به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از خبرگزاری صداوسیما، محمدرضا شفاه تهیه كننده فیلم «مصلحت» در مصاحبه تلفنی با برنامه «سینما معیار» رادیو گفت وگو درباره تأخیر در اكران فیلم «مصلحت» اظهار كرد: از مجموع آثاری كه هم دوره با فیلم سینمایی «مصلحت» در جشنواره فیلم فجر رونمایی شدند فقط فیلم مصلحت باقی ماند كه اكران نشد و مدتها گذشت تا ما به امروز رسیدیم.
وی افزود: مسئله ملاحظه داشتن روی فیلم ها با مضامینی شبیه به فیلم «مصلحت»، قصه ی درازی است و صرفاً هم درمورد فیلم های ما اتفاق نیفتاده و شاید بیش از همه ما فیلمسازان پیشكسوتی مانند ابراهیم حاتمی كیا طعم این نوع از برخوردها را چشیده باشند.
تهیه كننده فیلم «مصلحت» گفت: ما در فضای فرهنگ و فضای مدیریتی ایران هنوز راه درازی پیش رو داریم تا با خیال راحت نسبت به موضوعات حساس مربوط به انقلاب اسلامی حرف بزنیم و امید داشته باشیم كه اینها بی دردسر اكران شوند.
شفاه تصریح كرد: با وجود اینكه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مرجع قانونی تعیین و صدور مجوز و پروانه ساخت و نمایش كار شناخته شده اما متأسفانه بسیاری از نهادها و ارگان ها و سازمان ها خودشان را ذی حق می دانند تا درباره فعالیت قانونی وزارت ارشاد اظهارنظر خلاف كنند لذا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی بیش از هر نهاد دیگری وظیفه دارند كه از این جایگاه دفاع كنند.
وی افزود: متأسفانه حدأقل چهار پنج نهاد بیرون از مجموعه وزارت ارشاد هستند كه در روند تصمیم گیری ها تأثیرگذار هستند و حتی تصمیمات وزارت ارشاد را وتو می كنند.
تهیه كننده فیلم «مصلحت» اظهار كرد: الان اصلاً مهم نیست كه چه كسی پشت فیلم باشد چون فقط كافی است كه درمورد موضوعات حساسیت برانگیز فیلم بسازیم تا آن وقت با انواع مشكلات و چالش ها روبرو خواهیم بود.
شفاه گفت: معمولاً درمورد خیلی از فیلم ها كه در مدیوم و بستر فضاهای مربوط به انقلاب ساخته می شوند دو نوع رویكرد و نگاه وجود دارد؛ عده ای فیلم را انقلابی می دانند و عده ای هم معتقدند فیلم ضد انقلاب است و این دو نوع رویكرد درمورد فیلم «مصلحت» نیز وجود دارد.
وی در پاسخ به این پرسش كه عامل اصلی توقیف این فیلم در این مدت چه بود گفت: از همان زمان اكران فیلم در جشنواره، زمزمه مخالفت و ملاحظاتی از طرف قوه قضائیه مطرح شد و ما هم با دوستان قوه قضائیه شروع به مذاكره كردیم اما دادستانی كل كشور كه با فیلم مسئله داشت وقتی فیلم را دید در نهایت تصمیم به محدودیت قطعی فیلم گرفت.
شفاه تصریح كرد: امیدوارم روزی برسد كه هیچ نهادی به جز وزارت ارشاد درباره فیلم ها نظر ندهد اما تا روزی كه جریانات به این شكل پیش می رود امیدوارم همه نهادها و سازمان ها یك بخش رسانه تشكیل دهند تا فقط افراد متخصص درباره فیلم ها نظر دهند.
وی همچنین از مركز رسانه قوه قضائیه نیز درخواست كرد كه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همكاری و این مجموعه را تقویت كند.
تهیه كننده فیلم «مصلحت» در پاسخ به پرسش مجری مبنی بر اینكه آیا فیلم نسبت به نسخه جشنواره تغییری داشته یا خیر گفت: تغییر در فیلم بسیار اندك و در حد چند كلمه و جمله است.
شفاه در واكنش به انتقاد مخالفان فیلم مبنی بر اینكه «مصلحت» به دنبال تطهیر كردن حكومت قبل از جمهوری اسلامی است اظهار كرد: متأسفانه با ورود بخشی از افراد دغدغه مند به سینما كه نگرانی های محتوایی دارند جریانی از نقد شكل گرفته كه هیچ ارتباطی به نقد فیلم و سینما ندارد و از فیلم ها حرف هایی را در می آورند كه بی پایه است.
وی افزود: در حال حاضر ساختن فیلمی با موضوعی كه هیچ ارتباطی با دغدغه های امروز كشور ندارد و صرفاً یك فیلم سرخوش است در كشور ما بسیار راحت شده چون كسی به این فیلم ها كاری ندارد غافل از اینكه با این عملكرد، بسیاری از موضوعات مهم از سبد انتخابی بچه های انقلابی و مذهبی حذف می شود.