سینمایی نیوز
  • امروز : پنجشنبه, ۲۸ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : 17 شوال 1446
  • و : Thursday, 17 April , 2025 می باشد
کل 9695 امروز 0

خبر فوری

جانمایی ناشران الکترونیک در میان ناشران عمومی/ یک تغییر به نفع ناشران دانشگاهی و آموزشی بانک ملی ایران بانک حامی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد حفظ تنوع گونه در نمایش جدید سینما‌ها اولین کارگروه تخصصی شورای سینما برگزار شد پانزده نامزد «چهره سال هنر انقلاب» معرفی شدند حداقل ۴۲ تن کتاب در راه است اکران فیلم‌های جدید در سینما‌ها اعلام جزئیاتی از برگزاری نخستین فلوشیپ تهران عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ زمان برگزاری هفتاد‌ویکمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان سهند اعلام شد رائد فریدزاده: فارابی باید خانه امن سینماگران کشور باشد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ از اقتدار صنوف تا اعتلای نظام حکمرانی ارکستر موسیقی ملی ایران به «خاطره‌ای با من هست» رسید سیاست‌گذاری فرهنگی، باید هدف‌گذاری دقیق و اثربخشی داشته باشیم نمایش‌های کشور یک شب به صحنه نمی‌روند حامد جعفری مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی شد کتاب «اپیدمی‌ها در ادبیات و سینما» منتشر شد رودکی میزبان گروه موسیقی آوای رکنی می‌شود چاپ کتاب‌های هنری به روایت آمار بیش از هزار نفر در آزمون‌های صلاحیت تدریس سال ۱۴۰۳ شرکت کردند عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ انتشار فراخوان جذب نیرو در مرکز تماس و پشتیبانی فروش مجازی نمایشگاه کتاب بررسی آخرین وضعیت جشنواره موسیقی نواحی در هرمزگان حضور معنادار کتاب در دست شخصیت‌های سینمایی پیمان معادی کتابی درباره آموزش بازیگری ترجمه کرد نمایشنامه «انبارشدگان» توسط نشر «نی» منتشر شد اعلام زمان مصاحبه برای متقاضیان ثبت نام در مدرسه مستند حقیقت عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ نگاهی انتقادی به اقتباس از داستان‌های قرآنی در سینمای ایران فراخوان جذب نیروی انسانی در نمایشگاه کتاب تهران منتشر شد فهرست فیلم‌های جشنواره کن ۲۰۲۵ منتشر شد ساخت بزرگترین پردیس تئاتر خاورمیانه در تهران آغاز شد هیات عراقی با مدیران نمایشگاه کتاب دیدار کردند فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در سومین هفته بهار بیش‌ از ۱۰ نمایش کودک و نوجوان در پایتخت روی صحنه است آغاز ثبت‌نام خبرنگاران و فعالان فضای مجازی در نمایشگاه کتاب تهران فراخوان هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران منتشر شد حداقل دستمزد کارگردانی مستند اعلام شد فراخوان اجرا در تماشاخانه‌‌‌های حوزه هنری منتشر شد اولین ماه بهار در تئاتر شهر چه‌ خبر است؟ بهار پُررونق تئاتر در استان‌ها مجموعه مصاحبه «پای صحبت استاد فرامرز پایور» منتشر شد تمدید مهلت ثبت‌نام ناشران داخلی در نمایشگاه کتاب تهران مسعود فروتن «بانوی زیبای من» را با حال و هوای سینمایی منتشر کرد حضور بیش‌از ۱۵۰ بانوی بازیگر در نمایش‌های پایتخت سینما میزبان 1 میلیون 50 هزار مخاطب در 13 روز نخست سال شد انتشار فراخوانی برای جشن‌نامه داود گنجه‌ای فراخوان پانزدهمین دوره‌ی جوایز ایسفا منتشر شد پایتخت ۷؛ در کشاکش تکرار و افت روایت!

0

اختتامیه نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت برگزار شد

  • کد خبر : 38779
  • ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴
اختتامیه نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت برگزار شد
مراسم اختتامیه نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت با معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف در سالن همایش‌های سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از ایران تئاتر، نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت پاییز و زمستان سال ۱۴۰۳ به دبیری محمد کاظم‌تبار توسط انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح در تهران و شهرهای مختلف کشور پیش روی مخاطبان قرار گرفتمراسم اختتامیه نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت صبح امروز 19 دی ماه 1403 با معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف در سالن همایش‌های سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد.

