سینمایی نیوز
  • امروز : دوشنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : 21 شوال 1446
  • و : Monday, 21 April , 2025 می باشد
کل 9736 امروز 0

خبر فوری

بابک رضایی مدیرکل دفتر موسیقی ارشاد شد جایزه چهره سال هنر انقلاب به «کارن همایونفر» رسید ۷۰ ناشر آموزشی در سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران حضور دارند درخواست بیش از ۲۳۰۰ ناشر برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران فراخوان جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان تفلیس منتشر شد انتشار پنجاه و ششمین فصلنامه خانه موسیقی ایران «کتاب» در فیلم‌های ایرانی چه پیام و نشانه‌ای دارد؟ زمان و محل برگزاری جشنواره فیلم فضای باز اعلام شد مجمع عمومی و انتخابات انجمن منتقدان تئاتر برگزار شد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ «کز نِیِستان» با دونوازی سه‌تار و نی در تالار رودکی فروش ۲۷۰ میلیارد تومان فیلم‌های اکران نوروزی «غرور و تعصب» بعد از 20 سال هنوز یکی از بهترین اقتباس‌های سینمایی کتاب دو جلدی «صد سال تئاتر در ارتش» منتشر شد آمار فروش و تعداد تماشاگران نمایش‌ها در فروردین ماه اعلام شد شفاف سازی در عملکرد انجمن موسیقی ایران جدول اجراهای هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی منتشر شد نمایش‌نامه شاه‌موش و مارا و دیوار منتشر شد در گذشت هنرمند پیشکسوت عرصه سه تار نوازی نخستین اجرای ارکستر سمفونیک تهران با روایتی از خلیج فارس داوری آثار بیست‌ودومین جشنواره کتاب و رسانه آغاز شده است آغاز رقابت‌های جشنواره سرود رضوی نگاهی به اقتباس‌های سینمایی از آثار ماریو بارگاس یوسا واسپاری امور اجرایی نمایشگاه به صنف تحقق شعار وفاق ملی است رونمایی از پوستر هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران جانمایی ناشران الکترونیک در میان ناشران عمومی/ یک تغییر به نفع ناشران دانشگاهی و آموزشی ​فریدزاده: حوزه مطالعات سینما مظلوم واقع شده و نیازمند انسجام و سامانه‌ای یکپارچه است بانک ملی ایران بانک حامی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد فراخوان نمایشنامه‌خوانی در سینما فلسطین منتشر شد  موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت7 فیلم‌نامه فیلم‌های منتخب این هفته با رویکرد گرامیداشت روز ارتش توجه به ظرفیت‌های بومی استان‌ها در سینما تأکید شورای عالی سینما بر ساخت سینما در شهر‌های بزرگ تأکید بر تکمیل زیرساخت‌های سینمایی در شهرستان‌ها سینمای ایران، یکی از هویت‌های فرهنگی کشور / لزوم ایجاد صندوق سینمایی مشترک/ تشکیل شورای سینمای استانها ۳۲ گروه در هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی اکران «صیاد» در روستاها و شهرهای بدون سینما آلبوم «عشق و نفرت» پس از ۲۳ سال مجوز نشر گرفت حفظ تنوع گونه در نمایش جدید سینما‌ها اولین کارگروه تخصصی شورای سینما برگزار شد پانزده نامزد «چهره سال هنر انقلاب» معرفی شدند حداقل ۴۲ تن کتاب در راه است اکران فیلم‌های جدید در سینما‌ها اعلام جزئیاتی از برگزاری نخستین فلوشیپ تهران عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ زمان برگزاری هفتاد‌ویکمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان سهند اعلام شد رائد فریدزاده: فارابی باید خانه امن سینماگران کشور باشد کتاب «گام‌های گمشده» به چاپ هشتم رسید عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ از اقتدار صنوف تا اعتلای نظام حکمرانی

0
در اولین جلسه کارگروه تخصصی شورای سینما مطرح شد:

سینمای ایران، یکی از هویت‌های فرهنگی کشور / لزوم ایجاد صندوق سینمایی مشترک/ تشکیل شورای سینمای استانها

  • کد خبر : 41577
  • ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۹
سینمای ایران، یکی از هویت‌های فرهنگی کشور / لزوم ایجاد صندوق سینمایی مشترک/ تشکیل شورای سینمای استانها
اولین جلسه کارگروه تخصصی شورای سینما به ریاست رائد فریدزاده برگزار و درباره موضوعاتی همچون هویت فرهنگی سینمای ایران در کشور،توجه به مستندنگاری پروژه‌های کلان ملی، جذب بودجه، احداث سینما در شهرهای فاقد سینما بحث و گفت وگو شد.
به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، اولین جلسه کارگروه تخصصی شورای سینما به ریاست رائد فریدزاده روز گذشته ( 26 فروردین ماه) در سازمان سینمایی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه رئیس سازمان سینمایی با اشاره به جایگاه سینما در جهان امروز، گفت: سینمای ایران یکی از هویت‌های فرهنگی کشور است. و در دیدار با رئیس جمهور محترم بر این نکته تاکید کرده‌ام که اگر شعر طی چند سال گذشته هویت فرهنگی ما بود، جهان امروز ما را با سینما می‌شناخت و باید از این ظرفیت استفاده کرد.

