سینمایی نیوز
  • امروز : جمعه, ۱۵ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : 4 شوال 1446
  • و : Friday, 4 April , 2025 می باشد
کل 9638 امروز 0

خبر فوری

عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ سینمای ایران ظرفیت‌‌های بیشماری دارد دیدار نوروزی معاون امور هنری و سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی با خسرو خورشیدی برترین آثار سینمایی ایران و جهان در هفت سین شبکه‌ها دیدار نوروزی رئیس جمهور با علی نصیریان از امیدواری برای ایجاد فرصت‌های تازه تا نقالی، شاهنامه‌خوانی و خاطره‌گویی در روز ملی هنرهای نمایشی پرداخت تعهدات معوقه، رویدادها و فعالیت‌های تئاتری سال ۱۴۰۳ فراخوان جشنواره ملی موسیقی بی‌کلام «خلیج فارس» منتشر شد پوستر روز ملی هنرهای نمایشی منتشر شد آغاز سال کاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ با ادای احترام به شهدا و هنرمندان فقید فراخوان دوازدهمین جشنواره دانشجویی مونولوگ منتشر شد برگزاری رویدادهای تئاتری به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی بازدید نوروزی رئیس سازمان سینمایی از سه پردیس رکورد ده ساله سینمای ایران با فروش بیش از 2 همت در سال گذشته شکسته شد دستمزد خدمات رسانه‌ای و تبلیغاتی تئاتر در سال ۱۴۰۴ مشخص شد همراه با فیلم‌های سینمایی در آخرین شب چهارشنبه سال رامتین شهبازی دبیر‌علمی هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران شد / معرفی اعضای هیات علمی همایش تقویم زمانبندی تولیدات در سال آینده منتشر شد پرونده ۲۹۶ متقاضی عضویت در خانه موسیقی ایران در فصل زمستان مورد بررسی قرار گرفت اعلام روزهای تعطیل سینما در شب‌های قدر و سال نو اولویت‌های حمایتی و زمان بندی تولیدات سال 1404 بنیاد سینمایی فارابی اعلام شد تعداد مخاطبان سینماهای کشور در اسفندماه موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 5 فیلم‌نامه آغاز اکران نوروزی 4 مستند مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی اولویت‌های حمایتی و زمان‌بندی تولید در سال ۱۴۰۴ انجمن سینمای جوانان ایران اعلام شد نگاهی به فیلم «قلب رقه» برگزیدگان هشتمین دوسالانه آلبوم موسیقی معرفی شدند همایش هفتم با موضوع «اقتباس» بهار ۱۴۰۴ فراخوان می‌دهد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ انتشار تقویم زمان‌بندی تولیدات سازمان سینمایی به استقبال بهار با جشنواره فیلم های سینمایی شبکه های سیما پرفروش‌ترین نمایش‌های سال معرفی شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه سال پرکار هنری بنیاد رودکی پایان یافت جشن اکران سه میلیاردی «بامبولک» برگزار شد اعلام جزییات تازه‌ترین جلسه بررسی سند ملی موسیقی کشور تودیع و معارفه مدیران جدید انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد جلسه هم‌اندیشی انجمن موسیقی ایران و انجمن موسیقی استان تهران برگزار شد مدیران سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منصوب شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت9 فیلم‌نامه بیش از ۲۰ سایت فروش بلیت تئاتر در کشور فعال است برپایی نشست و کارگاه‌های پژوهشی در نمایشگاه موسیقی کودک هنرمندانی که امسال از میان ما رفتند و جایشان خالی شد تئاتر در نوروز تعطیل نیست! موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه افتتاح پردیس سینمایی 9 دی هشتگرد هنرمندانی که سال 1403 آسمانی شدند «لاله» به اکران آنلاین نوروزی رسید از سند سینما، تئاتر و موسیقی تا روند آموزش هنر در جلسه آخر شورای هنر حضور ۲۲۱ ناشر در بخش فروش مجازی کتاب سی‎ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم

4
لیلی افشار؛ نوازنده چیره‌دست گیتار که او را زود از دست دادیم/

پدید آوردن نوآوری‌های فراوان در نوازندگی و آموزش

  • کد خبر : 28497
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۴
پدید آوردن نوآوری‌های فراوان در نوازندگی و آموزش
مراسم یادمان زنده‌یاد لیلی افشار، نوازنده ایرانی گیتار کلاسیک به همت خانه موسیقی و خانه هنرمندان ایران، جمعه ۱۷ آذر ۱۴۰۲ در سالن استاد جلیل شهناز برگزار شد.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از خانه موسیقی ایران، در این مراسم که با اجرای غزل نهانی شروع شد ابتدا آریا قریشی تک نوازی گیتار داشت و بعد کوارتت گیتار هنرستان پسران قطعاتی را اجرا کردند.

