سینمایی نیوز
  • امروز : پنجشنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : 2 ذی‌القعده 1446
  • و : Thursday, 1 May , 2025 می باشد
کل 9790 امروز 0

خبر فوری

برپایی سالن چاپ در نمایشگاه کتاب اعلام‌نتایج تخصیص غرفه به ناشران نمایشگاه کتاب تمامی اجراهای تئاتر شهر به جانباختگان بندرعباس تقدیم شد فیلم «زن و بچه» مجوز نمایش ندارد سینماها امروز تعطیل است استقبال بیش از یک میلیون مخاطب از اکران های سیار از عرضه مستند در شبکه نمایش خانگی تا پایان «سینماحقیقت» در چارسو روایتی از تجربه زیسته نویسندگان مستندهایی برای تماشای آنلاین عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های ‌دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ تعطیلی سینماها برای همدردی با مردم بندرعباس پخش سریال و فیلم های سینمایی از قاب سیما ایران در پیوند با کتاب تا ابد پایدار خواهد ماند راهیابی فیلم سینمایی «زن و بچه» به جشنواره فیلم کن آغاز داوری بخش ویژه «آثار منتخب از نگاه اهالی صنعت نشر کتاب» اعلام اسامی ناشران میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران نکوداشت گلاب آدینه در بیستمین شب کارگردان سوگواره‌های نواحی مختلف ایران برای حادثه هرمزگان رویداد ملی موسیقی نواحی ایران همراه با سوگ مردمان هرمزگان به کار خود پایان داد اعلام آمادگی هنرمندان جشنواره موسیقی نواحی برای اهدای خون به مجروحان سانحه بندرعباس مراسمی به یاد حمید سمندریان برگزار می‌شود موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 5 ​فیلم‌نامه فراخوان نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم آوای صلح بیش از ۱۳ هزار مخاطب به تماشای نمایش‌های سالن‌های دولتی نشستند عاشقانه‌های نواحی ایران / از مازندران تا هرمزگان اولویت‌های مهم دفتر موسیقی وزارت فرهنگ در دوره جدید فعالیت‌ها فراخوان دومین جشنواره فیلم ایثار بنیاد شهید و امور ایثارگران منتشر شد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های ‌شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ فراخوان هفتمین دوره نشان عکس سال مطبوعاتی ایران اعلام آمادگی ۲۳۰ ناشر دانشگاهی برای حضور در سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران 12 تن بار ناشران خارجی وارد گمرک نمایشگاه شد حل مشکل حضور کتابفروشان در نمایشگاه کتاب/ برپایی پنج روز نمایشگاه مجازی اختصاصی همراه با فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در اولین هفته اردیبهشت ماه آغاز به‌کار آکادمی علوم سینمایی اوراسیا با حضور رئیس سازمان سینمایی در مسکو آمار فروش سینماهای کشور در فروردین‌ماه اعلام شد پنجمین «مجموعه نمایشنامه صنف مدرسان تئاتر» منتشر شد اختصاص ۷۵ هزار مترمربع فضای مسقف برای برپایی نمایشگاه کتاب تقدیر از محمد سریر آهنگساز خاطره‌ساز پنجره «هنر و تجربه» طراحی می‌شود سند سینما در شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی می‌شود تعطیلی سینماها به مناسبت شهادت امام صادق(ع) صدور مجوز چهارمین جشنواره موسیقی کوچه در بوشهر انتشار فراخوان حضور در بخش فن‌آوری‌های نشر نمایشگاه کتاب نادر میر کیانی دار فانی را وداع گفت عرضه بیش از ۳۱ هزار عنوان کتاب کودک در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فروش ۲۰۱ میلیارد تومانی سینما‌ها در فروردین با پخش فیلم مستند در جشنواره‌ها آشنا شوید معرفی مجری تبلیغات محیطی نمایشگاه کتاب ناشران و آژانس‌های ادبی حاضر در فلوشیپ تهران انتخاب شدند سالن فناوری‌های نشر برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب آغاز به کار می‌کند

2

نگاهی به فیلم «قلب رقه»

  • کد خبر : 41134
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۸:۲۰
نگاهی به فیلم «قلب رقه»
پیام اصلی فیلم این است که مدافعان حرم و مبارزان ایرانی، با اتکا به اراده پولادین خود و با از خود گذشتگی در مقابل ظلم ها و جنایات بی شمار داعش ایستادگی کردند و سرانجام موفق شدند پایان حکومت داعش در این کره خاکی را رقم بزنند.

