به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما نخستین کنسرت ارکستر سمفونیک تهران در سال جدید با عنوان «رنگوارهها» شب گذشته به رهبری حیدریان و اجرای قطعاتی از آهنگسازان شهیر قرن نوزدهم و بیستم میلادی در تالار وحدت برگزار شد.
در این کنسرت قطعههای «اورتور خفاش»، «آنا پولکا»، «اورتور شاهزاده کولی»، «دانوب آبی زیبا» از یوهان اشتراوس (اشتراوس دوم، پسر) آهنگساز و رهبر ارکستر اتریشی اجرا شد، اشتراوس (۱۸۸۹-۱۸۲۵) یکی از برجستهترین و محبوبترین نوازندگان و ترانهسرایان سده نوزدهم بود.
«اورتور رزامونده» اثر فرانتس شوبرت (۱۸۲۸-۱۷۹۷) از دیگر قطعههایی بود که ارکستر سمفونیک تهران در کنسرت شب گذشته اجرا کرد، شوبرت آخرین آهنگساز اتریشی برجسته مکتب موسیقی کلاسیک- رمانتیک بود. او در عمر بسیار کوتاه خود ۹ سمفونی، ۱۴ کوارتت زهی، ۲ تریوی پیانو و آثار دیگری ساخت، اما آنچه نام و جایگاه او را بیهمتا نگاه میدارد، لیدها (ترانهها)ی اوست؛ ۶۰۳ لید یا ترانه در ۳۱ سال زندگیش نشانگر آن است که او هیچوقت از آواز جدا نبوده است.
قطعههای «فانتزی والس» اثر میخائیل گلینکا (۱۸۵۷-۱۸۰۴) آهنگساز روس و بنیانگذار مکتب موسیقی مدرن روسیه، «پاوانه» اثر گابریل فوره (۱۹۲۴- ۱۸۴۵) آهنگساز، نوازنده و مدرس سازهای پیانو و ارگ فرانسوی، «رقصهای محلی رومانی» اثر بلا بارتوک (۱۹۴۵- ۱۸۸۱) آهنگساز، موسیقیشناس و پیانیست برجسته مجار، از پیشگامان موسیقی مدرن جهان بنیانگذاران موسیقیشناسی قومی نیز در کنسرت «رنگوارهها» اجرا شدند.
اجرای قطعه «خلیج فارس» به آهنگسازی مهدی کلانتری از نوازندگان کنترباس ارکستر سمفونیک تهران در آستانه فرارسیدن روز ملی خلیج فارس (دهم اردیبهشت) از آثار شاخص ارکستر سمفونیک تهران در کنسرت شب گذشته بود که با روایتی از شکوه این خلیج، جلوهای حماسی به سالن اجرا بخشید.
کلانتری پیش از این درباره ویژگیهای قطعه «خلیج فارس» به رسانهها اظهارداشت: «خلیج فارس» اثری موسیقایی است که آغاز آن برگرفته از وقایع پس از انقلاب اسلامی و پیش از آغاز جنگ تحمیلی است. این اثر را میتوان به پرواز یک مرغ دریایی بر فراز آبهای نیلگون خلیج فارس تشبیه کرد؛ پرندهای که ناظر بر تمامی رخدادهای تلخ و شیرین در این منطقه تاریخی و استراتژیک بوده است.
وی گفت: این قطعه با فضایی آرام، ملایم و روحنواز آغاز میشود که تداعیگر روزهایی سرشار از امید، آرامش و نشاط در فضای پس از پیروزی انقلاب اسلامی است، اما این فضا به تدریج، با بهرهگیری از فضاسازی دراماتیک و تنالیتههای خاص موسیقایی، به آغاز جنگ تحمیلی و حمله رژیم بعث عراق ختم میشود. پس از این مقطع تاریک، قطعه با حال و هوایی حماسی، به دوران مقاومت، ایثار و در نهایت بازسازی و تلاش برای ساختن آیندهای روشنتر میرسد.
کلانتری افزود: «خلیج فارس» نوعی قطعه موسیقایی روایتمحور که تجلیگر تاریخ، هویت، افتخار و پایداری ملت ایران در بستر فرهنگی و جغرافیایی خلیج فارس است.
این آهنگساز بیان کرد: با توجه به شرایط حساس و پیچیده کنونی در منطقه و اهمیت خلیج فارس به عنوان نماد هویت ملی و غرور ایرانی، این اثر میتواند نقشی مؤثر در تقویت حس همبستگی و امید در جامعه ایفا کند. هدف من از خلق این قطعه، تنها یک تجربه موسیقایی نیست بلکه تلاشی است برای زنده نگهداشتن خاطره مقاومت، ایستادگی و همدلی مردمی که در سختترین شرایط، امید خود را از دست ندادند.
قطعه «خلیج فارس» بسیار مورد استقبال و تشویق مخاطبان قرار گرفت.
ارکستر سمفونیک تهران در رپرتوار شب گذشته با اجرای آثار آهنگسازان اتریشی، روسی، فرانسوی، مجارستانی و ایرانی سعی کرده بوده رنگوارهای از تمهای این آهنگسازان را روایت کند و سفر موسیقایی خاطرهانگیزی را برای مخاطبان ثبت کند، هماهنگی نوازندگان و رهبری شایسته نصیر حیدریان نشان داد که این ارکستر پس از فراز و نشیبها و حاشیههای سال گذشته میتواند با برنامهریزی مناسب و حمایت مسئولان، امسال سال پررونقی را با جلب نظر مخاطبان در پیش داشته باشد.