سینمایی نیوز
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
کل 8657 امروز 0

خبر فوری

به دنبال تخصصی‌سازی جشنواره‌های رسانه‌ای در سطح ملی هستیم نشست خبری رویداد صاحبدلان برگزار شد/ رشت میزبان بخش بین‌الملل رویداد صاحبدلان شب یادبود احمد آقالو برگزار شد فروش نهایی دوره سوم گروه سینمای فرهنگ اعلام شد رائد فریدزاده: مرور زمان اصالت بنیاد فارابی را بیش از پیش نمایان می کند گلاب آدینه جدیدترین نمایش خود را به صحنه می‌آورد سرپرست بنیاد سینمایی فارابی معرفی شد کتاب تاریخ موسیقی استان همدان رونمایی شد یک کمدی در قاب شبکه نمایش معرفی آثار راه‌یافته در بخش خیابانی جشنواره تئاتر «سودای عشق» نقدی بر انیمیشن «ببعی قهرمان» سلین حسین‌پور بازیگر فیلم‌های کوتاه «کودکی»، «نگاه» و «رخ» درگذشت عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های شنبه سوم آذر ۱۴۰۳ سفر استانی مدیرکل به پایتخت فرهنگی ایران حسین نوروزیان درگذشت فروش ۲۰۵ میلیارد تومانی سینماها در آبان مازیار سیدی دچار حمله قلبی شد گمشده اصلی ما گفت‌وگو است فروش ۵ میلیارد تومانی «باغ کیانوش» ابراهیم قادری درگذشت کدام مستند تندیس حافظ را تصاحب می کند؟ عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه اول آذر ۱۴۰۳ نشست کارنامه حرفه ای و آثار عزت الله انتظامی در خانه سینما برگزار شد نخستین نشست «نقد کتاب سینمایی» به همت «انجمن صنفی مدرسان سینما» برگزار شد فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در روز‌های آغازین آذرماه مجمع عمومی انجمن صنفی انیمیشن برگزار شد نبرد «فورد در برابر فراری» را با کیفیت 4K-HDR ببینید جایزه «تجلی اراده ملی»؛ پیوند سینما و کتاب اعضای هیئت‌علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد منصوب شدند مسعود کوثری دبیر علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد شد وضعیت عمومی هنرمند پیشکسوت عرصه آهنگسازی و نوازندگی مساعد نیست سینمایی «دوست داشتنی تاریک و عمیق» را از شبکه نمایش ببینید «آسیاب» با شرح صحنه و زیرنویس در شبکه نمایش فصل نهم پاتوق فیلم کوتاه با «ماهی»، «زیرِ دَه»، «ایز»، «کرم‌چاله» ادامه می‌یابد استاد آواهای مقامی خراسان‌رضوی چشم از جهان فرو بست عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ از فرصت ثبت‌نام فیلم‌ها تا داوری عوامل بخش نگاه نو فراخوان بخش هنری ششمین جشنواره بین المللی جهادگران منتشر شد از پرفروش‌ترین کتاب‌ها تا پرمخاطب‌ترین کتابفروشی‌ها؛ آموزه‌های «تکتا»ی چهارم برای صنعت نشر ایران چیست؟ مستندها و فیلم های آماده پخش از تلویزیون آغاز نوبت دوم اکران سیار «بچه‌زرنگ» آئین تکریم و معارفه رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد «معمای اطلس» در شبکه دو گره گشایی می‌شود برگزاری نشست تخصصی «سایه‌ها در مسیر جاده‌ی ابریشم» با حضور استادان بین‌المللی «به وقت شام» در شبکه نمایش تاکید وزیر فرهنگ برای بررسی مجدد برخی اسناد هنری حضور انجمن موسیقی ایران در دومین نمایشگاه صنعت موسیقی تمدید مهلت ارسال اثر به هفدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی «اصغر همت» در موزه سینما کارگاه برگزار می‌کند محمدرضا اصلانی: تقوایی بنیانگدار مستندهای دراماتیک است

5

تعزیه؛ میراثی کهن که نیاز به میراث‌دار دارد

  • کد خبر : 23998
  • ۱۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۸
تعزیه؛ میراثی کهن که نیاز به میراث‌دار دارد

