سینمایی نیوز
  • امروز : پنجشنبه, ۲۱ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : 10 شوال 1446
  • و : Thursday, 10 April , 2025 می باشد
کل 9639 امروز 0

خبر فوری

تمدید مهلت ثبت‌نام ناشران داخلی در نمایشگاه کتاب تهران عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ سینمای ایران ظرفیت‌‌های بیشماری دارد دیدار نوروزی معاون امور هنری و سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی با خسرو خورشیدی برترین آثار سینمایی ایران و جهان در هفت سین شبکه‌ها دیدار نوروزی رئیس جمهور با علی نصیریان از امیدواری برای ایجاد فرصت‌های تازه تا نقالی، شاهنامه‌خوانی و خاطره‌گویی در روز ملی هنرهای نمایشی پرداخت تعهدات معوقه، رویدادها و فعالیت‌های تئاتری سال ۱۴۰۳ فراخوان جشنواره ملی موسیقی بی‌کلام «خلیج فارس» منتشر شد پوستر روز ملی هنرهای نمایشی منتشر شد آغاز سال کاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ با ادای احترام به شهدا و هنرمندان فقید فراخوان دوازدهمین جشنواره دانشجویی مونولوگ منتشر شد برگزاری رویدادهای تئاتری به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی بازدید نوروزی رئیس سازمان سینمایی از سه پردیس رکورد ده ساله سینمای ایران با فروش بیش از 2 همت در سال گذشته شکسته شد دستمزد خدمات رسانه‌ای و تبلیغاتی تئاتر در سال ۱۴۰۴ مشخص شد همراه با فیلم‌های سینمایی در آخرین شب چهارشنبه سال رامتین شهبازی دبیر‌علمی هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران شد / معرفی اعضای هیات علمی همایش تقویم زمانبندی تولیدات در سال آینده منتشر شد پرونده ۲۹۶ متقاضی عضویت در خانه موسیقی ایران در فصل زمستان مورد بررسی قرار گرفت اعلام روزهای تعطیل سینما در شب‌های قدر و سال نو اولویت‌های حمایتی و زمان بندی تولیدات سال 1404 بنیاد سینمایی فارابی اعلام شد تعداد مخاطبان سینماهای کشور در اسفندماه موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 5 فیلم‌نامه آغاز اکران نوروزی 4 مستند مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی اولویت‌های حمایتی و زمان‌بندی تولید در سال ۱۴۰۴ انجمن سینمای جوانان ایران اعلام شد نگاهی به فیلم «قلب رقه» برگزیدگان هشتمین دوسالانه آلبوم موسیقی معرفی شدند همایش هفتم با موضوع «اقتباس» بهار ۱۴۰۴ فراخوان می‌دهد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ انتشار تقویم زمان‌بندی تولیدات سازمان سینمایی به استقبال بهار با جشنواره فیلم های سینمایی شبکه های سیما پرفروش‌ترین نمایش‌های سال معرفی شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه سال پرکار هنری بنیاد رودکی پایان یافت جشن اکران سه میلیاردی «بامبولک» برگزار شد اعلام جزییات تازه‌ترین جلسه بررسی سند ملی موسیقی کشور تودیع و معارفه مدیران جدید انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد جلسه هم‌اندیشی انجمن موسیقی ایران و انجمن موسیقی استان تهران برگزار شد مدیران سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منصوب شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت9 فیلم‌نامه بیش از ۲۰ سایت فروش بلیت تئاتر در کشور فعال است برپایی نشست و کارگاه‌های پژوهشی در نمایشگاه موسیقی کودک هنرمندانی که امسال از میان ما رفتند و جایشان خالی شد تئاتر در نوروز تعطیل نیست! موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه افتتاح پردیس سینمایی 9 دی هشتگرد هنرمندانی که سال 1403 آسمانی شدند «لاله» به اکران آنلاین نوروزی رسید از سند سینما، تئاتر و موسیقی تا روند آموزش هنر در جلسه آخر شورای هنر

