سینمایی نیوز
  • امروز : چهارشنبه, ۱۳ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : 2 شوال 1446
  • و : Wednesday, 2 April , 2025 می باشد
کل 9638 امروز 0

خبر فوری

عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ سینمای ایران ظرفیت‌‌های بیشماری دارد دیدار نوروزی معاون امور هنری و سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی با خسرو خورشیدی برترین آثار سینمایی ایران و جهان در هفت سین شبکه‌ها دیدار نوروزی رئیس جمهور با علی نصیریان از امیدواری برای ایجاد فرصت‌های تازه تا نقالی، شاهنامه‌خوانی و خاطره‌گویی در روز ملی هنرهای نمایشی پرداخت تعهدات معوقه، رویدادها و فعالیت‌های تئاتری سال ۱۴۰۳ فراخوان جشنواره ملی موسیقی بی‌کلام «خلیج فارس» منتشر شد پوستر روز ملی هنرهای نمایشی منتشر شد آغاز سال کاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ با ادای احترام به شهدا و هنرمندان فقید فراخوان دوازدهمین جشنواره دانشجویی مونولوگ منتشر شد برگزاری رویدادهای تئاتری به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی بازدید نوروزی رئیس سازمان سینمایی از سه پردیس رکورد ده ساله سینمای ایران با فروش بیش از 2 همت در سال گذشته شکسته شد دستمزد خدمات رسانه‌ای و تبلیغاتی تئاتر در سال ۱۴۰۴ مشخص شد همراه با فیلم‌های سینمایی در آخرین شب چهارشنبه سال رامتین شهبازی دبیر‌علمی هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران شد / معرفی اعضای هیات علمی همایش تقویم زمانبندی تولیدات در سال آینده منتشر شد پرونده ۲۹۶ متقاضی عضویت در خانه موسیقی ایران در فصل زمستان مورد بررسی قرار گرفت اعلام روزهای تعطیل سینما در شب‌های قدر و سال نو اولویت‌های حمایتی و زمان بندی تولیدات سال 1404 بنیاد سینمایی فارابی اعلام شد تعداد مخاطبان سینماهای کشور در اسفندماه موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 5 فیلم‌نامه آغاز اکران نوروزی 4 مستند مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی اولویت‌های حمایتی و زمان‌بندی تولید در سال ۱۴۰۴ انجمن سینمای جوانان ایران اعلام شد نگاهی به فیلم «قلب رقه» برگزیدگان هشتمین دوسالانه آلبوم موسیقی معرفی شدند همایش هفتم با موضوع «اقتباس» بهار ۱۴۰۴ فراخوان می‌دهد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ انتشار تقویم زمان‌بندی تولیدات سازمان سینمایی به استقبال بهار با جشنواره فیلم های سینمایی شبکه های سیما پرفروش‌ترین نمایش‌های سال معرفی شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه سال پرکار هنری بنیاد رودکی پایان یافت جشن اکران سه میلیاردی «بامبولک» برگزار شد اعلام جزییات تازه‌ترین جلسه بررسی سند ملی موسیقی کشور تودیع و معارفه مدیران جدید انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد جلسه هم‌اندیشی انجمن موسیقی ایران و انجمن موسیقی استان تهران برگزار شد مدیران سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منصوب شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت9 فیلم‌نامه بیش از ۲۰ سایت فروش بلیت تئاتر در کشور فعال است برپایی نشست و کارگاه‌های پژوهشی در نمایشگاه موسیقی کودک هنرمندانی که امسال از میان ما رفتند و جایشان خالی شد تئاتر در نوروز تعطیل نیست! موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه افتتاح پردیس سینمایی 9 دی هشتگرد هنرمندانی که سال 1403 آسمانی شدند «لاله» به اکران آنلاین نوروزی رسید از سند سینما، تئاتر و موسیقی تا روند آموزش هنر در جلسه آخر شورای هنر حضور ۲۲۱ ناشر در بخش فروش مجازی کتاب سی‎ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم

2

نقد فیلم «درس پیانو»

  • کد خبر : 37057
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
نقد فیلم «درس پیانو»
آقای واشنگتن در این اثر نشان می‌دهد که چقدر زیبا می‌توان تاریخ را بدون تسویه‌حساب‌های گاه احمقانه‌ی امروزی مرور کرد...

محمدرضا دلیر- «دنزل واشنگتن» در مصاحبه‌ای که هنگام انتشار فیلم «حصارها» داشت به این نکته اشاره کرد که چرا یک کارگردان سیاه‌پوست به‌راحتی می‌تواند دنیای آفریقایی- آمریکایی‌ها را به تصویر بکشد. او به فرهنگ اشاره کرد و در ادامه چنین گفت که اگر اسکورسیزی به‌راحتی می‌تواند «رفقای خوب» را بسازد و اسپیلبرگ از عهده‌ی «لیست شیندلر» برآید به‌سبب این است که آن‌ها درون‌مایه‌ی اثر را می‌شناسند.

