سینمایی نیوز
  • امروز : شنبه, ۱۶ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : 5 شوال 1446
  • و : Saturday, 5 April , 2025 می باشد
کل 9638 امروز 0

خبر فوری

عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ سینمای ایران ظرفیت‌‌های بیشماری دارد دیدار نوروزی معاون امور هنری و سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی با خسرو خورشیدی برترین آثار سینمایی ایران و جهان در هفت سین شبکه‌ها دیدار نوروزی رئیس جمهور با علی نصیریان از امیدواری برای ایجاد فرصت‌های تازه تا نقالی، شاهنامه‌خوانی و خاطره‌گویی در روز ملی هنرهای نمایشی پرداخت تعهدات معوقه، رویدادها و فعالیت‌های تئاتری سال ۱۴۰۳ فراخوان جشنواره ملی موسیقی بی‌کلام «خلیج فارس» منتشر شد پوستر روز ملی هنرهای نمایشی منتشر شد آغاز سال کاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ با ادای احترام به شهدا و هنرمندان فقید فراخوان دوازدهمین جشنواره دانشجویی مونولوگ منتشر شد برگزاری رویدادهای تئاتری به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی بازدید نوروزی رئیس سازمان سینمایی از سه پردیس رکورد ده ساله سینمای ایران با فروش بیش از 2 همت در سال گذشته شکسته شد دستمزد خدمات رسانه‌ای و تبلیغاتی تئاتر در سال ۱۴۰۴ مشخص شد همراه با فیلم‌های سینمایی در آخرین شب چهارشنبه سال رامتین شهبازی دبیر‌علمی هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران شد / معرفی اعضای هیات علمی همایش تقویم زمانبندی تولیدات در سال آینده منتشر شد پرونده ۲۹۶ متقاضی عضویت در خانه موسیقی ایران در فصل زمستان مورد بررسی قرار گرفت اعلام روزهای تعطیل سینما در شب‌های قدر و سال نو اولویت‌های حمایتی و زمان بندی تولیدات سال 1404 بنیاد سینمایی فارابی اعلام شد تعداد مخاطبان سینماهای کشور در اسفندماه موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 5 فیلم‌نامه آغاز اکران نوروزی 4 مستند مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی اولویت‌های حمایتی و زمان‌بندی تولید در سال ۱۴۰۴ انجمن سینمای جوانان ایران اعلام شد نگاهی به فیلم «قلب رقه» برگزیدگان هشتمین دوسالانه آلبوم موسیقی معرفی شدند همایش هفتم با موضوع «اقتباس» بهار ۱۴۰۴ فراخوان می‌دهد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ انتشار تقویم زمان‌بندی تولیدات سازمان سینمایی به استقبال بهار با جشنواره فیلم های سینمایی شبکه های سیما پرفروش‌ترین نمایش‌های سال معرفی شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه سال پرکار هنری بنیاد رودکی پایان یافت جشن اکران سه میلیاردی «بامبولک» برگزار شد اعلام جزییات تازه‌ترین جلسه بررسی سند ملی موسیقی کشور تودیع و معارفه مدیران جدید انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد جلسه هم‌اندیشی انجمن موسیقی ایران و انجمن موسیقی استان تهران برگزار شد مدیران سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منصوب شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت9 فیلم‌نامه بیش از ۲۰ سایت فروش بلیت تئاتر در کشور فعال است برپایی نشست و کارگاه‌های پژوهشی در نمایشگاه موسیقی کودک هنرمندانی که امسال از میان ما رفتند و جایشان خالی شد تئاتر در نوروز تعطیل نیست! موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه افتتاح پردیس سینمایی 9 دی هشتگرد هنرمندانی که سال 1403 آسمانی شدند «لاله» به اکران آنلاین نوروزی رسید از سند سینما، تئاتر و موسیقی تا روند آموزش هنر در جلسه آخر شورای هنر حضور ۲۲۱ ناشر در بخش فروش مجازی کتاب سی‎ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم

59
نوازنده و خواننده موسیقی فیلم‌های شب بیست و نهم و دمرل

اسفندیار قره باغی درگذشت

  • کد خبر : 10024
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۵
اسفندیار قره باغی درگذشت
اسفندیار قره باغی خواننده، نوازنده و آهنگساز کشورمان صبح امروز در تبریز درگذشت.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ استاد اسفندیار قره باغی خواننده، نوازنده و آهنگساز کشورمان صبح امروز در تبریز درگذشت.

استاد قره باغی در مدت هشت سال دفاع مقدس بیش از هشتصد سرود حماسی و انقلابی ساخت و از جمله استادان تاثیرگذار در زمینه موسیقی انقلاب بود.

در مدت هشت ساله جنگ تحمیلی بیش از ۸۰۰ سرود ساخته شد که سرود «آمریکا آمریکا مرگ به نیرنگ تو» از جمله معروف ترین سروده اوست. این سرود که بر اساس شعری از استاد حمید سبزواری و همزمان با تسخیر لانه جاسوسی ساخته شده است. بخش هایی شعر این سرود:

« آمریکا آمریکا ننگ به نیرنگ تو / خون جوانان ما می چکد از چنگ تو / ای ز شراره ستم شعله به عالم زده / امن و امان جهان یکسره بر هم زده / بر سر هر خرمنی در د ل هر گلشنی / آتش بیداد تو صاعقه غم زده / ثروت انبوه تو خون دل توده هاست / کین تو بر سینه ها دشنه ماتم زده … ».اسفندیار قره باغی خواننده سروده های انقلاب درگذشت

فرزند استاد قره باغی با تایید این خبر گفت: زمان برگزاری مراسم تشییع و تدفین مرحوم قره باغی امروز اعلام خواهد شد.

