سینمایی نیوز
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
کل 8657 امروز 0

خبر فوری

به دنبال تخصصی‌سازی جشنواره‌های رسانه‌ای در سطح ملی هستیم نشست خبری رویداد صاحبدلان برگزار شد/ رشت میزبان بخش بین‌الملل رویداد صاحبدلان شب یادبود احمد آقالو برگزار شد فروش نهایی دوره سوم گروه سینمای فرهنگ اعلام شد رائد فریدزاده: مرور زمان اصالت بنیاد فارابی را بیش از پیش نمایان می کند گلاب آدینه جدیدترین نمایش خود را به صحنه می‌آورد سرپرست بنیاد سینمایی فارابی معرفی شد کتاب تاریخ موسیقی استان همدان رونمایی شد یک کمدی در قاب شبکه نمایش معرفی آثار راه‌یافته در بخش خیابانی جشنواره تئاتر «سودای عشق» نقدی بر انیمیشن «ببعی قهرمان» سلین حسین‌پور بازیگر فیلم‌های کوتاه «کودکی»، «نگاه» و «رخ» درگذشت عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های شنبه سوم آذر ۱۴۰۳ سفر استانی مدیرکل به پایتخت فرهنگی ایران حسین نوروزیان درگذشت فروش ۲۰۵ میلیارد تومانی سینماها در آبان مازیار سیدی دچار حمله قلبی شد گمشده اصلی ما گفت‌وگو است فروش ۵ میلیارد تومانی «باغ کیانوش» ابراهیم قادری درگذشت کدام مستند تندیس حافظ را تصاحب می کند؟ عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه اول آذر ۱۴۰۳ نشست کارنامه حرفه ای و آثار عزت الله انتظامی در خانه سینما برگزار شد نخستین نشست «نقد کتاب سینمایی» به همت «انجمن صنفی مدرسان سینما» برگزار شد فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در روز‌های آغازین آذرماه مجمع عمومی انجمن صنفی انیمیشن برگزار شد نبرد «فورد در برابر فراری» را با کیفیت 4K-HDR ببینید جایزه «تجلی اراده ملی»؛ پیوند سینما و کتاب اعضای هیئت‌علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد منصوب شدند مسعود کوثری دبیر علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد شد وضعیت عمومی هنرمند پیشکسوت عرصه آهنگسازی و نوازندگی مساعد نیست سینمایی «دوست داشتنی تاریک و عمیق» را از شبکه نمایش ببینید «آسیاب» با شرح صحنه و زیرنویس در شبکه نمایش فصل نهم پاتوق فیلم کوتاه با «ماهی»، «زیرِ دَه»، «ایز»، «کرم‌چاله» ادامه می‌یابد استاد آواهای مقامی خراسان‌رضوی چشم از جهان فرو بست عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ از فرصت ثبت‌نام فیلم‌ها تا داوری عوامل بخش نگاه نو فراخوان بخش هنری ششمین جشنواره بین المللی جهادگران منتشر شد از پرفروش‌ترین کتاب‌ها تا پرمخاطب‌ترین کتابفروشی‌ها؛ آموزه‌های «تکتا»ی چهارم برای صنعت نشر ایران چیست؟ مستندها و فیلم های آماده پخش از تلویزیون آغاز نوبت دوم اکران سیار «بچه‌زرنگ» آئین تکریم و معارفه رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد «معمای اطلس» در شبکه دو گره گشایی می‌شود برگزاری نشست تخصصی «سایه‌ها در مسیر جاده‌ی ابریشم» با حضور استادان بین‌المللی «به وقت شام» در شبکه نمایش تاکید وزیر فرهنگ برای بررسی مجدد برخی اسناد هنری حضور انجمن موسیقی ایران در دومین نمایشگاه صنعت موسیقی تمدید مهلت ارسال اثر به هفدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی «اصغر همت» در موزه سینما کارگاه برگزار می‌کند محمدرضا اصلانی: تقوایی بنیانگدار مستندهای دراماتیک است

11

تکنیک تئاتر منتشر شد

  • کد خبر : 18934
  • ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۴
تکنیک تئاتر منتشر شد
کتاب «تکنیک تئاتر» نوشته حسین خیرخواه توسط انتشارات وزان منتشر شد.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از سایت خانه تئاتر، در پشت جلد این کتاب آمده است: معمولاً اصطلاحات کمدین و آکتُر و آرتیست را بدون فرق بکار می‌برند و در نظر مردم این کلمات مترادف هم هستند و حال آن که فرق آنها در هنر تآتر بسیار است. آکتُر فقط بعضی رُل‌ها را می‌تواند بازی کند. کمدین باید بتواند تمام رُل‌ها را بازی کند و آرتیست باید مخترع باشد و یک پدیده هنری بوجود آورد.

