به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، همزمان با معرفی هیئت داوران جشنواره تئاتر منطقهای فجر یک به میزبانی استان کرمانشاه، جدول اجراهای این رویداد هنری منتشر شد.
سیدمصطفی موتورچی، حسینعلی شوندی، محمدرضا آزاد به همراه احمد جولایی و تاجبخش فناییان داوری آثار شرکتکننده در جشنواره تئاتر منطقهای فجر یک به میزبانی استان کرمانشاه را به عهده خواهند داشت.
سیدمصطفی موتورچی، حسینعلی شوندی و محمدرضا آزاد به عنوان داوران ثابت بیست و هفتمین جشنواره تئاتر مناطق کشور به داوری آثار شرکتکننده در جشنواره تئاتر مناطق خواهند پرداخت.
احمد جولایی و تاجبخش فنائیان نیز به عنوان ۲ داور مهمان، آثار حاضر در جشنواره تئاتر منطقهای فجر یک در استان کرمانشاه را داوری خواهند کرد.
سیدمصطفی موتورچی، نمایشنامهنویس و فیلمنامهنویس سینماست.
دستیار ارشد دبیر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، دبیر دو دوره جشنواره نمایشنامهنویسی گلدستهها، داوری یک دوره جشنواره نمایشنامهنویسی گلدستهها و دبیری هنری سهساله همایش بینالمللی تئاتر پیادهروی اربعین «روایت راهیان» و… بخشی از فعالیتهای موتورچی است.
حسینعلی شوندی، کارگردان و نویسنده تئاتر است. در سوابق اجرایی شوندی معاونت امور استانهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و مدیریت حوزه هنری کرج به چشم میخورد.
سردبیر برنامههای رادیویی، تهیهکننده تلویزیون، دبیر جشنواره تئاتر کشوری سوره، داور جشنوارههای استانی، داور جشنواره تئاتر فجر، داور جشنواره تئاتر کشوری ماه و داور جشنواره تئاتر دفاع مقدس بخشی دیگر از کارنامه شوندی است.
محمدرضا آزاد، بازیگر، نویسنده و کارگردان تئاتر است. او تاکنون به عنوان داور جشنواره تئاتر سوره، داور جشنواره تئاتر ماه، داور جشنواره تئاتر بچههای مسجد، داور جشنوارههای استانی، بازبین جشنواره تئاتر فجر، مدرس تئاتر در دانشگاههای سوره، آزاد و صداوسیما فعالیت داشته است.
احمد جولایی، مدرس و پژوهشگر تئاتر است. او دارای مدرک فوقلیسانس در رشته بازیگری و کارگردانی و مدرک دکترا در رشته پژوهش هنر از دانشگاه مسلمانان هند است.
دبیری اجرایی کنگره رییسعلی دلواری سال ۱۳۷۲، مدیرکل و دبیری جشنواره بینالمللی فیلم رشد از سال ۱۳۸۳ به بعد، موسس دانشکده هنر و معماری در شهرستان برازجان، سخنرانی و ارائه مقاله در سمینارهای بینالمللی کشورهای تاجیکستان، هندوستان و افغانستان و…، طراحی اولین جشنواره سراسری تئاتر دانشجویی کشور در دانشگاه آزاد بوشهر در سال ۱۳۷۲ از جمله سمتهای مدیریتی این پژوهشگر و استاد دانشگاه است.
تاجبخش فناییان، مدرس، بازیگر و کارگردان تئاتر است. او فارغالتحصیل رشته بازیگری و کارگردانی از دانشکده هنرهای دراماتیک در مقطع کارشناسی و دانشگاه تربیت مدرس در مقطع کارشناسی ارشد و دارای مدرک دکترای مطالعات عالی هنر از دانشگاه تهران است.
فنائیان یکی از هنرمندان موسس حوزه اندیشه و هنر اسلامی است که امروزه با نام حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی شناخته میشود.
