سینمایی نیوز
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
کل 8656 امروز 0

خبر فوری

نشست خبری رویداد صاحبدلان برگزار شد/ رشت میزبان بخش بین‌الملل رویداد صاحبدلان شب یادبود احمد آقالو برگزار شد فروش نهایی دوره سوم گروه سینمای فرهنگ اعلام شد رائد فریدزاده: مرور زمان اصالت بنیاد فارابی را بیش از پیش نمایان می کند گلاب آدینه جدیدترین نمایش خود را به صحنه می‌آورد سرپرست بنیاد سینمایی فارابی معرفی شد کتاب تاریخ موسیقی استان همدان رونمایی شد یک کمدی در قاب شبکه نمایش معرفی آثار راه‌یافته در بخش خیابانی جشنواره تئاتر «سودای عشق» نقدی بر انیمیشن «ببعی قهرمان» سلین حسین‌پور بازیگر فیلم‌های کوتاه «کودکی»، «نگاه» و «رخ» درگذشت عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های شنبه سوم آذر ۱۴۰۳ سفر استانی مدیرکل به پایتخت فرهنگی ایران حسین نوروزیان درگذشت فروش ۲۰۵ میلیارد تومانی سینماها در آبان مازیار سیدی دچار حمله قلبی شد گمشده اصلی ما گفت‌وگو است فروش ۵ میلیارد تومانی «باغ کیانوش» ابراهیم قادری درگذشت کدام مستند تندیس حافظ را تصاحب می کند؟ عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه اول آذر ۱۴۰۳ نشست کارنامه حرفه ای و آثار عزت الله انتظامی در خانه سینما برگزار شد نخستین نشست «نقد کتاب سینمایی» به همت «انجمن صنفی مدرسان سینما» برگزار شد فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در روز‌های آغازین آذرماه مجمع عمومی انجمن صنفی انیمیشن برگزار شد نبرد «فورد در برابر فراری» را با کیفیت 4K-HDR ببینید جایزه «تجلی اراده ملی»؛ پیوند سینما و کتاب اعضای هیئت‌علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد منصوب شدند مسعود کوثری دبیر علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد شد وضعیت عمومی هنرمند پیشکسوت عرصه آهنگسازی و نوازندگی مساعد نیست سینمایی «دوست داشتنی تاریک و عمیق» را از شبکه نمایش ببینید «آسیاب» با شرح صحنه و زیرنویس در شبکه نمایش فصل نهم پاتوق فیلم کوتاه با «ماهی»، «زیرِ دَه»، «ایز»، «کرم‌چاله» ادامه می‌یابد استاد آواهای مقامی خراسان‌رضوی چشم از جهان فرو بست عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ از فرصت ثبت‌نام فیلم‌ها تا داوری عوامل بخش نگاه نو فراخوان بخش هنری ششمین جشنواره بین المللی جهادگران منتشر شد از پرفروش‌ترین کتاب‌ها تا پرمخاطب‌ترین کتابفروشی‌ها؛ آموزه‌های «تکتا»ی چهارم برای صنعت نشر ایران چیست؟ مستندها و فیلم های آماده پخش از تلویزیون آغاز نوبت دوم اکران سیار «بچه‌زرنگ» آئین تکریم و معارفه رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد «معمای اطلس» در شبکه دو گره گشایی می‌شود برگزاری نشست تخصصی «سایه‌ها در مسیر جاده‌ی ابریشم» با حضور استادان بین‌المللی «به وقت شام» در شبکه نمایش تاکید وزیر فرهنگ برای بررسی مجدد برخی اسناد هنری حضور انجمن موسیقی ایران در دومین نمایشگاه صنعت موسیقی تمدید مهلت ارسال اثر به هفدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی «اصغر همت» در موزه سینما کارگاه برگزار می‌کند محمدرضا اصلانی: تقوایی بنیانگدار مستندهای دراماتیک است “محسن اسلام زاده”: ما اهالی ایران الان در میانه جنگ روایت ها هستیم/ ما اگر ببازیم بازنده رسانه ای و روایت هستیم/ از هنرمندان برای ارسال آثار به ششمین جشنواره بین المللی جهادگران دعوت می کنم

