به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از سایت خانه تئاتر، فخری خوروش متولد ۱۰ خرداد سال ۱۳۰۸ بود و در عرصه بازیگری نقشهای متفاوتی را بازی کرده بود. او سالها بود که با زندگی در خارج از کشور حضوری در جلو دوربین نداشت و آخرین بازیاش در سینما به دهه ۸۰ خورشیدی و فیلم «یه بوس کوچولو» برمیگردد.
فخری خوروش یکی از زنان بازیگر بااستعداد دهه۱۳۳۰ ایران بود و تقریباً در تمامی دورههای فیلمسازی سینمای ایران، توانست حضور مستمر داشته باشد. خوروش از اواخر دهه سی، از سینما کناره گرفت و نیروی خود را تماماً در تئاتر به کار گرفت و به یکی از مشهورترین بازیگران تئاتر ایران تبدیل شد.
خوروش که به واسطۀ فعالیتهای هنریاش خود را از آموزش و پرورش به وزارت فرهنگ و هنر منتقل کردهبود، توسط ادارۀ جدیدش مأموریت پیدا کرد برای تلویزیون تلهتئاتر بازی کند. اولین نمایشنامه تلویزیونی او که در آن به ایفای نقش پرداخت «مارگریت» نام داشت. او در تلویزیون به مدت ۱۰ سال هر هفته یک نمایشنامه زنده ارائه کرد و در این مسیر در کنار سایر هنرپیشگان و اهالی تئاتر نامدار و معتبر آن زمان نظیر عزتالله انتظامی، محمدعلی کشاورز، جمیله شیخی، جمشید لایق، اسماعیل داورفر، داوود رشیدی، جعفر والی، حسین کسبیان، مهین شهابی، جمشید مشایخی، علی نصیریان، اسماعیل شنگله، پرویز فنیزاده، منوچهر فرید، نصرت پرتوی، اسماعیل محرابی، خسرو شجاعزاده، فرزانه تأییدی، آذر فخر، و … در خلق آثاری ارزنده مشارکت داشت.
فخری خوروش از اواخرِ دهه ۱۳۴۰، با موج نوی سینمای ایران بارِ دیگر به سینما بازگشت و در فیلمهایی بازی کرد که برخی از مهمترین فیلمهای موج نو بهشمار میآیند؛ از جمله آقای هالو (داریوش مهرجویی)، نفرین (ناصر تقوایی)، شازده احتجاب (بهمن فرمانآرا)، شطرنج باد (محمدرضا اصلانی) و سوتهدلان (علی حاتمی).
خوروش با این که در سینمایی بدون سانسور و آزاد[نیازمند منبع] مشغول به کار بود، به واسطه بینش و تجربهای که در کارهای نمایشی داشت، هنجارشکنی نکرد. این است که او جزو زنان بازیگر خوشنام سینمای ایران است.
خوشنامی و توانمندی خوروش باعث شد او از معدود بازیگران زن سینمای ایران باشد که در دوران پس از انقلاب هم راهش را در سینما ادامه دهد. خوروش پیش از انقلاب هرگز در سریالهای تلویزیونی بازی نکرد، اما در سالهای بعد از انقلاب در مجموعههای تلویزیونی متعددی بازی کرد که از آن جمله میتوان به امیرکبیر و بازی در نقش مهدعلیا، مادر ناصرالدین شاه، اشاره کرد که از بهیادماندنیترین نقشآفرینیهای وی بودهاست. وی در سریالهای امام علی و پهلوانان نمیمیرند نیز بازی کرد و در آخرین اثر سینماییاش در فیلم یک بوس کوچولو (بهمن فرمانآرا)، در سکانس پایانی حضوری مؤثر را رقم زد. در سال ۲۰۱۰ در سومین دوره جشنواره «فیلمهای ایرانی سانفرانسیسکو» از فخری خوروش برای ۵۰ سال فعالیت هنری تقدیر شد.
این بازیگر از سال ۱۳۸۴ به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد. او ساعت ۸:۳۰ صبح روز ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ در بیمارستانی در شهر لس آنجلس دیده از جهان فروبست.
خانه تئاتر درگذشت این هنرمند بزرگ را به خانواده او و جامعه هنری تسلیت میگوید.