سینمایی نیوز
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
کل 8657 امروز 0

خبر فوری

به دنبال تخصصی‌سازی جشنواره‌های رسانه‌ای در سطح ملی هستیم نشست خبری رویداد صاحبدلان برگزار شد/ رشت میزبان بخش بین‌الملل رویداد صاحبدلان شب یادبود احمد آقالو برگزار شد فروش نهایی دوره سوم گروه سینمای فرهنگ اعلام شد رائد فریدزاده: مرور زمان اصالت بنیاد فارابی را بیش از پیش نمایان می کند گلاب آدینه جدیدترین نمایش خود را به صحنه می‌آورد سرپرست بنیاد سینمایی فارابی معرفی شد کتاب تاریخ موسیقی استان همدان رونمایی شد یک کمدی در قاب شبکه نمایش معرفی آثار راه‌یافته در بخش خیابانی جشنواره تئاتر «سودای عشق» نقدی بر انیمیشن «ببعی قهرمان» سلین حسین‌پور بازیگر فیلم‌های کوتاه «کودکی»، «نگاه» و «رخ» درگذشت عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های شنبه سوم آذر ۱۴۰۳ سفر استانی مدیرکل به پایتخت فرهنگی ایران حسین نوروزیان درگذشت فروش ۲۰۵ میلیارد تومانی سینماها در آبان مازیار سیدی دچار حمله قلبی شد گمشده اصلی ما گفت‌وگو است فروش ۵ میلیارد تومانی «باغ کیانوش» ابراهیم قادری درگذشت کدام مستند تندیس حافظ را تصاحب می کند؟ عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه اول آذر ۱۴۰۳ نشست کارنامه حرفه ای و آثار عزت الله انتظامی در خانه سینما برگزار شد نخستین نشست «نقد کتاب سینمایی» به همت «انجمن صنفی مدرسان سینما» برگزار شد فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در روز‌های آغازین آذرماه مجمع عمومی انجمن صنفی انیمیشن برگزار شد نبرد «فورد در برابر فراری» را با کیفیت 4K-HDR ببینید جایزه «تجلی اراده ملی»؛ پیوند سینما و کتاب اعضای هیئت‌علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد منصوب شدند مسعود کوثری دبیر علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد شد وضعیت عمومی هنرمند پیشکسوت عرصه آهنگسازی و نوازندگی مساعد نیست سینمایی «دوست داشتنی تاریک و عمیق» را از شبکه نمایش ببینید «آسیاب» با شرح صحنه و زیرنویس در شبکه نمایش فصل نهم پاتوق فیلم کوتاه با «ماهی»، «زیرِ دَه»، «ایز»، «کرم‌چاله» ادامه می‌یابد استاد آواهای مقامی خراسان‌رضوی چشم از جهان فرو بست عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ از فرصت ثبت‌نام فیلم‌ها تا داوری عوامل بخش نگاه نو فراخوان بخش هنری ششمین جشنواره بین المللی جهادگران منتشر شد از پرفروش‌ترین کتاب‌ها تا پرمخاطب‌ترین کتابفروشی‌ها؛ آموزه‌های «تکتا»ی چهارم برای صنعت نشر ایران چیست؟ مستندها و فیلم های آماده پخش از تلویزیون آغاز نوبت دوم اکران سیار «بچه‌زرنگ» آئین تکریم و معارفه رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد «معمای اطلس» در شبکه دو گره گشایی می‌شود برگزاری نشست تخصصی «سایه‌ها در مسیر جاده‌ی ابریشم» با حضور استادان بین‌المللی «به وقت شام» در شبکه نمایش تاکید وزیر فرهنگ برای بررسی مجدد برخی اسناد هنری حضور انجمن موسیقی ایران در دومین نمایشگاه صنعت موسیقی تمدید مهلت ارسال اثر به هفدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی «اصغر همت» در موزه سینما کارگاه برگزار می‌کند محمدرضا اصلانی: تقوایی بنیانگدار مستندهای دراماتیک است

14
چهل عکس؛ چهل جشنواره |

تابیدن نور بر زوایای مهجور «هیولای درون»

  • کد خبر : 3746
  • ۳۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۲
تابیدن نور بر زوایای مهجور «هیولای درون»
نور به عنوان یکی از عناصر معنابخش در تفسیر تصویر در عکس فوق نمودی کلاسیک دارد. میزانسن‌ها هم در این تصویر، میزانسن‌های کلاسیکی هستند.

