و لذا نباید تمام تقصیرات را به گردن طرف خارجی انداخت.
اورنگ درخصوص نامه اخیر معاونت نظارت و ارزشیابی در مورد فعالیت یک سری از بازیگران خانم که مطالبی را منتشر کرده بودند اظهار کرد: بخش اول نامه جزو مقررات بود، اما راجع به بخش دوم معتقدم که نوشتن نامهی رسمی در این زمینه یک اشتباه بزرگ بود چراکه جنبه قانونی ندارد و جزو مقررات وزارت ارشاد هم نیست.
وی ادامه داد: بهتر بود که بحث فعالیت یا عدم فعالیت بازیگران بی حجاب یک تذکر دوستانه آن هم به صورت شفاهی مطرح میشد، چون وقتی نامه رسمی داده میشود باید پشتوانه حقوقی داشته باشد و اگر به آن عمل نشود بر علیه خودشان تمام خواهد شد.
کارشناس و منتقد پیشکسوت سینما تصریح کرد: بحث حجاب بازیگر و مسائل حاشیهای دون شأن هنر و سینما و رسانه است که در موردش صحبت کنیم؛ این مسئله خیلی کوچکی است که با مطرح کردن آن به اشتباه به یک مسئله حاد و بزرگ و حتی رسمی تبدیل میشود و متأسفانه رسانههای رسمی هم به این موضوع میپردازند در صورتی که اشتباه است، چون برخی افراد دوست دارند به هر طریقی خودنمایی کنند و ما نباید به این افراد راه دهیم.
اورنگ درباره شرایط امروز سینما و گیشه گفت: «شهر هرت» نسبت به فیلمهای دیگر پرفروشتر بود و دلیلش هم این است که مردم حوصله فیلمهای سنگین اجتماعی را ندارند. الان خیلی صحبت از این است که فیلم «نگهبان شب» مظلوم واقع شده و به مردم التماس میکنند که از فیلم حمایت کنید در صورتی که اگر فیلم خوب باشد مخاطب خودش سالن سینما را پر میکند و بنابراین این مسائل نوعی بهانه است.
وی با تأکید بر اینکه هر ارگانی باید در چارچوب خودش اظهار نظر کند گفت: برای مثال، خانه سینما حق دارد در چارچوب خودش نظر دهد، اما حق ندارد درباره کل سینمای ایران نظر دهد.
کارشناس و منتقد پیشکسوت سینما در مورد مهندسی و چینش اکران اظهار کرد: چارچوب و مسئولیت اصلی اکران باید با سینما دار و پخش کننده باشد و کف فروش را هم سینما دار باید تشخیص دهد که متأسفانه در عمل اینطور نیست.
اورنگ با تأکید بر اینکه نباید به خانه سینما اختیار اکران داده شود گفت: قرار نیست هر کسی که فیلم ساخت فیلمش بدون رقابت اکران شود و تصمیم گیرنده اصلی باید خود سینما داران و پخش کنندهها باشند.