آقای واشنگتن در حصارها از نمایش‌نامه‌‌ای با همین نام به قلم «آگست ویلسن» اقتباس کرده بود. حال فرزند او، «مالکوم واشنگتن»، در اولین گام خود در دنیای کارگردانی دست به اقتباس از اثر دیگر این نمایش‌نامه‌نویس با نام «درس پیانو» زده است. آنچه دنزل واشنگتن عنوان کرده بود نکته‌ای کلیدی است که به‌راحتی آن را می‌توان در تاریخ سینما مشاهده کرد. به‌طور مثال به آثار آقای «جورج سی. وولف» و به‌خصوص آثار متأخر او که در کانال نیز آن‌ها را مرور کرده‌ایم توجه کنید؛ «ماتحت ما رینی» و «راستین».

مالکوم واشنگتن در اثر خود سعی دارد همان قاب‌هایی را ببندد که پدر و جورج سی. وولف ارائه داده بودند و این نشان از آن دارد که در دل جامعه‌ی هنری سیاه‌پوستان مسیری در حال شکل گرفتن است که هنرمند سعی دارد از طریق آن هم تاریخ را مرور کند و هم از کلیشه‌های سفیدان شرور و شلاق‌زدن‌ها و در عین حال داستان‌های ملودرام جلوگیری کند. در این اثر نیز با فرمی شبیه «ماتحت ما رینی» مواجه هستیم و کارگردان سعی دارد از طریق دیالوگ‌ها و افت‌و‌خیز کلام به درون‌مایه‌ی خود برسد.

داستان در مقدمه‌ی خود مخاطب را به سال ۱۹۱۱ می‌برد و در تصاویری منقطع چند سیاه‌پوست را در حال سرقت یک پیانو از خانه‌ای روستایی نشان می‌دهد. سپس به ۲۴ سال بعد می‌رویم و کارگردان از طریق «ویلی بوی» و همراه‌اش، «لایمن»، ما را به درون پیتسبورگ و خانه‌ی عموی ویلی بوی با نام «دوکر» می‌برد؛ خانه‌ای که در آن خواهر ویلی با نام «برنیس» و دخترش نیز زندگی می‌کنند. عمده‌ی روایت و نقاط کلیدی آن در راهروهای خانه‌ی دوکر رخ می‌دهند.

اما مالکوم واشنگتن برعکس آقای جورج سی. وولف سعی دارد به دیالوگ‌های درون زیرزمین و انتزاعی که در اختیار مخاطب قرار می‌دهد بسنده نکند. او در عوض از المان‌های انتزاعی به‌صورتی کاملاً بصری و با استفاده از تکنیک‌های ژانری بهره می‌برد. با ورود ویلی بوی به این خانه کابوس «ساتر» به‌سراغ اعضای خانواده می‌آید. همه‌چیز به همان سال ۱۹۱۱ و این پیانوی منبت‌کاری‌شده باز می‌گردد و همین همان حفره‌ای است که کارگردان به‌خوبی تصویر می‌کند. آقای واشنگتن در این اثر نشان می‌دهد که قصه‌‌گوی قهاری است و از طریق نمایش‌نامه‌ای که شاید برای بسیاری از مخاطبان نسل جدید ناآشناست اقتباسی تأثیرگذار را در سینما ارائه می‌دهد.

داستان برنیس و ویلی بوی دو روی یک سکه است. ویلی قصد دارد این پیانو را بفروشد تا از طریق آن زمینی را که پدربزرگ و پدرشان روی آن بردگی کرده‌اند خریداری کند. از آن‌سو برنیس سعی دارد پیانو را حفظ کند تا خونی را که روی دستان پینه‌بسته‌ی مادربزرگ بوده حفظ کند و به‌نوعی با این کار پدرش و ویلی را تقبیح کند که چرخه‌ی‌ خشونت کور علیه سفیدپوستان را متوقف کنند.

برنیس به‌زبان ساده زندگی طلب می‌کند و جز این چیزی نمی‌خواهد. او ویلی بوی را مقصر مرگ همسرش می‌داند و همین امر آتش این تقابل را شعله‌ورتر می‌کند. آقای واشنگتن این تقابل را به خوبی به کاراکترهای دیگر نیز متصل می‌کند و از طریق تلفیق موسیقی جز و بلوز و مرور گذشته‌ی تاریک سعی دارد نور امیدبخشی را در زندگی پیش روی این کاراکترها بتاباند.

استفاده‌ی زیبای او از المان‌های ژانر دلهره این انتزاع را قدرتمندتر می‌کند. روح ساتر که ارباب آن زمین بوده، ارواح یلوداگ و در نهایت ارواح اجداد این دو که تصویرشان روی این پیانو حک شده نقش‌های اصلی این انتزاع هستند.

آقای واشنگتن در این اثر نشان می‌دهد که چقدر زیبا می‌توان تاریخ را بدون تسویه‌حساب‌های گاه احمقانه‌ی امروزی مرور کرد و بار دیگر نشان داد که سخن پدرش هموارکننده‌ی این مسیر درست است؛ مسیری که در سینما از دل فرهنگ یک اجتماع آغاز می‌شود و نه از طریق ترحم تاریخی دیگران.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=37057

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.