سعید اسدی، نادر برهانی مرند، سعیدآلبوعبادی، سیما تیرانداز، وحید لک، علی بنائیان، سیروس همتی، علی قاضی، عبدالله حلیات، آرش دادگر، مجتبی رستمیفر، مهرداد بهراد و… از جمله مهمانان این مراسم بودند.
واگذاری جشنوارهها و رویدادهای هنری به استانهای دارای ظرفیت
احمد حسین فتایی مشاور اجرایی معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: در دوره جدید، سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر کاهش تصدیگری و واگذاری رویدادها به انجمنها، اتحادیهها، اصناف و مؤسسات مرتبط و اهل این حوزه استوار است. این سیاست در معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شده و تلاش داریم جشنوارهها و رویدادهای فرهنگی و هنری را به استانهایی که در این زمینه دارای ظرفیت هستند، واگذار کنیم.
مشاور اجرایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: از استانداران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مجموعههای صنعتی استانهای مختلف تقاضا داریم در قالبهای مختلف از جمله مسئولیتهای اجتماعی از برگزاری این رویدادهای فرهنگی و هنری حمایت کنند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز آمادگی کامل دارد تا در برگزاری این رویدادها همراهی کند.
وی با بیان اینکه برگزاری رویدادها در خارج از تهران میتواند به رشد، توسعه و پیشرفت فرهنگی جامعه کمک کند، گفت: جشنواره ملی تئاتر فتحخرمشهر، نمونه موفقی از این رویکرد است. این جشنواره ظرفیت آن را دارد که در سالهای آینده بهصورت ملی و حتی بینالمللی برگزار شود.
مشاور اجرایی معاون امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از این برنامه پیام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سومین جشنواره تئاتر فتحخرمشهر را برای حاضران در برنامه قرائت کرد.
در این پیام که از سوی سیدعباس صالحی ارسال شده بود، آمده است:
«خرمشهر در برابر تهاجم ایستادگی کرد و از دل خاکستر جنگ، گلهای امید و فرهنگ رویاند. جشنواره تئاتر فتحخرمشهر فرصتی مغتنم است برای پاسداشت هنر متعهد؛ هنری که روایتگر جانفشانیها، ایثارگریها و آرمانهای والای ملت ایران در دوران دفاع مقدس است. این جشنواره نه تنها یادآور رشادتها است بلکه میدانی برای بروز خلاقیت هنرمندان جوان و مجرب است که در پرتو هنر نمایش، بار دیگر روح مقاومت را در جامعه زنده میکنند.
به همه هنرمندان شرکتکننده، دستاندرکاران پرتلاش جشنواره و مردم شریف خرمشهر درود میفرستم. امیدوارم این رویداد همچنان چراغ راهی برای فرهنگسازی و تقویت هویت ملیمان باشد.»
انتقال آموزههای انقلابی و تداوم میراث دفاع مقدس با تئاتر
حسین براتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان، در آئین اختتامیه جشنواره تئاتر فتحخرمشهر، ضمن قدردانی از همه مهمانان و مسئولانی که در کنار هنرمندان حضور یافتند و در داوری آثار مشارکت داشتند، اظهار کرد: طی این چند روز در کنار هم فضایی فرهنگی، آموزههای انقلابی و میراث دفاع مقدس را برای ابدیت جاری ساختیم. این جشنواره بستری برای جریانسازی فرهنگی، انتقال آموزههای انقلابی و تداوم میراث دفاع مقدس بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ادامه داد: ادارههای فرهنگی سراسر استان، بهویژه در شهرستانها، با حمایت از این رویداد گامی مهم در تحقق عدالت فرهنگی برداشتند. ضمن اینکه گروههای نمایشی از نقاط مختلف آثار خود را به اجرا رساندند و مکانهای مناسبی برای خدمترسانی به مخاطبان فراهم شد. این در حالی است که نوآوریهای متعددی در این دوره به چشم آمد و اجرای بیش از ۳۶۰ نمایش در سطح استان نشان از پویایی تئاتر خوزستان دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه هدف اصلی این تلاشها گرامیداشت ایثارگران و ترویج فرهنگ مقاومت در قالب هنرهای نمایشی است، تاکید کرد: انجمنهای هنرهای نمایشی در اهواز و خرمشهر و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خرمشهر نقش مهمی در موفقیت این جشنواره ایفا کردند. البته که همراهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، منطقه آزاد اروند، شهرداری و شورای شهر خرمشهر موجب تقویت هرچه بیشتر بیستوششمین دوره جشنواره شد.
هنرمندان پیام عظمت و مظلومیت خرمشهر را انعکاس دهند
مصطفی مطورزاده رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان هم در مراسم اختتامیه سومین جشنواره تئاتر فتحخرمشهر گفت: هنرمندان با آثار خود جامعه را به سوی گویایی، آگاهی و تعالی سوق میدهند و مسئولیتی فراتر از سایر اقشار در مسیر اصلاح جامعه دارند. خرمشهر نیز سرزمینی است که با غیرت و مردانگی شیرمردانش، نقشه دشمن برای جداسازی خوزستان از ایران را نقش بر آب کرد.
رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان ادامه داد: ملت ایران در سال ۱۳۵۹ بدون آمادگی وارد جنگ شد، اما در برابر دشمنی که با حمایت جهانی آمده بود ایستادگی کرد. خرمشهریها پیش از جنگ، از مرفهترین اقشار کشور بودند، اما در راه دفاع از میهن، سختترین شرایط را تحمل کردند. مردم خرمشهر در اردوگاهها، حسینیهها و حتی قبرستانها زندگی کردند اما لحظهای از ایستادگی دست نکشیدند و به اعتقاد من هنرمندان باید پیام مظلومیت و عظمت خرمشهر را به ملت ایران و نسلهای آینده منتقل کنند و امیدواریم با برنامهریزی مناسب، در سالهای آینده ابعاد گستردهتری از این جشنواره فرهنگی را شاهد باشیم.
براساس این گزارش در مراسم اختتامیه بیستوششمین جشنواره تئاتر ملی فتحخرمشهر از حاج حسین فخر ذاکر اهل بیت (ع) و حماسهخوان پیشکسوت استان خوزستان قدردانی و به وی نشان جهانآرا اهدا شد.
بیست و ششمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر به دبیری حسین ذوالفقاری در بخشهای تئاتر صحنه ای، تئاتر خیابانی، نمایشنامهنویسی، تئاتر کودک و نوجوان (این قصه قهرمان داره) و میراث دفاع مقدس و گردشگری مقاومت، اردیبهشت و خرداد 1404 در استان خوزستان برگزار شد.