سینمایی نیوز
  • امروز : یکشنبه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : 19 ذی‌القعده 1446
  • و : Sunday, 18 May , 2025 می باشد
کل 9894 امروز 0

خبر فوری

آموزشگاه‌های سینمایی؛ بستر پرورش سرمایه انسانی کشور / لزوم تعریف استانداردهای آموزشی سینما بازخوانی سیاست‌های سینمایی ایران در نشست راهبردی سازمان سینمایی شیوا مقانلو: راه مقابله با ترجمه‌های موازی، رعایت قانون کپی رایت است برنامه‌های «جشنواره فیلم مقاومت» تشریح شد پرفروش‌ترین کتاب‌های انتشارات بنیاد سینمایی فارابی در نمایشگاه کتاب تهران معرفی شدند رئیس سازمان سینمایی: عیاری، عیار سینمای ایران است موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 4 فیلم‌ فراخوان هفدهمین جشنواره ملی تئاتر کوتاه ارسباران (قره‌داغ) منتشر شد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ تحلیل وضعیت نشر سینمایی در ایران؛ در آخرین نشست سازمان سینمایی موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 5 ​فیلم‌نامه فراخوان جشنواره جهانی تئاتر عروسکی شارل‌ویل-مزیر منتشر شد فرزاد موتمن: اقتباس وفادارانه از ادبیات در سینما نتیجه مناسبی به همراه ندارد/ هیوا مسیح: سینما از سینما زاده می شود پنج اجرای جدید در تئاتر شهر روی صحنه می‌روند اقتباس و ترجمه، راهی به فهم تازه از آثار است/ معرفی برگزیدگان ششمین همایش مطالعات و آغاز رسمی همایش هفتم مهرجویی و تقوایی اقتباس‌های سینمای مهمی​ ارائه دادند آمار مخاطب و فروش سالن‌های اداره کل هنرهای نمایشی اعلام شد از نوشتن فاصله گرفتم زیرا هیچ نقد جدی پیرامون آن‌ها نوشته نشد انتشارات بنیاد سینمایی فارابی با ۵۲ عنوان جدید و تجدید چاپ در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران حاضر شد سینما؛ زبانی برای تصویرسازی مفاهیم فلسفی هنر ایران باید به ناصر تقوایی افتخار کند/ هیچ وقت سینما از ادبیات غافل نبوده است/ ادبیات هویت فرهنگی مردم ایران را شکل داده است ​واژه‌ها مادر تصاویر هستند/ ناصر تقوایی پیوند عمیقی با ادبیات دارد موافقت شورای بازبینی با نمایش 8 فیلم غیرسینمایی نشست‌های تخصصی سازمان سینمایی در سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزاری نشست مشترک مسئولان فرهنگی و ورزشی وزارت ورزش و وزارت فرهنگ و ارشاد جشن شصت و دوسالگی انجمن گویندگان برگزار شد انتصابات جدید در سازمان سینمایی اکران خصوصی فیلم «زیبا صدایم کن» در موزه سینما میزبانی سرای هنر صنعت چاپ از 13 چاپخانه صادرات محور در نمایشگاه کتاب شکوه ایران ارتباطی تنگاتگ با کتاب دارد ارائه خدمات به کودکان و نوجوانان در قالب غرفه «کتابخانه عمومی ایران» یارانه ۲۰۰ میلیاردی برای نمایشگاه کتاب آغاز ثبت نام بن کارتهای دانشجویی، طلاب و اعضای هیات علمی از ۱۶ اردیبهشت پایان دو اجرا در مجموعه تئاتر شهر جعفر ذهنی، هنرمند پیشکسوت تئاتر گیلان درگذشت چرا ایران هنوز کارشناسی انیمیشن ندارد؟ ابهام مدیر یک آموزشگاه هنری در پرداخت مالیات فراخوان نخستین جشنواره ملی عکس «خانواده ایرانی» منتشر شد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ فعالیت سالن کارنامه نشر در سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران آغاز ثبت‌نام طرح فروش ویژه کتاب‌فروشان از نیمه اردیبهشت‌ماه صدور مجوز اکران برای چهار فیلم استانی با 3 میلیون جمعیت و تنها 5 شهرستان دارای سینما فراخوان ثبت‌نام پانزدهمین آکادمی تابستانی بین‌المللی تئاتر در ایتالیا آیین تجلیل از مدرسان و معلمان هنرستان موسیقی دختران و پسران برگزار شد نمایش‌های جدید عمارت نوفل‌لوشاتو معرفی شدند 4 فیلم سینمایی پروانه نمایش گرفتند دیدار معاون امورهنری و هنرمندان بجنوردی با سفیر ایران در تاجیکستان اکران فیلم های جدید بر پرده سینماها موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 7 فیلم‌

