سینمایی نیوز
  • امروز : چهارشنبه, ۱۳ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : 2 شوال 1446
  • و : Wednesday, 2 April , 2025 می باشد
کل 9638 امروز 0

خبر فوری

عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ سینمای ایران ظرفیت‌‌های بیشماری دارد دیدار نوروزی معاون امور هنری و سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی با خسرو خورشیدی برترین آثار سینمایی ایران و جهان در هفت سین شبکه‌ها دیدار نوروزی رئیس جمهور با علی نصیریان از امیدواری برای ایجاد فرصت‌های تازه تا نقالی، شاهنامه‌خوانی و خاطره‌گویی در روز ملی هنرهای نمایشی پرداخت تعهدات معوقه، رویدادها و فعالیت‌های تئاتری سال ۱۴۰۳ فراخوان جشنواره ملی موسیقی بی‌کلام «خلیج فارس» منتشر شد پوستر روز ملی هنرهای نمایشی منتشر شد آغاز سال کاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ با ادای احترام به شهدا و هنرمندان فقید فراخوان دوازدهمین جشنواره دانشجویی مونولوگ منتشر شد برگزاری رویدادهای تئاتری به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی بازدید نوروزی رئیس سازمان سینمایی از سه پردیس رکورد ده ساله سینمای ایران با فروش بیش از 2 همت در سال گذشته شکسته شد دستمزد خدمات رسانه‌ای و تبلیغاتی تئاتر در سال ۱۴۰۴ مشخص شد همراه با فیلم‌های سینمایی در آخرین شب چهارشنبه سال رامتین شهبازی دبیر‌علمی هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران شد / معرفی اعضای هیات علمی همایش تقویم زمانبندی تولیدات در سال آینده منتشر شد پرونده ۲۹۶ متقاضی عضویت در خانه موسیقی ایران در فصل زمستان مورد بررسی قرار گرفت اعلام روزهای تعطیل سینما در شب‌های قدر و سال نو اولویت‌های حمایتی و زمان بندی تولیدات سال 1404 بنیاد سینمایی فارابی اعلام شد تعداد مخاطبان سینماهای کشور در اسفندماه موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 5 فیلم‌نامه آغاز اکران نوروزی 4 مستند مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی اولویت‌های حمایتی و زمان‌بندی تولید در سال ۱۴۰۴ انجمن سینمای جوانان ایران اعلام شد نگاهی به فیلم «قلب رقه» برگزیدگان هشتمین دوسالانه آلبوم موسیقی معرفی شدند همایش هفتم با موضوع «اقتباس» بهار ۱۴۰۴ فراخوان می‌دهد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ انتشار تقویم زمان‌بندی تولیدات سازمان سینمایی به استقبال بهار با جشنواره فیلم های سینمایی شبکه های سیما پرفروش‌ترین نمایش‌های سال معرفی شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه سال پرکار هنری بنیاد رودکی پایان یافت جشن اکران سه میلیاردی «بامبولک» برگزار شد اعلام جزییات تازه‌ترین جلسه بررسی سند ملی موسیقی کشور تودیع و معارفه مدیران جدید انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد جلسه هم‌اندیشی انجمن موسیقی ایران و انجمن موسیقی استان تهران برگزار شد مدیران سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منصوب شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت9 فیلم‌نامه بیش از ۲۰ سایت فروش بلیت تئاتر در کشور فعال است برپایی نشست و کارگاه‌های پژوهشی در نمایشگاه موسیقی کودک هنرمندانی که امسال از میان ما رفتند و جایشان خالی شد تئاتر در نوروز تعطیل نیست! موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه افتتاح پردیس سینمایی 9 دی هشتگرد هنرمندانی که سال 1403 آسمانی شدند «لاله» به اکران آنلاین نوروزی رسید از سند سینما، تئاتر و موسیقی تا روند آموزش هنر در جلسه آخر شورای هنر حضور ۲۲۱ ناشر در بخش فروش مجازی کتاب سی‎ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم

5
درباره نمایش «در انتظار گودو»; کار «امیر حسین جوانی» 

