سینمایی نیوز
  • امروز : چهارشنبه, ۱۳ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : 2 شوال 1446
  • و : Wednesday, 2 April , 2025 می باشد
کل 9638 امروز 0

خبر فوری

عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ سینمای ایران ظرفیت‌‌های بیشماری دارد دیدار نوروزی معاون امور هنری و سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی با خسرو خورشیدی برترین آثار سینمایی ایران و جهان در هفت سین شبکه‌ها دیدار نوروزی رئیس جمهور با علی نصیریان از امیدواری برای ایجاد فرصت‌های تازه تا نقالی، شاهنامه‌خوانی و خاطره‌گویی در روز ملی هنرهای نمایشی پرداخت تعهدات معوقه، رویدادها و فعالیت‌های تئاتری سال ۱۴۰۳ فراخوان جشنواره ملی موسیقی بی‌کلام «خلیج فارس» منتشر شد پوستر روز ملی هنرهای نمایشی منتشر شد آغاز سال کاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ با ادای احترام به شهدا و هنرمندان فقید فراخوان دوازدهمین جشنواره دانشجویی مونولوگ منتشر شد برگزاری رویدادهای تئاتری به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی بازدید نوروزی رئیس سازمان سینمایی از سه پردیس رکورد ده ساله سینمای ایران با فروش بیش از 2 همت در سال گذشته شکسته شد دستمزد خدمات رسانه‌ای و تبلیغاتی تئاتر در سال ۱۴۰۴ مشخص شد همراه با فیلم‌های سینمایی در آخرین شب چهارشنبه سال رامتین شهبازی دبیر‌علمی هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران شد / معرفی اعضای هیات علمی همایش تقویم زمانبندی تولیدات در سال آینده منتشر شد پرونده ۲۹۶ متقاضی عضویت در خانه موسیقی ایران در فصل زمستان مورد بررسی قرار گرفت اعلام روزهای تعطیل سینما در شب‌های قدر و سال نو اولویت‌های حمایتی و زمان بندی تولیدات سال 1404 بنیاد سینمایی فارابی اعلام شد تعداد مخاطبان سینماهای کشور در اسفندماه موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 5 فیلم‌نامه آغاز اکران نوروزی 4 مستند مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی اولویت‌های حمایتی و زمان‌بندی تولید در سال ۱۴۰۴ انجمن سینمای جوانان ایران اعلام شد نگاهی به فیلم «قلب رقه» برگزیدگان هشتمین دوسالانه آلبوم موسیقی معرفی شدند همایش هفتم با موضوع «اقتباس» بهار ۱۴۰۴ فراخوان می‌دهد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ انتشار تقویم زمان‌بندی تولیدات سازمان سینمایی به استقبال بهار با جشنواره فیلم های سینمایی شبکه های سیما پرفروش‌ترین نمایش‌های سال معرفی شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه سال پرکار هنری بنیاد رودکی پایان یافت جشن اکران سه میلیاردی «بامبولک» برگزار شد اعلام جزییات تازه‌ترین جلسه بررسی سند ملی موسیقی کشور تودیع و معارفه مدیران جدید انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد جلسه هم‌اندیشی انجمن موسیقی ایران و انجمن موسیقی استان تهران برگزار شد مدیران سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منصوب شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت9 فیلم‌نامه بیش از ۲۰ سایت فروش بلیت تئاتر در کشور فعال است برپایی نشست و کارگاه‌های پژوهشی در نمایشگاه موسیقی کودک هنرمندانی که امسال از میان ما رفتند و جایشان خالی شد تئاتر در نوروز تعطیل نیست! موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه افتتاح پردیس سینمایی 9 دی هشتگرد هنرمندانی که سال 1403 آسمانی شدند «لاله» به اکران آنلاین نوروزی رسید از سند سینما، تئاتر و موسیقی تا روند آموزش هنر در جلسه آخر شورای هنر حضور ۲۲۱ ناشر در بخش فروش مجازی کتاب سی‎ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم

0
موسیقی امروز هیچ نسبتی با تمدن کهن ایرانی ندارد/

«شب چله» به روایت خانه موسیقی ایران

  • کد خبر : 37997
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۶:۲۶
«شب چله» به روایت خانه موسیقی ایران
حمیدرضا نوربخش: چه میزان وضعیت و معدل فرهنگی جامعه امروز ما با تمدن کهن ایرانی نسبت دارد؟

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از روابط‌عمومی خانه موسیقی ایران، مراسم «شب چله» عصر روز گذشته ۲۸ آذر ماه با استقابل هنرمندان عرصه موسیقی در این خانه برگزار شد. حافظ‌‌‌خوانی، اجرای موسیقی‌هایی از نواحی مختلف ایران و نقالی بخش‌هایی از این مراسم بود.

