سینمایی نیوز
  • امروز : جمعه, ۱۵ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : 4 شوال 1446
  • و : Friday, 4 April , 2025 می باشد
کل 9638 امروز 0

خبر فوری

عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ سینمای ایران ظرفیت‌‌های بیشماری دارد دیدار نوروزی معاون امور هنری و سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی با خسرو خورشیدی برترین آثار سینمایی ایران و جهان در هفت سین شبکه‌ها دیدار نوروزی رئیس جمهور با علی نصیریان از امیدواری برای ایجاد فرصت‌های تازه تا نقالی، شاهنامه‌خوانی و خاطره‌گویی در روز ملی هنرهای نمایشی پرداخت تعهدات معوقه، رویدادها و فعالیت‌های تئاتری سال ۱۴۰۳ فراخوان جشنواره ملی موسیقی بی‌کلام «خلیج فارس» منتشر شد پوستر روز ملی هنرهای نمایشی منتشر شد آغاز سال کاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ با ادای احترام به شهدا و هنرمندان فقید فراخوان دوازدهمین جشنواره دانشجویی مونولوگ منتشر شد برگزاری رویدادهای تئاتری به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی بازدید نوروزی رئیس سازمان سینمایی از سه پردیس رکورد ده ساله سینمای ایران با فروش بیش از 2 همت در سال گذشته شکسته شد دستمزد خدمات رسانه‌ای و تبلیغاتی تئاتر در سال ۱۴۰۴ مشخص شد همراه با فیلم‌های سینمایی در آخرین شب چهارشنبه سال رامتین شهبازی دبیر‌علمی هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران شد / معرفی اعضای هیات علمی همایش تقویم زمانبندی تولیدات در سال آینده منتشر شد پرونده ۲۹۶ متقاضی عضویت در خانه موسیقی ایران در فصل زمستان مورد بررسی قرار گرفت اعلام روزهای تعطیل سینما در شب‌های قدر و سال نو اولویت‌های حمایتی و زمان بندی تولیدات سال 1404 بنیاد سینمایی فارابی اعلام شد تعداد مخاطبان سینماهای کشور در اسفندماه موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 5 فیلم‌نامه آغاز اکران نوروزی 4 مستند مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی اولویت‌های حمایتی و زمان‌بندی تولید در سال ۱۴۰۴ انجمن سینمای جوانان ایران اعلام شد نگاهی به فیلم «قلب رقه» برگزیدگان هشتمین دوسالانه آلبوم موسیقی معرفی شدند همایش هفتم با موضوع «اقتباس» بهار ۱۴۰۴ فراخوان می‌دهد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ انتشار تقویم زمان‌بندی تولیدات سازمان سینمایی به استقبال بهار با جشنواره فیلم های سینمایی شبکه های سیما پرفروش‌ترین نمایش‌های سال معرفی شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه سال پرکار هنری بنیاد رودکی پایان یافت جشن اکران سه میلیاردی «بامبولک» برگزار شد اعلام جزییات تازه‌ترین جلسه بررسی سند ملی موسیقی کشور تودیع و معارفه مدیران جدید انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد جلسه هم‌اندیشی انجمن موسیقی ایران و انجمن موسیقی استان تهران برگزار شد مدیران سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منصوب شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت9 فیلم‌نامه بیش از ۲۰ سایت فروش بلیت تئاتر در کشور فعال است برپایی نشست و کارگاه‌های پژوهشی در نمایشگاه موسیقی کودک هنرمندانی که امسال از میان ما رفتند و جایشان خالی شد تئاتر در نوروز تعطیل نیست! موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه افتتاح پردیس سینمایی 9 دی هشتگرد هنرمندانی که سال 1403 آسمانی شدند «لاله» به اکران آنلاین نوروزی رسید از سند سینما، تئاتر و موسیقی تا روند آموزش هنر در جلسه آخر شورای هنر حضور ۲۲۱ ناشر در بخش فروش مجازی کتاب سی‎ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم

31
علیرضا بلیغ:

حس گشوده و قلب سلیم هنرمند، اثر سینمایی را بر فراز می‌نشاند

  • کد خبر : 4219
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۳
حس گشوده و قلب سلیم هنرمند، اثر سینمایی را بر فراز می‌نشاند
علیرضا بلیغ پژوهشگر فرهنگ و هنر و عضو پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی درباره نقش علوم انسانی برای سینما معتقد است که سینماگر برای هنرمند بودن نیازی به علوم انسانی ندارد؛ حس تیز و جدی و قلب سلیم برای او کافی است اما علوم انسانی می‌تواند نهاد نقد سینما را تقویت کند.