هیچِ بزرگِ پرومته وارِ انسانِ معاصرِ تکرار زده

  • کد خبر : 33622
  • ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۷:۳۵
هیچِ بزرگِ پرومته وارِ انسانِ معاصرِ تکرار زده
ژانر نمایشنامه، "تئاتر ابزورد" و بلک کمدی و فوق العاده پیچیده و رمزآلود هست.
سینمایی نیوز، سرویس تئاتر؛ تورج اردشیری نیا- در انتظار گودویی دیگر. بکت مانند برگمن یا برسون، نوعی انسان مدرن یاس آلودی را به ما نشان می دهند که شبیه همه ی ماست و این، ارتباط با این اساتید را پر هیجان و جذاب می کند.
دو زوج متفاوت داستان، دی دی و گوگو از یک طرف و پوزو و لاکی از طرف دیگر، انسان های تنهای مستاصل و وابسته به هم که دنیا هایی کوچک با آرزو ها و امید هایی که با تکرار به مرز هیچ می رسند. مهمل گویی لاکی، شوخی های گوگو، بازی بدنِ دی دی، ژست ها و گُنده گویی های پوزو، با عادت ها شان دژِ محکمی ساختند که از درونِ تُهی آن ها حفاظت کند و عشق و دوست داشتن ها شان هم نوعی فرار از ترس و تنهایی یا صرفا جهت نیازیست که به هم دارند.
نه بدونِ هم می توانند دوام بیاورند حتی اگر به قیمت استثمار و تحمیقِ هم باشد نه با یکدیگر به تعالی می رسند، فقط هستند که کسی این عادت ها را از آن ها نگیرد یا این که کسی باشد تا آن ها را تایید کند. عادت و عادی شدن، آنقدر شخصیت ایشان را ساخته است که بدون عادت ها، دچار بحران هویت حتی مرگ می شوند. اساسا مرگ نقطه ی پایان این لذت حقارت بارِ عادت هاست. زندگی تک تک این ۴ کاراکتر، تکراری و ملال آور است و فاجعه آن جاست که از نظرشان، زندگی ی درست تر است که تک بعدی و قابل پیش بینی باشد؛ اگر نه، آن ها را در یک هراسِ وجودی، خواهد انداخت.
اساسا خود این تئاتر دقیقا ضد عادت زدگی بود که با نشان دادن ابتذال زیستن به چیزی فراتر از آن می رفت و تماشاگر را با خودش می برد. اگر چه در سرنوشت تراژیک اثر، تماشاگر کاملا درگیر بود و مدام باید با پرسش های اساسی فلسفی و وجودی روبرو می شد و به آن ها پاسخ می داد یا به فکر فرو می رفت.
ژانر نمایشنامه، “تئاتر ابزورد” و بلک کمدی و فوق العاده پیچیده و رمزآلود هست.
کار، خوب و روان و به اندازه به اجرا در آمده بود، البته میزانسن می توانست خیلی بهتر باشد. حفظ حال و هوای انگلیسی متن اصلی در فضای کار، گریم های منطبقِ بسیار خوب و بازی های روان این گروه جوان و خوش آتیه، عنصر جذاب و حساب شده تکرار روز قبل که با سرعت چند برابر با ریتم و دور تند در پرده دوم اجرا و به متن اصلی اضافه شد، خیره شدن خیلی خوب چند باره ی کاراکتر ها به تماشاچی، موسیقی دلچسب، استفاده صحیح و کافی از نور در صحنه و دیالوگ هایی که زیر نور گفته می شد، تاثیر گذار بودند و حالتِ خواب و بیدار بودن ماجرا ها، این که آیا ماجرا در ذهن دی دی بوده یا واقعا روی داده، در پرده ی دوم جالب بود. اجرای بازیگران، پر قدرت و کار شده بود و فضای متناسب با اهمیت نمایشنامه بکت خوب ایجاد شده بود. سعی شده بود طنزِ کار قوی تر باشد که به نظرم به نتیجه ی درست رسیده بود.
ساموئل بکت گفته است: من خودم نمی دانم گودو کی یا چی هست. نمایشنامه نویس، پایان نمایش را باز می گذارد تا ادامه ی نمایش را مخاطب بسازد تا هر کسی از ظن خود یار شود. همان گونه که از نام نمایشنامه پیداست آیا گودو می آید؟ اصلا گودو وجود دارد؟
تئاتر چه بسا شخصیت انسان را تغییر می دهد. شاید بخشی از فضایی که در اطراف ما ایجاد می شود به خاطر طرز تفکر ماست و این از مهم ترین نکات این نمایش بود. دیدن این نمایش شاید باعث تغییر آینده خیلی از دوستان شود.
امیدوارم کارگردانِ کار و بازیگران و تمام عوامل، این جوانان آینده دار را روزی در صحنه های بزرگتر ببینم.
لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=33622
  • نویسنده : تورج اردشیری نیا
  • ارسال توسط :
  • منبع : سینمایی نیوز
  • 203 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.