به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، کتاب «تجربهنگاری فیلم اول» تازهترین کتاب انتشارات و پژوهش انجمن سینمای جوانان ایران، همانطور که از اسمش پیداست مروری است بر خاطرات و تجربیات ۱۴ نفر از نسل جدید فیلمسازان ایرانی و تمام مسائلی که در زمان ساخت اولین فیلم بلندشان با آنها مواجه شدند.
در واقع این کتاب مجموعهای است از تجربیات فیلمسازان موفقی را که سینما را با ساخت فیلمهای کوتاه شروع کردهاند و پس از سالها فعالیت حرفهای در این عرصه به وادی ساخت فیلمهای بلند حرفهای پا گذاشتهاند؛ بسیاری از فیلمسازان حرفهای سینما را با فعالیتهای پشت صحنه نظیر دستیاری، منشی گری صحنه، فیلمنامهنویسی و حتی تهیهکنندگی آغاز کردهاند و از ابتدا با مناسبات معمول در سینمای بدنه آشنا هستند، اما فیلمسازان فیلم کوتاه معمولاً با آن بیگانه هستند؛ بنابراین یکی از مهمترین چالشهای آنها در زمان ساخت فیلم اول، کنار آمدن با مناسبات تولید در بدنه سینما و کار با عوامل حرفهای است.
کتاب در 14 بخش شامل مصاحبه با مهدی جعفری، مسعود امینی تیرانی، هادی مقدمدوست، منیر قیدی، ارسلان امیری، بهرام توکلی، شهرام مکری، مرجان اشرفی زاده، عادل تبریزی، سید محمدرضا خردمندان، رقیه توکلی، حسین دارابی، بهمن و بهرام ارک است که از فیلم کوتاه به سینمای حرفهای رسیدهاند و آثارشان در داخل و خارج کشور مورد توجه و اعتنای منتقدان قرار گرفتهاست.
مؤلف کتاب «تجربهنگاری فیلم اول» نیز درباره این کتاب گفته است: سالها قبل مصاحبههایی که با فیلمسازان و فیلمنامهنویسان انجام میدادم، مرا متوجه ظرفیت بالای فرم مصاحبه برای آموزش غیرمستقیم یا به اصطلاح همین انتقال تجربه کرد، اما این کتاب خوب «فیلم اول من» ترجمه وازریک درساهاکیان بود که مرا به فکر انجام تجربه مشابهی در محدوده سینمای ایران و فیلمسازان برآمده از فیلم کوتاه انداخت و آن را با مدیریت انتشارات و پژوهش انجمن مطرح کردم. از این ایده استقبال شد ولی اولویتهای انجمن در آن سالها چیزهای دیگری بود.
کتاب «تجربهنگاری فیلم اول؛ سیری در حال و هوای فیلمهای اول در گفتوگو با با کارگردانان نسل جدید سینمای ایران» نوشته پیمان شوقی در حوزه آموزش و نقد نظری با 500 نسخه به قیمت 387 هزار تومان به همت انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران با همکاری انتشارات امیر کبیر منتشر شده است.