سینمایی نیوز- علیرضا بلیغ پژوهشگر فرهنگ و هنر و عضو پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی درباره نقش علوم انسانی برای سینما معتقد است که سینماگر برای هنرمند بودن نیازی به علوم انسانی ندارد؛ حس تیز و جدی و قلب سلیم برای او کافی است اما علوم انسانی می‌تواند نهاد نقد سینما را تقویت کند.
به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی جشنواره فیلم فجر، علیرضا بلیغ پژوهشگر فرهنگ و هنر گفت: یک تلقی رایج درباره رابطه میان سینما و علوم انسانی می‌تواند این باشد که باید نظریاتی در حوزه علوم انسانی ناظر بر سینما وجود داشته باشد، مانند رشته‌های فلسفه هنر و جامعه شناسی هنر تا درباره سینما نظریه پردازی کنیم. اما به نظرم الزاماً این رابطه درست نیست به این دلیل که هنر اگر در جایگاه درست خودش طرح شده و ساختار متقنی داشته باشد شکل و ساختار صحیحی پیدا خواهد کرد.
بلیغ ادامه داد: اگر اثر سینمایی یک فیلمساز در مقام هنرمند، حس گشوده‌ای نسبت به جامعه و تحولات پیرامونی و همچنین هوش سریع و صریحی داشته باشد، بدون شک گیرایی بیشتری برای مردم و انعکاس صادقانه‌ای نسبت به وقایع خواهد داشت. طبعاً آنچه که در دل هنرمند می‌ریزد حس متفاوت‌تری نسبت به جامعه‌شناسان خواهد داشت.
او بیان کرد بنظرم همیشه احساس و دریافت‌های قلبی و ذوقی هنرمند در جامعه‌ از نظر زمانی مقدم است بر علوم انسانی. دست کم آغازگر این صحنه خود هنر و هنرمند خواهد بود. بنابراین نیازی نیست تا هنر را لزوماً منوط به نظریه‌پردازی کرد اما جایگاه علوم انسانی این می‌تواند باشد که نهاد نقد هنر را تقویت کند. به هر حال اثر هنری که خلق می‌شود منتقدان و اندیشمندان در نقطه‌ای هستند که با یک فاصله‌ای اثر را مورد نقد قرار می‌دهند. این فاصله محاسن و معایبی دارد، عیبش آن است که به خلق اثر منتهی نمی‌شود اگر چه که نقد هنری چه بس یک اثر هنری هم باشد و خودش رنگ و بوی هنری بدهد اما در هر حال تا اثر هنری خلق نشود، منتقد معنای مشخصی ندارد. اما حسنش آن است که به خودش اجازه می‌دهد در نقطه‌ای بایستد که اثر را در غالب یک نقد تفسیر هنری کند. نقد می‌تواند خودش اثر هنری باشد که خودش مبتنی بر دریافتی از وضعیت تاریخی و اجتماعی ما است. کار منتقد این است که بگوید اثر هنری چقدر واگویه حقیقت است.
این پژوهشگر بیان کرد که متأسفانه الان کمتر می‌شود اثری را نام برد که خصلت‌های اساسی هنری را داشته باشد. اثر هنری همواره بر فراز می‌ایستد؛ درست است که از یک بستر خاصی سر در می‌آورد اما زمانی مورد توجه قرار می‌گیرد که به زیبایی و مبتنی بر واقعیات خلاف عادت باشد.
او تأکید کرد: از نظر من هنرمند بالاصاله نیازی به مطالعات علوم انسانی ندارد تا هنرمند باشد. حس تیز و قلب سلیم است که از او هنرمند می‌سازد. زیرا واردات قلبی انسان همیشه واردات رحمانی و یا شیطانی نیست بلکه می‌تواند گاهی رحمانی و گاهی شیطانی باشد. اما گاهی هنرمند جانب باطل را بیشتر می‌گیرد تا حق.
دکتر بلیغ در پایان اظهار داشت: سینما و علوم انسانی باید رابطه دیالکتیکی داشته باشند و یکی بدون دیگری نمی‌تواند دیگری را کامل کند. در هر حال رابطه علوم انسانی و هنر و سینما دوطرفه است و هر دو همدیگر را تقویت می‌کنند. هنرمندی ممکن است مطالعاتی هم در علوم انسانی داشته باشد و اهل فلسفه و روان شناسی باشد. اما مستقیم در هنرمند بودنش اثر ندارد حتی چه بسا خراب کند می‌توانم مثال‌هایی بزنم از سینماگرانی که این رویه را طی کردند و نتیجه کار بدتر شد.
چهلمین جشنواره فیلم فجر در دو بخش فرهنگی و رقابتی از 12 تا 22 بهمن به دبیری مسعود نقاش‌زاده برگزار خواهد شد.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=4219

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.