سعید خانی از پخش كنندگان فیلم در سینما در مصاحبه تلفنی با برنامه «سینما معیار» رادیو گفت و گو در مورد وضعیت سینما بیان كرد: اوضاع سینما چندان خوب نیست و فروشها اُفت كرده است.
وی در مورد اكران فیلم «بخارست» گفت: با اكران یك فیلم اتفاق خاصی رخ نمیدهد. باید چندین فیلم با یكدیگر اكران میشد اما با اتفاقات اخیر جامعه، مردم دل و دماغی برای دیدن فیلم ندارند.
این پخش كننده با اشاره به عدم حل مشكل فیلم «چپ راست» اظهار كرد: با اكران فیلمهایی كه با نظر ارشاد، مشكل دار هستند، شرایط بهتر میشود اما متاسفانه ارشاد هنوز كاری نكرده است. اگر ارشاد نمیتواند این فیلمها را آزاد كند باید به فیلمهای قوی سوبسید دهد اما آنها نیز مشكل مالی دارند. لذا تا زمانی كه این ۲ اتفاق رخ ندهد، نباید امیدی به جان گرفتن سینمای ایران داشته باشیم.
خانی در مصاحبه با رادیو گفت و گو از نبود برنامه ریزی و درك درست مدیران ارشاد از وضع موجود یاد كرد و گفت: بخش خصوصی برای اكران نگرانهایی دارد كه باید رفع شود. تلاشهایی كه متولیان ارشاد داشتند، نتایجی نداشت. شرایط فعلی به قدری بحرانی است، كه حتی اگر فیلمها اجازه اكران داشته باشند، به فروش خوبی نمیرسند و از سمت مردم طرد خواهند شد.
وی همچنین دادن پروانه به فیلمها را آسانترین كار برای ارشاد دانست و اظهار كرد: حفظ سینمای فعلی از همه چیز مهمتر است. لذا یك مدیریت اجرایی نیاز است. همچنین صنوف نیز مقصرند و نتوانستند با پخش كنندگان و تهیه كنندگان به زبان مشتركی برسند.
این پخش كننده فیلم در سینما با تاكید بر مدیریت اجرایی قوی ابراز تاسف كرد: این مدیریت در بدنه ارشاد و صنوف برای تصمیم گیری بر اساس شرایط روز وجود ندارد. برای سالهای آینده نیز نگرانهایی در مورد جذب مخاطب وجود دارد.
خانی یادآور شد: بیشتر فیلمهایی كه ساخته میشود، ارگانی است و پخش خصوصی عملا تعطیل است و به نظر میرسد فیلمهای بخش دولتی چندان مخاطب پسند نباشد لذا نگرانیها برای سال آینده را رقم میزند.
وی همچنین با بیان اینكه فیلمهای جشنواره فجر امسال ارگانی هستند اضافه كرد: كف تولید یك فیلم در ۴۵ جلسه زیر ۱۲ میلیارد ساخته نمیشود. یعنی بخش خصوصی باید ۶ میلیارد بفروشد تا پول فیلم برگردد كه طبیعتا این توانایی در بخش خصوصی وجود ندارد.
خانی، حفظ سینما را مقدم بر هر امری دانست و تصریح كرد: دولت باید به صنوف اعتماد كند و همچنین صنوف با همدلی بیشتر، شرایط فعلی را درك كنند. دولت باید از سرانه تولید خود كم كرده و آن را برای حفظ سینما و اكران تزریق كند و تا زمانی كه این مهم اجرایی نشود، حال سینما خوب نخواهد شد.