سینمایی نیوز
  • امروز : پنجشنبه, ۱۴ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : 3 شوال 1446
  • و : Thursday, 3 April , 2025 می باشد
کل 9638 امروز 0

خبر فوری

عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ سینمای ایران ظرفیت‌‌های بیشماری دارد دیدار نوروزی معاون امور هنری و سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی با خسرو خورشیدی برترین آثار سینمایی ایران و جهان در هفت سین شبکه‌ها دیدار نوروزی رئیس جمهور با علی نصیریان از امیدواری برای ایجاد فرصت‌های تازه تا نقالی، شاهنامه‌خوانی و خاطره‌گویی در روز ملی هنرهای نمایشی پرداخت تعهدات معوقه، رویدادها و فعالیت‌های تئاتری سال ۱۴۰۳ فراخوان جشنواره ملی موسیقی بی‌کلام «خلیج فارس» منتشر شد پوستر روز ملی هنرهای نمایشی منتشر شد آغاز سال کاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ با ادای احترام به شهدا و هنرمندان فقید فراخوان دوازدهمین جشنواره دانشجویی مونولوگ منتشر شد برگزاری رویدادهای تئاتری به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی بازدید نوروزی رئیس سازمان سینمایی از سه پردیس رکورد ده ساله سینمای ایران با فروش بیش از 2 همت در سال گذشته شکسته شد دستمزد خدمات رسانه‌ای و تبلیغاتی تئاتر در سال ۱۴۰۴ مشخص شد همراه با فیلم‌های سینمایی در آخرین شب چهارشنبه سال رامتین شهبازی دبیر‌علمی هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران شد / معرفی اعضای هیات علمی همایش تقویم زمانبندی تولیدات در سال آینده منتشر شد پرونده ۲۹۶ متقاضی عضویت در خانه موسیقی ایران در فصل زمستان مورد بررسی قرار گرفت اعلام روزهای تعطیل سینما در شب‌های قدر و سال نو اولویت‌های حمایتی و زمان بندی تولیدات سال 1404 بنیاد سینمایی فارابی اعلام شد تعداد مخاطبان سینماهای کشور در اسفندماه موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت 5 فیلم‌نامه آغاز اکران نوروزی 4 مستند مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی اولویت‌های حمایتی و زمان‌بندی تولید در سال ۱۴۰۴ انجمن سینمای جوانان ایران اعلام شد نگاهی به فیلم «قلب رقه» برگزیدگان هشتمین دوسالانه آلبوم موسیقی معرفی شدند همایش هفتم با موضوع «اقتباس» بهار ۱۴۰۴ فراخوان می‌دهد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ انتشار تقویم زمان‌بندی تولیدات سازمان سینمایی به استقبال بهار با جشنواره فیلم های سینمایی شبکه های سیما پرفروش‌ترین نمایش‌های سال معرفی شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه سال پرکار هنری بنیاد رودکی پایان یافت جشن اکران سه میلیاردی «بامبولک» برگزار شد اعلام جزییات تازه‌ترین جلسه بررسی سند ملی موسیقی کشور تودیع و معارفه مدیران جدید انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد جلسه هم‌اندیشی انجمن موسیقی ایران و انجمن موسیقی استان تهران برگزار شد مدیران سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منصوب شدند موافقت شورای پروانه فیلمسازی غیرسینمایی با ساخت9 فیلم‌نامه بیش از ۲۰ سایت فروش بلیت تئاتر در کشور فعال است برپایی نشست و کارگاه‌های پژوهشی در نمایشگاه موسیقی کودک هنرمندانی که امسال از میان ما رفتند و جایشان خالی شد تئاتر در نوروز تعطیل نیست! موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی با ساخت 8 فیلم‌نامه افتتاح پردیس سینمایی 9 دی هشتگرد هنرمندانی که سال 1403 آسمانی شدند «لاله» به اکران آنلاین نوروزی رسید از سند سینما، تئاتر و موسیقی تا روند آموزش هنر در جلسه آخر شورای هنر حضور ۲۲۱ ناشر در بخش فروش مجازی کتاب سی‎ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم

1
سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی:

تدوین سند ملی موسیقی جایگاه اصلی موسیقی را در حکمرانی تبیین می‌کند

  • کد خبر : 36141
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۰
تدوین سند ملی موسیقی جایگاه اصلی موسیقی را در حکمرانی تبیین می‌کند
امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ با حضور در شبکه خبر به تشریح جزییات سندملی موسیقی ایران پرداخت.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از روابط عمومی معاونت هنری، امیرحسین سمیعی، مدیرکل دفتر موسیقی با حضور در شبکه خبر و برنامه «سلام خبرنگار» درباره سند ملی موسیقی به ارائه توضیحات پرداخت.

این مدیر فرهنگی درباره چرایی نیاز به تدوین این سند بیان کرد: ما هیچ وقت سند بالادستی در حوزه موسیقی و هنرهای دیگر نداشتیم. از آنجایی که موسیقی هنری است که شنوندهِ ناگزیر دارد و پهنه تاثیرگذاری آن به روی مخاطب بسیار آنی است و در بازه زمانی بلند می‌تواند مهم باشد، بنابراین سند بالادستی در این حوزه به این شکل که راهبری اساسی را در دست بگیرد نداشتیم. موسیقی هنری است ترکیبی از دانش، اندیشه و ذوق هنری که بسیار برجسته تر و بارزتر از هنرهای دیگر است.

