سینمایی نیوز- دکتر قاضی زاده هاشمی در هشتمین روز از چهلمین جشنواره فیلم فجر در خانه جشنواره حضور پیدا کرد.
به گزارش خبرنگار سینمایی نیوز، دکتر قاضی زاده هاشمی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران دوشنبه 18 بهمن ماه برای تماشای مستند بلند “سرباز شماره صفر” ساخته “محمد سلیمی راد” در مرکز همایش های بین المللی برج میلاد تهران حاضر شد و سانس 30: 20 در سالن شماره 2 به تماشای این مستند 75 دقیقه ای نشست. در این بازدید، دکتر زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران، و دکتر نصیری معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز او را همراهی می کردند.
مستند «سرباز شماره صفر» به موضوع زندگی “جهانگیر بَدوره” می پردازد که در ۱۴ سالگی با دست بردن در شناسنامه به جبهه اعزام میشود. در عملیات کربلای ۴ بعد از بمباران شیمیایی، از ناحیهی پا دچار سوختگی و موج گرفتگی و مجروحیت میشود ولی هرگز در پی تشکیل پروندهی جانبازی نمیرود اما ناگزیر میشود به خاطر تأمین هزینههای بیماری صرع و تشنج همسرش، بعد از 35 سال برای تشکیل پرونده جانبازی اقدام کند که اینجا متوجه میشود به علت بمبارانِ بیمارستان “شهید بقایی” اهواز در دوران جنگ، اسناد پزشکی او و خیلی از رزمندگان از بین رفته و در آتش سوخته است. جهانگیر در طول این فیلم تلاش میکند حضور در جبهه و مجروحیتش را اثبات کند؛ که در نهایت جانبازی او احراز نمی شود!
بر پایه این گزارش، پس از نمایش فیلم، دکتر قاضی زاده هاشمی، روایت و سوال مطرح شده توسط فیلم ساز در فیلم را غلط و اشتباه قلمداد و بیان کرد: «سوال درست اینست که اگر جهانگیر بَدوره حتی یک جانباز نباشد و شهروندی عادی باشد آیا باید این مشکلات را داشته باشد و رها می شد؟ فیلم ساز هنوز زمانی که مشخص نشده ایشان یک جانباز هست یا نه می گوید که شما به او خدمات نداده اید. شما آن سازمانی که مسئول هست را رها و مسئله ای که مبهم می باشد را به موضوع اصلی تبدیل می کنید!».
در حاشیه این بازدید، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه بخش سینمایی بنیاد که می تواند ظرفیت های نمایشی فراوانی را در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به اجرا بگذارد چگونه قرار است احیا شود گفت: ما متاسفانه بخش سینمایی نداریم! قبلا ایران فیلم و شاهد فیلم را داشتیم که در این سال ها متاسفانه جمع و تعطیل شده است. ما دیگر نمی خواهیم یک موسسه کنار این موسسات درست کنیم. ما از موسساتی که درحوزه ایثار و شهادت فیلم می سازند حمایت می کنیم».
جهانگیر بَدوره نیز که در این اکران فیلم حاضر بود به خبرنگار ما در خصوص نتیجه گفت و گویش با دکتر قاضی زاده هاشمی پس از نمایش فیلم اظهار داشت: تنها چیزی که من می خواستم و به واسطه ساخت و نمایش این مستند به آن رسیدم، سوای اینکه خواستار حل مشکل مالی ام بودم، این بود که فهمیدم مردم و هموطنانم دارند از من حمایت می کنند. و همین که می فهمم هنوز در جامعه ام گم نشده ام، برای من اهمیت دارد و مفید است. این خیلی برای من مهم است که می بینم هستند هنوز کسانی که در جامعه نگاه به عقب دارند. حال اینکه مثمر ثمر بشود یا خیر مهم نیست و این حمایت است که برای من اهمیت دارد.
وی تصریح کرد: آقای دکتر قاضی زاده هاشمی می فرمایند می بایستی من را سپاه با یک نامه به بنیاد معرفی نماید. در حالی که من در فیلم و از قبل هم فریاد می زنم هیچ مدرک بالینی ندارم تا مجروحیت من اثبات شود. من به یک امیدی اینجا آمدم تا به من کمک کنند. الان 2 سال است که به خاطر کرونا تنها یک کمیسیون در سپاه به خاطر چند پرونده محدود تشکیل شده است و من منتظر هستم. معلوم نیست که تا چند سال دیگر پرونده من در کمیسیون بررسی می شود.
او در همین رابطه یادآور شد: آقای دکتر زالی تا حدودی برای رفع نواقص مان با ما همراه شدند تا من همسرم را به تهران بیاورم و چند روزی زیر نظر یک تیم پزشکی بررسی شوند و کارهای شان انجام گیرد. از این بابت از آقای دکتر زالی ممنونم که به من دلگرمی دادند. ایشان برای معالجه همسرم به من قول مساعدت دادند که امیدوارم تبدیل به مساعدت واقعی شود. معاون سازمان بهزیستی آقای نصیری نیز قول هایی دادند و تماس هایی در استان برقرار کردند و شخصیت هایی به خانه و زندگی ما آمدند و فیلم تهیه کردند و برای تعمیرات منزل نیز قول همکاریِ وام ودیعه مسکن دادند. اما برای درمان همسرم در شهرستان مان در مضیقه می باشیم. اگر قرار است کاری انجام شود باید از تهران صورت گیرد.
گفتنی است آذرماه امسال در ایام برگزاری پانزدهمین جشنواره سینما حقیقت، سینمایی نیوز گفت و گوی مفصلی را با «محمد سلیمی راد» کارگردان فیلم مستند «سرباز شماره صفر» با هدف ترویج فرهگ ایثار و شهادت و بهبود اوضاع معیشتی و اقتصادی شخصیت اصلی فیلم انجام داده بود و چند روز پس از آن، این مستند در مراسم اختتامیه جشنواره برنده تندیس طلایی بخش شهید آوینی شد و بعد از آن نیز در میان ده فیلم برگزیده به بخش مستند چهلمین جشنواره فیلم فجر راه یافته است.
| گزارش و گفت و گو از: تورج اردشیری نیا
| عکس از: الهام سادات روئین تن