12
مدیر بخش فرهنگی جشنواره چهلم:

به امید تغییر آمده‌ایم

  • کد خبر : 2461
  • ۱۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۹
به امید تغییر آمده‌ایم
مدیر بخش فرهنگی جشنواره چهلم فیلم فجر گفت: تمرین برای برقراری ارتباط صحیح و دوسویه و گفتگوی آرام و منطقی و حتی چالشی در مسیر ارتقای ذهن و افزایش درک پدیده‌ها، موضوعات و اتفاقات جاری از جمله اهداف تشکیل انواع هم اندیشی‌ها و نشست‌های جمعی پیرامون مباحث مختلف به حساب می‌آید.

سینمایی نیوز- مدیر بخش فرهنگی جشنواره چهلم فیلم فجر گفت: تمرین برای برقراری ارتباط صحیح و دوسویه و گفتگوی آرام و منطقی و حتی چالشی در مسیر ارتقای ذهن و افزایش درک پدیده‌ها، موضوعات و اتفاقات جاری از جمله اهداف تشکیل انواع هم اندیشی‌ها و نشست‌های جمعی پیرامون مباحث مختلف به حساب می‌آید.

تا سال ها جشنواره سینمایی فیلم فجر به صورت تخصصی و با نگاه تماشای ده روز ویترین تولید سالانه سینمای ایران برگزار شده است و امسال مسعود نقاش زاده، در حکمی سعید الهی را مسئول بخش فرهنگی چهلمین جشنواره فیلم فجر کرده است و قرار است در کنار بخش رقابتی هر ساله جشنواره، این بخش نگاه فراموش شده ای را دوباره در جشنواره به جریان بیندازد. با سعید الهی گپ و گفت کوتاهی در این خصوص داشته ایم.

از آنجایی که سال ها جشنواره فیلم فجر در ماهیتی تخصصی و نهایتا با برپایی کارگاه ها و نشست های تخصصی در حوزه فیلم و سینما روزگار گذرانده، اضافه کردن بخشی به عنوان «فرهنگی» به این جشنواره در نگاه نخست شاید مبارک و میمون باشد. اما در نگاهی عمیق تر، علاوه بر برگزاری نشست هایی با عناوین فرهنگی، قرار است کارکرد اصلی این بخش چه باشد؟

برگزاری نشست های هم اندیشی چه بطور مستقل و چه همراه با یک رویداد به ویژه در عرصه فرهنگی و هنری همواره چند هدف را دنبال می کند که مهمترین و اصلی ترین آن تلاش برای استمرار فضای گفتگو و اندیشه ورزی در سطح جامعه است.

فقدان این موضوع در سال های اخیر به حدی اهمیت پیدا کرده که  به عنوان بزرگترین خلا جوامع انسانی برای رسیدن به مدنیت، توسعه و پیشرفت و در نهایت ایجاد تمدن های نوین تبدیل شده است. بگونه ای که اگر مردم سرزمینی در درون خود شیوه های گفتگو را تمرین نکنند قطعا در عرصه های جهانی نیز ناکام مانده و صاحب موفقیت و همراهی با دیگر ممالک نخواهند شد.

لذا تمرین برای برقراری ارتباط صحیح و دوسویه و گقتگوی آرام و منطقی و حتی چالشی در مسیر ارتقای ذهن و افزایش درک پدیده ها، موضوعات و اتفاقات  جاری از جمله اهداف تشکیل انواع هم اندیشی ها و نشست های جمعی پیرامون مباحث مختلف بحساب می آید.

از دیگر اهداف ثانوی نشست های چهلمین جشنواره فیلم فجر زمینه سازی برای توسعه مطالعات و ایجاد آشنایی مخاطبان و علاقمندان به مباحث گفتمانی و اندیشه ای نسبت به سینما به عنوان هنری فراگیر با انواع موضوعات راهبردی است. بطور طبیعی هر فردی که قصد ورود به دنیای حرفه ای هنر به خصوص سینما را داشته باشد جدا از تکنیک می بایست به لحاظ مضمونی و محتوایی از دانش و اشرافیتی در علوم انسانی نیز برخوردار باشد که جشنواره تلاش می کند در کنار تماشای فیلم این بستر را برای او فراهم کند.