اجراهای بخش «سردار آسمانی» این دوره از جشنواره نیز با حضور ۲۷ گروه فعال عرصه تئاتر خیابانی به‌صورت رقابتی و ۹ گروه در بخش مهمان با مشارکت سپاه حضرت ولیعصر (عج) استان خوزستان، سازمان منطقه آزاد «اروند» و مکتب حاج قاسم طی روزهای پانزدهم تا نوزدهم دی در شهرهای اهواز، آبادان، خرمشهر و بندر ماهشهر استان خوزستان اجرا شد.

پخش تیزر نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت بخش اول مراسم اختتامیه را تشکیل داد.

محمد کاظم‌تبار، دبیر نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت در این مراسم در سخنانی که با بخشی از بیانات مقام معظم رهبری آغاز کرد که می‌فرمایند: جبهه مقاومت یک سخت‌افزار نیست که بشکند، از هم فرو بریزد یا نابود شود. مقاومت یک ایمان است، یک تفکر است، یک تصمیم قلبی و قطعی است. مقاومت یک مکتب است، یک مکتب اعتقادی که ایمان مردم به آن وابسته است. ایمانی که با فشار و تهدید ضعیف نمی‌شود، بلکه قوی‌تر می‌شود.

او در ادامه گفت: در این دوره، مسیر تازه‌ای را آغاز کردیم؛ مسیری که امروز به فضل الهی در پایان گام اول آن قرار داریم. دوره نوزدهم از مردادماه ۱۴۰۳ با انتشار فراخوان در چهار بخش، یعنی مسابقه تئاتر صحنه‌ای سردار آسمانی، مسابقه نمایشنامه‌نویسی و سمینار علمی پژوهشی رسماً آغاز به کارکرد.

کاظم تبار افزود: عذرخواهی می‌کنم، درمجموع ۱۳۵۰ اثر متقاضی حضور در بخش‌های مختلف جشنواره تئاتر مقاومت بودند. مسابقه تئاتر صحنه‌ای به‌صورت غیرمتمرکز و در بیش از دو ماه، از ۲۸ آبان ماه آغاز اجراها بود و تا پایان دی‌ماه ادامه یافت. مسئله پایان دی‌ماه هم دقیقا به این معناست که امروز پایان داوری‌های جشنواره است. اجراهای جشنواره ادامه‌دار خواهد بود و ان‌شاءالله با فضل خدا و توفیق الهی، بتوانیم آثار برگزیده این دوره را در سال آینده و در سراسر ایران به اجرا درآوریم.

او اضافه کرد: بخش مسابقه تئاتر صحنه‌ای به‌جز تهران، میزبان ۱۴ استان کشور بود که ۲۸ اثر در این ۱۵ استان (شامل تهران) به روی صحنه رفت. ۱۹ اثر در بخش رقابت و ۹ اثر در بخش مهمان حضور داشتند. در مسابقه نمایشنامه‌نویسی، ۴۵۰ اثر درمجموع  به بخش این مسابقه به دبیرخانه ارسال شد.

کاظم تبار در ادامه با تاکید بر اهمیت نمایشنامه‌نویسی تصریح کرد: در این دوره، تلاش کردیم بتوانیم درزمینهٔ نمایشنامه‌نویسی تئاتر مقاومت ارتقاء کیفیت داشته باشیم و سطح آثار را به سمت مطلوب هدایت کنیم. بخش نمایشنامهنویسی شامل کودکان و جوانان و اقتباس و پرتره بود. از این تعداد، ۱۰  نمایشنامه برگزیده و حائز تقدیر شدند.

محمد کاظم‌تبار همچنین گفت: سمینار علمی پژوهشی نیز با انتشار و چاپ کتاب و برگزاری سمینار در شنبه همین هفته به کار خود پایان داد و در بخش سردار آسمانی، ۲۷ اثر به جشنواره راه یافتند؛ ۲۳ اثر به‌صورت مستقیم و ۴ اثر از کارگاه‌های تئاتر خیابانی.

او افزود: در این دوره، تلاش کردیم تا تئاتر مقاومت را برای مردم و عموم جامعه به نمایش بگذاریم و تا امروز و براساس گزارشات رسیده، حدود ۲۵ هزار مخاطب جذب آثار بخش مسابقات صحنه‌ای ما شده‌اند. بر این باوریم که در ادامه راه قرار داریم و امیدواریم با رفع کم‌و‌کاستی‌ها و نواقص، بتوانیم این مسیر را باقدرت ادامه دهیم.

پس‌ از صحبت‌های کاظم‌تبار کلیپی از روند داوری بخش‌های مختلف جشنواره پخش شد.