در بخش دوم نازنین جلالی نوازنده کلاسیک و از هنرجویان زنده‌یاد لیلی افشار در سخنانی گفت: از همه بزرگانی که اینجا حضور دارند و قرار است من در میانشان صحبت کنم، پوزش می‌طلبم. آنچه در مورد خانم افشار واضح و مبرهن است و همگی از آن اطلاع داریم، این بوده که ایشان اولین نوازنده و آهنگساز گیتار کلاسیک هستند که در سطح جهانی موفق به دریافت دکترای گیتار کلاسیک شده‌اند و جنبش زنان دنیا را به این لقب مفتخر کرده‌اند. نکته حائز اهمیت اینکه ایشان یک زن ایرانی بودند و مانند زنان ایرانی دیگر تلاش کرده‌اند و در سطح جهانی درخشیدند.
او افزود: آنچه که از پیشرفت و درجه نوازندگی ایشان می‌بینیم؛ در اثر سال‌ها تمرین، مرارت و ممارست در تمرین بوده و حاصل دشواری‌های فراوانی است که در این مسیر با آن مواجه بودند. توجه لیلی افشار به موسیقی فولکلور بسیار زیاد بوده است. ار آنجا که ادبیات فولکلور شامل دو بخش است؛ اولین بخش مختص به آثار گذشته است و بخش دوم آفرینش دوباره آثار را رقم می‌زند. خانم افشار بسیار به این موضوع توجه نشان داده و به ادبیات موسیقی فولکلور ایرانی توجه ویژه‌ای دارند که در آثارشان نیز مشخص است.
این نوازنده کلاسیک با نام بردن از ۵ قطعه معروف زنده‌یاد لیلی افشار بیان کرد: تفاوت اجرا در قطعات لیلی افشار نسبت به نوازنده‌های دیگر کاملا مشهود است. لیلی افشار معتقد است که موسیقی ایران دو نوع است؛
اول موسیقی محلی که مربوط به ایران است و با ساز گیتار قابل اجرا است و دوم بخشی از موسیقی سنتی ایران بوده که با گیتار قابل اجرا نیست. همین موضوع دلیلی می‌شود تا خانم افشار در جایی از زندگی‌اش به موسیقی ایرانی علاقمند شود. ایشان علاقمند به سه‌تار بود و زیر نظر ردیف استاد علیزاده شروع به آموختن آن می‌کنند. اما از آنجایی که در آن زمان امکان این وجود نداشت که چند ماه برای آموزش در ایران باشند، خودشان می‌گویند باتوجه به اینکه موسیقیدان حرفه‌ای بودند، سعی کرده‌اند با درک خود و کمک گرفتن از کتاب و نمونه‌های صوتی موجود، نواختن سه‌تار را بیاموزند.
جلالی در ادامه صحبت‌هایش گفت: خانم افشار نوآوری‌های فراوانی را برای موسیقی به خصوص در ساز گیتار پدید آوردند. ایشان هم نوازنده و هم مدرس درجه یکی بودند اما وقتی با خودشان صحبت می‌کنید، می‌گوید دغدغه همیشگی‌‌ام اجرا بوده است اما به هر حال نمی‌شود از تدریس هم دور افتاد. ایشان خیلی به شرح و تفسیر موسیقی علاقه داشت و در این راستا مقالات زیادی را نوشته است. روزنامه واشنگتن ایشان را اینطور توصیف کرده است: لیلی افشار فوق‌العاده معصوم، عالی، بی‌عیب و نقص و قابل توجه است.

در ادامه آرام روحانی و علی سیفی به اجرای دونوازی گیتار پرداختند.

فرزاد دانشمند (رییس هیات مدیر کانون نوازندگان کلاسیک) نیز در ادامه این مراسم گفت: از آنجایی که سخنران خوبی نیستم؛ برایتان متنی را آماده کرده‌ام که بعد از توضیحاتی، آن را می‌خوانم. چیزی که لازم می‌دانم بگویم، این است که این خبر شوکه‌کننده بود. هنوز ایشان را هنوز خیلی لازم داشتیم؛ خیلی زود رفتند و جامعه هنری را تنها گذاشتند. باتوجه به اینکه نوازنده کلاسیک هستم، روند ایشان را دنبال کردم و باید بگویم تاثیرات خانم افشار در بخش آموزش گیتار کلاسیک بسیار مشهود است.
او افزود: شاگردان بسیاری از کلاس ایشان استفاده کردند. در واقع در بدو حضور زنده‌یاد افشار در ایران، اینترنت تا این حد همه‌گیر نبود. اما مطالب کلاس‌های او بسیار جدید و تازه بود و بر همین اساس تاثیر فراوانی گذاشته است. قدر دان ایشان هستیم و باید بگوییم وجودشان در دل دوستدارانشان همیشه زنده خواهد بود.
دانشمند سپس به خواندن متنی پرداخت که حاوی بخش‌هایی از ترجمه مقالاتی درباره مدل و کیفیت کاری زنده‌یاد لیلی افشار بود.

در ادامه پریناز حیدرنژاد به تک نوازی گیتار پرداخت و بخش پایانی مراسم به اجرای کنسرتو گیتار ویوالدی در رماژور با همراهی ارکستر زهی هنرستان موسیقی پسران تهران با رهبری امیرپدرام طاهریان اختصاص داشت که با استقبال مخاطبان روبرو شد.

لیلی افشار متولد ۱۸ اسفند ۱۳۳۸ در تهران، نخستین نوازنده زن در جهان بود که در رشته اجرای گیتار کلاسیک به درجه دکترا دست یافت. او همچنین استاد موسیقی در دانشگاه ممفیس آمریکا بود. افشار همچنین به عنوان بهترین گیتاریست کلاسیک زن، برنده جایزه «ارویل ایچ. گیبسن» شده ‌است.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=28497

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.