سینمایی نیوز
  • برابر با : Saturday - 18 January - 2025
کل 9268 امروز 0

خبر فوری

پرکارترین بازیگران فجر چهل‌وسوم؛ ۱۵ چهره با دو فیلم می‌آیند بازیگران و کارگردانان مطرح چهل و سومین جشنواره فیلم فجر آماده‌سازی نهایی فیلم ابراهیم حاتمی‌کیا برای جشنواره فجر نشست «خلاها و چالش‌های نظم صنفی» برگزار می‌شود جشنواره‌ فجر چگونه می‌توانند اقتباس را تقویت کند؟ مراسم یادبود استاد فریدون شهبازیان برگزار می شود نخستین جشنواره نمای باران فراخوان داد سومین نشست رویداد کتاب و سینما در خانه سینما برگزار می شود تلاش برای جهانی‌شدن جشنواره موسیقی فجر با تقویت بخش‌های رقابتی و بین‌الملل داوران انجمن منتقدان سینما در فجر مشخص شدند بهمن‌ماه امسال با کدام کنسرت‌ها همراه است؟ برگزاری ۷ کارگاه آموزشی در جشنواره تئاتر فجر کتاب شیوه نوازندگی ساز «اودو» منتشر شد ۳ مستند، ۳ نگاه کریون شکارچی برگزاری همایش« سینمای ایران ؛ نگاهی به آینده» در موزه سینما روایت‌هایی از کوچ اجباری تا نامه‌ای که خوانا نیست در پاتوق بیست‌وششم فیلم کوتاه چهلمین جشنواره موسیقی فجر؛ تداوم و تحول در عرصه موسیقی ایران است «سینما بانو» به زودی در رسانه ملی تکرار حقیقت در فجر نشست پژوهشی «شب ویولن ایرانی» برگزار شد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ برگزیدگان نهمین فستیوال رقابتی پیانو کلارا معرفی شدند پیام تسلیت جشنواره فیلم فجر به دو سینماگر درباره ۴۰ چهره جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم فجر الگویی برای دسترس‌پذیری فرهنگی در آینده انتشار جدول اجراهای صحنه‌ای و خیابانی چهل‌وسومین جشنواره تئاتر فجر گروه‌های نمایشی بخش بعلاوه فجر معرفی شدند معرفی آثار بخش بین‌الملل چهل‌و‌سومین جشنواه تئاتر فجر بازگشت مانی رهنما با «یه پیانو، یه گل سرخ» مروری بر مستندهای فیلم فجر چهل و سوم کارکترهای ماندگار فیلم فجر؛ از «پری» و «لیلا» تا «حاج کاظم» و «عباس» از اقصی نقاط کشور برای بخش پژوهش جشنواره تئاتر فجر اثر ارسال شده بود عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ نکوداشت زنده یاد «خسرو سینایی» در موزه سینما آنچه باید از «فیلم فجر» ۴۳ بدانید سینمای مستند و جایگاه ویژه‌ای که در فجر پیدا کرده است تست فنی «ترک عمیق» و «موسی کلیم الله» در سالن فارابی آخرین هفته دی ماه و فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی شبکه های سیما اهمیت سینماهای مردمی به عنوان اولین مواجهه جشنواره با مخاطب فجر اعطای احکام شورا از سوی رئیس سازمان سینمایی / موافقت با ساخت 4 فیلم‌نامه غیرسینمایی فراخوان هفتمین دوره نمایشنامه‌خوانی مولوی منتشر شد “چلگان ، جمکرد ، روزگار مرد سالخورده” در خانه سینما تعطیلی سینما‌ها در روز پنجشنبه مسئول کمیته روابط عمومی جشنواره موسیقی فجر منصوب شد معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد به دیدار دو هنرمند برجسته رفت «ارباب جنگ» در شبکه فراتر وشتان «در آینه زن» را روی صحنه می‌برد نشست خبری هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد برگزار می‌شود از اعلام محل اجرای آثار دو بخش تا توضیح مدیر بخش «به‌علاوه فجر»

0
گلاره عباسی، مدیر بخش اکران ویژه نابینایان در جشنواره فیلم فجر مطرح کرد:

جشنواره فیلم فجر الگویی برای دسترس‌پذیری فرهنگی در آینده

  • کد خبر : 39290
  • ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
جشنواره فیلم فجر الگویی برای دسترس‌پذیری فرهنگی در آینده
نمایش ویژه فیلم‌های جشنواره فجر برای توان‌خواهان، خبری از یک برنامه جدید است که از سوی دبیرخانه چهل‌و‌سومین دوره از جشنواره فیلم فجر مخابره شد

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از سایت جشنواره فیلم فجر، نمایش ویژه فیلم‌های جشنواره فجر برای توان‌خواهان، خبری از یک برنامه جدید است که از سوی دبیرخانه چهل‌و‌سومین دوره از جشنواره فیلم فجر مخابره شد. قرار است منتخبی از فیلم‌های چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر ویژه توان‌خواهان به نمایش در‌آید. این رویداد که از سوی دبیرخانه جشنواره برگزار می‌شود، شامل شش سانس اختصاصی، یعنی دو سانس برای نابینایان، دو سانس برای ناشنوایان و دو سانس برای جانبازان و معلولان است که در پردیس سینمایی باغ کتاب تهران اجرا خواهد شد. بخش نابینایان این اکران‌ها با مدیریت گلاره عباسی انجام می‌شود که چند سالی است با راه‌اندازی مؤسسه سوینا در بحث اکران توضیح‌دار فیلم‌ها و سریال‌‌ها مشغول خدمات‌رسانی به این قشر از جامعه است.