سینمایی نیوز- فیلم‌ «هیولای درون» ساخته خسرو سینایی در دومین جشنواره فیلم فجر برنده لوح زرین شد. داستان این فیلم به زندگی یک فرد ساواکی می‌پردازد که پس از وقوع انقلاب به روستایی می‌گریزد و با مرور خاطرات و اقدامات گذشته‌اش دچار فروپاشی ذهنی شده و در نهایت به عمر خودش پایان می‌دهد.
نور به عنوان یکی از عناصر معنابخش در تفسیر تصویر در عکس فوق نمودی کلاسیک دارد. میزانسن‌ها هم در این تصویر، میزانسن‌های کلاسیکی هستند.
وضوح شخصیت پیشینی و محو بودن تصویر شخصیت ایستاده در عمق تصویر در امتداد نور و میزانس یکی از عناصر مهم دیگر در تفسیر زیبایی‌شناسانه این تصویر است.
پس‌زمینه سیاه این عکس نگاه را در رخدادی که در قسمت پیشینی قرار دارد متمرکز می‌کند و همه این خطوط به‌هم پیوسته روایی در نهایت امر به خواری ختم می‌شود که در مقابل هر دو کاراکتر به عنوان یک اَبژه ناهمگون مسیر نگاه را به بیرون از قاب هدایت می‌کند
تصویر ثبت‌شده به واسطه جهت و میزانسن فیگورهای ایستاده در صحنه، تصویری واکنشی است. رخداد بیرون قاب هر چه هست بر خود تصویر تاثیر مستقیم گذاشته است و ما در آینه تصویر شکل‌گرفته پیش چشم‌هایمان، موقعیت بیرونی را تصوّر می‌کنیم.
اما اگر به عنصر تاثیرگذار تصویر برگردیم، نور در تضاد با بک‌گراند سیاه به تفسیر شخصیت‌ها کمک می‌کند. موقعیت گردسوز در تصویر به‌گونه‌ای است که صورت فیگور مرد را از پایین روشن کرده است. زمانی که مسیر تابیدن نور از نقطه پایین صورت می‌گیرد صورت ابژه نمودی ترسناک به خود می‌گیرد. اما همین زاویه نور به واسطه حضور ابژه زن در عمق میدان، و به واسطه پوشش سفیدی که دارد، او را تبدیل به فیگوری معصوم کرده است. زن در سایه مرد قرار دارد اما صورتش از مرد روشن‌تر است و این تاثیر مرد بر زن را خنثی می‌کند. به نوعی این نوع میزانسن و نوع تابیدن نور تفسیرهای درون عکس را دگرگون و خنثی می‌کند.
این نوع تابیدن نور به نوعی بیانگر تاباندن نور بر خویشتن نیز هست. تاباندن نور بر خویشتن که نوعی افشاگری است. زمانی که نور بر چیزی می‌تابد قصد بر آن است که امری پنهان آشکار شود. اما تاثیرگذارترین نقطه این تصویر صورت زن است. صورتی معصومانه که در مرکز تصویر قرار گرفته است. عناصر بصری متعدد در تصویر به نوعی به عنوان پیرامون و حاشیه‌ای برای جلوه صورت زن چیده شده است. صورتی حاشیه‌ای اما نقطه تمرکز و تعادل تصویر.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=3746
  • نویسنده : علیرضا بخشی استوار
  • ارسال توسط :
  • منبع : سایت جشنواره فیلم فجر
  • 197 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.