سینمایی نیوز
  • امروز : پنجشنبه, ۱۸ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : 9 ذی‌القعده 1446
  • و : Thursday, 8 May , 2025 می باشد
کل 9858 امروز 0

خبر فوری

موافقت شورای بازبینی با نمایش 8 فیلم غیرسینمایی نشست‌های تخصصی سازمان سینمایی در سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران جشن شصت و دوسالگی انجمن گویندگان برگزار شد انتصابات جدید در سازمان سینمایی اکران خصوصی فیلم «زیبا صدایم کن» در موزه سینما میزبانی سرای هنر صنعت چاپ از 13 چاپخانه صادرات محور در نمایشگاه کتاب شکوه ایران ارتباطی تنگاتگ با کتاب دارد ارائه خدمات به کودکان و نوجوانان در قالب غرفه «کتابخانه عمومی ایران» یارانه ۲۰۰ میلیاردی برای نمایشگاه کتاب آغاز ثبت نام بن کارتهای دانشجویی، طلاب و اعضای هیات علمی از ۱۶ اردیبهشت پایان دو اجرا در مجموعه تئاتر شهر جعفر ذهنی، هنرمند پیشکسوت تئاتر گیلان درگذشت چرا ایران هنوز کارشناسی انیمیشن ندارد؟ ابهام مدیر یک آموزشگاه هنری در پرداخت مالیات فراخوان نخستین جشنواره ملی عکس «خانواده ایرانی» منتشر شد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ فعالیت سالن کارنامه نشر در سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران آغاز ثبت‌نام طرح فروش ویژه کتاب‌فروشان از نیمه اردیبهشت‌ماه صدور مجوز اکران برای چهار فیلم استانی با 3 میلیون جمعیت و تنها 5 شهرستان دارای سینما فراخوان ثبت‌نام پانزدهمین آکادمی تابستانی بین‌المللی تئاتر در ایتالیا آیین تجلیل از مدرسان و معلمان هنرستان موسیقی دختران و پسران برگزار شد نمایش‌های جدید عمارت نوفل‌لوشاتو معرفی شدند 4 فیلم سینمایی پروانه نمایش گرفتند دیدار معاون امورهنری و هنرمندان بجنوردی با سفیر ایران در تاجیکستان اکران فیلم های جدید بر پرده سینماها موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 7 فیلم‌ اکران «اون شب که بارون اومد» درموزه سینما آغاز نمایش فیلم‌های خارجی در هنرو تجربه با نوری بیلگه جیلان فراخوان هجدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان منتشر شد فراخوان چهل‌‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران منتشر شد مسترکلاس پیانو در خانه موسیقی ایران شب صداهای ماندگار ناصر شکرایی راد دار فانی را وداع گفت آغاز مرحله‌ی نخست داوری پانزدهمین دوره‌ی جوایز ایسفا بهروز شعیبی دبیر چهل و دومین جشنواره فیلم کوتاه تهران شد پوستر بهترین فیلم جشنواره فجر رونمایی شد آغاز ثبت‌نام دریافت بن خرید کتاب سازمان‌ها و نهادها «هر چی تو بگی!؟»، کمدی بهاری پر خنده سینماها آمار فروش سالن‌‌های دولتی اعلام شد رونمایی از پوستر فیلم سینمایی «اسفند» فعال‌سازی اپلیکیشن واکا در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب قطعه‌ها و آهنگ‌های فولکلورِ زبان فاخر کردی آغاز فصل جدید همکاری های هنری ایران و تاجیکستان آغاز به کار سینماتک ایسفا با فیلم‌های شهرام میراب اقدم برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر در اوایل آذر عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ روایتی از زندگی، اندیشه و آثار حمید سمندریان نمایش «قلندر خونه» ثبت ملی شد مهلت تکمیل اطلاعات مالیاتی و حساب بانکی ناشران حاضر در نمایشگاه رو به پایان است