تبدیل فیلم به تجربه‌ای دسترس‌پذیر
گلاره عباسی در توضیح این پروژه گفت: «ما امسال در مؤسسه سوینا ششمین سال فعالیت خود را می‌گذرانیم و تاکنون تلاش کرده‌ایم که فیلم‌ها و سریال‌ها را هم‌زمان با اکران و پخش عمومی دسترس‌پذیر کنیم، تا مخاطبان نابینا نیز امکان بهره‌مندی از آن را داشته باشند. در این دوره از جشنواره قرار است دو فیلم برای مخاطبان نابینا با روش توضیح‌دارسازی نمایش داده شود. این آثار با همان متدی که طی سال‌های اخیر به صورت مستمر از سوی تیم سوینا اجرا شده‌اند، آماده نمایش می‌شوند.»
او هم‌چنین به چالش‌های دسترس‌پذیری آثار سینمایی و سریال‌ها برای افراد توان‌خواه اشاره کرد و توضیح داد که چنین اقدامی نیازمند همکاری تهیه‌کنندگان و پلتفرم‌های خصوصی است. عباسی گفت: «این کار خیلی پیچیده یا پرهزینه نیست. تنها چیزی که نیاز دارد، احساس مسئولیت اجتماعی از سوی سازندگان آثار و بسترهای پخش‌کننده است. ما می‌توانیم با امکانات موجود، در زمان کوتاهی نسخه‌های مناسب برای نابینایان را آماده کنیم.»
مسئولیت اجتماعی صاحبان آثار 
مدیر مؤسسه سوینا، در ادامه با اشاره به این‌که بخشی از این مسئولیت اجتماعی به تهیه‌کنندگان، پلتفرم‌ها و صاحبان آثار برمی‌گردد تا نسخه‌های دسترس‌پذیر را هم‌زمان با اکران عمومی در اختیار قرار دهند، تأکید کرد: «این همکاری می‌تواند از یک جشنواره مانند جشنواره فجر شروع شود و سپس به عنوان یک استاندارد دائمی، ادامه یابد. در جشنواره کودک و نوجوان، تجربه‌‌های خوبی در این زمینه داشتیم که موجب تشویق بیشتر جامعه فرهنگی برای تکرار این کار شد.

استقبال مخاطبان توان‌خواه از آثار فرهنگی
عباسی درباره تجربه‌های قبلی در این زمینه و میزان استقبال از توضیح‌دارشدن آثار در سینماها گفت: «ما در مؤسسه سوینا هر ماه یک فیلم‌ را توضیح‌دار می‌کنیم و برای نابینایان از طریق یکی از پلتفرم‌ها سریال نمایش می‌دهیم. این کار نیاز به مشارکت همه پلتفرم‌ها دارد تا به شکل گسترده اتفاق بیفتد، چراکه استقبال از این آثار همیشه خوب بوده است. ما شاهد رشد مخاطب در طول زمان بوده‌ایم. طبیعی است که این جریان به اطلاع‌رسانی بیشتری نیاز دارد. ولی نباید به استقبال فکر کنیم، بلکه باید این کار را به عنوان یک ضرورت اجتماعی ببینیم که باید حتماً انجام شود.»

تیم سوینا و سازوکار تولید آثار توضیح‌دار
او در بخش دیگری از صحبت‌هایش به فرایند دقیق تولید آثار توضیح‌دار پرداخت و بیان کرد: «این فرایند کاملاً یک کار تیمی است. ابتدا متن توضیح‌دار از سوی نویسنده تهیه می‌شود که شامل شرح صحنه‌ها و توضیحات ضروری برای مخاطبان نابیناست. سپس گوینده‌ای در استودیو این متن را در فاصله‌های سکوت فیلم می‌خواند و صدا با فیلم ادغام می‌شود. نهایتاً، یکی از نابینایان عضو تیم سوینا که مدیریت این بخش را برعهده دارد، نسخه نهایی را بررسی می‌کند تا مطمئن شویم که متن به‌خوبی تمام جزئیات را پوشش داده است. این فرایند نیاز به افراد متخصص دارد، ولی کار دشواری نیست و اگر جامعه فرهنگی و هنری به اهمیتش پی ببرد، به‌راحتی قابل انجام است.»

آینده‌ای برابر برای توان‌خواهان 
عباسی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به آینده، گفت: «امیدوارم روزی برسد که دیگر نیازی نباشد برای چند فیلم یا سریال دسترس‌پذیری مخصوصی ایجاد کنیم. معلولیت نباید به چشم محدودیت دیده شود. توان‌خواهان باید بتوانند در کنار خانواده‌هایشان، از محصولات فرهنگی روز بهره‌مند شوند. این اولین شروع‌های این تلاش است. ما چیزی به عنوان سینمای دسترس‌پذیر یا برنامه کودک برای کودکان نابینا نداشته‌ایم و تا به امروز این جریان بسیار کند بوده است. باید در آینده با شتاب بیشتری حرکت کنیم تا شکاف دسترسی‌های فرهنگی را برای نسل آینده از بین ببریم.»

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=39290

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.