 

اسفندیار قره باغی که بود؟

مرحوم اسفندیار قره باغی اول بهمن ماه سال ۱۳۲۲ در شهر تبریز محلّه مقصودیه، کوچه قره باغی متولد شد. پدرش قلی خان سالار از مالکین آذربایجان با آشنائی به هفت زبان و از طنز پردازان مشهور بود.

قره باغی پس از گذراندن دوره اول متوسطه در دبیرستان بدر تهران، به تبریز مراجعت کرد و از سال ۱۳۳۸ وارد هنرستان موسیقی شد و در خرداد ماه سال ۱۳۴۳ فارغ التحصیل و بعنوان معلم موسیقی در مدارس کرمانشاه به استخدام وزارت فرهنگ درآمد.

اواخر سال ۱۳۴۷ به تهران منتقل و در گروه اُپرای تهران مشغول شد، ضمن خوانندگی در گروه کُر اُپرای تهران پس از گذراندن تحصیلات لازم و بازگشت از ایتالیا، با عنوان سولیست باس اُپرای تهران، نقش‌های بسیاری را در اجرا‌های مختلف عهده دار شد.

وی ضمن اینکه گروه‌های کُر مدارس و چند گروه در دانشگاه را راه اندازی کرد، در گروه کُر فولکلوریک رادیو تلویزیون و گروه کُر ملّی به سرپرستی خانه «اولین باغچه بان» فعالیت چشمگیری داشت.

آشنائی او با ساز‌های ترومپت به عنوان ساز تخصّصی و ویلن و پیانو و تدریس این ساز‌ها و کوک پیانو نیز باعث تمایز این هنرمند از سایرین است. در دوران پس از انقلاب، در سازمان صدا و سیما به همکاری واحد موسیقی سازمان درآمد و در زمینه سرود سازی خصوصاً سرود‌های دفاع مقدّس فعال شد.اسفندیار قره باغی خواننده سروده های انقلاب درگذشت

او در مناسبت‌های مختلف همکاری‌های بسیاری با ارکستر سمفونیک داشته و مدّتی به عنوان رهبر گروه کُر تالار وحدت و زمانی به عنوان مؤسس و رهبری گروه کُر صدا و سیما فعالیت داشته و می‌توان گفت که حدود ۴۵ سال معلّمی را بر هر گونه فعالیت دیگر ترجیح داد.

اوّلین اُپرای رادیوئی آن مرحوم در سال ۱۳۵۰ (سرود‌ای ایران) است که با همکاری ارکستر بزرگ (رادیو تلویزیون ملی ایران) با رهبری فرهاد فخرالدینی انجام گرفت؛ آهنگساز این سرود مرحوم روح اله خالقی و شعر آن از زنده یاد حسین گل گلاب می‌باشد.

تعداد هنرجویانی که با این هنرمند کلاس‌های آواز داشته اند شاید بیش از پنج هزار نفر باشد که از جمله آن‌ها می‌توان به امیر تاجیک (خواننده پاپ)، حمید غلامعلی (خواننده پاپ)، نیما مسیحا (خواننده)، حامی (خواننده)، فریدون بیگدلی (خواننده)، مسعود خادم (خواننده)، مسعود امیر سپهر (خواننده) اشاره کرد.

وی سال‌های پایانی عمر خود به شهر خود تبریز بازگشت و با تأسیس آموزشگاه آزاد تخصّصی به نام آموزشگاه اسفندیار مشغول تعلیم تکنیک‌های آوازی به داوطلبان این حرفه شد.

اسفندیار قره باغی تنها خواننده ایرانی با مدرک دکتری آواز است که در تبریز متولد شده و از نوادگان ستارخان است. وی برای تحصیلات متوسطه وارد هنرستان موسیقی در تهران شد و برای دوره‌های بالاتر به خارج ازکشور اعزام شد.

قره‌باغی پس ازبازگشت به ایران به طورتخصصی خوانندگی کلاسیک را انتخاب می‌کند و به عنوان خواننده باس دراپرای تهران مشغول به کار می‌شود و همزمان کار خود را در رادیو، آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و هنر وقت ادامه می‌دهد.

اولین کار او در رادیو درسال ۱۳۵۰ سرود‌ای ایران بود که شعر این اثر از حسین گل و گلاب با آهنگسازی روح الله خالقی تنظیم شده بود. سرود‌ای ایران را قبلا استاد بنان با پیانو وبه صورت ترانه اجرا کرده بود که قره‌باغی برای اولین‌بار این کار را با مارش نظامی اجرا کرد.اسفندیار قره باغی خواننده سروده های انقلاب درگذشت

استاد قره باغی در دوران پس از انقلاب، در سازمان صدا و سیما با واحد موسیقی این سازمان همکاری کرد و در زمینه سرودسازی به ویژه سرودهای دفاع مقدّس فعال شد و از جمله اساتید تاثیرگذار در عرصه موسیقی انقلاب بود.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=10024

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.