1

نخستین رویداد فرهنگی هنری «هنرگان کتاب» برگزار شد

  • کد خبر : 40966
  • ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۸:۲۷
نخستین رویداد فرهنگی هنری «هنرگان کتاب» برگزار شد
نخستین رویداد فرهنگی هنری «هنرگان کتاب» برگزار شد

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از نای ، نخستین رویداد فرهنگی هنری «هنرگان کتاب» عصر پنجشنبه (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) به همت دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و کتابخوانی معاونت امور فرهنگی و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و رسانه و با همکاری سازمان سینمایی و معاونت امور هنری در مجتمع فرهنگی باغ زیبا برگزار شد. در این مراسم معاونان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنرمندان و اهالی ادب حضور داشتند.

هوشنگ مرادی کرمانی در ابتدای سخنان خود عنوان کرد: پیش از انقلاب اسلامی از یکی از آثارم اقتباس شد که چندان موفق نبود ولی اولین اقتباس خوب از آثارم به «کاکلی» اختصاص دارد که پس از انقلاب اسلامی انجام شد.

وی با تاکید بر تاثیر ادبیات بر سینما و هنر عنوان کرد: اندیشه و ذهن من در زندگی و زمان خلق داستان‌هایم تصویری بوده است و در زمان نگارش، تصاویر و صحنه‌های فیلم را در ذهنم می‌آفرینم.

مرادی کرمانی با بیان خاطراتی از کودکی خود به تاثیر تصویر در شکل‌گیری اندیشه و ذهن، اشاره کرد و گفت: از کودکی عاشق فیلم بودم و حتی مدتی در سینما کار کردم و یکی از دلایل تحصیلم در هنرستان همین علاقه به فیلم و سینما بوده است.

وی همچنین عنوان کرد: روزی یکی از دوستانم از من پرسید، کتاب مکتوب به شکل امروزی تا کی می‌ماند؟ من پاسخ دادم «تا زمانی که مادران به فرزندشان شیر می‌دهند و زبان فارسی باقی است. زبان فارسی را باید تقویت کنیم و بهترین شیوه حفظ و گسترش این زبان، خواندن و نوشتن است.

مرادی کرمانی با اشاره به اینکه از سه سال پیش نوشتن را کنار گذاشته و اعتقاد دارد، دیگر نوبت جوان‌ترهاست، گفت: هر اثر اقتباسی را که مردم دوست داشته باشند، برایم جذاب‌ترین کارم است.

همچنین بنفشه اعرابی، دبیر «هنرگان کتاب» با بیان اینکه این رویداد با هدف بازنمایی پیوند کتاب، ادبیات و هنر برگزار شده، تاکید کرد: هنر پناهنگاه انسان و تنها ناجی او در عصری است که اطلاعات ناراست و رسانه‌های هدفمند بر همه‌چیز سایه افکنده‌اند. شایسته‌ترین راه نجات، پیوند و همگرایی هنرهای مختلف است و چه وجه اشتراکی شایسته‌تر از کتاب؟ هنرگان کتاب، گاه هم‌نفسی و درهم‌تنیدگی کتاب و هنر است.

وی افزود: با اشتیاق و عزمی استوار گام برداشته‌ایم تا طرحی نو دراندازیم اما این آغاز راه است. ادامه این آوردگاه فرهنگی، جز با حضور و همراهی فرهیختگان ممکن نخواهد بود.

امروز کتاب، ما را می‌خواند

امیر هوشنگ آقامیری، نگارگر و تذهیب‌کار کتاب‌های نفیس نیز در این رویداد درباره تحول هنر کتاب‌آرایی از سنت تا مدرنیته توضیح داد و گفت: در سال‌های اخیر که مشغول پژوهش درباره هنر بودم به علومی دست یافتم و فلسفه هنر را از زاویه‌ای دیگر بررسی کردم. هنر را می‌توان علمی میان‌رشته‌ای و مرتبط با فلسفه دانست؛ از زمان سقراط تاکنون شنیده‌ایم که هنر یک مفهوم انتزاعی است اما آیا درحقیقت هنر قابل مشاهده است یا در مجسمه و نقاشی جلوه می‌کند؟ هنر یک زبان مشترک و رسانه است که با کمک کردن به کتاب مفاهیم دانش را منتقل می‌کند. نه تنها دانش را به بهترین شکل منتقل می‌کند بلکه یک پل ارتباطی بین تمام عناصر جهان و در همه چیز جاری است.

