به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از خانه موسیقی ایران، خلوتگه خورشید عنوان مجموعه آثار ارکسترال و آوازی بود که به آهنگسازی و رهبری امین سالمی و خوانندگی مهیار شادروان در تالارهای رودکی و وحدت به روی صحنه رفت.
در این اجرا که با حمایت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری انجمن موسیقی ایران در ۶ شب تدارک دیده شده بود، بیان هنری و موسیقایی از واقعه عاشورا با صدای مهیار شادروان است که در اشعار شاعران متقدم و متاخر چون محتشم کاشانی، شهریار، صائب تبریزی، اقبال لاهوری، فواد کرمانی، عمان سامانی و رهی معیری بازتاب یافته است.
در این اجرا، تصنیف صبح تیره بر روی شعر محتشم کاشانی، آواز دیلمان، تصنیف کاروان مرتضی محجوبی با شعر رهی معیری، تصنیف خلوتگه خورشید با شعری از حافظ، مثنویخوانی با ریتمهای عزاداری بوشهری و برگرفته از فرم تعزیه در موسیقی آوازی، تصنیف آفتاب خوبان بر روی شعر حافظ، تصنیف هوای نینوا با شعری از استاد شهریار، آواز شوشتری و تصنیف شهیدان خدایی با شعری از مولانا اجرا شد که بدعتی در اجراهای آئینی عاشورایی به شمار میرود.
این سلسله اجراها که با آهنگسازی و رهبری در خور ستایش امین سالمی در ۶ شب در تالارهای رودکی و وحدت به روی صحنه رفت، نظر بسیاری از مخاطبان و نیز طیف گسترده ای از اندیشمندان و موسیقیدانان را به خود جلب نمود بطوریکه بسیاری از هنرمندان، سیاستمداران، مدیران و شخصیت های فرهنگی و اجتماعی به تماشای این اثر هنری_آئینی نشستند.
حمیدرضا نوربخش، حمیدرضا عاطفی، عباس سجادی، رضا مهدوی، حجهالاسلام نقویان، محسن نفر، امیرمهیار تفرشیپور، میلاد کیایی، مهدی شجاعی، فرهاد بشارتی، امیر اسکندری، کیومرث مرادی، فرشاد رستمی، عباس ابوحمزه، سیروس سلیمی، حسین تفنگدار، جواد صادقی، محمدحسین اسماعیلی، محمد ولیزادگان، سردار عربسرخی مدیران ارشد تولید محتوا و طرح و برنامه سازمان صدا و سیما، استادان دانشگاه، مدیران ارشد صنایع و انرژی، مدیران دستگاه دیپلماسی و بسیاری از فرهیختگان و برنامهسازان و مدیران تولید و کارگردانان هنری از جمله شخصیتهایی بودند که طی ۶شب از این اثر فاخر هنری دیدن کردند.
خلوتگه خورشید با حمایت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی رودکی به روی صحنه رفت.
صاحبنظران معتقد هستند که سفارش آثاری از این دست از سوی متولیان فرهنگ و هنر میتواند به ساخت و تولید آثاری فاخر و درخور اعتنا در عرصه موسیقی آئینی منجر شود که در شرایط موجود، نویدبخش احیای سنت ارزشمند موسیقایی تعزیه _ آواز در عرصه موسیقی کشور است.