سینمایی نیوز
  • امروز : شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : 19 شوال 1446
  • و : Saturday, 19 April , 2025 می باشد
کل 9695 امروز 0

خبر فوری

جانمایی ناشران الکترونیک در میان ناشران عمومی/ یک تغییر به نفع ناشران دانشگاهی و آموزشی بانک ملی ایران بانک حامی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد حفظ تنوع گونه در نمایش جدید سینما‌ها اولین کارگروه تخصصی شورای سینما برگزار شد پانزده نامزد «چهره سال هنر انقلاب» معرفی شدند حداقل ۴۲ تن کتاب در راه است اکران فیلم‌های جدید در سینما‌ها اعلام جزئیاتی از برگزاری نخستین فلوشیپ تهران عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ زمان برگزاری هفتاد‌ویکمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان سهند اعلام شد رائد فریدزاده: فارابی باید خانه امن سینماگران کشور باشد عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ از اقتدار صنوف تا اعتلای نظام حکمرانی ارکستر موسیقی ملی ایران به «خاطره‌ای با من هست» رسید سیاست‌گذاری فرهنگی، باید هدف‌گذاری دقیق و اثربخشی داشته باشیم نمایش‌های کشور یک شب به صحنه نمی‌روند حامد جعفری مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی شد کتاب «اپیدمی‌ها در ادبیات و سینما» منتشر شد رودکی میزبان گروه موسیقی آوای رکنی می‌شود چاپ کتاب‌های هنری به روایت آمار بیش از هزار نفر در آزمون‌های صلاحیت تدریس سال ۱۴۰۳ شرکت کردند عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ انتشار فراخوان جذب نیرو در مرکز تماس و پشتیبانی فروش مجازی نمایشگاه کتاب بررسی آخرین وضعیت جشنواره موسیقی نواحی در هرمزگان حضور معنادار کتاب در دست شخصیت‌های سینمایی پیمان معادی کتابی درباره آموزش بازیگری ترجمه کرد نمایشنامه «انبارشدگان» توسط نشر «نی» منتشر شد اعلام زمان مصاحبه برای متقاضیان ثبت نام در مدرسه مستند حقیقت عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ نگاهی انتقادی به اقتباس از داستان‌های قرآنی در سینمای ایران فراخوان جذب نیروی انسانی در نمایشگاه کتاب تهران منتشر شد فهرست فیلم‌های جشنواره کن ۲۰۲۵ منتشر شد ساخت بزرگترین پردیس تئاتر خاورمیانه در تهران آغاز شد هیات عراقی با مدیران نمایشگاه کتاب دیدار کردند فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در سومین هفته بهار بیش‌ از ۱۰ نمایش کودک و نوجوان در پایتخت روی صحنه است آغاز ثبت‌نام خبرنگاران و فعالان فضای مجازی در نمایشگاه کتاب تهران فراخوان هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران منتشر شد حداقل دستمزد کارگردانی مستند اعلام شد فراخوان اجرا در تماشاخانه‌‌‌های حوزه هنری منتشر شد اولین ماه بهار در تئاتر شهر چه‌ خبر است؟ بهار پُررونق تئاتر در استان‌ها مجموعه مصاحبه «پای صحبت استاد فرامرز پایور» منتشر شد تمدید مهلت ثبت‌نام ناشران داخلی در نمایشگاه کتاب تهران مسعود فروتن «بانوی زیبای من» را با حال و هوای سینمایی منتشر کرد حضور بیش‌از ۱۵۰ بانوی بازیگر در نمایش‌های پایتخت سینما میزبان 1 میلیون 50 هزار مخاطب در 13 روز نخست سال شد انتشار فراخوانی برای جشن‌نامه داود گنجه‌ای فراخوان پانزدهمین دوره‌ی جوایز ایسفا منتشر شد پایتخت ۷؛ در کشاکش تکرار و افت روایت!

1

دفاتر سوم و چهارم مجموعه نمایشنامه‌های مونودراما رونمایی می‌شود

  • کد خبر : 39060
  • ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۴
دفاتر سوم و چهارم مجموعه نمایشنامه‌های مونودراما رونمایی می‌شود
آیین رونمایی از دفاتر سوم و چهارم مونودراما توسط انتشارات نظام‌الملک، جمعه ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار می‌شود.

به گزارش سینمایی نیوز و به نقل از ایران تئاتر، انتشارات نظام‌الملک با همکاری مجموعه تئاتر شهر، آیین رونمایی از دفاتر سوم و چهارم مونودراما را با حضور گروه نویسندگان و اساتید برجسته تئاتر فرهاد ناظرزاده کرمانی، مصطفی مختاباد امرئی و عطاالله کوپال، جمعه 28 دی‌ماه 1403 در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار می‌کند.

خلیل اسماعیلی دبیر و ویراستار دفاتر مونودراما در این رابطه می‌گوید: «انتشارات نظام‌الملک به منظور نشر و ترویج ادبیات تألیفی و نمایشی در کشور و حمایت از نویسندگان و خصوصاً نوقلمان، دی‌ماه 1402 فراخوان پذیرش آثار مونودرام را منتشر کرد. در مجموع 55 اثر به دفتر انتشارات ارسال شد که پس از بررسی‌های کارشناسی، درنهایت 33 اثر مورد پذیرش قرار گرفت تا در دفاتر سوم و چهارم مونودراما چاپ و منتشر شوند. لازم به‌ذکر است که این انتشارات پیشتر دفاتر اول و دوم مونودراما و همچنین دفتر اول متادراما را نیز به صورت مجموعه نمایشنامه چاپ و منتشر کرده است.»