داوود فتحعلی‌بیگی: دهه آخر صفر و ایام رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام رضا (ع) و امام حسن مجتبی(ع) نیز مانند دهه اول محرم تعزیه‌های مختص به خود را دارد که به دلیل ناآگاهی بسیاری از تعزیه‌خوانان نسل جدید، کمتر به آن‌ها پرداخته می‌شود. درواقع ما در ارتباط با اکثر شخصیت‌های مذهبی، برخی از […]

داوود فتحعلی‌بیگی: دهه آخر صفر و ایام رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام رضا (ع) و امام حسن مجتبی(ع) نیز مانند دهه اول محرم تعزیه‌های مختص به خود را دارد که به دلیل ناآگاهی بسیاری از تعزیه‌خوانان نسل جدید، کمتر به آن‌ها پرداخته می‌شود.

درواقع ما در ارتباط با اکثر شخصیت‌های مذهبی، برخی از انبیا و امامزاده‌ها نسخ تعزیه با موضوعات متنوعی چون معجزات، شهادت و زندگی ایشان داریم ولی چون این تعزیه‌ها کمتر مورد استفاده قرار گرفته‌اند و از طرفی هم کمتر تعزیه‌خوانی است که بتواند از روی این نسخه‌ها بخواند، به دست فراموشی سپرده شده‌اند به‌طور مثال تعزیه شهادت امام حسن مجتبی (ع) جزو تعزیه‌های سخت است که موسیقی متنوعی دارد و به همین دلیل هر کسی از نحوه خواندن و اجرای آن آگاه نیست.

تعزیه‌خوانان پیشکسوت ما در این عرصه انگشت‌شمارند و به ندرت عزیزانی پیدا می‌شوند که در این زمینه تخصص داشته باشند. از نسل جدید هم نمی‌توان انتظار داشت چراکه وقتی استاد و مرشدی نداشته باشند تا از او بیاموزند، قطعا نمی‌توانند از این نسخه‌ها به درستی بهره ببرند.

تعزیه نیاز به متولی و تشکیلات اداری مثل مرکز حفظ و اشاعه نمایش‌های آیینی و سنتی دارد تا به آموزش، پژوهش و آفرینش در این زمینه پرداخته شود.

شاید نتوان مربیان زیادی آموزش داد اما حداقل کار این است که روایت و خوانشی درست از نسخه‌های تعزیه را در بخش آموزش و پژوهش این مرکز ارائه کنیم. البته بعضی از نوارهای صوتی تعزیه‌خوان‌های قدیمی در دسترس هست که نسل جوان می‌توانند از این نسخه‌ها به منظور آموزش بهره‌مند شوند.

بیش از 530 عنوانِ مستقل مجلس تعزیه داریم و چنین پدیده‌ای با این حجم میراث قطعا میراث‌دار و متولی فرهنگی لازم دارد.

ما سال‌هاست برای حفظ این آیین به دنبال راه‌اندازی رشته هنرهای نمایشی آیینی و سنتی هستیم ولی متاسفانه این تلاش‌ها همچنان تا این لحظه بی‌نتیجه مانده است و اگر علاقه‌مندی مردم نبود تاکنون همین حد از تعزیه هم به خاطره‌ها می‌پبوست. سال‌هاست تعزیه در این کشور با هزینه‌های شخصی خوانده می‌شود.

سازمان اوقاف، وقفیات زیادی درباره تعزیه دارد که نمی‌دانیم کجا هزینه می‌شود. همین معدود مجالس گاه و بی‌گاه هم که هست به همت اداره‌کل هنرهای نمایشی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا می‌شود.

متاسفانه اقدامات محدودی هم که در زمینه ساخت سالن و تماشاخانه برای این هنر انجام شده، به بیراهه رفته است. در خیابان شریعتی محلی به عنوان مرکز نمایش‌های آیینی کشور احداث شده است که هیچ سنخیتی با این گونه‌ نمایشی ندارد. سازه مدرن ساخته شده نشان ازعدم تحقیق‌ و ناآگاهی مهندس طراح این بنا نسبت به نمایش‌های آیینی دارد و این بنای مدرن اصلا مناسب اجرای این نمایش‌ها نیست. ما نیازمند یک بنای سنتی با توجه به معماری تکایا هستیم نه سازه‌ای که تماما از شیشه باشد. متاسفانه در این زمینه نیز هزینه شده است اما نتیجه و خروجی موثری و کارسازی ندارد.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=23998

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.