سینمایی نیوز
  • امروز : یکشنبه, ۲۸ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : 16 شعبان 1446
  • و : Sunday, 16 February , 2025 می باشد
کل 9513 امروز 0

خبر فوری

چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در هنرستان موسیقی پسران افتتاح شد اسامی برگزیدگان جشنواره فیلم فجر۴۳|صاحبان سیمرغ مشخص شدند لون توانیان، نوازنده ارمنی روی صحنه می‌رود ۷ فیلم برتر آرای تماشاگران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در روز هفتم آمار تماشاگران مجموعه تئاتر شهر اعلام شد ۱۰۵ سانس فوق‌العاده در شش روز اول جشنواره از شوخی و خنده با «صددام» تا باز شدن پای فساد فوتبال به برج میلاد سانس‌های فوق‌العاده هفتمین روز فیلم فجر چهل‌وسوم اعلام شد ۴۲ سینما در شهرستان‌ها به سامانه شناسا متصل هستند افزایش ۲۶ درصدی بلیت فروشی نسبت به دوره قبل جایزه ویژه «زنان و خانواده» در بخش تجلی اراده ملی جشنواره فجر اعلام نامزدهای بخش مسابقه فیلم‌های کوتاه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر ۹ فیلم برتر آرای تماشاگران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در روز ششم فروش بلیت‌های چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر آغاز شد جدول اجراهای چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر منتشر شد میثم عامر: در سطح بین‌المللی نیز نظر مخاطبان را جلب کرده‌ایم عکس/صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ از نگاه بین‌المللی انیمیشن تا رونمایی از «رکسانا» سانس‌های فوق‌العاده ششمین روز فیلم فجر چهل‌وسوم اعلام شد انتصاب مدیرکل دفتر نظارت بر مراکز، مشاغل و مجامع سازمان سینمایی کتاب آثار برگزیده بخش تبلیغات منتشر می‌شود نامزدهای بخش مستند جشنواره فیلم فجر ۴۳ اعلام شد در سومین هفته بهمن ماه با فیلم‌هایی با حال و هوای انقلابی همراه باشید ۱۱ فیلم برتر آرای تماشاگران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در روز پنجم استقبال پرشور مردم از جشنواره‌های فجر، امیدبخش است قانون نوازی فرح الفارسی در چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر هنرجویان هنرستان‌های موسیقی در جشنواره فجر روی صحنه می‌روند ارتقای کیفیت سازسازی با برگزاری چنین رویدادهایی اتفاق می‌افتد/ رویدادی برای تبادل دانش میان هنرمندان بازید معاون هنری ارشاد از ستاد جشنواره بین المللی موسیقی فجر از حضور پررنگ اهالی دولت در سینمای جشنواره تا استقبال منتقدان از «زیبا صدایم کن» نوروزپور: جشنواره فیلم فجر امسال، ویترین همدلی و بازگشت هنرمندان است عارف:هنر ابزاری مؤثر برای کارآمد کردن برنامه‌های کشور است سانس‌های فوق‌العاده پنجمین روز فیلم فجر چهل‌وسوم اعلام شد دولت حامی سینماگران و جشنواره فیلم فجر است ۱۳ فیلم برتر آرای تماشاگران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در روز چهارم ۱۶ فیلم در ۶۳ سینما به روی پرده می‌رود ۲۸ اجرای موسیقی پاپ (مردم‌وار) به روی صحنه می رود روزی که پای مولوی و لاک‌پشت به سینمای رسانه باز شد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ سانس‌های فوق‌العاده چهارمین روز فیلم فجر چهل‌وسوم اعلام شد سانس فوق‌العاده جزو رای گیری آرا مردمی نیست آغاز اکران فیلم‌های جشنواره ۴۳ برای معلولان جسمی نگاهی به ۴۲ دوره عکس و پوستر سینمای ایران ۱۵ فیلم برگزیده نگاه مردمی در سومین روز جشنواره اجرای ۱۵ گروه‌موسیقی اقوام در چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر حضور پررنگ اجتماعی‌ها و دیدار سیاسیون با «اسفند» سانس‌های فوق‌العاده سومین روز فیلم فجر چهل‌وسوم اعلام شد بهرام رادان از هیات داوران جشنواره فیلم فجر ۴۳ خارج شد داورهای بخش رقابتی چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر معرفی شدند انتخاب برگزیدگان جشنواره بین المللی موسیقی فجر با دقت و توجه به استعدادها