سید علی یزدی‌خواه رئیس مجمع نمایندگان مجلس استان تهران هم این مراسم گفت: این جشنواره هزاران استعداد را ارتقا بخشیده است کما اینکه بسیاری از کارگردانان از همین رویدادها کارشان را آغاز می‌کنند.

او ضمن ارائه تعاریفی از حوزه مقاومت در جهان و اهمیت آن در موضوع محور مقاومت فلسطین، افزود: مقاومت همیشه در طول تاریخ آثار عظیم و خسارات حداقلی دارد و شما امروز با نام تئاتر مقاومت در این صحنه حضور دارید. مسیری که دربرگیرنده پیشینه‌ای قوی در درون داشته‌های‌مان است و باید دست‌مریزاد گفت به همه عزیزانی که در این رویداد تئاتر مقاومت حضور پیداکرده‌اند.

یزدی‌خواه ضمن ابلاغ سلام ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به شرکت‌کنندگان در جشنواره تئاتر مقاومت اظهار کرد: امیدوارم صد و نودمین دوره این جشنواره برگزار و میلیون‌ها نفر هم بیننده آثار نمایشی شما در حوزه محور مقاومت باشند.

تجلیل از خانواده شهید عارف کایدخورده بازیگر تئاتر و از شهدای مدافع حرم و مالک سراج بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون بخش بعدی مراسم بود. در این بخش ضمن پخش کلیپی از این شهید بزرگوار ستاد برگزاری جشنواره از خانواده شهید کایدخورده قدردانی شد.

مادر شهید کایدخورده در این بخش گفت: متشکرم از همه عزیزانی که واژه مقاومت را می‌فهمند. شهید از جمله رزمندگانی بودند که تئاتر کار می‌کردند و خیلی خوشحالم که شما هنرمندان راه این هنرمند را ادامه می‌دهید.

مالک سراج هم در بخش نکوداشت خود گفت: ممنونم که به من فکر کردید و من را قابل دانستید و برای همه شما آرزوی سعادت دارم.

معرفی برگزیدگان بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی بخش دیگری از مراسم اختتامیه بود که براساس آرای هیات‌ داوران برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند:

ستاد برگزاری جشنواره در این بخش از علیرضا معروفی نویسنده نمایشنامه «دیفن هیدرامین» قدردانی کرد.

جایزه بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی هم به خسرو امیری نویسنده نمایشنامه «لجن‌خوار» اهدا شد.

اجرای قطعه موسیقایی اختصاصی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت با عنوان «نبض جهان» به خوانندگی میلاد هارونی بخش دیگری از برنامه بود.

تجلیل از خانواده شهید سید سعید سیاح‌طاهری‌ فعال فرهنگی و شهید مدافع حرم و محسن سلیمانی‌فارسانی هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر مقاومت بخش بعدی مراسم اختتامیه بود.

همسر شهید سیاح‌طاهری پس از دریافت لوح تقدیر گفت: تقریبا ۲ ماه قبل از شهادت شهید سیاح طاهری او گفت من خواب شهید احمد کاظمی را دیدم و گفت سید زود بیا پیش من. شرایطی که امروز به جهت نام‌بردن اسم شهید کاظمی پیش آمد من را یاد این خاطره از شهید سیاح انداخت. شهید سیاح یک سالی تقریبا پشت در شهادت ماند و با شهادت از دنیا رفت. او مزد روزهایی را که تنها بود گرفت. او برای سینمای دفاع مقدس هم تلاش کرد تا یاد شهدا باقی بماند.

محسن سلیمانی هم در بخش قدردانی خود اظهار کرد: هر کاری کردم برای ادای دین به تئاتر مقاومت بود و امیدوارم این مقاومت براساس هیهات من الذله در این عرصه حضور پیدا کند. راهی که واقعاً مهم است و دوست داریم استمرار پیدا کند.

پس از اجرای این بخش نوبت به قدردانی از هنرمندان برگزیده بخش کودک و نوجوان، شهید هنیه و اقتباس و پرتره نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر مقاومت رسید.

هیات داوران در این بخش رتبه سوم را به نمایشنامه «افسانه آبیزاد» به نویسندگی عقیل جماعتی، رتبه دوم را به نمایشنامه «دیوار تماشای ستاره‌های آب‌ شده» به نویسندگی محمد ایرانی، رتبه اول را به نمایشنامه «چپ» به نویسندگی محسن رحمانی اهدا کرد. همچنین جایزه ویژه شهیدالقدس اسماعیل هنیه به نمایشنامه «بشکفته غنچه کوچولو» به نویسندگی رقیه ارشادی اهدا شد.

