به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، فهرست فیلمهای بنیاد سینمایی فارابی که به بخش ملی چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر راه یافتهاند، به ترتیب حروف الفبا عبارتند از:
– «بعد از رفتن» به کارگردانی رضا نجاتی و تهیهکنندگی محمود بابایی
– «بهشت تبهکاران» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی و تهیهکنندگی فتح الله جعفری جوزانی(رزرو)
– «جنگل پرتقال» به کارگردانی آرمان خوانساریان و تهیهکنندگی رسول صدرعاملی
– «روایت ناتمام سیما» به کارگردانی علیرضا صمدی و تهیهکنندگی مجید رضابالا
– «سینما متروپل» به کارگردانی محمدعلی باشه آهنگر و تهیهکنندگی سیدحامد حسینی
– «شماره ۱۰» به کارگردانی حمید زرگر نژاد و تهیهکنندگی ابراهیم اصغری
– «کاپیتان» به کارگردانی محمد حمزهای و تهیهکنندگی سیدصابر امامی
– «کتچرمی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی و تهیهکنندگی کامران حجازی
– «گلهای باوارده» به کارگردانی مهرداد خوشبخت و تهیهکنندگی سعید سعدی
– «هوک» به کارگردانی حسین ریگی و تهیهکنندگی علی آشتیانیپور
در دوره چهل و یکم جشنواره بینالمللی فیلم فجر، تعداد 10 فیلم از 10 تهیهکننده و 10 کارگردان به نمایندگی از بنیاد سینمایی فارابی در این رویداد حضور دارند. این تولیدات با حضور سینماگران جوان و پیشکسوتی نظیر محمدعلی باشه آهنگر، مسعود جعفری جوزانی، محمد حمزهای، آرمان خوانساریان، مهرداد خوشبخت، حسین ریگی، حمید زرگرنژاد، علیرضا صمدی، حسین میرزامحمدی و رضا نجاتی در مقام کارگردان و تهیه کنندگی هنرمندانی نظیر علی آشتیانی پور، ابراهیم اصغری، سیدصابر امامی، محمود بابایی، فتح الله جعفری جوزانی، کامران حجازی، سیدحامد حسینی، مجید رضابالا، سعید سعدی و رسول صدرعاملی رقم خورده است.
* باشگاه فیلم اولی ها
سه فیلم از تولیدات باشگاه فیلم اولیهای بنیاد سینمایی فارابی در چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور دارد.
اسامی این فیلمها به ترتیب حروف الفبا عبارتند از:
– «بعد از رفتن» به کارگردانی رضا نجاتی و تهیهکنندگی محمود بابایی
– «جنگل پرتقال» به کارگردانی آرمان خوانساریان و تهیهکنندگی رسول صدرعاملی
– «کتچرمی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی و تهیهکنندگی کامران حجازی
* تنوع ژانر
آثار بنیاد سینمایی فارابی که به جشنواره فیلم فجر چهل و یکم راه یافتهاند، به ژانرهای متنوعی تعلق دارند. درام، دفاع مقدس، تاریخی، ورزشی، پلیسی معمایی، کمدی و… از جمله ژانرهایی هستند که در تولیدات این نهاد ملی سینمای ایران مدنظر بودهاند.
* مضامین ملی، اخلاقی، اجتماعی و رویدادهای تاریخی
توجه به مضامین ملی و رویدادهای تاریخی، نگاه ویژه و امیدبخش به مسائل کودکان و نوجوانان، برتری مفهوم پهلوانی بر قهرمانی، مبارزه با فساد، روایت متفاوت از عشق، انتقاد سازنده به مناسبات اجتماعی و… از جمله محورهای موضوعی فیلمهایی است که به نمایندگی از فارابی در چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور دارند.
* اقلیم استانی
فیلمهای بنیاد سینمایی فارابی با هدف توسعه عدالت فرهنگی، معرفی ظرفیتهای بومی و تمرکز زدایی از پایتخت و توجه به تنوع اقلیمی در مناطق مختلف کشور تولید و فیلمبرداری شدهاند. برخی از این مناطق عبارتند از: شهرهای زاهدان، تنکابن، آبادان، تهران و مناطق آزاد کیش، قشم، چابهار
* داستانهایی برگرفته از واقعیت
چهار فیلم از آثار بنیاد سینمایی فارابی که به چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر راه یافتهاند، داستانهایی برگرفته از واقعیت را دربرمیگیرند که از جمله این آثار میتوان به فیلمهای سینمایی «هوک»، «سینما متروپل»، «گلهای باوارده» و «شماره 10» اشاره کرد.
* روایت یک قرن
آثار بنیاد سینمایی فارابی در جشنواره چهل و یکم فیلم فجر از منظر داستان و فیلمنامه روایتهایی از مقاطع مختلف زمانی از سال 1329 تا دهه اکنون و سال 1401 را شامل میشوند.
چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ برگزار میشود.