بهگزارش سینمایی نیوز و به نقل از روابطعمومی انجمن سینمای جوانان ایران بهنقل از صبح نو، عطامجابی در گفتوگو با خبرنگار روزنامه صبح نو با بیان اینکه در دو دوره گذشته دو فیلم از ایران موفق به دریافت این جایزه شده و به آکادمی اسکار معرفی شدند، ادامه داد: «در دوره گذشته فیلمهای ایرانی «سفیدپوش» ساخته رضا فهیمی و «کپسول» ساخته امیر پذیرفته به آکادمی اسکار معرفی شدند اما چون این بخش بینالملل است، احتمال این نیز وجود دارد که فیلمسازان دیگر کشورها برنده این جایزه شوند.»
مدیر واحد بینالملل سینمای جوانان درباره هیاتداوران بخش بینالملل نیز گفت: «داورها معمولا پنج نفر هستند که چهار نفر آنها از چهرههای بینالمللی هستند و هر سال فقط یک داور ایرانی داریم.»
او درباره نحوه حضور فیلمهای ایرانی در بخش بینالملل افزود: «فیلمسازان ایرانی بهصورت مستقل و در گام اول نمیتوانند در بخش بینالملل شرکت کنند و باید در بخش ملی حضور یابند. آثاری که در بخش بینالملل حضور دارند باید تهیهکننده بینالمللی و تابعیت غیرایرانی داشته باشند. فیلمسازان ایرانی ابتدا در بخش ملی شرکت میکنند، هیات انتخاب این بخش چند فیلم را به هیات انتخاب بخش بینالملل معرفی میکند. آنها نیز از بین فیلمهای معرفیشده هرکدام را حائزشرایط شرکت در بخش بینالملل باشند انتخاب میکنند. بهطور کل رقابت در بخش بینالملل بسیار سخت و پیچیده است. در این بخش سالانه حدود 6هزار متقاضی داریم که این عدد در بخش ملی به یکششم میرسد. امسال ما از 131کشور فیلم دریافت کردیم که بیشترین تعداد ثبتنامها از کشورهای صاحب سینما مانند فرانسه، آمریکا و چین است. »
مجابی همچنین درباره مسیری که جشنواره فیلم کوتاه تهران طی کرده تا به چنین جایگاهی در میان جشنوارههای سینمایی در جهان برسد نیز گفت: «به نظرم این موفقیت در درجه اول حاصل تلاش فیلمسازان ماست. وقتی در یک فستیوال جهانی خودم را یک فیلمساز ایرانی معرفی میکنم بسیار مورد احترام قرار میگیرم. فیلمسازان ما در نسلهای مختلف این احترام را برای ما فراهم کردند. دلیل دیگر این است که خوشبختانه ما جزء معدود انجمنهایی هستیم که بهخاطر درونگرا بودن کمتر مورد دخالت در سیاستگذاری یا تحمیل سلیقههای مختلف قرار گرفتهایم و به این خاطر ثبات و انسجامی در این انجمن وجود دارد. این انجمن نظمی دارد که به مدت 39سال جشنواره را با دعوت از آدمهای شایسته برگزار کرده و هیات انتخابی داشته است که کمتر سیاسی رفتار کرده است. در گام بعدی همت و تلاشی که مسوولان این جشنواره داشتند باعث شد تا به آکادمی اسکار درخواست داده و دادههای این 37سال را گردآوری کرده و به آنها ارائه دهند. پس سه عنصر پشتوانه قوی، نظم در برگزاری که حاصل مداومت، استمرار و بالا نگه داشتن کیفیت در این سالها بوده و همینطور همت در راستای معرفی جشنواره به اسکار باعث این موفقیت شده است. باید از فیلمسازان و مدیرانی که در طی این سالها تلاش کردند قدردانی کرد و همینطور همکارانی که برای کسب این امتیاز زحمت کشیدند. در جهان تنها صد و چند جشنواره موردتایید آکادمی اسکار وجود دارد که جشنواره فیلم کوتاه تهران یکی از آنهاست؛ تنها شانس در خاورمیانه و از معدود شانسها در آسیا.
رقابت در بخش بینالملل پیچیده است
- ارسال توسط : cinemaga
- منبع : سایت انجمن جوانان سینمای ایران
- 314 بازدید
- بدون دیدگاه