ضمن اینکه نشست های تخصصی که بیشتر بر مباحث فرمیک سینما متمرکز است می توانند مانند کلاس درس و یک کارگاه آموزشی موجب آشنایی علاقمندان با موضوعات روز، رفع ابهامات و رشد فنی آنان شوند.

و در نهایت دیگر هدف و کارکرد نشست های جشنواره امسال به ویژه در بخش نکوداشت هنرمندان فقید و یا نمایش آثار گنجینه بر خلاف رویه های گذشته که تنها به نمایش و یا مراسم تقدیر خلاصه می شد، پرداخت نظری به مولفه های تکنیکی و محتوایی آثار این دسته از هنرمندان و فیلمسازان و ویژگی های مشخص و اثرگذار این افراد در پهنه سینمای کشور است که جلسات این بخش با نگاه به موضوعات میان رشته ای و برخی شاخص های حرفه ای توسط صاحبنظران و اساتید دانشگاه شکل خواهد گرفت.

برخی معتقداند که جشنواره فیلم فجر طی سالیان برگزاری آن، از وجه مردمی دهه 60 و 70 این سال ها بیشتر به جشنواره ای محفلی و دورهمی سینماگران و فرش قرمزی برای سلبریتی ها تبدیل شده و دیگر خبری از صف های طولانی از جنس مردم کمتر دیده می شود. اگر یکی از اهداف بخش فرهنگی جشنواره، بازگشت به وجه مردمی بودن جشنواره باشد، برای این امر، چه رویکردی مد نظرتان است؟

در اینکه جشنواره فیلم فجر طی این 40 دوره به تدریج و البته با رویکردهای گاه معیوب و غیرمردمی و خارج از اهداف اولیه خود حرکت کرده و بیشتر به گعده های محفلی و در مقاطعی جلسات شبه روشنفکری تبدیل شده و فاصله زیادی با آرمان های فرهنگی و عدالتخواهانه انقلاب اسلامی گرفته شکی نیست. اگرچه امیدواریم امسال گامی در جهت تغییر این نگاه برداریم و طی سالهای آتی شاهد رشد نسبی فرهنگی جامعه حداقل از طریق یکی از رویدادهای منتسب به انقلاب باشیم.

اما در پاسخ به پرسش جنابعالی باید عرض کنم هر برنامه فرهنگی در صورت ایده پردازی دقیق و اجرای هدفمند در خوشبینانه ترین حالت باز هم برای رسیدن به اهداف خود نیازمند زمان است. لذا تعمیم و ترویج اهداف یک برنامه فرهنگی آنهم در حوزه اندیشه در بین سطوح مختلف مردم در زمان خود به هیچ عنوان حس نخواهد شد.

بدون شک کار فرهنگی زمان بر است و در دراز مدت جواب خواهد داد. اما تجربه سال ها مشاهدات و زیست فعالیت های فرهنگی نشان می دهد که با برگزاری فلان تعداد نشست و همایش، نمی شود انتظار خروجی مناسبی درخصوص کارفرهنگی داشت. چه برنامه کوتاه مدت و یا بلند مدتی برای تاثیرات عملی کار فرهنگی در جشنواره مدنظرتان است؟

جشنواره بگونه ای برنامه ریزی کرده که نشست ها علاوه بر برگزاری فیزیکی در محل اصلی برگزاری جشنواره از طریق یک یا دو پلتفرم و اینترنت در اختیار همه علاقمندان در ایران و اقصی نقاط جهان هم قرار گیرد تا وجه مردمی آن نیز در شرایط کرونایی حفظ شود.

بنده معتقدم در صورت یاری رسانه ها بر اصالت بخشی به این هم اندیشی ها بجای گهگاه انتشار برخی اخبار بی اهمیت ازدنیای سینما به بهانه جشنواره فیلم فجر، ما قادر خواهیم بود این نشست ها را طی دوره های آتی از تهران به مراکز استان ها و حتی شهرهای کشور نیز انتقال دهیم و بستر بهره مندی همه علاقمندان مردمی به ویژه دانشجویان را برایشان فراهم کنیم.

ناگفته نماند که ستاد جشنواره بر اساس وظیفه ذاتی خود در تلاش برای پوشش مطلوب برنامه ها و پخش آنها از شبکه های تلویزیونی جهت استفاده مخاطبان در اقصی نقاط کشور از موضوعات مطروحه نیزهست.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=2461
  • ارسال توسط :
  • منبع : سایت جشنواره فیلم فجر، شبکه اطلاع رسانی دانا
  • 405 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.