وی درباره آینده کتاب‌آرایی نیز عنوان کرد: ما امروز از عصر ارتباطات هم عبور کرده‌ایم و وارد دوران هوش مصنوعی شده‌ایم. امروز دیگر کتاب است که ما را می‌خواند و وقتی صفحه‌ای را در فضای مجازی مطالعه می‌کنیم، هوش مصنوعی سلیقه ما را بررسی می‌کند و بر اساس آن به ما دریافت اطلاعات از منابع دیگر را پیشنهاد می‌دهد.

آقامیری تاکید کرد: ترکیب هنر و علوم میان‌رشته‌ای هنری را ایجاد کرده که به سلامت ذهن، جسم و روان کمک می‌کند و باعث شکوفایی خلاقیت می‌شود.

ظرفیت بالای ادبیات برای ارتقا دادن انوع هنرها

محمدرضا شعیری، نویسنده و منتقد ادبی نیز در سخنانی با تاکید بر اینکه افت تولید فرهنگی موجب مرگ‌آفرینی جوامع است، گفت: جوامعی که نمادسازی نمی‌کنند و تصور دارند نماد سابق کافی است دچار مرگ می‌شوند. «ماهی سیاه کوچولو» یک نماد ایرانی و «شازده کوچولو» یک نماد غربی است که اولی در کتاب محدود شد و دومی وارد انواع هنرها شد و به شهرت جهانی رسید. باید نمادهای جدید را تولید کنیم و یا نمادهای گذشته را به نمادهای جدیدتر تبدیل کنیم. در جهان امروز دیگر اقتباس کفایت نمی‌کند و به امتزاج رسیده‌ایم. به عبارت دیگر خلاقیت هنری امروز نتیجه انتقال، تطبیق و امتزاج پدیده‌هاست.

وی با تاکید بر اینکه در ایران قابلیت بالای ادبیات به عنوان رسانه‌ای که انواع هنرها را رشد می‌دهد، مغفول مانده است، افزود: تولید نماد با کمک گرفتن از ادبیات زندگی‌آفرین است و جامعه‌ای که نماد نمی‌سازد به سمت مرگ پیش می‌رود.

اقتباس، کیمیاگری است

همچنین میثم یزدی، پژوهشگر و نویسنده در سخنانی درباره گرایش‌های جهانی و نوین در مطالعات اقتباس و هنرهای نمایشی صحبت کرد و گفت: اقتباس را می‌توان کیمیاگری دانست و امروز در جهان بیش از هرچیز به مباحث سالمندی و محیط زیست در فیلم‌های اقتباسی پرداخته می‌شود.

برای اقتباس‌های جدی نیازمند نظریه‌پردازی هستیم

بهمن نامور مطلق، پژوهشگر و رئیس سابق فرهنگستان هنر نیز در سخنانی عنوان کرد: اقتباس عامل تغییر و شاخص پیشرفت و انسجام است. ما همان متن‌هایمان هستیم. امروزه هنر، ادبیات و علوم مختلف به هم ارتباط دارند و به یاری هم می‌آیند؛ در این مسیر اگر می‌خواهیم اقتباس جدی انجام شود باید به نظریه‌پردازی برسیم. اقتباس عین خلاقیت است و باید نهادی به عنوان متولی به فرهنگسازی، روش‌سازی، نظریه‌پردازی و ساختارسازی در اقتباس بپردازد.

در ادامه، با حضور محسن جوادی، سرپرست معاونت فرهنگی، نادره رضایی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رائد فریدزاده، معاون سینمایی وزیر، به طور ویژه هوشنگ مرادی کرمانی و نیز تعدادی از فعالان حوزه کتاب و فرهنگ و هنر تجلیل شدند.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=40966

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.