62
اختصاصی سینمایی نیوز/ گفت و گو با “حسن انگشتری خاتمی” کارگردان فیلم کوتاه داستانی "در پناه خاک" در حاشیه سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران؛

“در پناه خاک” سند تاریخی سینمای دفاع مقدس از پشت جبهه

  • کد خبر : 7963
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۰
“در پناه خاک” سند تاریخی سینمای دفاع مقدس از پشت جبهه
برای من بسیار مهم بود که جنگ را از داخل جنگ روایت نکنم. بر همین اساس داستان را به داخل خانه های قدیمی و پُر از حس مردم هدایت نمودم که اگر چه جنگ در آن جا روی نمی داد اما آن استرس و نگرانی ناشی از جنگ در آن محیط حاکم بود.

سینمایی نیوز- فیلم کوتاه داستانی “در پناه خاک” در بخش دفاع مقدس سی و نهمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران با 2 سانس نمایش حضور دارد و پس از نمایش با استقبال تماشاگران در سالن روبرو شد.

به گزارش خبرنگار سینمایی نیوز، “حسن انگشتری خاتمی” کارگردان فیلم کوتاه “در پناه خاک” در مورد علت نامگذاری این فیلم بیان داشت: بنده برای انتخاب نام فیلم خیلی فکر کردم. بسیاری از دوستان هم نظر شان این بود نامی ساده که محتوای فیلم را به شکلی روان به مخاطب برساند برگزینم و من هم دوست می داشتم و سعی ام بر این بود که معنای فیلم را با اسم بیان کنم؛ چرا که شاید با دیدن فیلم مشخص نباشد چه اتفاقی در پایان برای شخصیت فیلم می افتد.

این فیلمساز جوان درباره موضوع این فیلم و علت پرداختن به سوژه اظهار نمود: داستان به سال های ۶۰ و ۶۲ دوران دفاع مقدس و بمباران شهری باز می گردد. برای من بسیار مهم بود که جنگ را از داخل جنگ روایت نکنم. بر همین اساس داستان را به داخل خانه های قدیمی و پُر از حس مردم هدایت نمودم که اگر چه جنگ در آن جا روی نمی داد اما آن استرس و نگرانی ناشی از جنگ در آن محیط حاکم بود.

او افزود:  قصد کلی بنده از ساخت این فیلم که کلیت اثر را نیز شامل می شود نشان دادن آنچه که در پُشت جبهه اتفاق می افتد بود.

وی در مورد جای خالی چنین فیلم هایی تاکید کرد: عموما فیلم های سینمای دفاع مقدس در منطقه رزم روی داده است و چنین دست فیلم هایی که پشت جبهه را به تصویر می کشد کمتر دیده ایم و خوب است که مردمی که جنگ و جبهه و شهادت را درک کرده اند در عین حال با این نوع از سینمای دفاع مقدس که به کمک های پُشت جبهه و استرس های ناشی از آن می پردازد آشنا کنیم.

وی در مورد کمبودهای سینمای کوتاه خاطر نشان ساخت: مشکل اصلی فیلم کوتاه عدم پخش مناسب است. ما هنوز سینما نیستیم. اگر این جشنواره فیلم کوتاه و همچنین پاتوق فیلم کوتاه نباشد که من از برگزار کنندگان آن ها ممنون می باشم، دیگر نمی دانم فیلم ها کجا باید دیده شود! می بایستی راهکاری برای پخش و اکران سینمای کوتاه یافت و بنده فکر می کنم مردم نیز به تماشای آثار کوتاه تمایل دارند.

