سینمایی نیوز- تهیه کننده مستند «رویای خاکآلود»، گفت: مستندساز متعهد، ضمن روایت واقعگرا از رنج مردم هرگز در دام سیاهنمایی و اغراق گرفتار نمیشود و از فیلم اولم تا به امروز به آن توجه داشتم.
به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از خبرنگار فرهنگی ایرنا، الناز ژالهچین تهیه کننده، کارگردان و مستندساز دوستدار کتاب و عضو طرح ملی همیار کتاب همراه قلم، خود را روایتگر درد و رنج مردمی دانست که عشق شان به وسعت خورشید است.
وی در مورد فیلم اخیرش رویای خاک آلود گفت: فرم برای من بیشتر از محتوا اهمیت دارد؛ چنانچه معتقدم فیلم با شعر و انشاء متفاوت است و یک قاب تصویر زیبا در صورتی که هدفی در پس آن تعریف شده باشد می تواند خیلی بیشتر از واژگان و حتی نریشن حرف برای گفتن داشته باشد.
ژالهچین که دو فیلم آخرش رویای خاک آلود و ذغال را در استان کردستان تولید کرده، از کردستان به عنوان سرزمین عاشقانه های بزرگ یاد کرد و افزود: به عنوان یک مستندساز نسبت به ثبت درد ها و رنج های مردم سرزمینم در کنار بازتاب سنت ها و آداب و رسوم زیبای کشورم دغدغه دارم و می کوشم با ثبت دقیق و مستند زندگی مردم رسالت خود را در این زمینه به انجام رسانم.
این مستندساز با بیان اینکه هدفش از روایت دردهای مردم سیاه نمایی یا جلب توجه جشنوارههای گوناگون خارجی و داخلی نیست؛ افزود: یک مستندساز متعهد؛ ضمن روایت واقعگرا از رنج مردم؛ هرگز در دام سیاه نمایی و اغراق گرفتار نمی شود و این مسالهای است که از تولید فیلم اولم تا به امروز به آن توجه داشتم.
ژالهچین با اظهار اینکه در کردستان ضمن تولید فیلم مستند، با مردم نجیب و مهربان این دیار زندگی کرده و ازآنها وزندگی ساده و پر ازمهرشان لذت برده است، افزود: طی سفرهایی متعددی که به کردستان داشتم؛ ارتباط عاطفی بزرگی بین من و هموطنان کردم برقرار شد به گونه ای که با آنها غذا می خوردم ، در خانه آنها زندگی می کردم و از سادگی و صداقت آنها درس های بزرگی می گرفتم.
وی در همین رابطه فیلم رویای خاک آلود را درباره مصایب کار در کوره های آجرپزی و فیلم ذغال را درباره سختی های زندگی خانواده ای که اعضای آن تنگی نفس دارند و مجبورند در کارگاه تولید ذغال کار کنند دانست و افزود: غم نان موضوع اصلی این دو فیلم است؛ روایتی از مردمی که جانشان را برای نان و کسب روزی به خطر می اندازند.
ژالهچین با تاکید بر ترویج فرهنگ مطالعه و ارتقای آگاهی های عمومی افزود: به عنوان یک فعال اجتماعی فرهنگی کتاب را راه حلی مناسب برای تغییر و بهبود شرایط زندگی مردمی می دانم که عاشقانه دوست شان دارم. در همین راستا به عنوان یک عضو فعال طرح ملی همیار کتاب همراه قلم می کوشم در سفرهای مختلف ضمن اهدای کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه، مردم را به دست کم ۵ دقیقه مطالعه جهت افزایش آگاهی های عمومی دعوت کنم.
وی با اشاره به بخشی از مستند رویای خاک آلود افزود: سعی کردهام با ثبت این آلام در قاب تصویر به بهبود و تغییر شرایط برای مردم سرزمینم بکوشم و در این راه کتاب هم می تواند در تغییر سنت ها و باور های غلط بسیار موثر باشد.
فیلم رویای خاک آلود موفق به کسب جایزه بهترین فیلمبرداری و کسب تندیس عقاب طلایی بهترین فیلم کوتاه مستند از جشنواره فیلم فیلیپین، جایزه بهترین فیلم کوتاه از جشنواره مدیا ویو مجارستان، جایزه نقدی و تندیس درخت طلایی از جشنواره فرانکفورت آلمان و نامزد بهترین فیلم کوتاه مستند از جشنواره گودلی مجارستان و ریودوژانیروی برزیل شده است.
همچنین پیش از این فیلم مستند مسیر روشنایی الناز ژالهچین در سومین جشنواره فیلم سلامت اکران شده بود.