سپس سردار قریشی جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین هم در این مراسم گفت: عنوان امروز اختتامیه است اما ‌آغازی است برای  هنرمندان، امیدوارم با زحمات همکارانم در بنیاد روایت فتح بتوانیم در راستای ارزش‌های دینی و هنری‌مان استفاده کنیم. هنر اگر در خدمت خوبی‌ها باشد می‌تواند برای خدمت به خلق خدا باشد. تئاتر یکی از هنرهای هفت‌گانه است، اگر نگاهی به هنر داشته باشیم به این نتیجه می‌رسیم ایران در سابقه تاریخی و ملی خود قبل و بعد انقلاب از هنر تئاتر استفاده کرده‌ایم. اگر به رهنمودها و خواسته‌های مقام معظم رهبری نگاه کنیم خواهیم دید که ایشان به هنر اهمیت می‌دهند و در هر دیدار با مسئولان بر این نکته تاکید می‌کنند. ایشان معتقد هستند هر نکته و سخنی اگر در قالب هنر گفته نشود شنیده نخواهد شد.

او ادامه داد: امروز در خدمت خانواده‌های شهدا بودیم. در ۵۰ سال گذشته شاهد کسانی که از رشد و پیشرفت مردم ایران و استقلال آن را بگیرند بودم. مردم ایران همیشه بسیار متحد در مقابل ساواک تا باقی دشمنان باقی ماندند و امروز دشمنان با جنگ روانی سعی در تحریف واقعیت‌ها و باورهای ما دارند. حضور هنرمندان در حوزه مقاومت جایگاه ویژه‌ای دارد ‌و هر آن چیز از ایران اسلامی در  آینده باقی بماند، به دلیل زحمات شما است.

پس از صحبت‌های قریشی نوبت به اهدای جوایز بخش مسابقه تئاتر صحنه‌ای نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت رسید.

بخش پوستر و بروشور: قدردانی: هومان هادیزاده برای نمایش «اگرسور» از اهواز، سعید یزدانی و حوریه نیل‌فروشان برای نمایش «لجن‌خوار» از اصفهان

بخش گریم: قدردانی: سعید موذنی برای نمایش «چند گرگ از مادرم ماه جان» از اصفهان و هاشم جوری برای نمایش «گاراژ» از تهران

بخش طراحی لباس: قدردانی: سمیرا حاجی فتحعلی برای نمایش «خون خفته» از تهران، برگزیده: الهام باقرزاده و  احسان جانمی برای نمایش «چند گرگ از مادرم ماه جان» از اصفهان

بخش طراحی صحنه: قدردانی: کیانوش ایازی برای نمایش «گاراژ» از تهران، رضا محمدخانی و فرهاد رزمپوش برای نمایش «با من بمان»، برگزیده: ابوالفضل بلغدر و بهنام رضاییان برای نمایش «هر هفت دقیقه» از قم

بخش موسیقی: قدردانی: محمد عباد برای نمایش «چند گرگ از مادرم ماه جان» از اصفهان

بخش بازیگری مرد: قدردانی: مصطفی جعفری برای بازی در نمایش «خالکوب» از رشت، برگزیده: حسام خلیل‌نژادی برای بازی در نمایش «گاراژ» از تهران

بخش بازیگری زن: قدردانی: نرمین کیانوند برای بازی در نمایش «با من بمان» از ارومیه و آرزو کهوازی برای بازی در نمایش «اگرسور» از اهواز، برگزیده: ویدا موسوی برای بازی در نمایش «لجن‌خوار» از اصفهان

بخش نمایشنامه‌نویسی: قدرانی: علیرضا معروفی نویسنده نمایشنامه «دیفین هیدرامین» از تهران، برگزیده: خسرو امیری نویسنده نمایشنامه «لجن‌خوار» از اصفهان

بخش کارگردانی: قدرانی: احسان جانمی برای کارگردانی نمایش «چند گرگ از مادرم ماه جان» از اصفهان، برگزیده: پدرام رحمانی کارگردان نمایش «با من بمان» از شهر ارومیه

هیات‌داوران نظر به کیفیت اجراها نمایش‌های زیر را به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی کرد:

نمایش «با من بمان» به نویسندگی و کارگردانی پدرام رحمانی، نمایش «لجن‌خوار» به نویسندگی خسرو امیری و کارگردانی ویدا موسوی، نمایش «چند گرگ از مادرم ماه جان» به نویسندگی رضا گشتاسب و کارگردانی احسان جانمی، نمایش «گاراژ» به نویسندگی کیانوش ایازی و عرفان پورمحمدی و کارگردانی کیانوش ایازی، نمایش «دیفن هیدرامین» به نویسندگی و کارگردانی علیرضا معروفی