وی در مورد ویژگی های ساختاری و محتوایی این اثر که می تواند توسط هیئت داوران و صاحب نظران دیده شود یادآور شد: ساختار فیلم من به شکل زیر لایه است که در آن محتوا خیلی عیان نیست. بازخورد هایی نیز که تا به الان از مخاطبان فیلم گرفتم به این شکل بوده که هر یک از تماشاگران در خصوص پایان باز فیلم و سرنوشت شخصیت پیرمرد، یک حس خوب و نقطه نظر خود را داشتند و من این اتفاقی که برای فیلم افتاده را خیلی دوست دارم.

او در همین رابطه اضافه کرد: من فیلم را خیلی ساده ساختم و با اینکه خود بنده تصویربردار می باشم اما سعی نمودم تصویر و زبان بصری بر فیلم غلبه پیدا نکند و خود فیلم برای من مهم تر بود. قصد من نشان دادن زندگی های قدیمی و سادگی آن ها بود و فکر می کنم این اتفاق برای فیلم افتاده است.

“انگشتری خاتمی” در مورد چالش های زمان ساخت این فیلم گفت: مهمترین چالش انتخاب لوکیشن بود و خواست خدا بود که فیلم را در منزل پدربزرگ خودم ساختیم. فکر می کنم خیلی از حس های شخصیت پیرمرد فیلم نزدیک به پدربزرگم بود و این اتفاق خوبی برای من بود. فیلم در اصفهان تصویربرداری شد و یک سند و اتفاق تاریخی می باشد که متعلق به همان موقعیت جغرافیایی و همان لهجه اصفهانی است.

او در مورد روند تولید و مراحل کار گفت: داستان این فیلم ۷ تا ۸ سال در ذهن من پرداخته شده بود و این فیلم را خیلی سریع ساختم. شبی در جمعی نشسته بودیم و یکباره مطرح کردم که می خواهم این فیلم را بسازم. با دوستان آقایان “ایمان صالحی” و “یاشار کریمی” مشورت نمودم و موافقت نمودند و ظرف مدت ۲ تا ۳ روز فیلمنامه را نوشتیم و از آن لحظه تا اتمامِ پَس تولید ۲ ماه زمان برد.

این کارگردان در اشاره به اهمیت ارتباط فیلمسازان جوان با سینمای بین الملل گفت: تمامی فیلم سازان بر آن هستند که در دنیا دیده شوند. می خواهند فرهنگ و رسوم و سبک زندگی را به جهانیان نشان دهند. ضمن اینکه ارزش سینما در دنیا خوب تعریف شده است. همینطور خوب است که صمیمیت ها بین فیلم سازان همچنان برقرار باشد.

او در بخش پایانی صحبت های خود تصریح کرد: قرار دادن فیلم های دفاع مقدسی در یک باکس جداگانه و در بخش جنبی، به این شکل که تماشاگر ۶ تا ۷ فیلم ژانر را پشت سر هم در یک سانس ببینید و این فیلم ها تنها با یکدیگر مقایسه شوند خیلی اثرگذار نیست. اگر چینش فیلم ها به این شکل باشد که در هر سانس از فیلم های داستانی مسابقه سینمای ایران یک فیلم سینمای دفاع مقدس هم وجود داشته باشد دارای حس و اثر مطلوب تری است تا اینکه شاهد قشر بندی باشیم و برخی مخاطبان را فقط به سالن نمایش فیلم های دفاع مقدس هدایت کنیم. در صورتی که باید در نظر داشت ما یک فیلم اجتماعی داریم که حال دارای محتوای دفاع مقدسی است و می تواند کنار سایر فیلم ها و ژانر ها در سانس های فیلم های داستانی مسابقه سینمای ایران نشان داده شود.

سی و نهمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران ۲۷ مهر تا ۲ آبان ماه به دبیری محمد رضا آذر پندار در پردیس ملت در حال برگزاری است.

| گزارش و گفت و گو از: تورج اردشیری نیا

| عکس از: الهام سادات روئین تن

 

 

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=7963

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.