برنامه «شب چله» با اجرای دونوازی صابر القاصی و حسین مرادی هنرمندان لرستانی آغاز شد. در ادامه حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران ضمن خوشامدگویی به حاضران گفت: یکی از فلسفه‌های مهم «شب چله» همین دورهم بودن و معاشرت دوستان با یکدیگر است به خصوص در روزگار کنونی که به‌دلیل مشغله‌ها و گرفتاری‌های همگان فاصله‌ها بیشتر شده است.

او با بیان اینکه ایران تنها مرزهای جغرافیایی نیست، عنوان کرد: وقتی از ایران سخن می‌گوییم از خاک و یک سری بنا نمی‌گوییم بلکه از تمدنی کهن، آثار و کتب ارزشمند و آیین‌های باشکوه ایرانی صحبت می‌کنیم.

این هنرمند افزود: بنابراین آنچه که طی این سال‌ها خیلی رایج است تاکید بر آئین‌های ایرانی و نگه‌داشتن آن است چراکه مردم طی این سال‌ها احساس کردند که افراد و فرهنگ‌های مهاجمی قصد دارند، آئین‌های ایرانی را کم‌رنگ کنند. بنابراین بخشی از این موضوع یک واکنش است اما واقعیت این است که بیاییم و بیاندیشیم که تا چه میزان وضعیت و معدل فرهنگی جامعه امروز ما با آن تمدن کهن نسبت دارد؟

او با طرح این پرسش که آیا جامعه امروز ما با فرهنگ و تمدن چند هزار ساله نسبتی دارد؟ گفت: من به جرات می‌گویم، متاسفانه موسیقی که امروز در جامعه ساری و جاری است هیچ نسبتی با آن تمدن کهن ندارد. بنابراین چنین مسئله‌ای رسالت ما را سنگین‌تر می‌کند. آئین‌های ایرانی ظرف‌هایی هستند که مظروفی نیز داشته‌اند. به این معنا که که این آئین‌ها بهانه‌ای بوده برای آن مظروف.

نوربخش در ادامه یادآور شد: اگر گفته‌اند در شب چله فال حافظ بگیرید یا شاهنامه بخوانید یعنی بیایید و با این آثار ارزشمند آشنا شوید. بنابراین اگر ما بخواهیم روی یک آئین‌ یا مناسبتی تنها به عنوان یک اسم تاکید کنیم ارزشی ندارد. ما موسیقی ارزشمندی داریم، حافظ، سعدی، مولانا، فردوسی و انبوهی آثار گرانبها که آن‌ها به عنوان میراث به ما رسیده و ما باید به فرزندان و جوان‌ها منتقل کنیم.

در ادامه داریوش پیرنیاکان رئیس هیأت مدیره خانه موسیقی ایران، درخصوص واژه «یلدا» که کاربردی نادرست دارد، توضیح داد و گفت: به جای «یلدا» باید از «چله» استفاده شود و متاسفانه این واژه طی این سالیان اشتباه به کار برده شده ‌است. یلدا لغتی سریانی است و از مسیحیت سریانی به معنای زایش و میلاد وارد فرهنگ ما شده است.

او با تاکید بر اینکه بهتر است ما ایرانی‌ها برای حفظ آیین‌هایمان از واژه چله استفاده کنیم، اظهار کرد: در فرهنگ ایرانی درفصل تابستان نیز چله تموز داریم و بهتر است از چله به جای یلدا استفاده کرده تا فرهنگ خود را اشاعه دهیم و سعی کرده ایرانیت خود را حفظ کنیم.

نقالی گروه نقالان خانه موزه استاد معین و استاد امیرجاهد به سرپرستی الهه تاجیک با اجرای سارینا صیفی و برسان علیزاده بخش بعدی این مراسم بود.

در ادامه سپیده جندقی و مهران مهرنیا به اجرا و نوازندگی تار پرداختند.

سپس نوازندگی کمانچه و دو تار توسط سارا علیزاده از مازندران اجرا شد.

نوازندگی ویولون توسط دریا روحی استعداد برتر ششمین جشنواره ملی امیرجاهد بخشی از این مراسم بود.

همچنین شیرین محمدی تنبورنواز و خنیاگر کرمانشاه و محسن کریمی دوتار نواز تربت جام نیز در این مراسم اجرا داشتند.

حسن ختام این برنامه نیز به گروه سیمره به سرپرستی مهران غضنفری با نوازندگی تار توسط احسان قاسمی و کمانچه با صابر القاصی و تنبک توسط حسین مرادی از لرستان اختصاص داشت.

طی این مراسم قرعه‌کشی میان حاضران انجام شد که برای برندگان بیتی از حافظ قرائت و توسط استاد سیدمحسن میرحسینی عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان خطاطی می‌شد.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=37997

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.