همچنین هیات داوران با توجه به شرایط مسلمانان تحت ظلم و ستم توسط دژخیمان رژیم دروغین صهیونیست نمایش‌های زیر را با موضوع غزه به جشنواره تئاتر فجر معرفی کرد:

نمایش «خالکوب» به نویسندگی و کارگردانی مهرداد بخشی، نمایش «با من بمان» به نویسندگی و کارگردانی پدرام رحمانی، نمایش «خون خفته» به نویسندگی علیرضا قاسمی و کارگردانی مهیار رضاخانی، نمایش «پروانه بر ناقوس» به نویسندگی فارس باقری و کارگردانی علی افشار، نمایش «هر هفت دقیقه» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا شاهمردی، نمایش «زندگی میان آتش» به نویسندگی اصغر خلیلی و کارگردانی رزا ماندنی

پس از اهدای جوایز بخش مسابقه تئاتر صحنه‌ای نوبت به اهدای جوایز بخش تئاتر خیابانی (سردار آسمانی) نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت رسید که در این بخش پس از قرائت بیانیه هیئت‌داوران اسامی برگزیدگان به ترتیب زیر اعلام شد:

بخش طراحی پوستر و بروشور: قدردانی: بیتا ابری طراح پوستر و بروشور نمایش «صمیم»

بخش موسیقی: قدردانی: محمد نادری برای نمایش خیابانی «سیگنال روی خط بی تی اس»، برگزیده: حسین فیروزی برای موسیقی نمایش «مدرسه ما» از میناب

طراحی گریم و ماسک: قدردانی: در بخش ماسک نمایش «همچون پروانه» به کارگردانی علی‌اصغر خطیب‌زاده

بازیگری زن: قدردانی: مرجان قاسمی برای بازی در نمایش «رایت فلایر»، مارال ایزد بخش برای بازی در نمایش «لیدر جنگ» از بوشهر، بهاره فیروزچی برای بازی در نمایش «صمیم» از  مشهد و ساغر کیخا برای بازی در نمایش «میدان‌دار»

بازیگری مرد: قدردانی: میلاد مانی‌زاده برای بازی در  نمایش «جانبخش» و مسعود کردی برای بازی در نمایش «انگشتری»، برگزیده: پویا امامی برای بازی در 2 نمایش «لیدر جنگ» و «مرد سرش بره قولش نمی‌ره»

بخش طرح و ایده: قدردانی: مهدی حبیبی برای نمایش «قهرمان» و مجتبی خلیلی برای نمایش خیابانی «سیگنال روی خط بی تی اس»، برگزیده: سمانه شاهرخی برای طرح و ایده نمایش «جان‌بخش»

طراحی فضا: برگزیده: مالک آبسالان و مرجان قاسمی برای نمایش «رایت فلایر»

کارگردانی: قدردانی: داوود رمضان‌زاده برای کارگردانی نمایش «مدرسه ما» و مینا اخوان برای کارگردانی نمایش «مردان کوچک»، برگزیده: روح‌الله آریس برای کارگردانی نمایش «ماهی قرمزهای دریا»

جایزه ویژه شهیدالقدس اسماعیل هنیه نیز به نمایش «w.c.n.s.n.f» به کارگردانی مهدی روزبهانی، نمایش «پاهای خسته من» به کارگردانی مختار محمدی و نمایش «نشان» به کارگردانی رضوان پارسا اهدا شد.

هیات داوران در این بخش لوح قدردانی و مدالیوم و جایزه نقدی را به مختار محمدی برای کارگردانی نمایش «پاهای خسته من» اهدا کرد.

هیات داوران بابت هماهنگی، همدلی و یکدستی بازیگران در جهت اجرای نمایش بدون اولویت از گروه بازیگران نمایش «مردان کوچک» و گروه نمایش «ماهی قرمزهای دریا» همچنین از بازیگران کودک و نوجوان نمایش‌های «قهرمان»، «استیک با سس باربیکیو» و «wcsnf» قدردانی کرد.

ستاد برگزاری در پایان و بخش دیگری از برنامه اختتامیه از حجت الاسلام والمسلمین هادی استاد معاون فرهنگی سپاه حضرت ولیعصر (عج) استان خوزستان، پیام احمدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهار محال و بختیاری و علی زارعی رئیس سازمان منطقه آزاد اروند قدردانی کرد.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=38779

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.