4
«روایت تشییع» درباره مراسم تشییع آیت‌الله رئیسی/

پایان کار تا مراسم چهلم شهیدان خدمت

  • کد خبر : 34602
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۹:۰۳
پایان کار تا مراسم چهلم شهیدان خدمت
علی تک روستا از ساخت مستندی درباره مراسم تشییع آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و همراهان‌شان خبر داد.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، علی تک روستا کارگردان سینمای مستند که در مراسم تشییع پیکر شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و همراهان‌شان حضور داشت، در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی صبا از ساخت مستندی در این باره خبر داد و گفت: اتفاقاتی که در روزهای گذشته تجربه کردیم، بسیار بزرگ بود و این لحظات در تاریخ ثبت می‌شدند. از زمانی که خبر حادثه بالگرد و پیش از پیدا شدن پیکرها را شنیدم، تصمیم داشتم که در صحنه حاضر باشم و بتوانم لحظات پر چالش اولیه را ثبت کنم تا ماندگار شوند اما متاسفانه به دلیل نبود اعتماد به مستندسازان این اتفاق رخ نداد. از ابتدا نامه‌نگاری‌های بسیاری با سازمان صداوسیما و سازمان‌های دولتی دیگر انجام گرفت و حتی پیشنهاد دادم که رم‌ها و دوربین فیلمبرداری را در اختیارشان قرار دهم تا ابتدا همه را مشاهده و سپس هر چیزی که فکر می‌کنند مناسب پخش نیست، بردارند تا اجازه دهند در بعضی از صحنه‌ها باشیم و این لحظات را ثبت کنیم اما متاسفانه این اتفاق، پس از پیگیری‌ها و نامه‌نگاری‌های بسیار با سازمان صداوسیما، از بعد از مراسم تشییع شهدا در تبریز و زمان انتقال آن‌ها به فرودگاه مهرآباد رخ داد.

او ادامه داد: از آنجایی که در برخی صحنه‌ها حضور نداشتم و تشییع بسیار گسترده‌ای را شاهد بودیم، قطعا آرشیوهای دیگری وجود خواهد داشت تا بتوانم لحظاتی که نتوانستم به ثبت برسانم، در فیلم وجود داشته باشد اما من روایت خود را دارم و چیزی را که مشاهده کرده‌ام، به تصویر می‌کشم یعنی با نگاه خودم و با حالت جست‌وجوگرانه به سراغ این موضوع می‌روم و تنها به یک مراسم تشییع صرف بسنده نمی‌کنم. همچنین تصمیم گرفته‌ام درصورت توافق نام این مستند را «روایت تشییع» بگذارم.
تک روستا در پاسخ به این پرسش که ممکن است تصاویر دیگری، پس از مراسم تشییع فیلمبرداری شود و افرادی جلوی دوربین قرار گیرند، تاکید کرد: هنوز تصمیمات قطعی گرفته نشده است اما اگر بخواهم ضبطی انجام دهم، ترجیح می‌دهم تنها صدای آن مصاحبه باشد تا آن را روی تصاویر موجود قرار دهم مثلا محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیش از اندازه در این مراسم بی‌قراری می‌کرد، می‌توان با او مصاحبه‌ای انجام داد تا درباره چرایی این بی‌قراری، در لحظاتی خاص توضیح دهد. به طور کلی این مستند به روایت کارگردان انجام می‌شود و اگر پژوهشی انجام شود، در همین راستاست.

