سینمایی نیوز
  • امروز : پنجشنبه, ۱۴ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : 3 شوال 1446
  • و : Thursday, 3 April , 2025 می باشد
کل 9638 امروز 0

خبر فوری

عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ سینمای ایران ظرفیت‌‌های بیشماری دارد دیدار نوروزی معاون امور هنری و سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی با خسرو خورشیدی برترین آثار سینمایی ایران و جهان در هفت سین شبکه‌ها دیدار نوروزی رئیس جمهور با علی نصیریان از امیدواری برای ایجاد فرصت‌های تازه تا نقالی، شاهنامه‌خوانی و خاطره‌گویی در روز ملی هنرهای نمایشی پرداخت تعهدات معوقه، رویدادها و فعالیت‌های تئاتری سال ۱۴۰۳ فراخوان جشنواره ملی موسیقی بی‌کلام «خلیج فارس» منتشر شد پوستر روز ملی هنرهای نمایشی منتشر شد آغاز سال کاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ با ادای احترام به شهدا و هنرمندان فقید فراخوان دوازدهمین جشنواره دانشجویی مونولوگ منتشر شد برگزاری رویدادهای تئاتری به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی بازدید نوروزی رئیس سازمان سینمایی از سه پردیس رکورد ده ساله سینمای ایران با فروش بیش از 2 همت در سال گذشته شکسته شد دستمزد خدمات رسانه‌ای و تبلیغاتی تئاتر در سال ۱۴۰۴ مشخص شد همراه با فیلم‌های سینمایی در آخرین شب چهارشنبه سال رامتین شهبازی دبیر‌علمی هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران شد / معرفی اعضای هیات علمی همایش تقویم زمانبندی تولیدات در سال آینده منتشر شد پرونده ۲۹۶ متقاضی عضویت در خانه موسیقی ایران در فصل زمستان مورد بررسی قرار گرفت اعلام روزهای تعطیل سینما در شب‌های قدر و سال نو اولویت‌های حمایتی و زمان بندی تولیدات سال 1404 بنیاد سینمایی فارابی اعلام شد تعداد مخاطبان سینماهای کشور در اسفندماه موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 5 فیلم‌نامه آغاز اکران نوروزی 4 مستند مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی اولویت‌های حمایتی و زمان‌بندی تولید در سال ۱۴۰۴ انجمن سینمای جوانان ایران اعلام شد نگاهی به فیلم «قلب رقه» برگزیدگان هشتمین دوسالانه آلبوم موسیقی معرفی شدند همایش هفتم با موضوع «اقتباس» بهار ۱۴۰۴ فراخوان می‌دهد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ انتشار تقویم زمان‌بندی تولیدات سازمان سینمایی به استقبال بهار با جشنواره فیلم های سینمایی شبکه های سیما پرفروش‌ترین نمایش‌های سال معرفی شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه سال پرکار هنری بنیاد رودکی پایان یافت جشن اکران سه میلیاردی «بامبولک» برگزار شد اعلام جزییات تازه‌ترین جلسه بررسی سند ملی موسیقی کشور تودیع و معارفه مدیران جدید انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد جلسه هم‌اندیشی انجمن موسیقی ایران و انجمن موسیقی استان تهران برگزار شد مدیران سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منصوب شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت9 فیلم‌نامه بیش از ۲۰ سایت فروش بلیت تئاتر در کشور فعال است برپایی نشست و کارگاه‌های پژوهشی در نمایشگاه موسیقی کودک هنرمندانی که امسال از میان ما رفتند و جایشان خالی شد تئاتر در نوروز تعطیل نیست! موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه افتتاح پردیس سینمایی 9 دی هشتگرد هنرمندانی که سال 1403 آسمانی شدند «لاله» به اکران آنلاین نوروزی رسید از سند سینما، تئاتر و موسیقی تا روند آموزش هنر در جلسه آخر شورای هنر حضور ۲۲۱ ناشر در بخش فروش مجازی کتاب سی‎ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم

7
مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس:

تلاش‌های صورت گرفته برای به تصویر کشیدن زندگی شهدا کافی نیست

  • کد خبر : 19515
  • ۰۵ تیر ۱۴۰۲ - ۸:۲۵
تلاش‌های صورت گرفته برای به تصویر کشیدن زندگی شهدا کافی نیست
سیدمحمد حسینی، تامین اعتبار و موازی کاری نهاد‌های مختلف را از جمله موانع موجود برای ساخت فیلم و سریال در زمینه زندگی شهدا عنوان کرد.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به برخی فیلم‌های سینمایی که در زمینه زندگی شهدا ساخته شده است، اشاره کرد و گفت: تلاش‌های بسیار مجاهدانه‌ای انجام شده است، اما قطعا این تلاش‌ها کافی نیست.تلاش‌های صورت گرفته برای به تصویر کشیدن زندگی شهدا کافی نیست

حسینی تصريح کرد: مطالبه مقام معظم رهبری برای پرداختن به زندگی شهدا در هنر‌های مختلف می‌تواند زمینه‌ای را فراهم کند برای استمرار حیات و حضور فعال شهدا در زندگی و در سبد مصرفی فرهنگی خانوار‌های ایرانی.