وی با اشاره به کمبود سالن سینما در شهرها و استان‌های مختلف افزود: زیبنده نظام ما نیست که پس از چهل و اندی سال هنوز در بخش‌های مهمی از کشور حتی یک سالن سینما نداشته باشیم. به طور مثال در آذربایجان غربی تنها در دو شهر سالن سینما وجود دارد این در حالی است که ارومیه نیز یک سالن سینما مربوط به هلال احمر بوده که با کمک دوستان تجهیز شده است در حالیکه در جنوب این استان تقریبا هیچ سینمایی وجود ندارد. با توجه به این کمبودها طرحی را دوستان در موسسه سینماشهر آماده کرده‌اند که امیدواریم در کارگروه تخصصی ساخت سینما که به صورت مشترک با سازمان سینمایی و سازمان برنامه و بودجه معرفی می‌شوند، مورد ارزیابی قرار گرفته و منابع مالی آن نیز مشخص شود تا براساس یک زمانبندی مشخص کار در این حوزه آغاز شود.

توجه به مستندنگاری پروژه‌های کلان ملی

وی مستندنگاری پروژه‌های کلان ملی را یکی از شاخص‌های ثبت وضبط توانمندی‌های متخصصان داخلی عنوان کرد و ادامه داد: یکی دیگر از مصوبات سومین جلسه شورای سینما، موضوع مستند نگاری پروژه‌های کلان ملی بوده که پیش از این در دولت دوزادهم نیز ابلاغ شده است اما متاسفانه یا الزام‌آور نبوده و یا زیاد مورد توجه قرار نگرفته است. بنابراین لازم است مصوبه مستندنگاری از پروژه‌های کلان ملی به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ و تاکید شود تا به صورت حرفه‌ای انجام گیرد.

پرداخت عیدی به 3 هزار سینماگر

رئیس سازمان سینمایی  با اشاره به بودجه نحیف امسال سینما تاکید کرد: لازم است لایحه‌ای تدوین شود تا استفاده از بخشی از مالیات شرکت‌ها و موسسات برای سرمایه‌گذاری در اختیار سینما قرار گیرد. با توجه به بودجه نحیف سینما در سال جاری، در حال حاضر ما چاره‌ای نداریم جز اینکه منابعی را برای سینما جذب کنیم. اگر این اتفاق با همراهی سازمان مالیاتی صورت گیرد بخشی از این بودجه را می‌توان در تولید و توسعه زیرساخت سینما به کار گرفت.

فریدزاده با توضیح اینکه با مساعدت سازمان برنامه و بودجه و سازمان سینمایی به 3 هزار نفر از اهالی سینما در آستانه سال نو عیدی پرداخت شده است، در خصوص ارتقای جایگاه جهانی و منطقه‌ای سینمای ایران گفت: واقعیت این است که اگر سینمای ایران بخواهد جایگاه فعلی خود را حفظ کند چاره‌ای جز وارد شدن به چرخه تولید مشترک ندارد و این امری مسلم است. ولی باید زیر ساخت‌ها، آیین‌نامه‌ها و حمایت‌ها برای این موضوع شکل گیرد که متاسفانه ما هنوز آن را نداریم. این در حالی است که تحقق این موارد نگاهی ویژه‌ای را می‌طلبد.

وی درباره تشکیل صندوق سینمایی مشترک نیز عنوان کرد: پیش از این در شورای سینما مصوبه‌ای وجود داشته است که بر اساس آن می‌توان مبلغی ارزی برای ایجاد یک صندوق سینمایی مشترک توسط صندوق ملی توسعه در اختیار سازمان سینمایی قرار گیرد که مقدمات اولیه آن انجام شد اما متاسفانه در آن دولت این امر محقق نشد و امیدواریم با حمایت معاون اول محترم رئیس جمهور شاهد ایجاد صندوق مشترک با کشورهای همسایه و همسو باشیم.