او ادامه داد: ما گره‌های اساسی در عرصه موسیقی و بخصوص در حوزه راهبردی و به شکل کلان داریم. ما اگر چه ریشه‌های مستحکم و بسیار فرهنگی در موسیقی داریم، اما از سوی دیگر ابتذال هم برای خودش جریانی می‌سازد و آنچه که با این نظام ساختارمند و فرهنگ قوی، خودمان را در برابر این ابتذال مقاوم نشان دهد، تا پیش از این وجود نداشت.

مدیرکل دفتر موسیقی همچنین اظهار کرد: سند ملی موسیقی در ابتدا از نظر نظری و عملی جایگاه موسیقی حقیقی را در ساحت حکمرانی فرهنگی کشور تبیین می‌کند. این اقدام بزرگ با این تدوین اتفاق افتاده است و امروز از آن رونمایی شد.

سمیعی درباره ویژگی‌های سند ملی موسیقی گفت: یکی از ویژگی‌های مهم سند ملی موسیقی این است که در ابتدا تمام دستگاه‌های اجرایی و متولی حوزه فرهنگ در عرصه موسیقی را یکدست و صاحب راهبرد و یک اندیشه واحد می‌کند. همچنین مرکز موسیقی وزارت فرهنگ، مرکزموسیقی حوزه هنری، مرکز موسیقی صداوسیما، شهرداری‌ها و تمام نهادهایی که موازی به این شکل کار می‌کنند، در کنار دفتر موسیقی وزارت ارشاد قرار می‌گیرند. در واقع این سند همه را به یک نظم نهایی می‌رساند تا از ظرفیت‌های همدیگر بهره‌مند شوند و در یک سیاست واحد فعالیت کنند. پرداختن به موسیقی حقیقی و واقعی که بیشتر به سمت تمدن‌سازی و فرهنگ متعالی بشر حرکت می‌کند مانند موسیقی ملی ایران، یکی از این شاخص‌هاست که باید به ظرفیت‌های آن توجه کرد. در ادامه موسیقی نواحی و مقامی ماست که ظرفیت‌ها و استعدادهای این بخش شناسایی و در حوزه آموزش و اجرا پرداخت اصلی می‌شود.

او درباره برنامه‌های اجرایی این سند نیز توضیح داد: ما در ساختار و فرایند در حوزه راهبری موسیقی دچار گره‌هایی هستیم که هیچ چیزی مانند این سند برای نهادهای متولی حوزه موسیقی  توانایی بازکردن این گره‌ها را ندارد. شعار ما این است که در مقابل ابتذالی که ضد فرهنگ است، باید بایستیم، مهم‌ترین ساحت مواجه ما با غرب نیز فرهنگ است و یکی از نمودهای عملی آن حوزه موسیقی است؛ موسیقی تمدن‌سازی که ریشه‌های محکمی دارد. بخش مهمی از این اتفاق کادرسازی است. تا پیش از سند ملی موسیقی، محور ثابتی در حوزه پرورش کادر موسیقی نداشتیم، درحالیکه زیرساخت‌های آن وجود دارد. به دلیل عدم یک ساختار و تصمیم واحد در حوزه موسیقی نگاه محوری به این حوزه نداشتیم و حالا با سند ملی موسیقی این گره باز می‌شود و این نیروهای آموزش دیده در نهایت وارد میدان می‌شوند و ما را به سمت موسیقی متعالی رهنمون می‌کنند.

سمیعی ادامه داد: یکی دیگر از نقاط مهم سند ملی موسیقی، ظرفیت مهم ادبیات ماست که همنشین فوق‌العاده ایست برای موسیقی ما و از دیرباز نیز اینگونه بوده است.  شعر ما به همان قدرت است که موسیقی ما؛ حال به چینش اینها در کنار هم نگاه محوری درستی شده است و وقتی در نهادهای متولی موسیقی این سند پخش و هرکدام مسیر خود را می‌بینند به آن نگاه متعالی خواهیم رسید.

سمیعی گفت: این سند مرکب حرکت است و مقصد حرکت نیست. نقشه راه را فراهم کرده و نهادها را کنار هم آورده و به یک دستور‌العمل واحد رسیده تا به موسیقی فاخر برسیم.

او درباره آیین‌نامه اجرایی سند نیز توضیح داد: آیین‌نامه در مسیر تدوین است، خوبی این سند این است که نقش هرنهاد و وزن آن و وظایفی که برعهده دارد، مشخص است. صداوسیما با توجه به این که رسانه ملی است حساسیت‌هایی در حوزه پخش دارد و زیرساخت‌های آموزشی و اجرایی مانند ارکستر سمفونیک دارد. حوزه هنری، وزارت فرهنگ به همین شکل، در واقع همانطور که اشاره کردم خبرگان این حوزه بهم متصل می‌شوند و این تدوین بهتری را شکل خواهد داد.

مدیرکل دفتر موسیقی ادامه داد: آیین‌نامه اجرایی به زودی تدوین و ارائه می‌شود. این سند خیلی وقت پیش کارش آغاز شده است، اما در این دولت به ثمر نشست. این یک برنامه بلند مدت است و اگر ما به فکر یک برنامه زودبازده باشیم، اساسا سند این راه را ترسیم نکرده است، چرا که سند یک برنامه بلند مدت است که در طول زمان جاری می‌شود. مهم این است که تاکنون چنین سندی نداشتیم و این چراغ راه را برای ما روشن می‌کند.

او در پایان درباره نظر فقها نیز گفت: در اصل، تدوین این سند جایگاه اصلی موسیقی را در حکمرانی تبیین می‌کند. در شوراهای اولیه بزرگانی از فقه حضور داشتند و در ادامه نیز گروه‌ها و هسته‌های اصلی فقهی  حضور دارند و نظرات خود را اعلام می‌کنند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=36141

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.