او همچنین با بیان برخی موانع ساخت آثار هنری از زندگی شهدا افزود: بخشی از مشکلات، مشکلاتی بوده که به بدنه سینما برمی گردد. در حوزه سینما با یک هنر نسبتا گران قیمتی طرفیم و باید تامین منابع خوبی صورت بگیرد. بسیاری از آثاری که الان در کمد نهاد‌های فرهنگی الان وجود دارد و نوشته شده و سال‌های گذشته تلاش‌های فراوانی برایش صورت گرفته که بازنمایی از چهره شهدا داشته باشد شاید به این دلیل بخش هایی از آن باقی مانده و هنوز کار نشده و هنوز ساخته نشده که مشکل تامین اعتبار داشته و بحث مسایل مالی تامین اعتبار و بودجه هاست.

مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس همچنین گفت: شاید جزو معدود کسانی باشم که سال گذشته تمام فیلم نامه‌های سینمایی ایران را خوانده است، بايد بگويم شايد جزو قوی‌ترین فرم‌های فیلم نامه سینمایی ایران فرم فیلم نامه سینمایی دفاع مقدس و فیلم نامه‌هایی باشد که مربوط به شهداست. البته خیلی فاصله داریم با آن تصویری که بتواند تصویر درست از شهید و موضوع شهادت باشد.

حسینی با اشاره به وجود نهاد‌های مختلف و موازی کاری‌ها در حوزه آثار دفاع مقدس تاکید کرد: بخش دیگری از مشکلات این حوزه به وجود نهاد‌های متعددی برمی گردد که متولی این کار‌ها هستند. خود این نهاد‌های متولی به خاطر تکثری که در آن وجود دارد گاهی اوقات نه تنها کمک نمی‌کند بلکه یک رقابتی مثلا شکل می‌گیرد که این رقابته باعث می‌شود که هم افزایی انرژی‌ها در این زمینه به حداقل برسد برای این که بتوانیم یک چهره خیلی مطلوبی از یک شهید بسیار مهمی که مثلا باعث تحول در روزگار اخیرمان شده و در بسیاری از اتفاقات و اقتضائات روزگار ما نقش دارد ارایه بدهیم یا حتی شهدایی که مستمرا در خلال اتفاقات و کوران حوادث جاری در زندگی مان حضور پیدا می‌کنند مثل شهدای مدافع حرم، مثل شهدای مدافع امنیت، فاصله داریم، اما این فاصله خیلی فاصله زیادی نیست یعنی می‌توانیم بگوییم ما قدم‌های بسیار خوبی برای تصویرگری چهره شهدا در سینما برداشتیم به خصوص سال‌های اخیر اتفاقات خوبی افتاده است.

حسینی تصریح کرد: سینمای دفاع مقدس، سینمای پرهزینه‌ای است و به دلیل پرهزینه بودن و در واقع تمام شده بالایی که این آثار دارد باید هاضمه سینما یعنی بخش پخش و ارایه به شکلی در واقع چیدمان بشود که ما بتوانیم به بازگشتش هم فکر کنیم وقتی بازگشت آن کارآیی لازم را ندارد برای این که این آثار خودشان را به بروز و ظهور عینی و اکوسیستم کلی سینمای ایران برسانند اتفاقی که رخ می‌دهد این است که کنشگران این عرصه محدود می‌شوند به حمایت‌های دولتی، حمایت‌هایی که حاکمیتی است.

حسینی گفت: گیشه و بسیاری از مولفه‌های دیگر مثل پلت فرم در سینما مهم است. سینمای دفاع مقدس به نظرم تنها ژانر ملی سینمای ایران است. به صورت قطع مولفه‌هایی دارد که این مولفه‌ها مولفه‌های سینمای متداول جنگی کره زمین نیست یک مولفه‌های دیگری است؛ از نوع پرداخت داستان‌ها که اصالت را اصلا به اصطلاح ابزار و به خشم و انگیزه‌های شخصی و فردیت آدم‌ها و به قول سینمایی‌ها در واقع رنبوسازی نمی‌دهد تا خود نحوه ارایه آن چه که در زیست این شهدا و یا حیات طیبه این شهدا موجود است. به طور مثال می‌گویم چیزی که می‌تواند امروز خیلی اتفاقا نسخه بسیار مناسبی باشد برای نحوه زندگی مان این که مناسبات مان با خانواده هایمان چه جوری باشد واقعا هیچ الگویی زیباتر از الگوی زندگی شهدا نیست. اما آن چه رخ می‌دهد این است که گاهی اوقات موانع مثلا بخشی از آن برمی گردد به خانواده خود شهید. مثلا یکی می‌رود سراغ ساختن چهره یک شهیدی که شهید خیلی خاصی است و همه دوستش دارند و همه می‌شناسند او را اولین چیزی که پیش می‌آید باید پاسخگو باشد و باید مولفه‌هایی پیش بیاید که مثلا خانواده مطلوبش باشد. یعنی همکاری که خانواده شهدا می‌کنند این یک قدری باید جدی یاد گرفته شود به خصوص در سال‌های اخیر یک مقدار سخت‌تر شده است. مثلا برای طراحی کردن فیلم مثلا ایستاده در غبار با یک سطحی از مشکلات مواجهیم برای این که مثلا بتوانیم چهره حاج احمد متوسلیان را به تصویر بکشیم.

مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در پایان تاکید کرد: ما باید بتوانیم مثلا از زندگی معمولی شهدایی مثل شاهرخ ضرغام، شهید ابراهیم هادی تصویر درستی از آغاز مسیر زندگی و مسیر شدن ایشان بدهیم تا آن تجربه زیسته که منجر و منتج به شهادت می‌شود را در داستان بتوانیم لحاظ کنیم.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=19515

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.