تدریس در دانشکده هنرهای زیبا، مدیر سریالهای الف ویژه معاونت سیما، داوری پانزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، داوری یازدهمین جشنواره تئاتر رضوی، داوری دوازدهمین جشنواره تئاتر مردمی بچههای مسجد، داوری بخش فیلمهای تلویزیونی سومین جشنواره جام جم تنها بخشی از کارنامه هنری این مدرس و هنرمند تئاتر محسوب میشود.
براساس جدول منتشرشده جشنواره تئاتر منطقهای فجر یک آثار نمایشی این جشنواره از هفتم دیماه در سالنهای نمایش استان کرمانشاه روی صحنه خواهند رفت.
جشنواره تئاتر منطقهای یک کرمانشاه طی سه روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ شب میزبان آثار هنرمندان استانهای جنوب، جنوب غرب و شمال غربی کشور است.
برنامه روز نخست جشنواره بدین شرح است:
«عروس جنگ» نوشته و کارگردانی احمد غلامی از ایلام.
«عاشقانههای دو بازمانده از جنایت جنگی» نوشته سیدمجید میرحسینی و کارگردانی داود نجفی از خرمدره.
«به گمونم ماه اومده بود» نوشته و کارگردانی بهمن پارسا از اراک.
«داستان مجسمه» نوشته و کارگردانی اتابک معراج از نهاوند.
«تمام که نمیشود، ولی تمام» نوشته اکبر صادقی و کارگردانی فرشید کرمی.
دومین روز جشنواره تئاتر منطقهای فجر یک پنجشنبه ۸ دیماه میزبان اجراهای زیر خواهد بود:
«پارافیز ماراساد با سس فرانسوی» نوشته و کارگردانی محمدتقی خسروی از خلخال
«لابیرنت» نوشته و کارگردانی پدرام رحمانی از ارومیه.
«داستانهای میانرودان» نوشته علی شمس و کارگردانی رضا کاشیلو از ساوه.
«خیر نبینی سعیده» نوشته فرهاد نقدعلی و کارگردانی اصغر محمدی از زنجان.
«کمدی ارتفاعات» نوشته امید طاهری و کارگردانی فرید معتمدی از مشکینشهر.
«بیگانه در خانه» نوشته عارف مهتاب و کار
کوروش زارعی، دبیر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر هم با اشاره به انتخاب بین ۱۵ تا ۲۰ اثر نمایشی حاضر در بیست و هفتمین جشنواره تئاتر مناطق برای رقابت در بزرگترین ویترین نمایش کشور، از اجرای ویژه برنامه «رادیو جشنواره» و تلاش برای پوشش زنده تلویزیونی بهمنظور اطلاعرسانی از روند برگزاری این رویداد هنری خبر داد.
کوروش زارعی درباره احیای جشنواره تئاتر منطقهای فجر گفت: «جشنواره تئاتر منطقهای فجر بیش از هفت سال از گردونه جشنواره بینالمللی تئاتر فجر خارج شده بود و از نظر من این موضوع، خسرانی بزرگ برای تئاتر شهرستانها محسوب میشد. احیای این جشنواره درخواستی بود که با توجه به تقاضای بسیاری از هنرمندان و صاحبنظران عرصه تئاتر پس از دریافت حکم دبیری چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از جناب آقای دکتر کاظم نظری داشتم و خوشبختانه ایشان نه تنها با این درخواست موافقت کردند بلکه در تمامی مسیر راهاندازی این جشنواره همراه و پیشگام شدند تا چراغ این جشنواره پس از وقفهای هفت ساله دوباره روشن شد.»
او ادامه داد: «برای برگزاری این رویداد با همراهی جناب آقای کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی سفرهایی به استانهای مختلف سراسر کشور داشتیم و با جلساتی که با استانداران و مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها برگزار شد، استانهای کرمانشاه، بوشهر، مازندران و فارس میزبانی بیست و هفتمین جشنواره تئاتر مناطق کشور را بر عهده گرفتند.»