اسماعیلی در رابطه با نمایشنامه‌های مونودرام گفت: «مونودرام‌ها نمایش‌هایی تک بازیگر هستند که به شیوه‌های مختلف اجرا می‌شوند و از مونولوگ‌ها، سولی‌لوگ‌ها و مونوپولی‌لوگ‌های جدی گرفته تا پانتومیم‌ها و نمایش‌های بی‌کلام و حتی استندآپ‌کمدی‌ها و پرفورمنس‌های تک‌نفره را نیز شامل می‌شوند. مونودرام‌ها به‌طور کلی بر این نکته کلیدی تأکید دارند که گذاره‌های نمایشی از ذهنیت تک شخصیت نمایش نشات می‌گیرند؛ شخصیتی که معمولا همه‌چیز را از نگاه او می‌بینیم. این نمایش‌ها به سبب تک بازیگر بودن، پرداختن به موضوعات و داستان‌های سیال و غیرخطی و همچنین عدم استفاده آنچنانی از امکانات فنی و هنری، عمدتاً بسیار کوتاه‌تر و موجزتر از نمایش‌های معمول هستند؛ چرا که اگر مدت زمان آن‌ها طولانی شود، ممکن است باعث کسالت و خستگی تماشاگران شوند.»

اسماعیلی در مورد شیوه انتخاب و گزینش آثار گفت: «ما در این دو دفتر نیز همچون دفاتر پیشین تلاش کرده‌ایم آثاری دغدغه‌مند و در عین حال دراماتیک و متنوع و جذاب را گزینش کنیم. در همین راستا، معیارهایی را مد نظر داشتیم که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

1. نمایشنامه‌ها بیشتر کنش‌محور باشند تا دیالوگ‌محور (مونولوگ‌محور)؛ چرا که مخاطبان امروز حوصله گفتارها و واگویه‌های طولانی و فلسفی‌گونه را ندارند و ترجیح می‌دهند بیشتر نظاره‌گر کنش‌های نمایشی حتی ساده باشند تا دیالوگ‌های پیچیده و طولانیِ هرچند زیبا و شاعرانه.

2. نمایشنامه‌ها از قابلیت‌های نمایشی و اجرایی بالایی برخوردار باشند؛ یعنی نمایشنامه‌هایی نسبتاً کوتاه و با نیازمندی‌های مختصر و محدود تا قابلیت اجرا در سالن‌های مختلف را داشته باشند.

3. بهره‌مندی از موضوعات، ساختار و فرم‌های متنوع و جذاب برای ایجاد ارتباطی پویاتر با مخاطبان.

درنهایت 33 اثر مورد پذیرش قرار گرفت که اسامی آن‌ها به‌شرح ذیل است:

1. «آب و آتش» (زهرا جوادی)

2. «آلما» (هانیه بابانژاد)

3. «آهو» (سجاد دهنوی)

4. «اُتاوا» (سعید قاسمی)

5. «استخوان لای زخم» (جهانگیر چالاکی)

6. «برای آنا» (سعید قاسمی)

7. «برج سفید» (کیانوش احمدی)

8. «بهترین دوست من» (سلما رفیعی)

9. «تَب» (جلیل امیری)

10. «جبهه‌ی نبرد سرباز ال» (درسا شرفی)

11. «در انتظار آمدن پوری» (فرزانه محبوبی‌نیه)

12. «در سوگ شب هزار و یکم شهرزاد قصه‌ساز» (شهرام احمدزاده)

13. «درمانده» (محمدحسن محمودی)

14. «رستم و سهراب» (داریوش نصیری؛ مرتضی وکیلیان)

15. «روز جهانی جنگ» (الهه دهقان‌پیشه)

16. «رویاهایم را نمی‌فروشم» (عماد عبادی)

17. «زمستان سرد و سخت طولانی» (شهرام احمدزاده)

18. «زن‌ها قبل از چهل سالگی یکبار می‌میرند» (الهه محسنی)

19. «ژیوا» (مهشید سلیمانی)

20. «سایه‌های سکوت» (هلیا مشتاق)

21. «سیگارهای نکشیده» (سعید افخمی نمین)

22. «صید ماهی بزرگ در کمد خالی» (آرام محضری)

23. «طلوع در وطن» (آی‌سان مرامی)

24. «طهرون ـ سیصد و بیست» (جواد تولمی)

25. «عشق، هندسه‌ی هزاره‌ی سوم» (محمد خراط‌زاده آستیم)

26. «کارگر کارخانه‌ی مرغ» (محمدحسن محمودی)

27. «لحظه‌های بی‌عبور» (مسلم آئینی)

28. «مانیکور» (محمد محمودی)

29. «متولد شده در خون» (مسعود احمدی)

30. «مصائب مارلو» (حامد هادوی)

به‌همراه دو نمایشنامه «بر باد رفته» و «ماتریکس» از خلیل اسماعیلی و نمایشنامه «مترسک» از شهرزاد آذرپور مدیریت انتشارات نظام‌الملک.

گفتنی‌ست که مقدمه این دفاتر با قلمی فصیح و موجز توسط مصطفی مختاباد امرئی نگارش شده و ایشان در این مقدمه مشخصات، ویژگی‌ها و ضروریات مونودرام و تاریخچه و تبارشناسی آن در ایران و جهان را اجمالاً مورد بررسی قرار داده است.

دفاتر سوم و چهارم مونودراما با قیمت 275 هزار تومان عرضه شده و علاقه‌مندان می‌توانند از کتاب‌فروشی‌ها و سایت‌های فروش این آثار را تهیه نمایند.

 

لینک کوتاه : https://cinemaeinews.ir/?p=39060

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.