سینمایی نیوز، محمدرضا دلیر*- فیلم سینمایی «قلب رقه»، اولین اکشن جاسوسی در سینمای ایران است که روایتگر یک قصه پر التهاب در بطن مبارزه با جنایات داعش و اسرائیل در سوریه است. این فیلم، ماجرای یک مأمور ایرانی به نام رضا است که در پوشش‌ خبرنگار، اعتماد داعشی ها را به خود جلب کرده و تلاش می کند تا از خرابکاری بزرگی که داعش قرار است در ایران انجام دهد جلوگیری کند.

این اثر، باتوجه به میزان خشونت سطح بالا و نمایش صحنه های مستقیم از قتل و کشتار، مناسب رده سنی بالای ۱۷ سال است.

«قلب رقه» به کارگردانی خیرالله تقیانی پور، برای نخستین بار در جشنواره فجر ۱۴۰۲ به نمایش در آمد. ما در سراسر فیلم «قلب رقه»، شاهد قتل و کشتار و اسارت و انواع خشونت های کلامی و رفتاری هستیم. بریده شدن سر توسط داعش با نمایش مستقیم ضربه با ساطور، شلیک گلوله و تیراندازی، انفجار در ابعاد متوسط و وسیع، همچنین اسارت گرفتن مدافعان توسط داعش و اقدام به اعدام آنها، در سراسر این اثر نمایش داده می شود.

در «قلب رقه» علاوه بر خشونت های رفتاری و مستقیم، شاهد خشونت های کلامی نیز هستیم . چندین بار از واژه (خفه شو) در این فیلم استفاده می شود. ابوعصام نگاه شهوت آلودی نسبت به ریما دارد و در پی دست یابی به اوست. در منزل ابوعصام زنان بدکاره رفت و آمد دارند.

پیام اصلی فیلم این است که مدافعان حرم و مبارزان ایرانی، با اتکا به اراده پولادین خود و با از خود گذشتگی در مقابل ظلم ها و جنایات بی شمار داعش ایستادگی کردند و سرانجام موفق شدند پایان حکومت داعش در این کره خاکی را رقم بزنند.

داستان «قلب رقه» پیرامون تعارضات زیست یک نیروی امنیتی ایرانی می باشد که به قلب داعش نفوذ کرده و درسلسله مراتب این گروه آنقدر ارتقا یافته که به مسؤلیت رسانه ای این گروه در شهر رقه رسیده است. انتخاب شهرام حقیقت دوست برای این نقش از نقاط قوت این فیلم است. چه بسا نگاه کارگردان در انتخاب بازیگران شباهت فراوان میان چهره ابومحمد الجولانی سرکرده هیات تحریر الشام و شهرام حقیقت دوست بوده است که از این رو انتخاب حقیقت دوست برای این نقش بسیار مناسب بوده است. شخصیت پردازی خوب و ارائه بیوگرافی از وی بدون اینکه از خط داستان بیرون بزند و به فلش بک های سرسام آور منجر شود از نقاط قوت روایت کارگردان از قهرمان قصه است. شخصیت پردازی شهرام حقیقت دوست نسبت به امیر جدیدی در «روز صفر» چند قدم جلوتر است. در حالی که امیر جدیدی در «روز صفر» شبیه یک رامبوی ایرانی است و هیچ ارجاعی به ایران ندارد ولی رضا در «قلب رقه» با بازی حقیقت دوست دارای ارجاعات غلیظ ایرانی است.

از این گذشته روایت عاشقانه در فیلم «قلب رقه» نیز به درستی برای مخاطب بیان می شود تا جایی که در صحنه دیدار شخصیت مرد و زن داخل تویوتا، بارش نور از نیمرخ، چهره ای زخم خورده و مصمم به کاراکتر رضا می دهد. با وجود این، ضعیف ترین بخش فیلم ناتوانی کارگردان از ساخت نماهای بزرگ و صحنه پردازی متناسب با یک تریلر جاسوسی است. از همین رو چهره رقه بعنوان پایتخت داعش برای مخاطب ایرانی روایت نشده و کارگردان به چند نمای تلویزیونی از یک خیابان بسنده کرده است. صحنه های گردن زنی در پایتخت داعش بدلیل ناتوانی از درست کردن بیگ پروداکشن در حد صحنه معرکه گیری در یک روستا تصویر می شود. همچنین شخصیت ابوعصام بعنوان مسوول امنیتی داعش در رقه بسیار ضعیف طراحی شده است. ضمن اینکه پایان بندی فیلم در صحنه گیر کردن اتوبوس در بیابان نیز اوج ضعف روایت در فیلم است.

* منتقد سینما

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=41134
  • نویسنده : محمدرضا دلیر
  • ارسال توسط :
  • منبع : سینمایی نیوز
  • 419 بازدید
  • بدون دیدگاه

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.