بهگزارش سینمایی نیوز و به نقل از روابطعمومی انجمن سینمای جوانان ایران، نخستین اردوی تخصصی فیلمنامهنویسی، شامگاه جمعه 10 آذرماه با برگزاری آیین افتتاحیه، آغاز به کار کرد.
این مراسم با حضور 70 هنرجوی شرکتکننده از سراسر کشور، استادان این دوره، سعید پوراسماعیلی، معاون آموزش و پژوهش انجمن سینمای جوانان ایران، عالیه هاشمی، مدیر آموزش انجمن، حبیب حیدری، مدیر و اعضای انجمن سینمای جوانان – دفتر همدان و جمعی از مدعوین، برگزار شد.
همدان همه مسؤولیت را یکجا بهعهده گرفت
معاون آموزش و پژوهش انجمن سینمای جوانان ایران در آیین افتتاحیه نخستین اردوی تخصصی فیلمنامهنویسی با اشاره به سابقه درخشان دفتر همدان در برگزاری اردوهای مربوط به این انجمن، گفت: همدان در برگزاری نخستین اردوی کشوری فیلمنامهنویسی، گویی تمام مسؤولیت را یک تنه بهعهده گرفت و در برابر چالشهای سخت، فعل خواستن را صرف کرده است.
وی برگزاری این اردو برای نخستین بار با تعداد ۷۰ نفر را، ریسکی بزرگ خواند و افزود: انتظار میرود با اطمینان از استادهای این اردو، اشتیاق هنرجویان و برگزاری جلسات مفید مجازی، اردوی فیلمنامهنویسی بتواند از این پس در کنار اردوی فیلمسازی، همزمان برگزار شود.
پوراسماعیلی فرایندمحور بودن اردوی فیلمنامهنویسی را، مهمترین نکته حائز اهمیت در این دوره آموزشی خواند و افزود: محصول نهایی این اردو همانند اردوی فیلمسازی هیچگاه با همدیگر مقایسه نشده و در مقام قضاوت قرار نخواهد گرفت؛ هفت نفری که مشترکاً بر روی دو فیلمنامه کار میکنند تا روز آخر استعداد، توانایی و تلاش خود را محک خواهند زد و همه اعضای گروه باهم و در کنار یکدیگر رشد خواهند کرد. در اردوی فیلمنامهنویسی مالکیت فردی وجود ندارد و این فیلمنامهها در اردوهای فیلمسازی در شهری دیگر و توسط گروهی دیگر ساخته خواهند شد؛ پس تا حدامکان باید این محصول با کمترین هزینه و معقولترین شرایط، قابل ساخت و تولید باشد.
پوراسماعیلی با بیان اینکه، فرد موفق کسی است که وقتی سینمای جوان دستش را گرفته آنرا رها نکند و در مقابل، فرد ناموفق کسی است که از یکبار فرصت خود به خوبی استفاده نکند؛ گفت: خوشبختانه در سال گذشته سه شرکت کننده که در ادوار قبل اردوی فیلمسازی حضور داشتند، توانستند به جشنواره فیلم کوتاه تهران در بخش مسابقه راه یابند و این بدان معناست که افراد حاضر در اردوها به درستی انتخاب شده بودند و هنرجویان حداکثر استفاده را از اردوها بردهاند.
همچنین در ادامه این مراسم مدیر آموزش انجمن سینمای جوانان ایران ضعف فیلمنامه در اردوهای فیلمسازی را دلیل برپایی اردوی فیلمنامهنویسی در جهت تقویت مهارت فیلمنامهنویسی توسط هنرجویان این انجمن عنوان کرد و ادامه داد: از این رو توجه و تقویت فیلمنامهنویسی برای انجمن سینمای جوانان ایران با ارزش بوده و در لیست بخشهای ویژه آموزش قرار گرفته است.
هاشمی برگزاری اردویی با شرکت 70 هنرجو از سراسر کشور را چالشی مهم و نگرانکننده دانست و افزود: با همت دفتر همدان و هماهنگی با ده استاد مجرب و پر سابقه، این رویداد ملی هماکنون به مرحله برگزاری رسیده است.
مدیر آموزش انجمن سینمای جوانان ایران با اشاره به اینکه پیش از این اردوهای فیلمسازی به صورت منطقهای و با تعداد محدودتری برگزار میشدند اما هماکنون نخستین اردوی کشوری فیلمنامهنویسی درحال برگزاری است، تاکید کرد: هر کسی در اردوهای مربوط به انجمن شرکت کند، بورسیه انجمن بوده و شاید تا مدتها بعد فرصت دوبارهای را پیدا نکند؛ لذا لازم است حاضران در این اردو نهایت استفاده را برده و به هیچ عنوان غفلت نکنند.
نخستین اردوی کشوری فیلمنامهنویسی با حضور استادهای برجسته فیلمنامهنویسی کشور و با حضور ۷۰ هنرجو از سراسر ایران در ۷ ژانر «جنگی-دفاع مقدس»، «کمدی»، «ملودرام»، «وحشت»، «علمی-تخیلی»، «فانتزی» و «جنایی-پلیسی» از تاریخ ۱۰ تا ۱۶ اذرماه به میزبانی انجمن سینمای جوانان ایران در شهر همدان درحال برگزاری است.