به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، شامگاه یکشنبه طی مراسمی از کتاب روایتی از تاریخ موسیقی استان همدان بعد از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی زندگینامه عبداللهخان برق لشگری استاد موسیقی همدان رونمایی شد.
در این مراسم از خانواده استاد عبداله خان برق لشگری و نویسنده کتاب نیز تجلیل شد.
قطعات موسیقی برق لشکری حال و هوای همدان قدیم را زنده میکند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در این مراسم بزرگداشت بزرگان و مفاخر را از اقدامات ارزشمندی دانست و اظهار کرد: معرفی این اساتید و بزرگان به عنوان الگو برای نسل جوان بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
مسعود ویژه عنوان کرد: شهر همدان قدمت زیادی در این مرز و بوم دارد که آثار بسیاری از بزرگانش در آن به جا مانده است یکی از کسانی که باعث بوجود آمدن آثار ماندگار شده است استاد مرحوم عبداله خان برق لشکری است.
وی ادامه داد: قطعات موسیقی استاد برق لشکری حال و هوای سالهای قدیم همدان، چهار فصل این استان و آداب و رسوم آن روزگاران را زنده میکند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با بیان اینکه برخی نغمههای سقایی و عاشورایی یادگار استاد هستند، افزود: یکی از راهکارهایی که به فرزندانمان هویت میدهیم بزرگداشت همین اساتید و بزرگان است که میتواند اول به عنوان الگویی برای نسل جوان و دوستداران هنر و دوم اینکه گرامیداشت یاد و نام این استاد گرانقدری که آواهای سنتی ما را رونق بخشیده است.
وی اضافه کرد: در هفته کتاب گرامیداشت استاد و رونمایی از کتاب با ارزشی که سند موسیقیایی همدان است، اتفاق مبارکی است و باید در هفته این را به فال نیک بگیریم.
اسنادی که میتواند ۵۰۰ مقاله پژوهشی را پوشش دهد
استاد تاریخ دانشگاه بوعلی سینا نیز در خصوص آشنایی خود با این اثر عنوان کرد: سه سال پیش اسناد و مدارکی در مورد این کتاب به دستم رسید و با مطالعه آنها به چاپ و انتشار این کتاب علاقهمند شدم و همکاری با فرزند استاد برق لشکری را آغاز کردم.
شهرام غفوری بیان کرد: در خصوص استاد عبداله خان برق لشکری باید گفت؛ اسنادی که تحت اختیار و مالکیت معنوی فرزند امین برق لشکری است، میتواند ۵۰۰ مقاله پژوهشی را پوشش دهد.
وی با اشاره به اینکه زمان استاد برق لشکری که توانستند موسیقی را باب کنند، دوران سختی بود افزود: در آن زمان تضاد بین سنت و مدرنیته صفبندی داشت.
امین برقلشگری، فرزند مرحوم برقلشکری نیز گفت: خدا را شاکرم که گذشت ۳۰ سال از درگذشت استاد هنوز نامشان در یادها مانده و مسیری که از عکسهای خانوادگی شروع شد، به نتیجه رسید و در این زمینه از از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل ارشاد همدان کمال تشکر را دارم.
معرفی مفاخر مستمر باشد
یک پژوهشگر موسیقی و موسیقیدان نیز با بیان اینکه بنده مفتخرم که با این دیار فرهنگ و تمدن آشنایی دیرینه دارم و خوشحالم که توانستم مقدمهای بر این کتاب ارزشمند بنویسم افزود: دو سال قبل همکاری ما با فرزند مرحوم برق لشکری و انجمن موسیقی همدان در خصوص کتاب زندگینامه و آثار استاد برق لشکری شروع شد.
سید علیرضا میرعلی نقی بیان کرد: از علاقه، نظم و پشتکار ستودنی مسئول انجمن موسیقی همدان لذت بردم و مقدمهای که بر این کتاب نگاشتم در سفری بود که از همدان به تهران برمیگشتم و به نظرم این کتاب مانند کشف یه قله از زیر خاک بود.
وی تصریح کرد: توصیهام به همه در همه شهرهای ایران این است که قلههای فراموش شده زیر خاک را بیرون بیاورید و به عنوان میراث تاریخی به همگان معرفی کنید و امیدوارم قلههای زیر خاک فراموشی تاریخ مانده نمایانده شود و با درک گذشته به درک آینده نائل شویم.
معرفی سایر مفاخر در دست اقدام است
نویسنده کتاب روایتی از تاریخ موسیقی استان همدان بعد از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی نیز گفت: کار در خصوص معرفی مفاخر موسیقی استان ادامه دارد و به اساتید دیگر استان نیز پرداخته خواهد شد که در دست اقدام است.
قادر شهسواری بیان کرد: گنجینهای که فرزند مرحوم برق لشگری در اختیار ما قرار دادند، بسیار ارزشمند بود و مفتخرم و به خود میبالم که در همدان و در بین این عزیران هستم.