کارگردان «آقا نعمت» درباره لازمه ساخت مستند درباره آیت‌الله رئیسی بیان کرد: من از نزدیک شاهد لحظات پایانی وداع با رئیس‌جمهور در هواپیمای حامل پیکر او از تهران به قم، از آنجا به مصلای تهران، سپس بیرجند و مشهد بودم و متوجه شدم چیزی که این روزها بسیار به آن احتیاج داریم در ایشان وجود داشته و آن‌ هم تواضع است؛ تواضع باعث همدلی میان مسئولان و باعث می‌شود که این همدلی در مردم هم اتفاق می‌افتد و جامعه از فضای دوقطبی خارج می‌شود. باتوجه به چیزی که از مسئولان در این مراسم تشییع دیدم، متوجه شدم که آقای رئیسی خیلی وقت‌ها با وزرای سابق مثل ظریف یا جهانگیری تماس می‌گرفتند و جویای حال‌شان می‌شده است که این کار تواضع او را نشان می‌دهد و این مساله را بازگو می‌کند که تنها هدفی که در پیش گرفته، رضای خدا و مردم بوده است. اگر مسئولان این تواضع را از آقای رئیسی یاد بگیرند، خیلی از مشکلات جامعه ما که به دلیل فاصله گرفتن مسئولان از یکدیگر رخ داده است، کم می‌شود.

او درباره علت همکاری نکردن سازمان‌های دولتی با مستندسازان در ثبت وقایع تاریخی سیاسی تاکید کرد: یکی از علت‌های این مساله نبود اعتماد به مستندسازان در ثبت وقایع مهم و شرایط سختی که برای آن‌ها درنظر می‌گیرند، است درصورتی که کشور مستندسازانی دارد که قابل اعتماد سازمان‌های امنیتی هستند. همچنین متاسفانه فکر می‌کنند به تصویر کشیدن اشک ریختن شخصی در این مراسم کافی‌ست درصورتی که باید به مستندسازان حرفه‌ای ما مجوز داده شود که با یک نگاه هنرمندانه این وقایع را به تصویر بکشند. خیلی وقت‌ها هزینه‌های سنگینی پرداخت می‌شود که یک سری کارهای فرهنگی‌ انجام شود درصورتی که خیلی وقت‌ها با قرار گرفتن در برخی موقعیت‌ها و ثبت لحظات آن مثل صحبت کردن وزرا درباره تواضع آقای رئیسی، با هزینه‌های خیلی کم روبه‌رو خواهد بود به شرط اینکه اجازه حضور مستندسازها در آن موقعیت‌ها داده شود تا بتوان کارهای فرهنگی و هنری انجام داد.

این مستندساز با اشاره به اینکه به صورت تک نفره این مستند را به تولید رسانده است، درباره سختی‌های کار توضیح داد: یکی از علت‌هایی که من هم برای ضبط این مراسم تشییع انتخاب شدم، این بود که مستندساز تک نفره هستم و در شرایط سخت بسیاری حضور داشته‌ام اما این مراسم تشییع بسیار گسترده بود و پیکر بلافاصله از جایی به جای دیگر در حال جابه‌جایی بود و باید خودم را به آن می‌رساندم. من سعی می‌کردم آن چیزهایی که در رسانه دیده نمی‌شود و مخاطب نمی‌بیند، شکار کنم و چیزهایی را که در رسانه ملی ثبت می‌شود، به آن اضافه کنم. ساخت این مستند با سختی‌های بسیاری همراه بود، شاید در طول این چند روز، تنها چند ساعت استراحت کرده باشم.

کارگردان «برادرم نادعلی» در پایان درباره زمان پایان کار مطرح کرد: تلاش‌مان این است که تا چهلم این شهیدان، خروجی انجام شده و برای پخش آماده باشد. این کار از تولیدات جوان مرکز سیمرغ معاونت سیماست، همچنین از روابط‌عمومی نهاد ریاست جمهوری به دلیل همکاری‌هایی که با من داشتند، تشکر می‌کنم.

منبع: خبرگزاری صبا

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=34602
  • ارسال توسط :
  • منبع : مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی،
  • 66 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.