خیلی از آکتُرها ثابت کرده‌اند که ممکن است با ذوق و هوش سرشار پس از آن که مدتی در تآترهای درجه 2 و عمومی کار کردند، روی سِن‌های کلاسیک و تآترهای درجه یک شرکت کنند، و بعکس بسیار دیده شده است که عده زیادی از آکتُرها که لیاقت تآترهای درجه یک را نداشته‌اند، در تآترهای درجه دو رفته‌اند و در آنجا معروفیت و شهرت بدست آورده‌اند.

کمدین کسی است که از بس بر جای دیگران نشسته، جای خود را فراموش کرده. او عشق‌ها و علاقه‌هایی را که ندارد، باید بتواند بخوبی نشان بدهد. وقتی که طبیعت به یک کمدین ذوق و نبوغ هنری داده است، او می‌تواند در چند سبک بسر حد کمال برسد. ضرب‌المثلی هست که می‌گویند “تمام کمدین‌ها در تآتر نیستند

حافظه از لحاظ تحصیل، یا حاد است یا راکد. از لحاظ حفظ، یا بادوام است یا بی‌دوام. از لحاظ ذکر، یا تند است یا کند. بنابراین حافظه خوب آن است که کیفیات را به سهولت تحصیل کند، آنها را مدت مدیدی حفظ نماید و به سرعت بخاطر بیاورد. البته اجتماع شرایط سه گانه بسیار نادر است.

حسین خیرخواه با نام اصلی حسین سلطانی در سال ۱۲۸۸ در تهران به دنیا آمد. در هفده سالگی به همراه هم‌شاگردی دیگرش، صادق بهرامی  در سال ۱۳۰۵ عضور گروه کمدی ایران  شد. آغاز فعالیت تآتری خیرخواه از شرکت در دسته‌های آماتوری تآتر بود. پس از این دوره، برای اولین بار به عنوان بازیگر حرفه‌ای در جمعیت تآترال ‌اخوان شروع به کار می‌کند. سپس با  میرسیف‌الدین کرمانشاهی  همکاری داشته و بالاخره در مدت کوتاهی، میان هنرپیشگان آن زمان به اوج شهرت می‌رسد و مدیریت تآتر مرکزی را بعهده می‌گیرد. در سال‌های حدود ۱۳۱۰ خورشیدی که تآتر به معنای جهانی هنوز در ایران، دوران جنینی خود را می‌گذرانده ‌است، نمایش‌ها از لحاظ تکنیک و سطح هنری چندان قابل ملاحظه نبوده و بیشتر جنبه تفریحی داشته‌است. رپرتوار  تآترهای آن زمان نمایشنامه‌هایی از قبیل: امیر ارسلان رومی، وکیل زبردست، پییس‌های درجه دوم مولیر، آداپته  شده به آب و رنگ محیط ایران یا داستان‌های حماسی که از گنجینه ادبیات فارسی گرفته شده بود مانند: خسرو و شیرین، لیلی و مجنون و غیره را تشکیل می‌داد.

از پییس‌های مشهور خیرخواه می‌توان به مردم (توپاز) اثر مارسل پانیول، وُلپن اثر بن جانسن، میرزا کمال الدین (تارتوف) اثر مولیر، تاجر ونیزی اثر شکسپیر، روسپی بزرگوار اثر ژان پل سارتر اشاره کرد. ترجمه و انتشار کتاب “تکنیک تآتر” در سال ۱۳3۰ از دیگر فعالیت‌های فرهنگی خیرخواه بوده‌است. در مقطعی دیگر از فعالیت‌های خود، به عنوان عضو انجمن روابط فرهنگی ایران و اتحاد شوروی به همراه توران مهرزاد  و حسن خاشع ، به عنوان دانشجو و تکمیل تحصیلات، راهی مسکو شد. در سفری دیگر به همراه ایرِن  در یک هیئت رسمی فرهنگی در ۱۳۳۱ از شوروی دیدار کرد. مصطفی اسکویی  پییس اوژنی گرانده، برنامه ماقبل آخر تآتر سعدی را سوغات سفر خیرخواه از اتحاد شوروی عنوان کرده ‌است. حسین خیرخواه روز ۳۰ بهمن ۱۳۴۱ در سن ۵۳ سالگی در برلین، درگذشت.

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=18934

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.