7

دهه هفتاد دوره ممیزی‌های سختگیرانه و اتمام ممنوعیت ویدیوکاست‌ها

  • کد خبر : 19498
  • ۰۶ تیر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۲
دهه هفتاد دوره ممیزی‌های سختگیرانه و اتمام ممنوعیت ویدیوکاست‌ها
کارشناس سینما گفت: دهه هفتاد با اتمام ممنوعیت ویدیو، بحث سمعی و بصری و موسسات رسانه‌ای باز شد، اما سختگیری‌های زیادی در اکران فیلم‌ها دیده می‌شد.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، امیرعباس صباغ در گفتگو با برنامه «گفته‌های ناگفته» رادیو تبیین اظهار کرد: یکی از اتفاقاتی که در دهه ۷۰ رخ داد استعفای محمد خاتمی وزیر وقت ارشاد در دی ماه ۱۳۷۰ بود که به خاطر شدت گرفتن اعتراضات و انتقاداتی که به نحوه مدیریتش در وزارتخانه بود انجام شد.
وی ادامه داد:، اما با مخالفت رئیس جمهور تا بعد از جشنواره سال ۷۰ به مسئولیت خود ادامه می‌دهد، تا سوم خرداد ۷۱ که دوباره مجبور به استعفاء شده و در نهایت با استعفایش موافقت می‌شود.
این کارشناس سینما بیان کرد: در فروردین ۷۱ انتخابات مجلس برگزار شد و مجلس چهارم با ریاست ناطق نوری و نایب رئیسی حسن روحانی شروع به فعالیت کرد، مجلس چهارم خط فکریش کاملا با مجلس سوم متفاوت بود.
صباغ افزود: مجلس سوم دست روحانیون مبارز بود که محمد خاتمی هم یکی از اعضای مهم آن بود؛ بعد از استعفای محمد خاتمی، علی لاریجانی به سمت وزیر ارشاد منصوب شد، ولی بعد از یک ماه به ریاست صدا و سیما در آمد.
وی ادامه داد: در دوره لاریجانی بحث ممنوعیت ویدیو‌ها رفع و طرحی از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی ارایه می‌شود که در نهایت استفاده از تجهیزات سمعی بصری و فعالیت ویدئوکلوپ‌ها از اواخر نیمه دوم ۷۲ قانونی و رسمی شود؛ کرایه فیلم‌ها از این دوره است که مرسوم می‌شود.
این کارشناس سینما بیان کرد: بعد از این دوره میرسلیم به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب می‌شود، ایشان در روزی که انتخاب شد با عنوان اینکه به سختی با تهاجم فرهنگی مبارزه خواهد کرد توانست ۱۷۸ رای بیاورد، اما وقتی روزنامه رسالت در رابطه با ماهوراه از او سوال کرد گفت «ما باید از ماهواره درست استفاده کنیم و به مسائل بزرگ دنیا برسیم!».
صباغ خاطر نشان کرد: فیلم نادر ابراهیمی با عنوان «آب باد خاک» یک فیلم هنری است، ولی قصه ندارد و موضوعش در رابطه با مهاجرت افغانستانی هاست. این فیلم براساس چند عکس شکل گرفته است. بعد از این فیلم نادر ابراهیم از کشور مهاجرت کرد.
وی ادامه داد: فیلم «سایه خیال» که براساس زندگی «حسین پناهی» نوشته شده نیز در این سال تولید شد. در این فیلم عزت الله انتظامی، حمید جبلی و حسین پناهی بازی می‌کنند و مسعود جعفری جوزانی هم نویسنده این فیلم بود، این فیلم جزء فیلم‌های مهم این دوران است.
این کارشناس سینما «رد پای گرگ» را یکی دیگر از فیلم‌های مهم این دوران و یکی از بهترین فیلم‌های مسعود کیمیایی معرفی کرد و گفت: این فیلم دچار ممیزی‌هایی می‌شود که سال‌های بعد این ممیزی‌ها را علنی می‌کنند، در این ممیزی آمده بود «خنده‌های اول فیلم کم شود تا فیلم جلف نباشد، در چند مورد زن رضا در خیال اوست حرکت‌های جنسی دارد که باید حذف شود! در ترمینال موزیک بدی پخش می‌شود، خیلی کم شود، در مکالمه صادق و رضا این عبارت که «این روز‌ها روز‌های هفت تیر و کلت است باید حذف شود» این نمونه‌ای از سخت گیر‌های آن دوران است. 

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=19498

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.