تجهیز و  به روز رسانی شعب و دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران در سراسر کشور، حمایت از سینماگران فاقد مسکن، حمایت از معیشت و بازنگری و تسهیل‌گری دریافت مالیات سینماگران، دستورالعمل نحوه تشکیل شورای سینمای استان‌ها و طرح احداث سینما در شهرهای با جمعیت بالای 100 هزار نفر و فاقد سینما از دیگر مباجث مطرح شده در این جلسه بود که پس از بحث و بررسی، به تصویب اعضا رسید.

احداث سینما در شهرهای فاقد سینما

حبیب ایل بیگی مدیر عامل موسسه سینماشهر نیز با توضیح اینکه این موسسه مسئولیت توسعه زیرساخت سینمای ایران را در شهرهای مختلف برعهده دارد، گفت: همانطور که می‌دانید در دهه‌های مختلف فراز و نشیب زیادی در ساخت سالن‌های سینما داشته‌ایم. در سال 57 ، 420 سالن سینما با 350 هزار صندلی برای جمعیت 35 میلیونی در ایران فعال بوده که این رقم در آن دوره به استانداردهای جهانی نزدیک بوده است. در سال  1400 ، این رقم به 302 سینما و 802 سالن و 145 هزار صندلی فعال در سراسر کشور رسید. اما در دهه 80 بعضا شاهد تعطیلی و یا تغییر کاربری سینما بوده‌ایم. پس از سال 93 سینما به پخش دیجیتال تجهیز، و مشکل تعدادکپی فیلم‌ها و اکران اول و دوم نیز برطرف شد و عدالت را در حوزه اکران برقرار کرد و نتیجتا شاهد نمایش همزمان در سراسر کشور بودیم. با این حال همچنان  ما در این زمینه وضعیت خوبی نداریم.

وی درباره سینماهای تک سالنه نیز اظهار کرد: سینماهای تک سالنه طی این سالها به سختی توانسته‌اند مخاطب را به سالن بکشانند چرا که برخی از این سالن‌ها خود را به روز کرده و برخی دیگر  از این عقب ماندند. به طور مثال سینمای صحرا که از بهترین سینماهای دوران گذشته است در حال حاضر مخاطب ندارد. چرا که نتوانست خود را به روز کند. مردم امروز دوست دارند در سینماهای بزرگ که ویژگی‌هایی همچون تنوع نمایش فیلم، غذا خوری‌های متعدد، پارکینگ و غیره دارند، فیلم ببینند.

مدیر عامل سینماشهر با توضیح اینکه تا سالها اجازه تغییر کاربری به سینماها داده نشده است، افزود: پس از سال 93 بخش خصوصی در حوزه ساخت پردیس در شهرهای بزرگی چون تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، شیراز و البرز که جعیت بسیاری داشتند، وارد عمل شد و در این راستا پردیس‌های سینمایی متعددی نیز در این شهرها ساخته شد. اما مسئله ما ساخت سینما در شهرهایی با جمعیت بالای 100 هزار نفر است که متاسفانه  برای بخش خصوصی ساخت سینما در این شهرها جذاب نیست، بنابراین به این بخش ورود نکرده است. بنابراین ما به دنبال این هستیم که با حمایت‌هایی که می‌کنیم برای این شهرها یک یا دو سالن ایجاد کنیم تا عدالت فرهنگی در حوزه ساخت سینما در همه شهرها صورت گیرد.

ایل بیگی با اشاره به اینکه سال 1403 از پرمخاطب‌ترین سالهای سینما بوده است، ادامه داد: پس از 1379 که سینما مخاطب زیادی داشته، به مرور مخاطب سینما افت کرد و در سال 92 این رقم به کمترین حد خود رسید.

مهدی شفیعی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی و دبیر این کارگروه، برگزاری این نشست را از جمله مصوبات سومین جلسه شورای سینما عنوان کرد و گفت: کارگروه تخصصی شورای سینما متشکل از نمایندگان اعضای حقوقی شورا، سازمان برنامه و بودجه کشور و سه نفر از مشاورین خبره در امور فرهنگی و سینمایی به انتخاب و حکم دبیر شورا و ریاست رئیس سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری تشکیل شده است.

گفتنی است علی افضلی مدیرکل معاونت اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی، سلیم غفوری قائم مقام معاونت سیما، بهروز شعیبی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، جواد خاندوزی مدیر امور ستاد و مطالعات نظری ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی، علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما، عبدالرحیم سعیدی‌راد عضوشورای فرهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور، حجت الاسلام والمسلمین محمد علی قربانی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه و مدیر کل هنر و تبلیغ نوین، سید مهدی سجادی از بنیاد سینمایی فارابی، و مجید شیخ انصاری دانشگاه هنر نیز در این جلسه حضور داشتند و به بیان دیدگاههای خود درباره موضوعات مطرح شده پرداختند.  

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=41577

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.