سینمایی نیوز
  • امروز : دوشنبه, ۱۱ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : 30 رمضان 1446
  • و : Monday, 31 March , 2025 می باشد
کل 9608 امروز 0

خبر فوری

اعلام روزهای تعطیل سینما در شب‌های قدر و سال نو تعداد مخاطبان سینماهای کشور در اسفندماه موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 5 فیلم‌نامه آغاز اکران نوروزی 4 مستند مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی نگاهی به فیلم «قلب رقه» برگزیدگان هشتمین دوسالانه آلبوم موسیقی معرفی شدند همایش هفتم با موضوع «اقتباس» بهار ۱۴۰۴ فراخوان می‌دهد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ انتشار تقویم زمان‌بندی تولیدات سازمان سینمایی به استقبال بهار با جشنواره فیلم های سینمایی شبکه های سیما پرفروش‌ترین نمایش‌های سال معرفی شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه سال پرکار هنری بنیاد رودکی پایان یافت اعلام جزییات تازه‌ترین جلسه بررسی سند ملی موسیقی کشور تودیع و معارفه مدیران جدید انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد مدیران سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منصوب شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت9 فیلم‌نامه بیش از ۲۰ سایت فروش بلیت تئاتر در کشور فعال است هنرمندانی که امسال از میان ما رفتند و جایشان خالی شد تئاتر در نوروز تعطیل نیست! موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه افتتاح پردیس سینمایی 9 دی هشتگرد هنرمندانی که سال 1403 آسمانی شدند «لاله» به اکران آنلاین نوروزی رسید از سند سینما، تئاتر و موسیقی تا روند آموزش هنر در جلسه آخر شورای هنر حضور ۲۲۱ ناشر در بخش فروش مجازی کتاب سی‎ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم ثبت‌نام ناشران داخلی برای حضور در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نمایش‌ها یک شب به صحنه نمی‌روند نقد فیلم پروین؛ یک پرتره دیدنی! عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ نخستین رویداد فرهنگی هنری «هنرگان کتاب» برگزار شد همراه با فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در پایان هفته ششمین هفته فیلم و عکس تهران برگزار شد ثبت‌نام بخش بین‌الملل سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد «بخوانیم برای ایران» شعار سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد پیام تبریک سازمان سینمایی به سازندگان «سایه بلند سرو» و جامعه پویانمایی انیمیشن برگزیده «تهران» فاتح اسکار شد انتشار دو آلبوم باروک از امیرحسین طائی ۵ اسکار برای «آنورا»؛ انیمیشن ایرانی برنده شد اسامی برگزیدگان سیزدهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران/ سینمای مستند صدای بی‌صدایان است وقتی قاعده مشخص باشد فرصت ایجاب بیشتر فراهم است جشنواره ای از سریال های ایرانی و خارجی در ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴ جلد اول و دوم کتاب «نوای ویولن» منتشر شد ۱۰ روز تا پایان مهلت ثبت‌نام در اولین دوره جامع فیلم‌نامه‌نویسی انجمن سینمای جوانان ایران فراخوان چهاردهمین جشنواره ملی دانشجویی فیلم کوتاه سایه منتشر شد اجرای طرح اکران افطار تا سحر در سینما‌ها افزایش قیمت بلیت سینماها چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برگزیدگان خود را شناخت سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برگزیدگان خود را شناخت آیین اختتامیه چهل‌ودومین جایزه کتاب سال هفتم اسفند برگزار می‌شود

9
اختصاصی سینمایی نیوز | گفت و گو با "کیانوش احمدی" نویسنده و کارگردان نمایش "شب سوئیت" منتخب چهل و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر

«شب سوئیت» فضای قرنطینه بین گذشت و قصاص

  • کد خبر : 31803
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۵
«شب سوئیت» فضای قرنطینه بین گذشت و قصاص
نویسنده و کارگردان نمایش «شب سوئیت» معتقد است اتفاقات این نمایش در جامعه خیلی وجود دارد اما مسئله اصلی برای من، مسئله گذشت است.
به گزارش خبرنگار تئاتر سینمایی نیوز، “کیانوش احمدی” نمایشنامه‌نویس و کارگردان تئاتر که نمایش «شب سوئیت» از تهران به نویسندگی و کارگردانی او از بخش مسابقه تئاتر ایران چهل و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، چهارشنبه 4 بهمن ماه 1402 در دو نوبت 16 و 19 در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفت و کتاب -نمایشنامه- «شب سوئیت» با 8 شخصیت‌ نمایشی نوشته او سال 1399 انتشار یافته است، درباره علت نامگذاری این نمایش‌نامه اظهار داشت: همان طور که ایفاگر نقش روحانی در دیالوگی توضیح می دهد، «شب سوئیت» آن شبی است که زندانی را به فضای قرنطینه می برند تا صبح فردا قبل از طلوع آفتاب اعدام شود و فردی روحانی برای به آرامش رساندن زندانی، به نزد او می آید.
این هنرمند عرصه تئاتر در خصوص علت پرداختن به این سوژه که خانه در آن، فضایی سرد و بی روح دارد، تصریح ساخت: این نمایشنامه حاصل تجربیات و اتفاقات زندگی خودم، دوستانم، اقوامم، آدم های اطرافم و حوادث روزنامه ها و خبرگزاری ها با اتفاقاتی رئالیته و ناتورالیستی ثبت شده است و از هیچ منبعی اقتباس، نداشتم. قطعا از اشخاصی که در حیطه قضاوت هستند مشورت و مصاحبه گرفتم و کتاب هایی مطالعه نمودم و نزدیک به ۹ ماه برای نوشتن این نمایشنامه، صرف پژوهش و تحقیقات شد. کتابی که با این عنوان منتشر کردم نیز به چاپ سوم رسیده است و هنوز مراسم رونمایی از آن و این نمایش اتفاق نیفتاده است و امیدوارم اتفاق های خوبی پیش بیاید.
این نمایشنامه نویس بیان داشت: تِم نمایش ما شامل یک تم واحد (اصلی) و یک تم سایه، بین گذشت و قصاص می گذرد و نگاه دو طرفه به مجرم و کسی که اعاده حیثیت می کند داریم. سعی نمودیم تماشاگر، همزمان یک جا هایی قضاوت کند و در انتها پی ببرد که این طور نبوده است. در تمامی کار هایی که به روی صحنه می برم سعی می کنم موضوع قضاوت وجود داشته باشد و دغدغه من است. اتفاقات این نمایش در جامعه خیلی وجود دارد اما مسئله اصلی برای من، مسئله گذشت است. این اتفاق در فامیلِ من هم افتاد اما متاسفانه گذشتی صورت نگرفت و به اعدام انجامید و آن عضو فامیل از دست رفت.
“کیانوش احمدی” به مهم ترین چالشی که در تولید این اثر با آن مواجه بود اشاره کرد و یادآور شد: بچه های همدل گروه تئاتری ما با درد و سختی چقدر زحمت کشیدند و مباحثه ما در انتها به نتایج شیرین می رسید و خودِ کار یک چالش بزرگ بود که همزمان با تمرین این نمایش، ۲ نمایش دیگر به سادگی به اجرا بردم؛ اما این تئاتر برای من جایگاهی داشت که هر طور بود آن را به روی صحنه آوردم و به جشنواره رساندم. امیدوارم دوستان، نمایش ما را ببینند و به اجرای عموم در تئاتر شهر برسانند. در جشنواره تئاتر فجر از بخش تازه‌های تئاتر ایران به بخش مسابقه چهل و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه‌یافتیم و حضور داریم. درخواست های بسیاری برای اجرای عموم داریم و امیدوارم مسئولان امر، گروه تئاتری ما را درک کنند و بتوانیم یک اجرای عمومی درست برای مردم داشته باشیم. آروزیم این است که برای تمام اجرا ها تماشاگر زیادی باشد و بتوانیم حرف های مان را به مردم القا نماییم.
وی در مورد ویژگی های ساختاری و محتوایی این اثر که می تواند توسط هیئت داوران دیده شود تاکید کرد: از شیوه نگارش نمایشنامه می توانم نام ببرم که یک روایت متقاطع و پازل گونه و دومینو وار دارد و این سیلِ تکرار با کات هایی که داده می شود و گذری که به برشت داریم، این که درگیر احساسات نشویم و عقل را به کار بگیریم، مخاطب را هم، درگیر نمایش و هم برای لحظاتی در حد چند ثانیه به فکر وا می دارد تا قضاوت کنند.
او این طور به صحبت های خود ادامه داد: درد دل که خیلی داریم. از کمبود های مالی و کمک هزینه هایی که به تئاتر ها می شود، می توانم یاد کنم. پیش تر در اداره تئاتر، دوستان خود را می دیدیم، تمرینات را ظرف ۵ تا ۶ ماه انجام می دادیم و گروه ها، نگران هزینه اجاره پلاتو نبودند اما الان هزینه های پلاتو خیلی بالا رفته است و یک معضل شده است و انتظار و خواهش داریم مدیران حمایت کنند. قرار بود ظرف یک سال، مکان جدیدی در اختیار بگذارند که تا الان این امکان فراهم نشده است و پلاتو های خصوصی پیش روی ماست که باید دست در جیب کنیم.
کارگردان نمایش «شب سوئیت» در بخش پایانی صحبت های خود خاطر نشان ساخت: مسئولان در بحث اجرا های عموم و در اختیار قرار دادن سالن های دولتی، به نام ها توجه نکنند و کار و اجرای کارگردان را ببینند. این خیلی مهم است و ممکن هست جوانی با کار اول خود یک شاهکار خلق کند و مدیران می توانند به این کار کمک کنند و یک شخص معتبر را به صحنه تئاتر کشور معرفی کنند. این نگاه بازبین های جشنواره تئاتر فجر خیلی برای من قایل احترام بود که در بازبینی های فجر دیدم اسامی را کنار گذاشتند و به خودِ کیفیت نمایش ها توحه کردند. امیدوارم این نگاه تداوم داشته باشد و قطعا کار های خیلی خوبی در سالن ها ببینیم.
چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از ۲۷ دی تا ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ در تهران در حال برگزاری است.
گفت و گو از: تورج اردشیری نیا
گزارش، تنظیم خبر و عکس: الهام سادات روئین تن
لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=31803

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.